Inlägg

Inlägg som Necrophor har skrivit i forumet
Av Necrophor

Ruskig trevlig överraskning att upptäcka att dessa tyska Thrash legendarer har kommit med nytt material! \m/ Ny platta först 2025, så sabla lååååång väntan efter man fått mersmak av denna singel.

Sedan känner jag mig helt klart tvungen att lägga in en låt från dessa svenskars senaste album, ännu ett släpp jag inte hade koll på. Låter bättre än på VÄLDIGT länge och påminner definitivt om The Book Of Heavy Metal eran, horns up för denna! \m/

Av Necrophor
Skrivet av PeCe:

Trevligt att de gav med sig, men synd att de inte fattar att det inte handlar om goodwill utan om att lagstiftningen trumfar deras köpvillkor/returpolicy..

Som någon skrev, tror de förstår mycket väl och är insatta i det MEN likt ganska många företag försöker de neka returer av X olika skäl och hoppas kunden inte har någon kunskap om gällande regelverk. Redan runt -97 behövde man bara "andas" "enligt konsumentköplagen..." så backade de flesta företag omgående utan att man behövde nämna mer än just det

Och tror inte det finns något företag någonsin som "erkänt" att deras policy är felaktig eller att de ens har haft fel, utan försöker vända det till att det är goodwill från deras sida, som i sin tur gör att företaget får "positiv exponering" då en kund använder "word of mouth", dvs en av de bästa reklamer man kan ha som företag. Har sett detta nämnas för individer som inte åberopat några regelverk eller lagar, utan företaget har sagt direkt att: "Detta är egentligen emot vår policy, men då vi bryr oss om våra kunder gör vi detta på goodwill...bla bla bla" trots att det är kundens lagliga rätt.

Av Necrophor
Skrivet av Hejss:

Sainz finns ju på marknaden och han hade definitivt kunnat utmana Max i vissa race.

Eller så tar han ett sabbatsår och skriver på för Audi och utvecklar en bil med dem under tiden tillsammans med Hulkenberg ^^

Av Necrophor
Skrivet av drwlz:

Godzilla Minus One
4/10

Hur kan den få så mycket beröm? Vad är grejen? Kändes sjukt B och jag antar att man försökte göra nån slags nyversion av en gammal klassiker. Men att folk säger att det är den bästa filmen 2023 är ju provocerande

Jag gav den 6/10 tidigare i denna tråd (#20460740), men jag tror den hyllas så extremt för att den är gjord med en extremt liten budget samt mer visar Japans "lidande" under andra världskriget. Fokus ligger ju mer på relationerna mellan människor där Godzilla egentligen bara är ett "bihang" i denna version.

Men det är väl vad som gjorde att den "gick viral", att den bara hade 10-12 miljoner dollar totalt i budget.

Av Necrophor

The Fall Guy
7/10

Verkade vara en "meh" film sett till manuset/story och det faktum att jag inte är något större fan av Ryan Gossling... men blev väldigt positivt överraskad får jag lov att erkänna. En romcom som möter action och bildar en hommage till alla de människor som är involverade i stunts i filmer.

Ja, det är liiite romcom och en orgie av stunts... bra stunts... spektakulära stunts... och musikvalen gifter sig extremt bra med filmen... får även känslan av att detta vill hedra 80-tals action.

Och får även lov att erkänna att Gossling gör ett sabla bra jobb, han är duktig på det han gör, alla gör faktiskt riktigt solida insatser när det kommer till skådespeleriet. Ingen verkar ta sig själv på för stort allvar och filmen vet exakt vad den vill vara och är proppfull med detaljer och väldigt VÄLDIGT genomtänkt.

Kanske ingen "blockbuster" en lördag, men helt klart bättre än den drös med filmer man ser en onsdagskväll och man känner sig nöjd över att en "mitt-i-veckan" film faktiskt lyckas underhålla mer än vanligt \m/

Den lyckas balansera de olika genrerna väldigt bra där romcom, action, hommage och komedi aldrig känns hackigt eller forcerat.

