Inlägg

Inlägg som ElDiablo har skrivit i forumet
Av ElDiablo
Skrivet av tcntad:

Landet heter Nederländerna...

Det finns dock två provinser i Nederländerna som heter Noord-Holland och Zuid-Holland(?).. Nord och Sydholland iaf:)

Det finns en region i Nederländerna som heter Holland som är uppdelat två provinser. Hur vet du att han inte ska till denna region? Fattar inte varför du ska vara besserwisser på ett forum när du inte ens vet vart han ska. Att du har läst geografi i grundskolan är ju bra, men att läxa upp folk på ett forum när du inte ens vet vart de ska känns bara larvigt.

Det känns troligt att de faktiskt ska till Holland eftersom i Holland ligger städer som t.ex. Amsterdam, Rotterdam och Haag, Amsterdam är ju en stor turiststad.

Av ElDiablo
Skrivet av tcntad:

*slap* *slap* Nederländerna *slap*

Hur vet du att han inte ska till Holland då?

Av ElDiablo
Skrivet av frankof:

Inte en susning om vilka crosshjälmar som kan tänkas vara bra, aldrig tittat åt det hållet.
1500:- brukar betyda billig plast, fungerar ett år eller två, om du inte vurpar, sedan är det bara att slänga. tror jag hostade upp 5500:- för min hjälm (någon SHOEI modell), behöver åtminstone inte byta vart annat år.

Vad baserar du det på? Att din hjälm skulle tåla mer eller hålla längre än valfri annan godkänd hjälm? Nästan alla hjälmar har deformationszoner (dock finns det vissa, tror POC t.ex. gör downhill-hjälmar som inte ska bytas efter en krasch), så de bör i teorin bytas efter en krasch, dock känner jag ingen som byter efter en krasch.

Av ElDiablo
Citat:

Allra störst är att det numera är möjligt att köra flera program samtidigt. Det innebär att det exempelvis går att lägga ett IM-program i bakgrunden, lyssna på musik och surfa på en och samma gång (Iphone 3GS och senare).

Att göra det där var ju inget problem tidigare, Beejive-IM hade ju push (som har stöd för MSN, ICQ, Gtalk, AIM, Facebook, Skype och säkert fler) och man fick alla meddelanden live, samtidigt som man lyssnade på t.ex. musik och surfade.

Av ElDiablo
Skrivet av Sentenced:

Det är inte så i normalfallet. Det billiga är att köpa in det färdiginstallerat. Efterinstallerat lider även av att det inte behöver vara lika funktionabelt som färdiginstallerat från fabrik. Du får gärna ge ett ex på ett företag som bepansrar personbilar i efterhand. Det måste då handla om enstaka förändringar och inte heltäckande lösningar så som t.ex. den här modellen.

Jag har själv kört bepansrade bilar rätt mycket och den enda fördel jag tycker de har är att de är bättre ljudisolerade i kupen +att man slipper stenskott i rutan

Det är väl snarare så att de privata firmorna är lika bra som BMW när det gäller skyddsfaktor. De har i allra högst grad heltäckande lösningar. Här är två artiklar bland annat:

Brazil's Armored Cars Find a Space in Iraq - NYTimes.com
Brazil's Crime Keeps Armored Car Demand High

Har tyvärr inte tid att hinna googla allt, men det om du googlar lite på armored cars och andra liknande begrepp så lär du hitta en hel del.

Av ElDiablo
Skrivet av Sentenced:

Vad pratar du om. Är inte bilen registreringsbesiktigad? Det är knappast så att man efterinstallerar pansar i bilen. Det är något man köper i standardutförandet av bilen. När man beställer bilen alltså. Att ha pansar är inte särskilt hemligt. Däremot kan det vara något svårt att se med blotta ögat.

Men självklart så syns det i bilen registreringsinformation. Dvs i vikten.

Du kan mycket väl installera pansar i efterhand, det finns flera firmor som utför det. Dock i det här specifika fallet kan man ju göra antagandet att det är en BMW 760Li High Security och det är BMW:s egna division som installerat det.

Av ElDiablo

BMW 760Li, även gamla modellen (som egentligen inte ser speciellt gammal ut om du tänker på E65/E66 jämfört med E67) är smakfull, och en i allra högsta grad vettig bil (F01:an däremot sticker ju verkligen ut, den är snygg men inte så diskret). Det är antagligen så att den användes för att skjutsa någon person av SÄPO. Maserati Quattroporte är ju absolut inte diskret, och en Phaeton är förvisso diskret, lika diskret som en BMW 760Li.

