Inlägg

Inlägg som Sebbepojken har skrivit i forumet
Av Sebbepojken
Skrivet av emopingvin:

Nu vill du visserligen ha velcro, men den där var väl inte så tacticool? Till och med denna som finns på samma sida var ju bättre. https://www.apoteket.se/produkt/bookman-clip-on-magnetreflex-2-st-skiva-1304023/ Funderar på om inte jag ska köpa den.

Största fördelen med ditt förslag är ju helt klart att Apoteket intygar att den är OK för gravida och ammande att använda! Big Velcro måste vara riktigt onda.

Av Sebbepojken

Är det här inne som ryggdunkarklubben samlas för att klanka ner på TS? Ställer mig i kö i så fall för ni ser ut att ha fyllt hela tråden!

Av Sebbepojken

Helt OK värdeökning att köpa för 1 miljard 2016 och sälja för 9 miljarder fem år senare

PriceRunner har helt klart blivit bättre senaste åren. Senaste året har jag börjat använda tjänsten mer, då de gärna har sökträffar på mer udda produkter och tillhörande mindre återförsäljare. Min egen uppfattning är att PriceRunner har fler produktkategorier än Prisjakt, men att Prisjakt har bättre integrationer mot butikerna och därmed mer användbara sökfilter.

Av Sebbepojken

Testa beskriva på ren svenska hur beräkningen av grannarna ska fungera. Gärna så att någons mamma kan förstå - totalt otekniskt. När du har det stycket text framför dig kan du se hur väl din funktion countAliveNeighbours stämmer överens. Om det är för svårt kanske du kan försöka att praktiskt implementera och utföra din beskrivning på ett vanligt rutat papper med penna. Skapa några celler och rita vidare ett par generationer för att se om det beter sig som förväntat.

Om du inte har full förståelse för algoritmen du implementerar är det väldigt svårt att felsöka. Det här är alltså tips på hur du kan få bättre förståelse för algoritmen och själv se ditt fel.

Av Sebbepojken
Skrivet av Baxtex:

Det kan definitivt vara stressigt med deadlines, gamla legacy system som går ner och som ingen vet egentligen hur de fungerar osv. Beror såklart mycket på arbetsplats och roll.

Självklart finns det undantag. Men utvecklaryrket i sig är ju inte något stressigt. Det kan vara stressigt att kratta löv eller plocka blommor också beroende på omständigheter.

Av Sebbepojken
Skrivet av Ricerunner:

Ja server- och nätverksinstallation låter meckigt och trevligt. Skulle vara kul att bygga på riktigt stora datorer och sköta underlaget för vilka delar det ska vara för verksamheten.
Har kommit i funderingarna på att fullstackutvecklare låter trevligt annars. Bra med utrymme för utveckling, även om det låter som världens stressigaste jobb nu när jag inte har en aning om hur man skulle lösa eventuella problem som dyker upp, annat än att googla om någon på Stack Overflow har varit med om samma sak.

Jag känner att jag har relativt lätt för att prata och presentera också, gissar att det kan vara uppskattat inom vissa områden. Dokumentation har jag lätt för då jag har läst sedan jag var 3 och alltid haft lätt för att uttrycka mig i text.

Systemutveckling (som du ägnar dig åt som fullstackare) är inte särskilt stressigt. Om du inte börjar på en dålig arbetsplats förstås. Att programmera handlar ju om att tycka om problemlösning och pussel. Det roliga är att ett givet problem går att lösa på flera sätt. Så problemlösning är ju kärnan i det hela och det som är roligt - inte stressande. Men om du inte finner problemlösning och pussel roligt så kanske det känns stressigt

Av Sebbepojken

@Ricerunner:
Digitalisering är väldigt stort nuförtiden så man kan axla många roller inom IT. Mest rättfram är väl att jobba med utveckling av programvaror, alltså programmering. Inom programmering finns det i sin tur enormt många olika inriktningar. Man kan ägna ett helt liv åt programmering och ändå inte hinna prova på alla inriktningar.

Å andra sidan finns det mer otekniska administrativa roller så som projektledare och produktägare. Eller en teknisk projektledare för att blanda Lite mer tekniskt administrativa roller är att jobba inom IT-drift/support eller informationssäkerhet. För mer hands-on kan du ju vara en som med händerna installerar nätverk och servrar.

Det finns enormt många olika inriktningar. Så det enklaste är väl att du frågar dig själv i vilken del av en organisation du önskar arbeta?

