Inlägg

Inlägg som Nozze666 har skrivit i forumet
Av Nozze666

Jag trodde "coola tribaler" dog ut någon gång på 90talet? Otroligt ful logga.

Av Nozze666

Så 6 tum är en telefon men 7 tum är en platta? Näe men seriöst så har jag inga fickor jag skulle få ner den i så det blir till att börja med handväska då xD

Av Nozze666

Jag bytte till linux helt igår. Blev riktigt förvånad över hur många spel det finns till linux i steam. 34 av 82 spel jag äger har linux native stöd

Av Nozze666

Spelet har ju potential från vad jag sett. (Kollat streams, äger det inte själv). Jag tror att de kommer lyssna på sin spelarbas och patcha spelet ganska friskt. Det måste de om spelet ska bli så stort och långvarigt som de vill. Själv så väntar jag på PC-versionen och hoppas att de fixat de största problemen med spelet då.

Av Nozze666
Skrivet av strejf:

Silverlight har lagts ner av Microsoft så det känns inte så troligt.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Silverlight#Silverligh...

Yepp, supporten och utveckligen är nerlagd. Dock så finns det fortfarande produkter (även från M$) som kräver Silverlight. (Tänker i förstahand av SCCM som använder nått bibliotek från Silverlight). Vilket bara är jävligt konstigt. Skjut av Silverlight och gräv ner skiten i trädgården så Netflix får använda sig av nått annat SkitDRMskydd.

Av Nozze666
Skrivet av flashen:

30fps är optimistiskt, snarare 5-10 imo

Jo, jag försökte vara just det. Lite optimistisk... Har inte mycket hopp om denna "nexgen"-generationen.

Av Nozze666

Skitsnyggt! Men hjälper inte om det fortfarande kommer vara låst till 30FPS som det är på alla lite mera krävande titlar på konsollerna.

Av Nozze666
Skrivet av Lifooz:

Så enkelt är det inte, drar man upp för mycket så vägrar kortet arbeta korrekt, precis som med t.ex MSI Afterburner.
Så man får nästan känna sig fram lite, även med Overdrive. Om TS har två stycken grafikkort, är det bara att leka då han kan programmera om hastigheten för nuvarande kortet.

Ja det är väl klart att man får "känna" sig fram. Tyckte det var underförstått.

Av Nozze666

Yepp, går att använda det för att överklocka. Är väl egentligen bara att dra i reglagen för att klocka upp grafikkortet

Av Nozze666
Skrivet av LemonIllusion:

Nej, det var SkitWindows fel. Dessutom finns det en inställning för det i kontrollpanelen.

Yepp, testade att ändra i SkitWinblows, först men ändrade inget (tror det ska fungera egentligen men buggade säkert av någon anledning)
Men det funkade när jag gick in och ändrade det i SkitSkype

Av Nozze666
Skrivet av Foxmaner:

Hej.

Har problem med Chrome som har fått extremt lågt ljud. måste ha hundra i volyme för att man ska höra men då blir ju allt annat så högt så att det spränger mina öron. Har tittat på några videos då man ska t abort något plugin men funkar fortfarande inte. Snälla hjälp. Funkar på explorer men den webbläsaren vill jag helst inte röra....

Tacksam för svar

Jag hade ett liknande problem men då var det i mixern som ljudet sjönk. Det var SkitSkypes fel...

Av Nozze666
Skrivet av Zotamedu:

Om du läst lite elektronik borde du veta att den gemensamma nollpotentialen inte behöver vara jord i väggen. Det enda relevanta för att undvika ESD är att du inte har någon potentialskillnad mellan dig och datorn. Sen kan båda ligga och flyta 10 kV över jordledaren i vägguttaget. Det spelar ingen som helst roll så länge du och chassit inte har någon potentialskillnad.

