Inlägg

Inlägg som Krissmeister har skrivit i forumet
Av Krissmeister
Skrivet av Nisse-Tuta:

Sitter i valet och kvalet jag också. Var från början övertygad om Xbox One eftersom jag trivdes mycket bra med 360 och aldrig gillat Playstations kontroll.
Men jag valde att vänta för att se vilken som det gick bäst för eftersom jag vill ha den konsol vars begagnat hylla i affären är störst. För några dagar sedan tog jag beslutet att ge PS4 en chans, men idag på köpdagen kommer tveket
Bägge finns i lager i stan så vilken tar man....?

Vad gäller exklusiva titlar är det inte så noga, de spel jag tyckt mest om på senare är nya Tomb Raider, Farcry 3, Mirrors Edge, Battlefield (hela serien, är bardomsvän med skaparna så jag är mer än lite bias) och några andra titlar tex vissa Assasins, Just Cause mfl.
Som ni ser är mina favvospel multiplattform.

Det som gör att PS4 leder i skrivandets stund är att Xbox One utan Kinect inte släppts ännu och jag har ingen lust att betala för att lägga den klumpen i en låda där den ska samla damm.

Vet inte vad min poäng är riktigt utan ville bara ventilera lite beslutsångest

Jag funderade också ett tag på vilken konsol jag skulle välja, men fördelarna var betydligt fler övervägande till PS4:an. I princip alla jag hade som vänner på XBOX360 skulle välja PS4. De flesta spel presterar bättre på PS4:an sett till fps och upplösning. The last of us kommer nu i Juli, har du inte spelat det så säger jag grattis till dig om du köper PS4, jag har klarat det på PS3 men ser enormt mycket fram emot det till PS4. Nackdelen är dock med båda konsoler att utbudet på spel fortfarande är ganska lågt, men det blir betydligt bättre nu till hösten och våren 2015 (Dragon Age, Diablo 3, Dead Island 2, The Division, NHL 15, Far Cry 4, Destiny m.m.) Handkontrollen till PS4 är betydlig bättre än till PS3, även om 360 kontrollen troligtvis slår PS4 på målfoto fortfarande. One kontrollen har jag ej testat.

Av Krissmeister

Är det bara jag som fortfarande inte får onlinedelen att fungera? Mobilutmaningar fungerar, men inget annat.

Av Krissmeister

Jag hade strul med onlinedelen igår, kanske fixad nu. Stod att jag skulle kolla NAT-inställningarna, men den är inställd på NAT-1.

Av Krissmeister

Jag skulle tippa på att det är billigare med PS4. Visst kostar en TV mer än en datorskärm, men det jämnar lätt ut sig på alla uppdateringar man slipper köpa till en PS4. En dator får man ju nästan uppdatera vart eller vartannat år för att kunna spela dom senaste spelen. Vad gäller spelkostnad så går jag inte mycket back på mina PS4:a spel. Köpte Killzone begagnat på Tradera och lyckades sälja det för mer än vad jag köpte det igen på Tradera. Övrga spel jag har haft går maximalt 50-100 kr förlust. Sen är det som sagts tidigare, beroende på vilka spel man är intresserad av. Jag som spelar NHL flera timmar i veckan "måste" ha en konsol då det inte finns till PC.

Av Krissmeister

Jag köpte först PX4 och i jämförelse är PX4 ett bättre headset om man går efter ljudkvalitet, bättre bas bl.a. Sen vill jag dock minnas att vissa inställningar inte fungerade till PS4 när jag hade det. Man kunde inte höja och sänka förhållandet spelljud/chatljud på själva headsetet då jag hade lurarna. Vet inte om det har kommit någon patch som åtgärdat detta. Dessutom var PX4 inte helt trådlöst, måste ha en sladd mellan kontroll och headsetet för att kunna chatta, möjligt detta också är åtgärdat. Så därför ansåg jag att PX4 inte var värda det dubbla priset mot Sonys egna 2.0 headset. Lämnade tillbaka PX4 på öppet köp. Men för 800:- har du gjort ett bra köp!

Av Krissmeister

Inget jag har märkt av. Sen beror det säkert på vad man jämför med och har för krav. På PS3 kunde man ju inte höra ett dugg i princip. XBOX360 hade rejäla fördröjningar i samtalen. Så nu på PS4 är det ju betydligt bättre, nästan lika bra som skype. Så jag är nöjd, ingen som sagt att micen skulle vara dålig av dom jag pratar med i partyt.

Av Krissmeister

Jag använder Sonys egna wireless 2.0 även kallat Gold. Köpte det för 799:- och det är helt klart värt pengarna. Basen är dock inte häpnadsväckande men helt ok, dom sitter riktigt skönt. Går att ställa in spelljud och chattljud så man hör varandra tydligt, man får dock även gå in under enheter på PS4:an och mixtra lite för att få det perfekt.

Av Krissmeister

132 anmälningar hos Konsumentverket totalt nu. Alltså 25 till idag. Lär öka hela tiden.

Av Krissmeister

Ska bli intressant att se när Konsumentverket uppdaterar sin hemsida efter dagens anmälningar, lär ha ökat en hel del. Tar en rejäl funderare över ifall det ska Polisanmälas från vår sida dessutom.

Av Krissmeister

Fick rådet att anmäla till http://www.konsumentverket.se/Anmalan/ råder alla som drabbats att anmäla Konsumentspar här. Sprid det gärna till alla som även är drabbade men inte har tillgång till forumet. Konsumentspar har 117 anmälningar just nu.

Av Krissmeister

Vi har råkat ut för det här företaget i mitt hushåll också. Min sambo fick brev om byte av elavtal. Jag kommer att prata med Konsumentvägledare och advokat och se ifall jag kan anmäla detta för bedrägeri. Konsumentspar har ingen fullmakt men försöker använda sig av det. Och det är bedrägeri helt klart. Tänker inte ge mig då vi drabbats av Konsumentspar tidigare. Råder fler att kolla upp det och gå emot Konsumentspar.