Av Necrophor
Skrivet av Svantesson666:

Spännande, aldrig hört talas om förut. Vilka länder ska man försöka boka genom? 😙

Det kan jag inte svara på direkt, det tror jag kan variera. Men t ex att boka en flygresa till polen för att sedan åka vidare med tåg till Ukraina (jag hade en mor med dotter inneboende ett tag som flydde men behövde ta sig tillbaka) var billigare att boka från Ukraina än Sverige. Dvs avgång från Arlanda.

Av Necrophor
Skrivet av Svantesson666:

Billigare resor genom VPN???

Yepp, resor är betydligt billigare att boka från vissa länder än andra, fast det är till samma destination och från samma flygplatser. Samma sak gäller hotellbokningar etc.

Av Necrophor

Lite nytt från Evergrey, vet inte riktigt vad jag tycker om Renkses insats riktigt. Kan vara lite biasad då jag faktiskt bara gillar Dance Of December Souls med Katatonia.

Och sedan ännu en låt från kommande Hammerfall, förvånansvärt "drivanade och tuggande" som påminner om den tidiga vågen av Power/Heavy metal från sent 80-tal/tidigt 90-tal ala Stormwitch etc. Måste säga att jag faktiskt diggar drivet i trummorna på denna, vilket blev lite av en förvåning för mig o_0

Av Necrophor
Skrivet av Mäki:

Vad köper man åt en pensionär(80+) som ser sport dygnet runt och troligtvis vill ha så klar dialog som möjligt? Upp till 10k

För det får du Samsungs "värsting" när de är på rea... som har en tendens att hända rätt ofta.

Här är en länk till Rtings där de listar soundbars just efter Dialog:
https://www.rtings.com/soundbar/reviews/best/by-usage/dialogue

Men vill man slippa små satelliter som surround tror jag en Sonos Beam (gen 2) skulle räcka mer än väl. Dvs en "stand-alone bar".

Av Necrophor
Skrivet av 2000+:

Ok ok. Vilken soundbar tänker du på när du skriver att du föredrar den över billigare surroundsystem, din bluesound eller Totem?

Jag är nämligen i exakt det läget. Jag har idag ett dugligt traditionellt system (~50k exkl. basstöd) i ett dedikerat biorum, men nu ska jag flytta till lägenhet och kommer bara ha ett vardagsrum med TV. Så jag blev lite intresserad när du skriver att det faktiskt finns vettiga soundbars. Jag har ju redan surroundsystemet, och då behöver jag ju inte köpa något. Men det är klart att det kanske skulle va lite snyggare med något lite mindre och mer avvägt (jag kommer ju tyvärr inte kunna spela referensvolym längre )

Säger bara Nakamichi Dragon om du är villig att lägga sådana pengar på ljud/soundbar. Finns ingen annan soundbar på marknaden som kommer i närheten av den och den enda som faktiskt kan matcha en "riktig anläggning" i 20k+ klassen.

Testade själv att byta ut mitt mot en soundbar (bor i lägenhet) då man inte kan nyttja det till en 1/5 del ens, men slutade med att jag skickade tillbaka soundbaren. Var en Samsung Q995B (eller A, minns inte riktigt). Ljud som ej är optimerat/bra mixat låter t om fruktansvärt illa (burkigt och ihåligt) samt att stereo hanteras bättre av ett par simpla Audio Pro T14. Gällande "bio/bra ljud" var den dock förvånansvärt bra. Kräver dock att man kan placera surroundhögtalarna optimalt, annars försvinner den effekten till en väldigt stor grad. Sedan var en stor del även "djupet/tyngden" i ljudet en viktig del för mig, som helt försvinner med en soundbar som riktiga tower-högtalare eller en massiv center ger på lägre volymer. Speciellt viktigt i lägenhet.

Vill man inte importera en Nakamichi Dragon skulle jag nog gå på Sony HT-A9 eller dess nya modell Sony BRAVIA Theater Quad, där en stor skillnad är att högtalarna är platta och inte runda, vilket gör att de även går att väggmontera lättare. Fördelen, speciellt i en lägenhet, är att de inte behöver vara optimalt placerade eller ha ett optimalt rum för att skapa sin ljudbubbla.