Av ElDiablo
Skrivet av Laars:

Kanske förstod texten fel, men du sa först att modeinriktade vill vara unika och sen inte?

Vad blir det för negativa effekter?

Ja om du inte klär dig respektabelt kan det vara svårt att få ett jobb, och fördomar är vanligt bland människor, klär man sig inte inom rimliga nivåer utav vad som är förväntat kan det bli problem.

Det är ju stor skillnad på att vara intresserad av kläder (dvs välja kläder utifrån det man tycker är fint, vilket kan innebära att man väljer kläder från mer exklusiva/ovanliga designers, både gamla kollektioner och nya och sådana som bara är intresserade av att ha dyra kläder t.ex. Jag tycker att vara intresserad av kläder är något positivt.

Av ElDiablo

Ja säg upp dig på en gång för du inte är nöjd. Det blir en bra referens också. Eller så kan du ju alltid fråga din handledare på jobbet om du kan få hålla på lite med CAD också. Har du tur kanske någon ingenjör har något helt uppspeccat på papper som du kan få rita, men det känns lite långsökt...

Av ElDiablo
Skrivet av Sanazin:

Det var just detta jag menade med effektiv pluggtid Jag vet inte riktigt men för mig känns inte en föreläsning på 2 timmar varav 30 min av denna tid är rast som effektiv pluggtid.
Jag tror att mitt program snittade på runt 4 timmar föreläsningar / övningar per dag och med plugg blev denna dag kanske 6-7 timmar, just på en sådan här dag kan man i efterhand använda fritiden till precis det man vill, för mig fungerar det hur bra som helst med gym men jag känner till andra som tränar fotboll på kvällarna.
Nja, jag tycker inte mitt påstående var vilseledande, det är inget tvång att vara med på just _alla_ föreläsningar, jag tror inte ett enda person i mitt program har verkligen varit på de alla, man märker när man behöver en föreläsning och när man kan studera det själv, och då dras även pluggtiden ner avsevärt. Mitt poäng är att man har grymt mycket fritid i vilket fall som helst åtminstone under de påbörjande åren, och då känner jag även folk från andra program än mitt egna som känner detsamma, förutom under tentaveckorna såklart. I slutet av utbildningen får man sitta längre ja, men det här är något jag är väldigt säker på att jag tog upp.

Ok så han kan spela i sitt fotbollslag då när han sitter på en föreläsning? Det är ju få som klarar att bara ha effektiv pluggtid dvs tid då de lär sig maximalt. Normalt är ju ändå att en dag i skolan tar nästan 8 timmar ibland mer eller mindre. Då är det väl vettigt att säga ca 8 timmar eftersom han frågar huruvida han har tid över till fotboll, vilket han antagligen kommer ha oftast, dock så finns det ibland saker man inte kan ställa in på kvällen, t.ex. grupparbete etc. Men att snacka om 2-3 timmar blir ju läskigt vilseledande speciellt eftersom en fotbollsträning antagligen är på sen eftermiddag/kväll, är man på föreläsningar och sen har 2-3 timmar plugg blir det ju en helt annan tidsbild. Mängden fritid beror ju också till stor del på huruvida du bor hemma eller inte. Behöver du laga mat, städa, tvätta, diska, handla mat, jobba extra och allt sådant själv så förlorar du också en massa tid på det, detta är ju sådant man oftast kan slippa om man bor hemma. Folk som bor hemma har ju generellt sett mer fritid än de som inte gör det. Jag kände inte att jag hade jättemycket fritid, men självklart han jag med att göra saker på fritiden, dock så var det periodvis extremt mycket att göra.

Av ElDiablo
Skrivet av Sanazin:

Jag skrev effektiv pluggtid och med detta menade jag självklart tid åt att plugga utöver en eller flera föreläsningar. Det blir säkert mer att plugg under de högre årskursen men då är det först man börjar, som du själv säger, på kurser som är under avancerad nivå och efter att man har valt sitt inriktning.

Jag läser ME på KTH och kan inte tro att jag eller någon annan för den delen på programmet har suttit längre än ~3 tim per dag och studerat, utöver de föreläsningar och övningar som finns.
Och med tanke på att åtminstone under den första åren läser är nästan de alla "svåra" kurserna gemensamma för varje Civ. Ing. på KTH (Matematikkurserna t.ex.) så vet jag inte riktigt hur jag ska tolka det du har skrivit...