Av Sebbepojken
Skrivet av SellahiR:

FC6 som inte ens är särskilt snyggt. Luktar dålig optimering imo

Rätta mig gärna om jag har fel, men det finns väl inte jättemycket att optimera avseende storleken på datan i ett texturpaket? Jag menar, texturerna har ju sin storlek och sin krävda mängd på lagringsyta. Optimering vore väl kanske att se över kompirmeringstekniken, men det är över min kompetensnivå.

Annars är det väl framförallt ljussättning som påverkar hur ett spel ser ut och där är det ju inte optimeringen som påverkar det synliga slutresultatet utan enbart prestandan. Så hänger inte riktigt med på hur dålig optimering skulle innebära att spelet inte ser särskilt snyggt ut?

Av Sebbepojken

Vi har gemensam ekonomi. Det innebär att allt sparande också är gemensamt. Delen av sparandet som består av investeringar är tredelat; långsiktigt, pension samt barn. Samma belopp avsätts för alla tre investeringsformerna varje månad. Innehaven är också desamma förutom på pensionssparandet, där är frun för nervös för fonder utan nöjer sig med sparkonto.

Om man planerar att leva tillsammans även som gamlingar tycker jag det skulle kännas olustigt om den ena sparar markant mer. Vet inte hur fördelningen ser ut för er? Det mest rättvisa är väl om båda stoppar in ungefär lika mycket i sparandet.

Om du sitter med flera miljoner i fonder när du är 70 år förmodar jag att din fru också vill ta del av pengarna även om hon bara har en bråkdel av det (fonder vs. sparkonton riskerar ju att diffa väldigt mycket efter många år). Kommer du vilja ha dem själv då eller dela med dig? Rimligen kommer du väl dela med dig. Så länge man stoppar in lika mycket pengar kan det väl vara OK att avkastningen blir olika (sparkonto vs. fonder kan ju ses som en riskspridning). Men om man har stoppat in olika mycket pengar i 30-50 år kanske det känns mer skevt.

Av Sebbepojken

Så länge de implementerar lite bättre stöd för undo/redo är jag nöjd Hemskt idag att Ctrl-Z rullar tillbaka flera etapper av ändringar. Jag använder Notepad dagligen för anteckningar jag vill skuffa undan någonstans men inte spara vid dagens slut. Alla som nämner det automatiska sparandet av flikar som features hos Notepad++, VSCode, m.m. har noll poäng att hämta hos mig!

Av Sebbepojken
Skrivet av croniks:

Vilken version av biosen uppdaterade du i från ? Sitter själv fast i F31.

Det gäller en ASRock X300 Deskmini barebone med tillhörande moderkort och dess BIOS uppdaterades från 1.4 till 1.7.

Av Sebbepojken

Kan uppdatera med att det löst sig för mig. Fick som sagt tag i en kompis med 4700G och det gick utmärkt att använda för att uppdatera mitt BIOS. Så om någon säljare dyker upp här är jag inte längre intresserad, men det finns ju gott om andra köpare här i tråden istället

Av Sebbepojken

Ja men jag kan väl passa på att tacka så mycket för artikeln då! Fint med en sån sammanfattning av möjliga tillvägagångssätt. Känns lite töntigt att artikelns kommentarsfält ska fyllas av edgy tonåringar som vill vara konservativa och klanka ner på det nya. Ni inte originella eller roliga.

Av Sebbepojken
Skrivet av ChrilleDa:

Har samma problem. Får du tag i en så vill jag gärna ärva den till vettigt pris.

Har fått tag i en bekant som sitter på en 4700G i sin dator som vi ska prova plocka ut enbart för BIOS-installationen. Så den går tyvärr inte att ärva. Men har som sagt en fortsatt liggande beställning hos Webhallen på deras 220GE (det står att de har <10 på väg in, så det återstår att se huruvida det går att lita på). Så om 4700G-operationen misslyckas och jag faktiskt köper en 220GE går det nog att lösa något

Av Sebbepojken
Skrivet av Pelegrino:

Är lite som att säga att man aldrig hört talas om A$AP Rocky och tycka det är märkligt att han är populär Jag personligen tyckte Bridgerton var en trevlig slötittserie om än inte tonårsdramaaktig men jag gillar också historia.

Eller så är det lite som att titta på Netflix varje vecka och aldrig ens ha registrerat att Bridgerton finns, för att sen se att det är tjänstens mest populära serie.

