Inlägg

Inlägg som CyberOne har skrivit i forumet
Av CyberOne

Hej och tack för ditt tips.

Är ingen expert på antenner men hittade denna sida: http://www.lohelectronics.se/ när jag letade från början. De har minst en som passar till din router, http://www.lohelectronics.se/eclog-riktantenn-for-3g4g-8dbi-s..., såg även att det fanns en adapter som funkar mellan din router och Poynting antennen.
Hittade också http://www.communica.se/?static=antenner som innehåller en del nyttig info och en länk till Computer Swedens antenntest.

Själv kör jag Tele2 Small, 10gb/månad, max hastighet 10mb för 200:- i månaden. Skaffade det för att de hade ett prova gratis erbjudande. När jag testade i stugan fick jag 4-5 mb ner där, vilket var över förväntan och bra mycket bättre än vad jag trodde. I stan bor jag mindre än 1 km från masten och där ligger det på 13-15 mb ner. Kör dock mest med ADSL i stan, så datamängden var inte så viktig för mig.

Har samma erfarenhet som du när det gäller svarstiden, ADSL är nästan dubbelt så bra.

Av CyberOne

Kolla på tex http://www.dustinhome.se/xgroup/26357/antenner-forstarkare/?f...
Har funderat på att skaffa en http://www.dustinhome.se/product/5010657070/poynting-panelant... till min Huawei B593 till stugan men det får vänta till våren.

Av CyberOne

Det var en fin julklapp!

Konfigurationen ser bra ut men jag skulle lagt till en kylare för processorn, tex http://www.inet.se/produkt/5322017/cooler-master-hyper-212-ev..., stockkylaren duger visserligen men är högljudd.

Personligen tycker jag att En i7 och 16GB RAM är overkill för spel, hade heller inte lagt pengar på en Gold-psu. Själv kör jag på en i5 4670K och 8GB men jag är ingen hardcore gamer. Har även chassit som i7sweden föreslog, är jattenöjd med det, lätt att bygga i och tyst. Skärmen du valt är ju fin men är svår att få in med din budget.

Ett förslag som håller sig inom budget: http://www.inet.se/kundvagn/visa/4368943/2013-12-19-budget .

144hz skärmen, hårddisk för lagring och 8 GB RAM om det behövs kan ju vara bra presenter till födelsedag eller nästa jul.

Av CyberOne

Som sagts innan så är det bra att ha ett par "kassakor" i garaget. Jag har några T6-T8 som jag spelar regelbundet för att fylla på kassan. Brukar köra en match i varje av dessa innan jag kör en runda i min E-75 som jag sällan går på plus med vare sig jag vinner eller inte.

Ett annat tips är att hålla koll på när de har sina events. Nu i helgen var det tex halva priset på reparations-kit mm, tidigare har de haft halva priset på utrustning, de har haft gratis premium-konto om man upp når vissa mål osv. Detta återkommer lite då och då.

Man kan också sälja moduler som ligger och skräpar i depån om det är något särskilt man behöver.

Av CyberOne

Det där med plattor funkar sällan bra, de är oftast i vägen. Vi har skrotat de mesta sånt på jobbet. Det är bättre att ha musen framför tangentbordet istället för bredvid. Då kan du vila hela underarmen på skrivbordet och du får en bättre sittställning. Det känns lite skumt i början men när vant sig vill man inte byta tillbaka.

Av CyberOne

Har kört mitt från Devolo, 200Mb, i 3 år utan problem. Det var bara att ansluta nv-kabel och plugga in i närmsta el-uttag, ingen installation. Får lite olika hastighet beroende på var i huset jag pluggar in men det ska man nog inte skylla pluggarna för. De har ett övervakningsprogram som man kan installera om man vill.

Av CyberOne

Byggde http://www.inet.se/kundvagn/visa/3880730/2013-09-14-slutlig i veckan. Du behöver nog inte skruv- och verktygs-kit, Fractal skickar med generöst med skruv, så om du inte har en massa HDD redan som du ska ha in så klarar du dig. De enda verktyg jag behövde var en stjärnskruvmejsel, ficklampa för att identifiera kontakterna på moderkortet, kniv för att bryta mig in i förpackningarna samt ett förstoringsglas för att läsa produktnyckeln för Windows.

Det enda jag saknar är en 50 cm SATA-kabel, Fractal skickar bara med två korta och jag satte DVD-brännaren högst upp så för att få en snygg kabeldragning så det blir till att köpa en sådan.

Som du ser i min korg finns det ett kit med samma moderkort och processor som du valt plus matchande minnen som blir några kronor billigare.

Av CyberOne

Blir nog billigare att köpa ett nätverkskort istället, tex http://www.inet.se/produkt/5409381/tp-link-pcie-x1-gigabitnic...

Av CyberOne

Sök på Autotext i Words hjälp så finns det du letar efter. Det var en smidig funktion i 2007 men nu har de krånglat till det med Byggblock och konstigheter.

Av CyberOne

Komplett har ett paket med ett betydligt bättre grafikkort och SSD, http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=793073 som är billigare även om du lägger du till det trådlösa. Nackdelen är att det inte finns någon lagringsdisk o antistat-grejen inte ryms i din budget (den är ju hutlöst dyr). Lådan kanske inte är så fräck men valet mellan bra flyt i spelen eller fräck låda är väl inte så svårt?

Av CyberOne

Ett alternativ är att köpa en billigare låda, du lägger över 1500 kr på den. Det finns ett antal lådor under 500 kr som som duger tills du får råd att köpa den låda du vill ha.

Av CyberOne

Kylaren är för tung, Inet monterar inte så tunga (risk för fraktskador). Det finns några kronor att tjäna på att ta deras uppgraderingspaket med matchande cpu, ram o mobo. Förslag med de justeringarna:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3817715/2013-09-02-pase

Av CyberOne

Inet är lite billigare, dock finns inte det moderkortet i lager just nu.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3746789/https-www-inet-se-ku...

Av CyberOne

Ta uppgraderingspaketet med samma processor och moderkort som du har i korgen samt röda minnen. http://www.inet.se/produkt/v100245/uppgraderingspaket-baserat...
Lägg sedan till Fraktfritt från Henke420 sig så är har du sparat lite.

Av CyberOne

Det finns ett paket hos Inet med processorn, minnet och moderkortet som DavidtheDoom har i sin korg, några kronor billigare: http://www.inet.se/produkt/v100245/uppgraderingspaket-baserat... . En lite mindre men billigare skärm finns på CDon: http://cdon.se/hemelektronik/fujitsu_p23t-6_thor_edition_ips_...

Av CyberOne

Kanske så här:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3709489/2013-08-11-kanske
Några kronor billigare i alla fall.