Du kanske borde skrivit att du räknade 2-3 timmar utöver de föreläsningar och övningar som finns. Eftersom dessa väldigt ofta överstiger 4 timmar per dag så är det ju mer än 2-3 timmar och det blir totalt 6+, hände ju ofta att man hade lektioner 8-15 iaf och sen var tvungen att plugga utöver det. Om han ska träna fotboll är det ju inte speciellt tydligt att säga att man sitter 3 timmar per dag och studerar, när man i själva verket då inte räknat med föreläsningar och övningar. Det är ju väldigt vilseledande. I slutet av utbildningen har du ju mycket projekt, som kräver att du är i skolan ofta för att det är mycket grupparbete. Dock så var det absolut inte ovanligt att man satt över 2-3 timmar per dag utöver föreläsningstid på mitt program.

Av ElDiablo
Skrivet av Sanazin:

Är du helt galen? 8 timmar om dagen? Testa snarare med 2-3 effektiv pluggtid.
Sen får man ta i betraktelse att man snabbt märker att många föreläsningar inte är allt för vettiga, medans andra kan vara det, men i vilket fall som helst är det inget tvång att sitta på varje föreläsning.
Med andra ord, det finns en jävla massa dötid när man pluggar, i alla fall till civilingenjör, har jag märkt, sen kanske det beror på hur snabb man lär sig, men 8 timmar om dagen rekommenderar jag absolut inte.
Det som gäller är att lägga på en högre växel kring tentamenveckorna, resten av tiden är mest "lär dig det här inför tentan", och jag tror inte jag någonsin suttit 8 timmar om dagen under kursperioden inför en tenta.

2-3 timmar per dag? Är det ett skämt eller? Jag läste maskinteknik på KTH och ingen av mina kompisar snittade 2-3 timmar per dag under hela utbildningen. Ingen, det är knappast möjligt, inte ens om du är extremt begåvad.

Av ElDiablo
Skrivet av EyEr0n:

Jo, för skatteinbetalningar är ju något man sköter själv.

Du kan ju sköta dina skattebetalningar själv om du vill.

Av ElDiablo
Skrivet av Shimonu:

Får uppdatera. Plockade idag isär gaffeln och upptäckte att det bara var fjädrar. Fjädrarna fungerar bra, innuti en av fjädrarna sitter det nån plastgrej som jag inte har någon aning om varför den är där, finns inte på den andra fjädern. Men insidan av ytterbenen är ganska torra och rostiga så jag antar att problemet ligger där. Man kanske helst ska försöka få bort lite rost och skit innan man monterar igen. Är det nu viktigt här att man gör rent ordentligt och inte gör repor på insidan eller på innerbenen? Smöjrningsmedel då? Det finns lite rester kvar av någon gel-liknande, antar att det är vad jag vill ha?

Är det bara fjädrar i båda benen? Ingen typ av dämpning alls? I sådana fall är biltemas cyklar ännu värre än vad jag trodde :s Jag antar att den där plastgrejen, kanske om du häller massa olja kring skulle kunna fungera som någon typ av primitiv dämpning? Eftersom oljan antagligen kan passera kring den när fjädern trycks ihop kommer viss kraft att tas upp när oljan trycks förbi plastgrejen och du har således dämpning, vet dock inte om det är därför den finns där.

Av ElDiablo

Jag svarade nej, jag brukar ofta välja underliga alternativ, speciellt när jag inte tycker att omröstningen ens är kul eller att alternativen är idiotiska. Tror de flesta som svarade nej är ironiska eller bara gillar att trolla.

Av ElDiablo
Skrivet av belga:

Att ta in mindre än man gör av med är en svältkur. Det är inget mer med det. Man tar in för lite för att tvinga kroppen att ta av sig själv istället. Sen må detta vara en otroligt mycket mildare grad än vad som händer i tredje världen, men det är i grunden samma sak. Och det krävs mer än så för att gå ner i vikt på ett sätt som håller i längden. Vad detta sen är är ju olika från person till person, men termen jojjo-bantning finns av en anledning.