Av Sebbepojken
Skrivet av JoOngle:

Jag har fortfarande P20 pro, och ser ingen anledning att updatera, 40 megapixler och bra optik från Leica funkar perfekt fortfarande. För att inte snacka om program uppdateringarna? Telefonen er efter handen 4+ år gammal, men jag fick senaste systemuppdatering i går, och telefonen då jag köpte den funkade 2 dagar utan laddning, nu har dem optimerat så mycket att den håller i 4-5 dagar, och är 4+ år gammal. Det är vad jag kallar service (och det finns NOLL push reklam).

Jag gav min gamla P20 Pro till morsan förra året. Har kört två olika telefoner sedan dess och när jag nu lyfter upp den gamla P20:n så kan jag ärligt säga att den känns rätt trött och slö trots en systemåterställning och sparsamt användande av en pensionär. Det är verkligen ett helt annat flyt i nya lurar som har högre uppdateringsfrekvenser och använder svepgester på ett bättre sätt än P20 med sin fysiska knapp. Kanske ingen anledning för dig att uppdatera ändå, men det märks ändå klart att telefonen har åldrats.

Skrivet av roberto99:

Ser ut som jag får köra min Huawei P30 pro ett tag till. Snabb, supernajs kamera och bra batteritid.

Lite foto jag tog i somras med P30 pro.

https://imgur.com/a/zFStZA1

Drömmer om en framtida P60 pro med googleservice.

Ser ut som väldigt hög färgmättnad - är det ditt hittepå?

I övrigt ser det ut som att antingen kameran eller fotografen har svårt för att pricka fokus på rätt plats vid närbilder. Och likt många andra mobilkameror är den lite väl aggressiv efterbehandlingen av bilderna (motorcykelbilden är både skarp och smetig på samma gång).

Av Sebbepojken
Skrivet av Fooesque:

Hade det varit kring Malmö hade jag haft en 3200G i någon dag till innan den ska in i en dator till barnen.
Den panikköptes på Tradera för 1250 kr när jag fick min X300 och 5600G:n inte POSTade..

Håller tummarna för dig!

Då har vi exakt samma problem Tack för omtanken och tummarna i alla fall!

Av Sebbepojken

AMD AM4 med GPU (Athlon 200GE, Ryzen 3 3200G eller liknande)

Jag behöver få tag i en så enkel AMD AM4-processor med inbyggd GPU som möjligt enbart för att kunna uppdatera BIOS på ett moderkort i ett barebone-chassi.

Har testat att lämna in datorn till Inet för service, men de hade inga kompatibla processorer liggandes. Därför behöver jag nu köpa eller låna en så enkel kompatibel processor som möjligt bara för att kunna uppdatera BIOS och sen installera den riktiga processorn (Ryzen 5 5600G). Jag skulle till och med kunna åka iväg och ta med mig datorn bara för att låna en kompatibel CPU och genomföra uppdateringen på plats.

Har provat att beställa en Athlon 200GE för 600 kr från Webhallen - får se om de kan vaska fram en sån. Men det hade ju varit trevligt att komma undan billigare för något som bara ska användas en enda gång. Så priset på den här annonsen varierar beroende på produkt.

De enklaste kompatibla jag tittat på är:

  • AMD Athlon 200GE (600 kr beställningsvara från Webhallen - oklart om den levereras)

  • AMD Athlon 220GE (700 kr beställningsvara från Webhallen - på väg till lager)

  • AMD Athlon 240GE (900 kr beställningsvara från Proshop)

  • AMD Ryzen 3 3200G (1000 kr beställningsvara från Webhallen - på väg till lager)

Komplett lista med kompatibla processorer: https://imgur.com/a/SFZEUt4.jpg

Läs hela annonsen här

Av Sebbepojken

Kanske är så enkelt som att det är en marknadsföringsanledning inför lanseringen av Windows 11? Säkerligen vill Dell, Asus och gänget kunna skylta med att deras datorer är Windows 11-kompatibla och locka kunder med sprillans nya operativsystemet. Lite konstigt då (ur en marknadsföringssynpunkt) om Mac-användarna ska kunna köra Windows 11 utan att köpa nya häftiga datorer från de stora och häftiga tillverkarna. Microsoft kanske öppnar upp för Mac-användare nästa år.

Av Sebbepojken

Tack för bra artikel Läste om detta på Omni först och där var det så nedbantat att det inte ens gick att begripa vad företaget sysslar med.