Inlägg

Inlägg som mallesoft har skrivit i forumet
Av mallesoft

@NinTrance:
Synd att jag har styvt 100mil till Ume, annars så hade jag trumfat dig med mina 49, eventuellt så ska jag upp till dottern i skellefte i dec, då kanske några i swec vill sänka en bärs eller två med mig.

EDIT
Vi kanske skulle starta ett Oldies Swec träff, endast 40+ är välkommen åldersdiskriminering på högsta nivå

Av mallesoft

@Petterk:
Ok jag förstår lite mer nu, när jag läst ditt inlägg engång till, ursäkta skyller på att jag är fortfarande förbannad på Philips "support"
Kunden i fråga orkar inte att hålla på mer( fast det är jag som dragit lasset ), han vill bara ha sina sportkanaler och att det ska funka när han trycker på ON, han är lite av bohem typen så att säga, även om han är sur för att han inte få se detta i HD.

Philips! ni vann och tappade samtidigt minst 2 kunder, stort GRATTIS till vinsten.
tråden kan låsas eller flyttas till konsumenträtt

Av mallesoft

@Petterk:
Hej, ursäkta om jag kommer att låta otrevlig nu, Jag skiter fullständigt i vem som tillverkar Philips prylar, står det Philips på en produkt så är det Philips jag vänder mig till och anser att det är Philips som har ansvaret för att deras "produktnamn" inte funkar, spelar ingen roll om det är lampor,rakapparater,Tv.

4år senare är det nog svårt att hävda ursprungsfel/reklamation/hävning av köp, jag personligen kommer då inte att köpa fler Philips prylar i framtiden efter denna segdragna historia, om inte Philips visar någon form av goodwill till den otekniska kunden, vilket de inte ville sist jag var kontakt med de per telefon, utan de hänvisade mig till Elgiganten som vill ha 2k för besväret som inte ens kommer att gå igenom enl de själva. Lite moment 22 över det hela.

Av mallesoft

Jag har då ingen växlingsfil alls ( stängt av det ), har 12gig ram och det har då funkat aldeles utmärkt i flera år, jag kör win7 på en 120gigs intel SSD, kan nämna att jag kör det nya Doom på en i5 2500k@4,3 och ett GTX670 i 1080p 40-60 fps i high settings.

Av mallesoft

@XPerion:
Hej, nä nu får det räcka med svammel, kommer Philips inte in i denna tråden och gör det jag bett de om, så ska jag övertyga alla här på swec att bojkotta Philips, jag börjar med mig själv då jag länge har sneglat på en av deras hårtrimmers, läser ni här nu Philips? Jag köper ett annat märke med risk för att er modell inte är kompatibel med mitt hår, fast den heter "hår" trimmer.

Av mallesoft

Det här blir bara mer och mer irriterande, fick mail nyss från Philips, då jag tidigare mailat dem och CD om denna tråden.

"Hej Tomas,

Tack för ditt mail!

Just gällande detta så handlar det om att TVn inte har det HDCP stöd som digitalboxen kräver. Detta är inget som man kan ändra med TVn.

Vi förstår din frustration men det finns dessvärre inget som man kan göra från TVns sida.

Ha en fin dag!

Med vänliga hälsningar,
Vendela
Philips Kundtjäns"

mitt svar till dom.

Hej, då hade ni kunnat erkänna detta i telefon vid första kontakt så hade jag sluppit alla andra problem, väldigt konstigt att den TV saluförs som full HD tv om den inte klarar av HDCP som är förutsättningen för full HD uppspelning. BEDRÄGERI anser jag.
Sedan kan ni gå in i den tråden jag länkade till och be öppet om ursäkt till mig, kunden och CD, för alla problem ni skapat.
Vad tänker ni på Philips göra för att den otekniska kunden ska bli nöjd med Philips produkter? Han är säkert inte ensam om dessa problem och tänk på att även Sweclockers medlemmar handlar Philips i bland, men kan snabbt byta märke.

mvh
Tomas

PS Lägger upp detta mail på swec DS

Av mallesoft

@Laxpudding:

Aha! tack för mycket intressant info, detta ska tänkas på i framtiden när min Sony 40EX52 lägger av, förövrigt en helt ok tv för de behov jag har, ( Ps3, film från pc ) jag har inget intresse av Tv program så att säga, så någon hd box har jag aldrig testat till den så jag vet inte om hdcp error finns, men det tror jag inte då jag kört några bluray filmer via Ps3 utan problem.

