Inlägg

Inlägg som Celebmir har skrivit i forumet
Av Celebmir

Du behöver i stort sett aldrig installera om för att du byter delar. Det kan vara lättare. Det gäller att få ordning på drivrutiner (det är bra om du rensar ut gamla drivrutiner dock). Registret blir också trött och fullt med skit efter hand.
Sedan tycker jag själv att det är rätt skönt att installera om du och då för att rensa ut gammalt skit. Något som på senare Windows versioner inte behövs lika ofta.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

Man undrar om filmen är så kass att de inte har tagit hem kostnaderna och bolaget har kommit på ett sätt att minska de röda siffrorna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

Det är svårt att rekommendera någon serie som är lik Rick and Morty då den är unik. Speciellt i sin ohämmade fantasi.
Det enda jag kan komma på som inte fördummar publiken är nog Futurama. Den enda serien som har tagit fram och producerat matematiska teorem. De har utan jämförelse den högst utbildade komiska författarstab. Kolla in numberphile och Futurama på youtube.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

Är nog tio år sedan jag gav upp strumpkampen. Slängde alla jag hade och köpte 30 par likadana. Efterhand som de slits så slänger jag dem. Inget mer strumpsorterande. Det enda jag har gjort är att spara några par kostymstrumpor då det behövs.
Gör dig fri.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

"Still Alive" är i mina ögon den bästa oroginallåten skapad för ett spel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

Det kan finnas förklaringar. Svårt att svara från sjukhuset till exempel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

Du kan vara lite glad i alla fall att det var Securitas och inte en arg ägare/hyrestagare som ringer polisen. Det kan räknas som egenmäktigt förfarande.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

Även VPN behöver en IP-adress. Utan ISP så sitter du med ett lokalt nätverk.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Celebmir

Var utan telefon, internet och dator i tolv dagar i våras. Inga problem men använder inte sociala medier.

Av Celebmir

Robotklippare, min bästa investering.

Av Celebmir

Intel kommer att tvingas att öka takten och minska intäckterna. De har redan idag tekniken för det men har inte behövt använda den fullt ut. Dessutom är servermarknaden helt styrd av Intel där de gör vad de vill. (Pratar inte smb) I datacenters och större företag är de än så länge ensamma. De säljer redan idag Xeon med 24/48 CPU (för fantastiska priser, tror det är $18k)
De vill helst kunna ta ut dessa priser från företag och inte låta effektiva CPUer från konsumentledet äta företagssegmenten. Rätt pris/prestanda så räcker inte ECC-minnen från att man sätter upp kluster med CPUer från i-serien.

Av Celebmir

Tänk att jag missade det.

Av Celebmir

C64 Mini - tyst här?

Är lite förvånad att jag inte läst något från sweclockers om denna nyheten.
https://m3.idg.se/2.1022/1.689742/commodore-64-mini

Själv är jag mycket intresserad, lockas mer av detta än SNES. Vad kommer sen Atara ST Mini? Amiga Mini?

Av Celebmir

Appletv är nog bäst.

Av Celebmir

Kan svara på att vi har några klädbutiker som kunder och de har strul med kassa/kortterminal lite då och då. Kassalådan fungerar fint utan ström (med nyckel) och kontantbetalning fungerar fint i några dagar. Det får föras på kvittoblock som förr och matas in när systemet är uppe. Detta fungerar sämre för snabbköpet så klart. Men är det bara nätverksproblem som hindrar kortbetalningar så fungerar nog snabbköpet fint så länge strömmen är igång. Men de borde ha redundanta system för större butiker. Men Babs kan också få problem.
Själv gillar jag kontanter. Att kunna lämna en restaurang utan att behöva gå igenom kortdravel är skönt. Bara lämna pengar och gå. Men visst använder jag kort mycket, det är bara det att ibland är det smidigare med kontanter.

Av Celebmir

"...Utan användarnas godkännande..."

Om man låter Java härja fritt när man surfar så tycker jag nästan att man godkänner vad som helst.

Av Celebmir

Många moderkort jag har lekt med så aktiverar man RAID i BIOS men sedan konfigureras RAID utanför BIOS genom att det dyker upp en "Press (någon knapp funktion) to configure" efter att BIOS har gått klart efter uppstart. Det jag också har råkat ut för är att denna del döljs om man har på olika tysta/snabb starter som sätts i BIOS. Det man då får göra är att stänga av dessa snabb/tysta uppstarter så att man får se vad BIOS håller på med istället för en logga. Ofta kan man testa att trycka på ESC för att se den räkna upp minne och liknande.

Av Celebmir

Eftersom jag uppfattar det som att du har lirat en del MMORPG tidigare så kanske en "öppen" värld passar? Jag har tidigare lirat Dragon Age på PS3 efter att ha spelat det på PC och uppskattar att nu spela dessa på konsolen. Jag köpte i veckan Withcer 3 utan att ha spelat de tidigare och insåg att det inte behövdes. Fastnade ganska snabbt och det kan jämföras med MMORPG spel i att världen är mycket öppen. Det som skiljer är att det inte är oändligt med tidsdödande uppdrag som "döda tio vargar och kom tillbaka till mig" utan mer uppdrag som ser enkla ut men leder vidare och vidare.

Av Celebmir

Jag vill upplysa om Nilfisk men de ligger i en annan prisklass (av en anledning). Fick up ögonen för dessa i min ungdom då jag arbetade i en järnaffär och en dam kom in och behövde en reservdel till en maskin från femtiotalet. Klart det fanns.
Det finns många anledningar att köpa Nilfisk. Deras normala filter är godkänd av astmaförbundet men de har även maskiner som har bättre filter.
Vet dock att de har börjat med billigare maskiner men undvik dessa.

Av Celebmir
Skrivet av Chromatic:

Du måste bara måla brandsläckaren blå! Haha
https://i.ytimg.com/vi/r6yVy4dPv4E/maxresdefault.jpg

Tänker på vad som skulle hända om man använde NOX istället för brandsläckare...