Inlägg

Inlägg som ElDiablo har skrivit i forumet
Av ElDiablo
Skrivet av Zotamedu:

Nej jag vet att det inte alltid är rätt men när man väl lärt sig de vanligaste undantagen så har man ju i alla fall något att gå efter. I svenskan får man lära sig det helt utantill.
Franskan är även bättre på att utnyttja accenter för att markera hur bokstäver skall uttalas.

Mm, accenter hjälper mycket men finns många saker inom franskan som gör uttalet krångligt, t.ex. h, som aldrig uttalas men beroende på om det är ett aspirerat eller stumt ändrar huruvida man binder till nästa ord. Och nasalvokaler är ju också jobbigt tycker jag. Sen alla bindningar och stumma e.

Av ElDiablo
Skrivet av Zotamedu:

Fast i svenskan har vi ju en/ett som inte är logiskt någonstans. I franskan kan man åtminstone gissa att om ordet slutar på ett e så är det femeninum. I svenskan måste man lära sig det utantill.

Du kan gissa på e men det är ju inte nödvändigtvis rätt tyvärr, det är rätt struligt i franskan också. Angående olika fonem till samma grafem är det ju vanligt i andra språk också, t.ex. franska.

T.ex. grafemet e i franskan kan uttalas som:

/e/, /i/, /ε/, /a/ men även e i kombination med andra bokstäver kan det ju bli massor av andra ljud.

Av ElDiablo
Skrivet av MBY:

Ritualiserade beteenden? Med hundspråk? Under flera dagar med en slutgiltig utgång? Blodig? Undergivelsebeteende? Doftmarkeringar? Förloraren mobbas av övriga flocken och jagas ibland bort?

Förlåt?

Inte ett enda av dessa element förekommer i människa-hund-relationer. Man kanske kan hitta något som liknar det med hundar som aldrig fått växa upp med andra hundar, de kan få socialiseringsproblem, men annars är det ju vanlig aggressivitet som kan missförstås.

Ok, men det var ju kanske inte det jag ifrågasatte. Det jag tänkte på var du sa att slåss om rang. Det är ju ganska vanligt att man måste redan i ung ålder markera för hunden vem som bestämmer, och det händer ju att vissa gör det med våld, ibland med alldeles för mycket och fel typ. Jag ställer mig tveksam till vissa av dina påståenden, jag tror att vissa hundar visst ser sig själv som lägre rang än deras ägare.

Av ElDiablo
Skrivet av MBY:

Däremot, att slåss om rang är en lång, utdragen, inte sällan blodig och i synnerhet starkt ritualiserad process vars syfte är att utgången ska tydliggöras och accepteras av alla medlemmar. Människa-hund-relationen innehåller inga sådana element.

Hur menar du? Det är väl ganska vanligt att en människa-hund-relation innehåller sådana element?

Av ElDiablo
Skrivet av bud_bundy:

Jag tycker inte det är låg nivå, däremot ser jag mycket ner på Sven Otto Littorin efter att han som rikspolitiker inte kan vara öppen och bättre försvara sina eventuella gärningar. Nu var väl detta med att han vill slippa rättsliga påföljder att göra.

Sedan är inte bevisningen hög, men det finns exempel på hur folk har fällts för våldtäkt och liknande på vaga grunder så man vet aldrig. Och att han slutade dagen efter förfrågan verkar mystisk, nu kan han mycket väl ha planerat sluta och aftonblaskan passade på innan det var för sent. (plus att det ser bra ut att han slutade)

Jag tycker för övrigt att moderaterna borde gå ut och fördöma att de fortfarande har kvar sådana fundamentalistiska lagar så att sexköp är olagligt.

Eh wut? Ska han försvara eventuella gärningar? Om någon anklagar dig för ett eventuellt brott, ska du då behöva försvara brottet? Borde det inte vara tvärtom att bevisbördan ligger på någon annan? Varför ska de gå ut och fördöma sådana lagar om de vill ha dom kvar?

Av ElDiablo
Skrivet av s.c.s.i.:

Tack för ditt stöd!

