Inlägg

Inlägg som Celebmir har skrivit i forumet
Av Celebmir

Jag gillade Sam & Max. Kanske på grund av kärleken till karaktärerna från Lucasarts tid.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir
Skrivet av Teicaus:

Om jag inte har fel var det inte polackerna som knäckte koden först men Turing gjorde en FPGA/dator som han knäcka krypteringen innan tyskarna bytte koder varje vecka.

Jodå, de knäckte den civila varianten av enigma på 30-talet. Den militära versionen fick lite extra problem. Sedan stod det bara att Turing var känd för att knäcka tyska koder. Han arbetade även med Lawrence maskinen, byggde elektromekaniska datorer och sånt kul. Sedan efter kriget så roade han sig med att bland annat förklara hur mönstret på en Jaguar kommer till.

Måste också erkänna att vetenskapsgubbarna hade jag lättare för än kretsarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

Denna sida har roat mig i många år
http://www.bash.org/?top

Finns några riktiga guldkorn

Exempel
#4281 +(27833)- [X]
<Zybl0re> get up
<Zybl0re> get on up
<Zybl0re> get up
<Zybl0re> get on up
<phxl|paper> and DANCE
* nmp3bot dances :D-<
* nmp3bot dances :D|-<
* nmp3bot dances :D/-<
<[SA]HatfulOfHollow> i'm going to become rich and famous after i invent a device that allows you to stab people in the face over the internet

Av Celebmir

Jag har inte sett några aktuella försäljningssiffror för XBOX på senare tid men Sony visade upp lysande siffror för PS4. Är kanske detta något de provar för att få ut fler apparater?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

Utan att veta vilka NAS du använder så skall det säkert gå. Jag misstänker att det rör sig om någon form av linux. Det finns guider för hur du kan montera nätverksenheter via startupscript. Tänk bara på att denna montering måste göras efter att VPN-tunneln är uppe. Sedan kan du dela ut mappar från den mappade enheten som vanligt.

Om det blir problem med att få igång VPN i tid så kan du antingen göra det manuellt efter uppstart eller skriva ett script som gör det med fördröjning. Kan säkert göra ett ett script som kontrollerar mappningen då och då och gör mappningen om den inte är gjord.

Vad det gäller synkning så finns det säkert färdiga program för dina NAS som kan göra det.

Av Celebmir

Om du ansluter till ditt hemmanät med en VPN-klient som kör på NASen så är det bara den som kan nå saker på ditt nät. Så om inte någon ansluter till NASet från ”lokalens” nät via något fjärrstyrningsprotokoll så kan ingen på ”lokalens” LAN nå saker på ditt nät. Trafiken måste komma just från NASet för att trafiken skall gå genom VPN- tunneln/klienten. (Teoretiskt så skulle det kunna gå att routa trafik från lokalens LAN mot ditt hemma-nät genom VPN-tunneln men det har du inte gjort utan vara fullt medveten om vad du har gjort. Kräver också att den routen antingen skrivs i routern eller i klientdatorn (exempel: route add <hemmanät> <subnet> <NAS-IP> -p) kräver också att IP-routing är aktiverat på NASet. Så fullt möjligt men inte troligt)
Vill du ändå begränsa vad NASet skall kunna göra så gör du det i din brandvägg och sätter begränsningar på vilka portar/protokoll/IP-adresser som du vill tillåta NASet att nå i ditt LAN.
(Såvida dina IP och användare/lösenord som NASet använder är allmänt kända. Då kan alla ansluta med egna VPN-klienter.)
Du kan testa detta själv från en dator på lokalens LAN och själv se att ditt nät inte nås genom NASet.

Av Celebmir
Skrivet av Ad4m:

@Celebmir: Jag har "lust" att köpa den stolen. Som sagt sitter jag ganska mycket hemma. Stolen är väl egentligen en övervaknings stol då eller? Tror du det kostar något större att byta ut armstöden då?

Jag kollade på priset och har för mig att de tog 1500 för ett set med två. Det är ännu ingen fara.
Mitt råd är att åka och sitta i stolar du funderar på och avgöra efter detta.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

Har haft många kinnarp men betalade en hel del för att köpa en KAB. Det är stor skillnad i kvalitet. KAB gör stolar för opratörsrum som det sitts i 24/7/365. Har haft min nu i 13 år och kommer kanske få byta ut armstöden någon gång men den verkar förövrigt outslitbar.
Köpte den för ryggen men är mycket imponerad av kvaliten.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

Om det händer igen prova att köra
netsh winsock reset
Som admin i cmd

Om inte det fungerar kan det också vara säkerhetsinställningarna
Run the Local Security Policy app - secpol.msc

· Go to Local Policies | Security Options and choose the "Network Security: LAN Manager Authentican Level" item

· Set it to "Send LM & NLTM, use NTMLv2 session if negotiated"

Det kan också vara att nätverksinställningarna är satta som ”public” och inte local och då vill den inte prata med nätverkskompisar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

På svenska så vill jag tippas om Fänrik Ståls Sägner (Johan Ludvig Runeberg) och Fritjofs Saga (Esaias Tegnér).