Av mallesoft

@Laxpudding:
Hej, tja jag känner att jag lagt ner för mycket gratis timmar på ett problem som inte är mitt, gjorde detta för att vara hjälpsam, ville bara försöka med en reklamation då Philips inte var speciellt hjälpsamma vid kontakt och hävdade boxfel ( 2st olika ) och nekade kontakthjälp högre upp i support kedjan så att säga.

Var in till Elgiganten i går och de vill inte kännas vid problemet, det skulle kosta 2000 att försöka och göra en reklamation enl de, kunden i fråga kommer då inte att inhandla fler Philips grejjer i framtiden. Så nu släpper jag detta, tack för all hjälp och svar till er som försökt hjälpa mig

Av mallesoft
Skrivet av Laxpudding:

@mallesoft: Det är enbart du som kan bestämma om du ska åka. Och chansning kan det bli. Tyvärr är det här ett typexempel på hur HDCP som är tänkt att förhindra piratkopiering via HDMI-kontakten enbart är käppar i hjulen för vanliga konsumenter.

Skrivet av ruf0ns:

Har du prövat att ändra upplösning i boxen när scarten sitter i för att sedan ändra tillbaka till Hdmi?

Skrivet av XPerion:

Svaren kan du kanske hitta i denna gamla tråd. http://eforum.idg.se/topic/332372-hdmi-kablar/

Updatering...

Har idag ringt 4st samtal a20min till Canal Digital och 3st samtal a20min till Philips, är helt stekt i örat, de har bollat mig fram och tillbaka, jag har gjort precis allt som supporten har bett mig om att göra med TV/box.

Bägge företagen hävdar till 200% att deras grejjer funkar och skyller på varandra, det slutade med att Canal Digital köper tillbaka boxen på goodwill fast ångertiden gick ut den 22 jul i år, och bekanten gick tillbaka till sina gamla grejjer och HDCP problemet är ej löst.

Denna historien började redan för 4 år sedan, men bekanten är så tekniskt lagd så att en kulram från 1864 är för avancerad för han, så han accepterade felet då.
Detta är ett ursprungsfel hävdar jag, då tv köptes så var den in på Elgiganten för ett försök att fixa detta och enl de så var felet avhjälpt den gången, vilket det tydligen inte är, jag vill försöka med en reklamation på en 4 år ( inte 3 som jag sa ) gammal tv och hävda ursprungsfel, vad tror ni om det?

Av mallesoft

@XPerion:
Hej, jag har läst så mycket om HDCP de sista dagarna så jag borde bli certifierad i ämnet, hehe.
Tack för länken, den hade jag missat, ser att det är fler med HDCP problem där som har Philips TV

hittar inget alls om nämnda TV, det enda jag hittar i manualen om detta är,
Problem med HDMI enheter:

Observera att stöd för HDCP
(Highbandwidth Digital Content
Protection) kan fördröja den tid det tar
för TV:n att visa innehåll från en
HDMIenhet.

Om TV:n inte känner igen
HDMI enheten och ingen bild visas
testar du med att växla källan från en
enhet till en annan och sedan tillbaka
igen.

Jag ska nu testa att uppdatera mjukvaran i TV, men enligt mjukvarumanualen så står det inget om detta, så mest troligt får bekanten vara utan HD tv tills han bestämt sig för att köpa en ny, vilket jag tycker är märkligt att det behövs på en sådan "ny" tv.

Tack för svar så återkommer jag i tråden när jag uppdaterat senare idag.

Av mallesoft

@ILTotoRiina:
http://www.psxcare.com/ är kanske inte billigast, men är mycket bra att ha och göra med, enl mig iaf.

Av mallesoft

@ruf0ns:
Hej, nä det har jag inte eftersom den gamla boxen har samma problem med hdmi/HDCP, men detta ska jag kolla upp, när jag var i kontakt med Canal Digital så sa de att om inte uppdat av tv hjälper så kan de göra en "Hard reset" av den nya boxen, men endast om jag är på plats och har telkontakt med de samtidigt? skumt att det inte vill hjälpa mig via mail så att jag slipper tjata med de samtidigt som jag felsöker.

