Inlägg

Inlägg som TLG11 har skrivit i forumet
Av TLG11

Nokia Lumia 1020 skulle nog passa perfekt...

Av TLG11

Min fungerar rätt så bra. På senare veckor har dock kylningen minskat, men det kan också bero på det massiva Gigabyte-kortet jag har i burken.

Av TLG11

Alla som hatar på EA har antagligen inte varit med när de höll på i början av 2000-talet.

Av TLG11

Så jävla glad att någon nämner LOTRO. Spelat det i ett par år och även om allt är extremt långsamt är communityt så jävla bra.

Av TLG11
Av TLG11

Jag har ett problem med kortet nu... nvlddmkm hittas inte i loggen. Dvs så blir skärmen svart och datorn laggar ihop totalt när man t.ex. startar BF3 eller quittar från TF2. Musen försvinner och datorn går knappt att kontrollera, förutom att komma in i aktivitetshanteraren efter lång fördröjning.

Jag borde avinstallera drivrutinerna och installera om, men sist jag gjorde det krashade datorn och startade inte windows mer förrän någon backupkopia av drivrutinerna installerades vid boot automatiskt.

Av TLG11

Windows extremt låg framerate + muspekarn försvinner

Det händer inte jätteofta, men ofta nog för att vara ett stort problem. Datorn förlorar en massa framerates även i Windows. Samt att muspekaren försvinner helt. Sedan idag startar inte heller Sidebar, utan är en liten process i windows som inte fungerar.

Dvs. Jag klickar Exit på något spel och borde återgå till skrivbordet, men istället fastnar jag med en svart skärm, som verkar vara spelet i sig. Ibland så poppar windows-fönsterkanten upp, eller windowsbaren längst ner. Klockan på mitt G510-tangentbord visar att klockan fungerar, sen stannar i 20sek och hoppar sen fram till de sekunderna som missats. Sedan hoppar klockan över 1-2 sekunder hela tiden. HELA denna tiden kan jag inte använda musen alls eftersom den har försvunnit. Att använda kommandon som ctrl-alt-delete fungerar efter en lång fördröjning, men man stannar där utan att kunna använda någonting där, då frameraten droppat så jävla lågt att det inte går att välja något. Det verkar som att datorn laggar ihop då varje gång man trycker på en tangent.

Jag tror detta är något som är fel i Windows, men vill ändå ha hjälp med vad det kan vara. Jag har även ett annat problem med Windows då datorn fryser helt när man gör en helt trivial sak som att minimera ett chattfönster, eller klickar x på en windows-mapp. Konstigt?

AMD Phenom II x6 1075T, 8GB RAM, Gainward GTX 560, Windows 7 x64.

HAR ISOLERAT PROBLEMET! Grafikdrivrutinen eller kortet är felet. Men jag vet inte hur jag kan avinstallera drivrutinen eftersom datorn krashade sist jag gjorde det. Det gick inte att komma in i windows efter det. Dock fixades det när det installerades en gammal rutin via boot.

Av TLG11
Skrivet av Youjimbo:

Jo jag slog nästan till på ett 690 i höstas. Hade det i shoppingkorgen och skulle bara fylla i kreditkortsuppgifter på CDOn när det hade ett på 15%. Sen funderade jag lite. Vad är det jag behöver kortet till? Jag spelar D3, XCom, Starcraft 2 och F1 2012. Eventuellt Civ 5 och lite Heroes 6. Spelen rullar på fint. Jag hade nyligen köpt BF3 och då tänkte jag att jag skulle behöva ett nytt grafikkort. Saken var att jag inte riktigt fastnat för BF3. Så jag kom på mig själv att nej, jag behöver inte ett bättre kort än det jag har. Så jag skippade köpet och köpte ett PS Vita med en drös spel eftersom jag flyger en del i jobbet och vill ha nåt att göra på planet. Så det har jag faktiskt nytta av.