Rent generellt är det dumt att låta datorn vara inkopplad i väggen när man pillar. Är nätagget korrekt byggt så bryter strömbrytaren på baksidan fas och nolla medan jordledaren går direkt till nätaggets chassi som i sin tur förbinder det med resten av datorns chassi. Då betyder det i princip att det enda du gör är att begränsar var du kan arbeta eftersom du har en sladd i vägen. En sladd som gör exakt noll nytta. Har du otur så är delar av nätagget fortfarande spänningssatta vilket kan bli tråkigt. En bra tumregel är att aldrig någonsin ha strömsladden inkopplad när man pillar med elektronik om det inte krävs för felsökning. Det ger bara onödiga risker och ger exakt inga fördelar.

Tjena!
Hade du läst mitt förra inlägg så sa jag det. Dock så skulle inte jag rekomender att plocka ett moderkort utr kartong om du ligger 10kV över nolla när du bara jordar mot chassit som inte är kopplat mot nått.

Ha det gött

Av Nozze666
Skrivet av Hudo:

Okej! Lite delade svar här. Så det gör alltså absolut ingenting om jag bara kopplar in armbandet i chassit, men det är inte fel att göra det andra heller? Har jag förstått allt rätt? Jag är inte alls haj på det här, och alla svarar olika. Man får ändå med ett ESD-armband, så jag vill använda det och använda det rätt.

Spelar inte så stor roll så långe både armbandet och chassit är kopplat till samma jordpunkt
Det är det Linus gör med att han kopplar armbandet i nätagget och en jordad sladd in i väggen. Allt blir "samma jord", det är huvudsaken

Tjoa om det är nått du inte förstår

Av Nozze666

Jag har läst lite elektronik på högskolenivå så har vag en aning om vad jag pratar om. Så länge armbandet sitter på en "gemensam noll punkt" så spelar det ingen roll vart du sätter det. Alltså: sätt det på en chassipunkt med nätagg inkopplat (OBS FUNKAR BARA I JORDAT UTTAG!). Personligen så brukar jag inte använda ESD-armband utan jag håller eller lutar mig mot chassit hela tiden. Alternativt sitter på golvet med ESD-armbandet runt ankeln. Grejen är att så länge jordpunkten i chassit inte ligger onormalt högt (dvs ta i ett element eller annan jordat punkt medans du håller i chassit) så borde du vara safe.

Lycka till!

PS. ESD-skador kan vara bland det jävligaste man kan få, de kan vara riktigt jobiga att hitta och bara uttra sig på de mest konstiga ställen. Så var försiktig och tänk dig för. Stå gärna barfota på golvet (gammalt tips jag fick från min elektrolärare på gymnasiet).DS

Av Nozze666
Skrivet av nilshils99:

Hejsan, inatt så var det väldigt mycket åska där jag bor och nu startar inte min dator. Jag undrar om det finns något sätt att rädda den mvh Nils

Skickades från m.sweclockers.com

Det är mycket svårt att veta vad problemet är på en icke startande dator. Börja med att öppna upp den och se om du ser nått som ser konstigt ut som brännmärken på moderkort och sånt. Lukta även på nätaggrigatet. Har du tur är det bara det som gått åt fanders. Har du otur så är det mycket allvarligare än så :/
Lycka till.

Av Nozze666
Skrivet av Dr.Mabuse:

Försökte lägga en order för att se vad det blir men kom inte vidare efter val av transport
Har du Amazon-konto är det bara att testa själv. Blev också lite nyfiken. Jag brukar räkna på 10kr per $1 vilket hamnar väldigt nära sanningen för det mesta, dvs c:a 4000kr exkl. frakt och avgifter.... jag gissar att det inte blir billigare.

Yepp, så brukar jag tänka/räkna oxå. Men har för mig att det inte riktigt stämmer på elektronikprodukter och framförallt inte dyr elektronik.

Av Nozze666

Om du beställer en PS4a från amazon är jag väldigt nyfiken på vad slutpriset blir med tullavgift/moms. Citera mig gärna vid svar