Det är lugnt Kan man hjälpa så varför inte

Av ElDiablo
Skrivet av Henrik21:

Som sagt, kostym kan vara helt rätt plagg, men inte alltid. Intervjun är enda sättet att lära känna dig (dvs, är du rätt person för oss), och "fel" kläder kan ge ett mindre bra intryck, men det är inte dessa som ser till att du får/inte får ett jobb.

Kan skicka in personer med kostym som har fel personlighet, och personen med rätt personlighet kan komma med jeans/skjorta och får jobbet i slutänden. Allt handlar om vad du kan tillföra företaget.

Eller snarare vad företaget tror att du kan tillföra företaget.

Av ElDiablo
Skrivet av P-NILZ:

Efter att ha jobbat som elektriker i 2,5 år kan jag ju uppriktigt säga att jag ännu inte sett en chef, konsult eller dylikt i kostym. Det seriösaste var en konsult med chinos och skjorta, annars är jeans och t-shirt inte helt ovanligt.

Det är skillnad på att arbeta som elektriker och att arbeta på det företag som bud bundy beskriver. Att du aldrig sett någon med kostym i ditt jobb betyder ju inte speciellt mycket.

Av ElDiablo
Skrivet av Derox:

Som sagt vet jag ju att min far har haft kostym i princip dagligen så länge jag funnits, och han har har jobbat som IT konsult i början och vidare upp. Så inom IT sektorn verkar det inte som om man är så överklädd i kostym som du menar. Vet ju iaf att han som IT chef har kostym flera dagar i veckan även nu under sommaren.

Jag vidhåller att jag har svårt att tro att man kommer vara så överklädd i kostym som du vill göra sken av för de flesta kontorsarbeten. Det är ju en sak om man jobbar ute på fabriksgolvet och överser saker, men även där bör man ju kunna ha kostym om det så krävs.

Det är ganska stor skillnad inom olika branscher, att ha kostym om man är konsult är mer normalt eftersom då är du ute och representerar ditt företag på ett annat företag. På rena ingenjörsavdelningar är det inte så vanligt med kostym, men går du till finansavdelningen på samma företag kan det se helt annorlunda ut. Jag tror som sagt det bästa är att ringa upp företaget och kolla innan om man är osäker.

Av ElDiablo
Skrivet av s.c.s.i.:

Tack än en gång för alla svar. Nog för att jag inte direkt kan välja och vraka mellan stadsdelar så känns det ändå bra att ha liite mer att luta sig mot.

Fick i alla fall beskedet idag att jag fick jobbet, och sitter här med världens ångest. Kan knappt glädjas åt det än. Känner ingen där alls och har ingen lägenhet. Får i alla fall känna att jag lever. =p

Bara söka på Blocket och ta första bästa och sen försöka hitta ett förstahandskontrakt, det tar nog bara en halv livstid om du ska ha den innanför tullarna precis utanför tullarna kanske det räcker med 30 års kötid Sen kan du ju alltid ha flyt om du ringer runt till diverse värdar etc.

Av ElDiablo

Vill du vara säker så ring till receptionen och säg att du ska på arbetsintervju och fråga ungefär vad för klädkod det är på företaget. Antagligen kommer de vara schyssta och säga till vad folk har. Har själv suttit i reception och man får rätt snabbt väldigt bra koll på vad klädnivån ligger. För ingenjörsjobb skulle jag nog säga chinos + skjorta + tröja över. Det är lagom seriöst utan att den du intervjuar skulle kunna tycka att du är överklädd, på de arbetsplatser jag varit för ingenjörer och liknande är kostym mer ett undantag, det är något som mest kommer fram vid kundbesök och ev. viktiga presentationer.

Av ElDiablo
Skrivet av Nvidia mannen:

Jag menade att jag inte brydde mig om densisteten eftersom axeln var i samma kvalitet o material som plåten jag räknade efter så därför behövde jag inte ta med det i beräkningarna.

Dock så använde du ju densiteten i dina beräkningar.

