Inlägg

Inlägg som K_MaN21 har skrivit i forumet
Av K_MaN21
Skrivet av Matte349:

nybliven Xbox ägare.
Jag använder mig på andra enheter av min fars viaplay konto. Hur ska jag göra för att få det fungera med xboxen? Jag använder min egna mail som profil på boxen.

Skickades från m.sweclockers.comdet löste sig. Var bara at följa instruktionerna så fungerade det 💪

Du laddar ner appen "Viaplay" på din xbox one. När du installerat den kommer du få en viaplay kod + en länk som du använder tex din dator till för att aktivera.

Av K_MaN21
Skrivet av mah-tin:

Nej, tänk på telefonen som en fjärrkontroll bara, det är som att trycka på Play på din fjärrkontroll till Blurayspelaren.

Skrivet av creativ:

Som en redan skrivit så får du tänka dig att chromecasten är en telefon eller surfplatta i sig. Då du castar så kommer den streama tex viaplay själv från nätet och din telefon är inte inblandad alls. Stänger du av telefonen kommer det fortsätta streamas. Det jag har märkt om man tex gör på detta vis och sätter på vanliga tvkanalerna och går tillbaka till chromecasten så har den oftast slutat streama. Men sålänge man inte byter kanal så kommer den rulla på.

Sedan finns det väl appar som tex streamar material från din telefon direkt till din chromecast och då måste ju såklart telefonen vara på osv.

Angående datorn så har jag inte så stor koll men vad jag vet så får man använda sig av chrome och sedan tillägget google cast eller vad det heter och då kan man välja att skicka en flik. Då kan man ju såklart surfa på andra flikar eller spela eller vad man nu vill göra men chrome och fliken får inte stängas. Såvitt jag vet så streamar den väl direkt till chromecasten om man gör på detta vis och således kan man inte stänga av chrome eller datorn.

Stort tack till er båda.

Av K_MaN21
Skrivet av mah-tin:

Ja absolut, har du bara initierat casten så kan du göra vad du vill med telefonen/datorn/plattan sen. Chromecasten tar ingen batterikraft från din telefon.

Skickades från m.sweclockers.com

Men för att man ska kunna överföra en stream från telefonen till TV´n via chromecast måste väl batteri slukas på något sätt från telefonen? En person sade detta till mig igår.

Av K_MaN21

Hejsan alla,

Jag har en fråga gällande Chromecast. Är det möjligt att sätta på tex en Viaplay stream via dator/telefonen för att sedan stänga av datorn/telefonen efter att jag satt igång streamen och låta det hela flyta på via routerns wifi? Eller måste båda två ständigt vara kopplade till varandra? Vill helst kunna använda datorn/telefonen till andra saker än att låta Chromecast sluka batteriet på telefonen/laptopen i bakgrunden.

Av K_MaN21
Skrivet av Beginner:

Frågar å en väns vägnar.

Han kommer köpa en begagnad Xbox One men så var det någon som sa åt honom, "om boxen blir "bannad", går den då att använda av en annan användare? Eller är det användarens konto som blir "bannat"?"

Jag har tyvärr noll svar på det. Vet någon här vad man ska se upp med vid begagnat köp?

https://www.reddit.com/r/xboxone/comments/254h69/buying_a_use...

https://www.reddit.com/r/xboxone/comments/3hoyi3/things_i_sho...

Av K_MaN21
Skrivet av Rytmen:

Plockade upp min Xbox one jag köpte under black friday idag och insåg att jag inte fått med ett headset, något jag alltid fått med mina tidigare konsoler. Får man inte längre med detta? Köpte Fifa bundeln av Xbox one om det spelar någon roll.
Tacksam för svar

En familjemedlem till mig köpte också FIFA bundeln och fick inget headset med. Efter kontakt med SIBA så ingår inte headsetet i den bundeln. Själv köpte jag utan bundel och fick med ett headset.

Av K_MaN21
Skrivet av Bärrich:

Samma här var på G att köpa nå telefon då jag trodde min hade gått sönder..
fick höra på elgiganten att nätet var nere?

Samma här, ringde Comviq och de sa att de hade problem och att tjänsten för mobil var nere men att de jobbade på det.

Av K_MaN21
Skrivet av zosma:

Men live gold, behövs det alltid om man spelar online, t ex om jag spelar med min bror, inte på samma konsol då, eller är det bara när man spelar mot främlingar?

Om han använder en egen konsol så behöver både du och han Gold för att spela tillsammans. Vill du spela med någon utan Gold så kan ni spela tillsammans enbart om ni spelar på samma konsol annars går det inte så vitt jag vet - och då kan ni enbart spela "offline" så att säga - ni kan alltså inte möta andra människor. Med andra ord vill du spela online multiplayer - oavsett om det är med din bror eller en total främling - så krävs live gold.

Av K_MaN21
Skrivet av MugiMugi:

Med det sagt, Butiken är fortfarande en ofantlig katastrof med nya uppdateringen, t.ex. var kan man hitta alla spel man äger men inte har installerat?

I "Mina Spel" sen går du till höger så ska det finnas en spalt där med icke-installerade spel.

Av K_MaN21
Skrivet av Doktor_Krall:

Än så länge har man varit tvungen att gå in på hemsidan och "köpa" det och sen har den kommit upp längst bak bland dina spel på XO så du får välja där om du ska ladda ner det till XO

Exakt, men tänkte att de borde göra det lättare nu och låta 360 spelen dyka upp på konsolen precis som alla andra "games with gold" för One. Gillar inte tanken att behöva registrera ett kreditkort på microsoft.com får att kunna "köpa" 360 spelen. Nåväl får hoppas att det blir så.