Av Krissmeister

Tror det har stått PAL på i princip alla generationers Playstation jag har haft. Nog inget du behöver vara orolig över alls. Har något med TV att göra som nämnts tidigare med hz o.s.v. vad jag förstår är det PAL som gäller i Europa.

Av Krissmeister
Skrivet av Matte3333:

Jaha okej men när jag har sladden i står det ladda upp avslutat men då fort jag drar ur sladden försvinner blåa sträcken som är Mellan headset och valda filen det står anpassa inställning 2 osv

Har jag inte ens tänkt på. Jag tror dock att jag har dragit ur sladden när jag väl har lämnat appen. Finns några snubbar som lagt ut klipp på youtube med om du vill titta närmare på det.

Av Krissmeister
Skrivet av Matte3333:

hejsan skaffade de nya ps4 lurarna, de har ju 2 ljud lägen 1 och 2 och om man vill ta del av läge 2 måste man ju ladda ner såkallade medföljande headset appen men hur fungerar detta? måste jag gå in på den och aktivera varje gång jag ska spela eller? måste man ha programmet igång under tiden man spelar också?

Appen laddar du hem i PS Store genom att söka på "medföljande headset app" eller något i den stilen. Man måste koppla in headsetet i USB-porten på PS4:an sen trycka ladda upp. Och sen behöver du inte ändra varje gång utan det sparas. Jag gjorde fel i början och kopplade inte i sladden. När du sen har laddat upp är det bara till att dra ur sladden igen. Programmet i sig ligger ju typ i bakgrunden precis som spelen gör och du trycker på PS Home-knappen när du går ur appen.

Av Krissmeister

Någon/några som lirar FIFA 14 här? Fyndat det på tradera och tänkte lira i någon klubb eller starta en. Lirar NHL annars men det kommer ju inte förrän i september till PS4 så ska ge FIFA en chans

Av Krissmeister

Förstår hur du tänker, men med huvudvärk menar jag att det brukar vara mest bekymmer Åtminstone när det gäller mig och datorer Har aldrig haft strul med att spel till konsol inte velat starta, men har slitit mitt hår så många gånger för att spel till PC vägrat fungera Eller uppdateringar och program som bara blivit mer besvär än nytta. Och spel som datorn bör klara men sett för jäkligt ut när man varit tvungen att dra ner på allt och låsningar med omstart av datorn jämt. Tror därför det finns fler och inte bara jag som ser fördelen med smidigheten med en spelkonsol. Sen lär man kunna klämma ur betydligt mer av PS4:an och ev XBONE med tiden. Se på The Last Of Us till PS3 som i mina ögon är riktigt snyggt till vad som anses vara uråldrig teknik och prestanda.

Av Krissmeister

Säger som så, att jag hoppas det går bra för både SONY och Microsoft med sina respektive konsoler. Detta i förhoppning att det någon gång kommer en PS5 och en XBOX (vad dom nu döper den till) för konkurrensens skull. Så att alla de som påstår att konsoler är en utdöende art har fel. Jag har haft både PS3 och XBOX 360 från förra generationens konsoler och där vann Microsoft. Nu tror jag PS4 blir marginell vinnare. Men det kan mycket möjligt bli att man sitter där med bägge konsolerna och är nöjd med det. Det enda jag vet är att datorer är skit som bara ger en huvudvärk för det ska uppdateras med en jäkla massa och likt förbannat brukar det inte fungera ändå. Startar PS4:an på några sekunder och njuter av konsolen, nu vill vi bara se lite fler spel för BF4 börjar bli lite enformigt

Av Krissmeister

Pratade med leverantören, dom tror det är något "skräp" på den stationära datorn som gör att den tar upp hela nätverket. Skulle inte vara några problem med det antalet enheter jag nämnde till dom.

Av Krissmeister

Annorlunda fel på datorn

Har ett litet annorlunda fel med min stationära dator, förväntar mig inte ens någon lösning på det men testar. Varje gång jag startar min stationära dator "slår" den ut alla andra enheter på nätverket. PS4:an loggar ut från PSN, ipaden får avbrott i appar eller vanligt surfande, likaså den bärbara datorn. Någon som har en aning om vad det kan vara? Eller som råkat ut för något liknande?

PS4:an kör jag trådat men Stationära datorn och allt annat via wi-fi.

Av Krissmeister

Har inte hunnit testa dom så extremt länge. Men första intrycket är att dom sitter riktigt skönt, man kan justera under tiden man har dom på huvudet så passformen blir perfekt. Är något lägre bas i dessa än i PX4 och lite "klarare" ljud i 2.0 headsetet. Dom som påstår att ljudet är för lågt måste vara på gränsen till döva, jag kan absolut inte ha maxvolym på BF4. Jag kan tycka att jag lättare hör på 2.0 headsetet varifrån en helikopter kommer eller var det exploderar i t.ex. BF4 i jämförelse med PX4. Sen är det ett snyggt headset om det nu spelare roll och jag gillar lösningen med att slippa "mic-armen". Dock kan jag inte förstå vitsen med en ca 10 cm lång laddningssladd ifall batteriet tar slut mitt i spelandet, man hamnar ju jobbigt nära TV:n Värt 799kr? Absolut, det är inte mycket sämre ljudmässigt än PX4 och jag tror funktionen med speciell ljudinställning för enskilda spel bara blir bättre och bättre med tiden. Sen är man riktigt kräsen så får man säkert leta efter bättre headset i området 2000-3000kr men det är inte att tänka på för mig med 2 barn i hushållet