Nästa gång var nu i våras när jag blev grymt sugen på ett Titan. Nu har jag börjat spela en del Sins of a Solar Empire Rebellion. Det funkar också. Med allt maxat. Sen funderade jag lite och insåg att jag fortfarande inte behöver nåt nytt kort. I samma veva dök en hörlursförstärkare upp för grymt bra pris. Beyerdynamic A1. Demoex i prima skick utan en skråma. Så köpte den och lite senare matchande lurar från Beyerdynamic istället. Visst lite dyrare, MEN, detta är ju saker som är top notch även om 10 år. Något man knappast kan säga om ett Titan. Kungligt nu, inte så himla mycket att hänga i granen om 10 år (förutom eventuellt samlarvärde).

I höst händer nog en hel del med priserna och om det kommer nåt spel som jag bara måste spela och som knäcker mig 460 så köper jag nåt då. För att mildra kortets relativa klenhet har jag klockat upp det från 675MHz till 925MHz. Funkar rätt så bra och det har fått sig en rejäl boost i prestanda. Om du inte klockat ditt kort kan du ju försöka dig på det och se om du klarar dig till hösten? 760 lär ju inte kosta mer än max någon hundring mer än 660 men skulle tippa på åtminstone 20% bättre prestanda. Troligtvis mer. NVidia brukar ju ligga på åtminstone 30% mellan generationer.

Man köper ju inget man inte behöver. Tack för hjälpen!

Av TLG11
Skrivet av Youjimbo:

Känns som om tråden börjar spåra ur lite.

Hur som helst. Mitt tips är att vänta till de spelen som du tror att du inte klarar kommer. Ett 660 ligger c:a 40% över ett 560 i prestanda och i ärlighetens namn tycker jag inte du skall slå till nu. Inte om du kan spela dina spel idag.
BF4 kommer i samband med lanseringen av AMDs nya kort, eller snarare så kommer AMDs nya kort i samband med BF4. Det stod ju nåt på Sweclockers för inte så länge sen om detta.
Det innebär troligtvis att NVidia kommer behöva sänka sina priser för att bemöta AMD. Dessutom kommer hela 700-serien vara lanserad till dess. Se t.ex hur ett 770 är billigare och presterar mer än ett 680. På samma sätt skulle jag tro att ett 760 hamnar i liknande prisklass men med bättre prestanda. Räkna med 50-60% bättre än det du har nu. Så om du inte känner att du kan spela spelen du kör nu (du nämnde nåt om moddat skyrim iofs) så bör du avvakta för att få så bra kort som möjligt när det väl är dags för BF4.

Om du vill kan jag skriva hur jag resonerade när jag inte uppgraderade från GTX460 1Gb när det kliade ordentligt i våras. Kan ge lite input om du är intresserad

Nu slog du huvudet på spiken. Det nämndes ju tidigare också att jag borde vänta till 760 eller 770 kommer ut. Så blir det. Förklara gärna ditt resonemang angående 460:t.

Av TLG11
Skrivet av Friterad:

*facepalm* det var ju ETT spel vi pratade om, var det inte det?
TS kanske kommer spela andra också, men har inte sett han nämna
det någonstans så vi kan inte veta hur mycket bättre 660 är i just de
spelen eftersom vi inte vet titlarna.

Anledning varför han ville ha Nvidia är för några funktioner tror jag han nämnde innan.

1. Skrev mer än en gång att fler än ett spel vägde beslutet. Inte bara BF4 utan också Witcher 3 och ESO som minst. Om mina pengar räcker till kan det lika väl handla om Splinter Cell: Blacklist och nya XCOM.

2. Jag skrev också att jag använder Nvidia som tradition dvs. har jag haft det bra med deras kort, och därför inte har en enda anledning att byta.

Av TLG11
Skrivet av Youjimbo:

Till TS:
Jag skulle vänta till BF4 kom ut och köpa kort då. Enligt rykten lanserar AMD sin nya grafikkortserie i samband med BF4 och då lär NVidia behöva priskriga lite, dvs du får mycket mer grafikkort för pengarna när du köper titeln som egentligen kräver din uppgradering. För 1500 kanske du får ett 760 som lär prestera i nivå med 660Ti.