Av K_MaN21

Någon som tagit reda på hur exakt man kommer kunna ladda ner "Xbox 360 - Games with Gold" på One? Kommer de dyka upp i samma meny där man hittar gratisspelen för One?

Av K_MaN21

Ultimate Team nej. EA level möjligen, inte säker.

Av K_MaN21
Skrivet av Gubbkroppen:

Jag har kanske de största I-lands problemet någonsin.

Jag har 47742 i achievements. Är det någon som vet ett spel som bara har 3G eller 8G achievements ? Blir irriterad på den där 2 som står de.

Edit:
För er andra som har samma stora problem som mig. Så finns den här sidan som visar udda.
http://www.xboxachievements.com/forum/showthread.php?t=61125

Kolla här, sortera efter "GamerScore" och "Platform" - http://www.trueachievements.com/xbox-achievements.aspx

Av K_MaN21
Skrivet av Legopappa:

min fråga nu är hur stor skillnad är det på NHL 15 mot 16?
Samt är FIFA 16 bra,Svårt?

FIFA 16 demot kan du ju ladda ner och prova. Jag själv som kört FIFA 14 och 15 tycker 16 är lite svårare att hantera men man lär sig. För att bli riktigt bra krävs det ju träning som med allt annat. Ang. NHL 16 så är skillnaden inte så stor tycker jag rent spelmässigt. EASHL finns ju dock i 16 men inte i 15, det är ju en skillnad om man gillar det spelläget. Annars är skillnaden minimal i mitt tycke.

Av K_MaN21
Skrivet av Krigarvarg:

Härligt! En till fråga bara (är ny på Xbox One): Om jag köper en månad Xbox Live nu, kommer jag kunna ta del av alla erbjudanden som tex Games With Gold direkt, eller måste jag ha varit medlem ett tag för att komma åt gratis-spelen?

Är intresserad av att kunna dra ner Tomb Raider Definitive Edition som kommer gratis denna månad.

Om du köper Xbox Live så ja direkt från start. Sedan så rekommenderar jag att du köper 12-månader då du sparar pengar i längden. Kostar bara en ca 260kr på flertalet sidor på nätet (Fast2Play tex)., Där får du en kod via email som du löser in, de erbjuder också en garanti som kostar 7kr om något skulle gå fel.

Av K_MaN21
Skrivet av Krigarvarg:

Kan man spela upp filmer som man har på en extern HDD genom att koppla den till Xbox One?

Japp. Vad jag vet så kan dock Xbox One ännu inte partitionera enheter, vilket betyder att du kan använda en extern enhet för media eller spel men inte båda. För spel behöver enheten bara vara USB 3.0 och minimum 256GB. För media så spelar storleken ingen roll, den måste dock vara formattered till antingen NTFS, FAT eller FAT32. Ladda bara ner media appen, plugga in USB´n så ska det funka bra. Du kan ju även streama via en Windows laptop om du sätter på "media-sharing" om du känner för det.

Av K_MaN21
Skrivet av Legopappa:

eller vänta nån dag efter release för och se om den har några buggar men kanske inte skiljer sig hårdvau mässigt från en 500gb XB1

Tycker jag låter smart.

Av K_MaN21
Skrivet av Legopappa:

Jag undrar om elite kontrollen är bättre i bil spel än original konmtrollen samt om den kommer närmare en ratt än nån annan Xbox kontroller?
vore nice det

"Växla mellan olika metallstyrspakar och styrknappar för personligt anpassad kontroll och komfort. Upptäck vilka konfigurationer som ger dig bäst precision, respons och räckvidd med styrspakar i olika former och storlekar. Anpassa Xbox Elite-handkontrollen efter din hand och spelstil. Du får större kontroll i FPS-spel, racingspel, stridsspel och andra genrer. Den nya fasetterade styrknappen ger enklare och stabilare kombo-funktioner, och den traditionella styrknappen ger exakt kontroll när du byter vapen eller skjuter."

http://www.xbox.com/sv-SE/xbox-one/accessories/controllers/el...

"The more aggressive-looking controller has taken the same overall design as the traditional Xbox One controller, and made it...y'know...more elite.It's those new paddle switches which will garner the most early attention, making it a beast for any racing game, from Project Cars to the new Forza."

http://www.techradar.com/news/gaming/the-xbox-elite-microsoft...

Enligt detta så ska den vara optimal för racing, men det bästa är ju att invänta någon med erfarenhet.

Av K_MaN21
Skrivet av Legopappa:

Tjena alla gamers

nu är jag jäkligt nyfiken på nya Xbox1 elite det jag är mest intresserad är hurvida nån vet om hårdvaran i konsollen är förnyad eller om det bara är hybrid disken och Hand kontrollen som är nytt?
samt har nån koll på om den har fler ingångar och i så fall vad är det för in/utgångar i konsolen?
Eller finns det nånstans man kan läsa om konsolen i sig?

http://www.xbox.com/sv-SE/xbox-one/consoles/elite-bundle

Av K_MaN21

1: Tryck och håll i PlayStation-knappen och Share-knappen samtidigt. Ljuslisten börjar blinka snabbt om du gör det rätt.

2: Gå till Bluetooth-enheter på PCn och välj ‘Lägg till enheter’. Välj den trådlösa kontrollen som dyker upp och välj ‘Para ihop’. När du lyckats para ihop dem ska kontrollen synas i spelmenyn.

http://ps4pris.se/ps4-kontroll/ps4-kontroll-anslut-valdigt-en...