Nåja, får ta tag i detta.
Tack för svar till er bägge ovan.
( så undrar filmbolagen varför det piratas )

Av mallesoft

@Laxpudding:
Hej igen, har nu googlat som en dåre utan resultat, har snackat med Canal Digital och de skyller på tv 42pfl3507t/12
http://www.philips.se/c-p/42PFL3507T_12/3500-series-42-tum-fu...

De vill att jag uppdaterar mjukvaran i Tv https://www.download.p4c.philips.com/files/4/42pfl3507t_12/42...

Men jag hittar inget om HDCP där, är det kört? ska jag åka 10 mil på chansning med ny mjukvara version:T922E_2.13, zip fil , 85.5 MB, publicerad den 28 november 2013, vet ej vad för version som är i tv nu. Fan vad jag hatar att vara frivillig/gratis support i bland.....

Av mallesoft

Nu har jag inte läst hela tråden, så skäll på mig om jag tar upp det söta oblodiga "våldet" i stället, nämner några spel, Crash bandicoot, Ratchet and Clank, Super Mario, Spyro osv osv, hur påverkade blir barn/spelare av detta? Hur berörda blir vi vuxna?

Där hoppas det på skallar och skjuts med bössor ,sprutas eld, mosar krabbor osv osv är detta våld lika "vidrigt" som det blodiga våldet?

Än en gång, jag är väl avtrubbad som växte upp med videovåldet och hårdrocksmördarna, jag har spelat massor med spel i mitt snart 50åriga liv och ser det just som underhållsvåld, min son har spelat väldigt mycket "vålds" oblodigt/blodigt spel sedan han var liten och vi bägge vet att det är fiction, inget annat.

Av mallesoft

@Laxpudding:

Hej, Jag har rotat lite i menyerna på min 4 år gamla sony tv och ser/hittar inga inställningar ang HDCP och den är HDCP klar enl min pc, nu är bekantens tv 5 mil bort så jag ska kolla på den i helgen igen, i den nya boxen kommer jag inte in i några menyer alls förräns jag då kommer förbi det där felmesset, jag tycker det är skumt att hans gamla box funkar med scart men inte med hdmi, känner inte scart av HDCP?
tack för svar, så får jag se om jag löser det, annars så får han köra på sin scart lösning med den gamla boxen.

Av mallesoft

Vill du ha ett "osynligt" alt så är en tunn fiskelina fäst på lämpligt ställe i GPU och fäst/spänn upp i "taket" på lådan

Av mallesoft

Tv ej HDCP klar

Hej, hoppas denna ligger rätt här

Jag skulle hjälpa en bekant i dag och installera hans Canal Digital box, jag kommer till en felruta där det står att Tv ej är HDCP klar, har testat tre olika hdmi kablar och uttag på tv, frågan är hur vanligt är detta på en modern ( 3 år ) platt Tv full hd 40" Philips? ( minns ej modell )

Är inte så insatt i HDCP, men har fattat att det är ett slags kop skydd, förstår inte hur jag ska kopiera från tv när boxen har hdd och går att ev kopiera dit.

Det slutade med att jag fick koppla tillbaka den gamla boxen via scart så funkar det, den nya boxen med hdd och inspelfunktion ska skickas tillbaka om nu Canal Digital tar tillbaka detta.

Edit,
Går det att hoppa över det där med HDCP? tänkte eftersom den gamla boxen visar samma felmess med hdmi men inte med scart.

Av mallesoft
Skrivet av keyser:

80-talet ringde och vill ha tillbaks sin moralpanik.
Har sett i stort sätt varenda skräck- och splatterfilm som producerades under 80-talet, ni vet den tiden då videovåldet skulle göra oss alla till galna mördare - så här långt har jag dock lyckats undvika att mörda folk.

Normalt funtade människor fattar att det bara är ett spel och kommer inte inspireras till mord.

Hej kompis, då är vi iaf 2 här på forumet som slog hål på myten "video våldet" och "hårdrock´s mördarna" det blev folk av oss också

Av mallesoft

Då var vi här igen ang underhållsvåld, kan man inte se/göra skillnad på fiction och verklighet så ska man inte ens läsa dagens matsedel.

Vad heter låten/gruppen i videon? det rockade skitbra ju.

Av mallesoft

Hej, säger som tidigare talare, så ska det inte se ut, min Pure Rock står rakt ut så att säga du har ingen bild på sockeln? Har du tur så är bara heatpipen böjda, har du otur så är moderkortet paj.