Tack! Det är nog väldigt aktuellt just då eftersom BF4 kommer ut, samt om man ska införskaffa Witcher 3 och ESO under 2014.

Av TLG11

Håll er till det tråden var skapad för. Om ni vill argumentera om vilken teknologi är bäst kan ni göra det på någon dedikerad tråd.

Av TLG11

Tycker fortfarande de behövde lägga mer tid och detaljer på vapenbalansen. Så många vapen har exakt samma stats eller är värdelösa att använda. Men de sade ju sen innan att dom inte supportar BF3 längre, utan bara battlelog och BF4.

Av TLG11
Skrivet av Slaktardej:

Tänk dock på att BF4 utvecklas i samarbete med AMD, och man får även med spelet i AMD:s 8000-serie när den släpps.

Aj då... Hur blir den prislappen?

Av TLG11
Skrivet av deadich:

Eller så väntar man/lyfter röven från stolen och jobbar några dagar.

Skrivet av TLG11:

Då skulle jag satsa på att skaffa ett 660 en bit in i framtiden

Det är aktuellt om ett halvår eller senare. Det blir nog helt säkert ett 660 från Gigabyte också. Tack för hjälpen, och ni kan fortsätta diskutera om ni vill, men jag behöver inte någon direkt hjälp mer.

Av TLG11
Skrivet av Fredzon:

Hej hej har läst hela forumet nu som jag förstår så är 7970 det mest prisvärdigaste kortet på marknaden så :)!
Som jag har hört så funkar ett kort från AMD riktigt bra och driviter med så :)!
Så jag rekommenderar du köper 7970 är rätt så mycket snabbare en 670:)!
Här har du billigaste 7970 kortet så http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=759805 :)!.
Här har du tester på 7970 http://www.sweclockers.com/recension/17041-nvidia-geforce-gtx...
Rätta mig om jag har fel så

Ska fundera på det, men jag är fortfarande rätt insnöad på Nvidia med dess PhysX och bra mjukvara.

Av TLG11

Såldes precis innan han tog emot mitt meddelande. Funderar på att släppa upp på budgeten och satsa på ett 670 från Gigabyte. Verkar mycket mer prisvärt.

Av TLG11
Skrivet av Json_81:

Sträcker du din budget lite till ett 660ti så får du ju en rätt bra prestanda-ökning.
Annars, med tanke på att 7XX precis dykt upp borde man snart kunna hitta begagnade 6XX kort till rätt bra priser om du kan tänka dig begagnat.

Skulle inte tro att processorn flaskar, det är rätt få spel det händer (framför allt multiplayer med många spelare eller simulator-spel).
Den går säkert att klocka en bit med.

Ska kolla lite på begagnat! Ska dock inte klocka CPU än pga. det small tower jag har inte precis kan skryta med bra luftcirkulation.

Case:

Av TLG11
Skrivet av Dussan89:

Inte så extremt farligt då Phenom x6 prollarna var grymma. Men den kommer flaska om du skaffar en ny GPU.

Då skulle jag satsa på att skaffa ett 660 en bit in i framtiden (eller om det kommer något annat kort i vägen). Om det blir en väsentlig fps-drop i kommande spel 2014-2015 blir det väl ett nytt motherboard och cpu helt enkelt.

Tack för svar, och jag tror inte jag behöver någon mer hjälp.

Av TLG11
Skrivet av Json_81:

Eftersom du har ett hyggligt kort och pratar om spel som släpps om kanske ett halvår, vänta tills de är släppta?
Korten är garanterat inte dyrare då

Det skulle jag mycket väl kunna göra. Det största problemet jag har med 560:t är att jag ofta får sänka inställningar för skuggor och dylikt. Också att minnet bara är på 1gb gör att mitt rangliga modemporium till Skyrim inte precis... kör bra. Det vill säga att spelet hann krasha flera gånger för att grafikminnet tog slut.

Skulle min Phenom II x6 1075T vara en flaskhals i kommande spel förresten?