Av Necrophor

Snubblade över ett par kusligt bra priser på följande spel på Steam:

Endzone: A World Apart - 4.49 Euro (!)
Ancestors Legacy - 3.49 Euro
Green Hell - 6.92 Euro
Siege Survival: Gloria Victis - 3.99 Euro
Partisans 1941 - 4.49 Euro

Ingen aning om hur länge det håller i sig.

Av Necrophor

Funderade ett tag på att byta till dem, men de har fortfarande inte uppdaterat att vi har fått nytt postnummer där jag bor medan i stort sett varenda annan aktör/myndighet redan har gjort det. Och det har ändå gått x antal månader nu sedan bytet infördes.

Edit:
Står att man ska kontakta dem för att se om de kan leverera till postnumret, men hittade ändå någonstans där man fick upp priser direkt på adressen. Konstigt nog är det billigare där än de priser de erbjöd när man kontaktade dem o_0

Av Necrophor
Skrivet av Petersv:

The first omen 2024, äntligen har man kunnat se den i 4k hdr. Detta är ju prequel till Omen från 1976. Man vet ju hur den kommer sluta, men det är ändå en bra skräckfilm, bra skådespel, bra effekter, finns en del saker som kunde ha gjorts bättre men det är småsaker.

Intressant, då får det nog kanske bli en kik på den trots allt. Trodde det var en remake på Omen först, minns att jag diggade hela serien som fan som liten parvel

Av Necrophor

Open Universe i Kungsängen (förort till Sthlm).

Alla större operatörer tar 499:- till 579:-/månad för 100/100...

Så ja, det har blivit sjukt mkt dyrare bara de senaste få åren. Runt 150-200:- i höjning de senaste 2-3 åren.

Av Necrophor

Fortsätter på det svenska spåret med Tungsten (inte det amerikanska nu-metal bandet som fanns en gång i tiden) vilket jag fått lära mig tydligen är ett "familje-projekt" där trummisen från Hammerfall har med sina två söner. Låter som en tyngre och mer drivande powermetal än Hammerfall. Dock fortfarande väldigt "tralligt/radiovänligt" så inte helt säker på vad jag tycker än.

Av Necrophor
Skrivet av CrispVanDahl:

Ja, kan bara hålla med, tyvärr är den ruskigt dyr att importera.

<Uppladdad bildlänk>

Såg ett erbjudande förut där man kunde fått den för 35k här i Sverige, dock aldrig sett något liknande igen, riktigt synd faktiskt då jag tror den skulle slå bra i Europa trots en hög prislapp (för att slippa importavgifter) då det är den enda soundbar som kommer i närheten av att matcha "ett riktigt ljudsystem" \m/

Skrivet av person:

Gav 8200kr för JBL 1300 riktigt fint ljud i den. Mkt nöjd

Det var ett ruskigt bra pris på den! Testade Samsungs värsting förut och var inte alls nöjd med ljudet när det inte var optimerat för en sådan, dvs jäkligt bra ljud ut. Stereo och "sämre mixat ljud" lät faktiskt värre än ett par Audio Pro T14. Men hade jag sett denna värsting från JBL hade jag definitivt slagit till för att testa den! Gillar idén med avtagbara högtalare som surround när man vill/behöver dem eller låta dem sitta kvar som en del av soundbaren i alla andra lägen för att få en bredare ljudbild \m/

Nu äger väl iofs Samsung även JBL (och en drös med andra märken), så vet inte om ljudbilden eller hur de projicerar ljudet är speciellt olikt varandra.

Av Necrophor

Det finns en kung bland Soundbars som ingen av dessa kommer i närheten av;
Nakamichi DRAGON

Den kan t om tävla med en "riktig högtalar-setup".

