Inlägg

Inlägg som Magicanz har skrivit i forumet
Av Magicanz

750 + hämtning

Av Magicanz

650kr + hämtning i Uppsala för rubbet

Av Magicanz

Hur många av rullarna är PLA?

Av Magicanz

Rekommenderar starkt G502 hero, och om du verkligen vill ha trådlöst Logitech G502 Lightspeed. Tycker själv att den trådade fungerar finfint, sladden är lätt och böjbar, känner nästan aldrig av den.

Av Magicanz

Alla spelen är bland mina favoriter, förutom tactics, 3 och BOS. 2 och NV var ju rena rama mästerverk, och då började jag ändå serien med Nv&4. 76 var inget bra spel i sig, men jag kan inte säga att jag personligen ogillade det då jag spelat det, och njutit av det, i över 100 timmar. I övrigt ska det vara roligt att se dessa resultat!

Av Magicanz
Av Magicanz

Nu får vi väl hoppas att de släpper något blockbuster spel med detta headset, ett HL VR skulle sitta fint...

Av Magicanz

Köper 720/800kb disketter som ligger och skräpar!

Har du disketter som bara ligger och skräpar? Om de är 720/800kb tar jag gärna hand om dem!

För att veta om dina diskar är 720/800kb eller 1.44Mb kan du kolla på hålen, om det finns två är det en 1.44Mb disk, om det finns ett är det en 720/800kb disk. (Bild illustrerar detta)

Köper gärna lådor med disketter inom Uppsala-trakten. Om du säljer en låda med disketter så se gärna till att det i alla fall finns ett antal 720/800kb disketter i lådan. Har ingen speciell mängd diskar att köpa, men min totala budget ligger runt 300kr.

Skriv ett PM eller ett inlägg i diskussionstråden om du har diskar att sälja. Tack!

Läs hela annonsen här

Av Magicanz

Tycker det ser helt okej ut! Hoppas bara att man får valet att ha kvar den gamla om man känner för det!

Av Magicanz

Definitivt ingen expert på överklockning, men det går väl inte att överklocka en låst processor (inte K)? Eller så är det bara svårare, har inte mycket koll på detta.

Av Magicanz
Skrivet av Retro Puter:

Hej! Jag har en boot-diskett som du kan få. Tyvärr kommer du inte långt utan mus och tangentbord, och dessa hittar man sällan till salu.

Skickades från m.sweclockers.com

Skickar PM!

Av Magicanz

Runt 4-5k skulle jag tro. Troligen mer åt 5k-hållet.

Av Magicanz

@Köörmit Jag testar det, tack!

Av Magicanz
Skrivet av SAFA:

Annars kanske det finns nån mac-ägare som kan tänka sig generera ett par disketter åt dig. Borde ju finnas nån retro-mac klubb tycker man.

Tycker jag också borde finnas, men antingen är jag dålig på att Googla eller så finns inget sådant i Sverige. Det var därför jag lade upp en post här.

Av Magicanz
Skrivet av SAFA:

Nej, en 720KB är 80 spår 2 sidor dubbel densitet, 1440KB är 80 spår 2 sidor hög densitet.
Det är olika koercivitet på magnetmaterialet så en 1440KB kan troligen inte skrivas på en 720KB drive. Tvärtom går om man har "tur", vet folk som stansat extra hål i 720KB disketter för att de ska blir 1440.

En 720KB diskett och en 800KB är samma media, men olika formatering, MAC:en körde med olika rpm på disketten beroende på vilket spår --> olika antal sektorer/spår så man fick 800KB istället för 720.

Sen kanske det går att stoppa i en 1440K drive i mac:en, fanns ju såna mac:ar. Kan ju vara värt att undersöka då dessa är lättare att få tag på.

Har letat runt lite, och även om jag kan använda en 1440K som jag lurar datorn att vara en 800K skulle jag ändå behöva en fungerande Macintosh, vilket jag inte har utan disken. Jag har vart inne och rengjort driven, kollade produktnummer på den och hittade att det var en Sony som endast klarade upp till 800K.