Det är ju en ganska extrem tolkning, men om vi ändå ska svänga oss med sådana, har man gått upp har man frossat, vältrat sig i överflöd av mat och konsumerat mer än kroppen behöver. Man har negligerat kroppens behov av energi, då kanske det är rimligt att förbruka dessa lagrade resurser? Eller så kan man spela martyr och jämföra sig själv med barn som dör i svält i Afrika.

Av ElDiablo
Skrivet av belga:

Nejmen oj då, att jag inte tänke på det. Bäst att vi bara vrider upp skruven där bak på alla feta människor
Att svältkurer i vilken form de nu än kommer gång på gång bevisats vara ej hållbara är ovidkommande misstänker jag också eller hur? Det faktum att det behövs rätt stora ändringar för många är inte heller så viktigt. Det är bara att de slutar sitta hemma och grisa med tungan i smörpaketet eller hur? För det är ju det alla feta människor gör, sitter hemma och svullar vispgrädde, dricker sås och äter godis... De kan ju omöjligt ha ett liv utöver detta som kanske kräver så pass att det helt enkelt inte finns utrymme för en 10-15 timmar i veckan på ett gym.

Svältkurer? Man behöver inte svälta sig för att vara smal, det går alldeles utmärkt att äta lagom för ens storlek och aktivitet. Att snacka om svält är larvigt. Svält finns framför allt i u-länder, som t.ex. i Etiopien etc, det finns inte många överviktiga personer där, men det finns gott om välmående personer som inte svälter i Sverige och är smala, sedan finns det dom som är ohälsosamt överviktiga, men att äta mindre är ju både billigare och bättre så det som kan hindra en där är ju saker som motivation och vilja.

Av ElDiablo
Skrivet av Shimonu:

Duger vilken olja som helst?

Tack så mycket för hjälpen, uppskattas verkligen.

Nej, det är stor skillnad på olika oljor. De kan skilja sig på flera olika sätt, du ska ha en olja som är speciellt gjord för stötdämpare, dessvärre är det svårare än så, du ska ha en i rätt vikt (mäts i wt). Vilken wt du ska ha vet jag faktiskt inte, försök söka på internet eller så kan du bara chansa och köpa någon:

Rock Oil SVI Suspension Fluid | Buy Online | ChainReactionCycles.com

Av ElDiablo

Att lämna in på reparation känns ovärt eftersom en ny likadan dämpare kostar mindre än service av dämparen du har. Att det kommer in vatten och skit kan bero på:
Dåliga packningar (antingen gamla/uttorkade eller av undermålig kvalitet)
Dåliga toleranser vid tillverkning (som gör att vatten och smuts glider ner)
Repor på gaffelns innerben som river sönder packningarna och låter smuts och vatten komma in och olja åka ut
Dåligt konstruerad gaffel

Sedan kan det ju ha kommit in vatten någon annanstans ifrån men det känns otroligt. Det du bör göra är nog att plocka isär gaffeln, rengöra så gott det går, fylla på olja och eventuellt byta packningar om du hittar några billiga som går att ersätta dom du har.

Angående vatten längre ner, ja antagligen har det tagit sig in vatten längre ner, om det är någon typ av shimstack eller andra rörliga delar kan de ha rostat ihop där nere.

Av ElDiablo
Skrivet av CSM101:

Vadå hälsosam, en tjock person är nödvändigtvis inte mindre hälsosam än en smal. Eller hur tänkte du?

Jag tänkte så att det är rimligt antagande att tjocka människor har fler hälsoproblem alternativt större risk att ådra sig sådana problem. De är även mindre ekonomiskt gynnsamma att anställa:
Obesity - Wikipedia, the free encyclopedia

Skrivet av CSM101:

Modeller är väl de minst hälsosamma människorna?

Jag vet inte, men de väljs ju iaf till deras jobb på grund av att de inte är tjocka, i de flesta fall.

Skrivet av mangemani:

alltså,jag går i deras försvar,säger någon tjockis till en person så säger jag att personen är tanig och spinkig jämfört med en själv.
klankar dom ner på tjocka så går jag i deras försvar och säger att dom själva är små och spinkiga.
men,den dagen då det blir acceptabelt att klanka ner på dom offentligt,den dagen kommer nog aldrig.

Försvarar du smala personer också? Det är ju betydligt vanligare och mer accepterat av vissa människor att gnälla på folks levnadsvanor som gjort dom smala, men när det är tvärtom är det helt plötsligt inte ok. Skulle nog tro att folk gnäller mer på smala människor nu för tiden än tjocka.