Lite enklare men underbara Röde Orm (Frans G Bengtsson). Under många år så började jag mitt julfirande med att läsa kapitlet ”Hur jul dracks hos kung Harald Blåtand” vilket slutar med att jag läser bägge böckerna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

Senast jag kommer ihåg en sådan här varm sommar var -94...

Av Celebmir

Jag vill bara ge en extra knuff för Asimov/Stiftelsen (Foundation). De första tre böckerna är korta och är avslutande även om han har skrivit fler men du bör få reda på om det passar dig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

Det verkar som det behövs ett klargörande om att VPN inte bara är en anonymitetstjänst utan ett sätt att kryptera trafik så att två (eller flera) enheter kan kommunicera skyddat över internet. Detta används i huvudsak av företag för att tillåta access mellan olika kontor (site to site) eller för att ge användare tillgång till företagsnätverket utifrån.
Metoden stöds av de flesta hemma-routrar/brandväggar så att man kan sätta upp VPN så att man kan nå sitt nätverk utifrån. (Eller sätta upp site to site mellan kompisar/föräldrar. Något jag brukar göra.)

Sedan stödjer en del routrar/brandväggar funktionen att fungera som VPN klient också. Det är denna funktionen som behövs för att använda sig av anonymiseringstjänster direkt i brandväggen/routern.

När tillverkare pratar om VPN så menar de sällan anonymiseringstjänster.

Av Celebmir

Det har ändrats med tiden så jag listar istället spel som ändrade min syn på dataspel. De första spel jag spelade var inte speciella, de var arkadspel, ibland portade till hemsystem.

Det första spelet som ändrade mitt koncept av spel var
Dungeon Master till Atari ST (520/1040)

Sedan måste Lucasarts nämnas som ändrade adventure spelen med Day of the Tentacle, Monkey Island och Sam & Max.

Sedan kom Command & Conquer och skapade RTS för massorna och här sticker Total Anihilation ut. Vill dock nämna Warcraft 2 och Starcraft.

Diablo och Diablo II gillade jag men de kommer inte att placera dem bland de bästa.

Baldurs Gate och Icewind Dale med uppföljare gav mig och kompisar att spela rollspel utan penna och papper vilket var fantastiskt.

Sedan kom MMORPG där WoW har kostat mig mest (jag följde med guildens första lyckade MC rensning från Italien med hjälp av mobilt bredband) men gillar Lord of the Ring Online bättre.

Witcher 3 har ställt till det för många spelutvecklare då de ändrade vad man kan göra med story och öppen värld.

Edit: Glömde nämna Portal som ändrade hur man kan skapa problem med omöjlig fysik. ”The cake is a lie” ...still alive

Av Celebmir

En del förstärkare kan ta det digitala ljudet via HDMI eller om det finns en optisk ut från TVn.
Det är ganska praktiskt då du kan välja vad du vill se på TVn utan att röra förstärkaren och om du vill använda förstärkarens ljud så slår du på den och sänker TVns ljud. Jag har både TOS och HDMI inkopplat i förstärkaren från TVn vilket ger mig fler möjligheter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

Om du klarar av att inte bli av med glasögon snabbt så kan jag bara hålla med om att det lönar sig med att skaffa ett par riktiga glasögon.
Jag köpte mina 2002 i Australien och har dessa fortfarande dagligen. De var dyra men hjälper fantastiskt utan att ta bort för mycket ljus. Mitt råd är också att det skall vara glas och inte plastlinser för att de skall hålla länge. Det jag köpte var också Maui Jim som har nämnts tidigare i tråden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

Har din kollega Windows? Det kan vara i ett filformat som inte Windows kan läsa.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

Du var i besittning av telefonen när skadan uppkom. Det är ditt ansvar att lämna tillbaka en fungerande telefon. Att ni gemensamt har kommit fram till att den nog håller för det ser jag som irrelevant.

Sedan kan jag ge ett tipps till alla som vill ta med sig kameror ner i saltvatten att de skall sköljas i sötvatten direkt efter saltvattnet. Helst skall de sedan ligga i ett kar med sötvatten i en halvtimma för att säkert lösa upp eventuella saltkristaller. En sista sköljning och sedan torkning.
Detta bör göras även om du använder UV-hus i saltvatten.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

Tonåring på åttiotalet men -70-talet blir svaret för mig. Men utanför svarsalternativen så är jag svag för Mozart. De trettio åren han var aktiv skulle kanske vara svaret för mig. Blir jag tvungen att välja årtionde så blir det 1780-talet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

Tänker på South Park
https://m.youtube.com/watch?v=9LlA0_Hv3CQ

Skickades från m.sweclockers.com