Av Magicanz
Skrivet av Belzader:

@Magicanz:
En 1.44MB och en 720KB floppy ser nästan likadan ut, en 1.44MB har hål på båda sidorna medans en 720K bara har på ena sidan, så är du säker på att det inte är en 720KB floppy?

Man kan skapa en 400KB & en 800KB floppy för Mac på en PC How to Generate Floppy Disks for Old Macintosh Computers
Fast det kräver naturligtvis att man har en PC som har en floppy drive

Det är definitivt 1.44MB då den har hålen på båda sidorna (Och jag har kollat så min drive verkligen inte kan köra dem)

Problemet med guiden du skickade är att man behöver en mac med en 1.44MB Disk Drive för att faktiskt generera floppy drives med OS. Då jag inte har någon sån blir det lite svårt

Av Magicanz

800kb Startdisk för Macintosh SE

tl;dr Letar efter någon stans i Sverige där man kan få tag på en 800kb boot disk till en Macintosh SE.

Hej! Hittade för ett tag sen en Macintosh SE i ett förrådsrum, och fick till min förvåning ta och behålla den helt gratis. Som en samlare av gamla datorer och spelkonsoler var detta en mycket rolig händelse. Tog hem den, drog fram en passande kabel och kopplade in den, och den satte genast igång! Jag kom så långt som en skärm som sa "Radius Accelerator 16" och en floppy med ett blinkande frågetecken.

Nyligen har jag åter fått suget att försöka få igång denna dator, så jag har kollat på en del 8-Bit Guy och andra guider för att veta hur jag skulle kunna få den att starta till OS. Jag har plockat ur allt (Nämnvärt är att den inte endast hade en radius accelerator, den hade också en Radius Full-Page display card!) och rengjort det. Hade tänkt mig att disken som satt i var en boot disk, men när jag rengjorde Disk Driven gjorde jag en upptäckt, disken som satt i var en 1.44 Mb, medans driven endast kan köra 800kb!

Så nu är mitt lilla problem inte att datorn inte funkar, men att jag inte kan få igång ett OS! Då jag som en 17-åring inte kan så mycket om dessa datorer från erfarenhet, har jag spenderat mycket tid på att leta online efter ett sätt att få igång den. Från mina sökningar har jag hittat att man behöver en andra Mac SE för att generera en 800kb boot disk. Frågan är då: Vet någon om något ställe i Sverige/Norden där man kan få tag på en boot disk? Har bara hittat ställen som ebay där varje kostar flera hundra kronor i kostnad + frakt. Skulle älska att faktiskt få igång denna dator över 30 år efter den lanserades!

PS. Om någon vet något ställe att köpa mus och tangentbord skulle det också vara ett plus. Har faktiskt endast datorn med skärm vid detta laget...

Av Magicanz

Trådlösa In-Ear RHA MA390 vs Shure SE215 BT1

Hej! Skaffade nyligen en ny mobil och är irriterad på att behöva använda adaptern för trådade hörlurar, så har nu kollat efter ett par trådlösa In-Ears att byta ut mina Byrons med. Har mestadels kollat på RHA MA390 och Shure SE215 Wireless. Hittade Shure på CDON för 800kr under rean, lika mycket som för MA390. Någon som vet något om dessa hörlurar eller har tips på andra bättre Wireless in-ears? Håller mig gärna runt 1000kr men allra mest 1500kr. Bryr mig inte om att kunna använda under träning, men om de sitter i när man springer är ett litet plus. Ljudkvalié och komfort är det som spelar mest roll. Tack för svar!

Av Magicanz

Gillade Fallout 76, men det var nog knappast GOTY material... Får nominera Obra Dinn!

Av Magicanz

Slutet av världen är bara början för Klorixx

http://forumbilder.se/H91LG/lone-klorixx.png