Utöver det får jag hålla med om att Sony gjorde något helt fantastiskt med HT-A9 och det är intressant att de faktiskt fortsätter utveckla den delen. Helt klart ett vinnande koncept hur man skapar en ljudbubbla utan att rummet eller att placering av högtalarna behöver vara optimala för att få ut något ur dem. Att de även är platta och kan väggmonteras är ännu ett steg framåt \m/ (Uppföljaren Quad alltså, inte ht-a9 som är runda).

Av Necrophor

Boy Kills World
6.5/10

Trodde först detta var en film baserad på en serietidning, men tydligen är den skapad av regissören som även gör sin debut med sin egenskapade värld. Det finns väl inte så överdrivet mycket till story, men den har ändå ett par twist and turns som passade väl in och gav en rätt bra "eftersmak".

Men det är tydligt att detta är en film som skall efterlikna 90-tals spel och serier som utspelar sig i en väldigt dystopisk värld där en lättsam och komisk förhållning blandad med ultravåld. Tänk Tankgirl möter Ultraviolet som även inkluderar influenser från tidiga fightingspel (arkad) och t ex Streets Of Rage.

Så kort och gott en B-film med riktigt hög budget och grymt bra skådisar. Tyvärr faller det komiska/lättsamma en aning för mig, men Bill Skarsgård gör ett ypperligt jobb att med endast ansiktsuttryck matcha det berättarrösten säger. Meeeen det är något som fattas för att denna skall/kommer klassas som en b-films klassiker i framtiden.

Men är man sugen på riktigt grymma fighting-scener, lite ultravåld i en lättsam anda i en sjukt mörk och dystopisk värld är denna dock helt klart sevärd.

Edit:
Denna skulle kunna ha gjort sig extremt bra som en serie ala 10 avsnitt, om de hade lyckats hålla samma kvalité tror jag faktiskt den hade kunnat få en riktigt fanskara som gjort den till en blivande klassiker.

Av Necrophor
Skrivet av DaCapo_X:

Sant! Men då ger man fan i att se sporten! Det är liksom inget livsviktigt som vatten eller mat vi pratar om, det är underhållning.

Gör sin röst hörd med plånboken och kolla inte alls, med piratande så gnuggar lobyister sina händer och lagarna blir värre.

Problematiken med detta är att företaget inte har en aning om du ser eller inte ser sporten om du "röstar med plånboken". De ser att de får färre som betalar till dem och skriker därmed "Pirater dödar oss!" när de i själva verket gravt missräknat på hur många som är villiga att betala deras hutlösa priser för att de bakar in ALL sport i ett paket, istället för att dela upp den och låta MotoGP, Golf och fotbollsfans se det de vill och inte behöva betala för att de överbetalat för x antal andra sporter.

Samma sak kan gälla exakt alla andra streamingtjänster: "damn, vi har färre som betalar, de måste vara pirater nu!" när folk kanske i själva verket konsumerar mindre eller köper fysiska filmer/serier på rea etc.

Och har man lägre inkomster/studenter/unga så förvånar det mig inte det minsta att de istället vänder sig till online-streaming för att bibehålla sin "levnadsstandard" där man vant sig vid att ha tillgång till ett visst utbud etc. Säger inget om rätt eller fel här, endast ett konstaterande som inte direkt borde vara förvånande för dessa företag.

Meeeeen... det är nu alltså exakt samma företag som skrek om pirater när de köpte upp all satellit-tv och gjorde det mångfaldigt dyrare och sämre... som nu gör samma sak igen fast med streaming-tjänster. Och igen, när girigheten slår till skriker de hellre om pirater än ser på det som fungerande och nästan drev seglande på de sju haven till utrotning hos gemene man.

Av Necrophor
Skrivet av Varg:

"Chapter for Not Being Hung Upside Down on a Stake in the Underworld and Made to Eat Feces by the Four Apes"

Vad fan röker gubbarna till lunch egentligen?

https://www.youtube.com/watch?v=zdd90TFW9ko

Tror det kan vara ett citat taget från The Book Of the Dead, herrarna har ju en tendens att hålla sig till det Egyptiska