Av ElDiablo
Skrivet av Nvidia mannen:

Kvaliteten e ju fortfarande samma om du använder 2333 kvalitet, men plåten är ju dock sämre att bearbeta eftersom den är valsad. 141550-01 mfl är ju en annan kvalitet, jag tog bara 2333 som exempel för jag hade en gammal axel i de liggandes, allting beror ju på vad man ska använda det till Men du har helt rätt så jag tänker inte säga ett ord emot det hehe, jag är ingen maskinarbetare i grunden. Vi brukar köra på 2343 till kemi produkter bock bara för den är mer syraresistent än 2333

Det jag ifrågasatte var brukandet av ordet materialkvalitet. Förstår fortfarande inte riktigt vad du menar. Speciellt när du skrev att du struntade i densitet :s 141550-01 är ju ett annat material, att kalla det för en annan kvalitet känns missvisande. Att använda SIS 2343 i produkter som kan utsättas för syra är klokt.

Av ElDiablo
Skrivet av Nvidia mannen:

Rostfritt stål SIS 2333 användes ofta i axlar tex

De e samma i plåt som axel, beror ju på vad man köper för plåt ju
Har du en 2333 axel o en 2333 plåt så har dem samma densitet ellerhur

2333 används till rörledningar, behållare m.m. inom kemisk industri.

Till axlar används t.ex. 141550-01, 141450-1 eller 141650-01.

Av ElDiablo
Skrivet av Derox:

Solna centrum var det jag reagerade på. Tycker det närmar sig ghetto i stil med Jakobsberg

Solna Centrum är den närmsta tunnelbanestationen Råsunda. Jag tycker iaf inte Råsunda är ghetto :s

Av ElDiablo
Skrivet av Derox:

Sundbyberg är ju okej, men Solna skulle jag inte kalla vettigt.

Inte direkt.

Vad är det för fel på t.ex. Råsunda/Näckrosen? Jag bor själv i Råsunda och tycker det är fint här, skulle helt klart rekommendera det.

Av ElDiablo
Skrivet av Twiggeh:

Så länge man struntar i att bo i anslutning till blå tunnelbanelinje (eller ja, de centrala stationerna där är trevliga, men det går snabbt utför ju längre ut man kommer på linjen) och röd linje söderut (efter liljeholmen) så ska det nog vara rätt lugnt oavsett var du hittar en lägenhet.

Finns ju vettiga områden på blåa, Sundbyberg, Solna Centrum, Näckrosen.

Av ElDiablo

Varför skulle det vara omöjligt? Bollen formar ju sig efter ribban och kan ju mycket väl få en riktning rakt ner som leder till studs rakt upp.

Av ElDiablo
Skrivet av Nvidia mannen:

Densitetet struntar jag rakt av i för de e samma materialkvalitet på axeln som på plåten jag använder, o plåten väger 8.12kg /m2 i 1mm

Kom på uträkningen typ direkt när ja lagt inlägget, tack ändå för hjälpen.. får skylla på söndag o att hjärnan inte var igång, min bit skulle iaf 326,26 gram enligt uträkningen jag gjorde, o min färdiga bit vägde 326,2 gram eftersom vågen inte kan mäta mer nogrannt, så de stämde rätt bra med de jag räknat ut.. Samt att i mitt program jag ritar maskindelar med osv hade minsann en funktion inbyggt som räknar ut vikten på delen som ja kunde använt direkt haha

Axelstål ligger oftast kring ~7800 kg/m^3, vad menar du med att du har samma materialkvalitet? Låter inte så bra att använda samma stål som de har i plåtar som till en axel.

Av ElDiablo
Skrivet av tcntad:

Leker inte besserwisser, landet heter fortfarande nederländerna och provinserna nord och sydholland..
Om det idag regionen heter holland vet jag inte.. dock hittade jag lite på wiki om det:

Enl. wikipedia så står det: "Today, the former County of Holland consists of the two Dutch provinces of North Holland and South Holland,"

Man kanske säger holland för både nord och sydholland men det verkar inte heta så längre.

Om du läser på wikipedia-sidan ser du att det fortfarande heter Holland. Däremot så existerar inte grevskapet Holland längre. "Holland is a name in common usage given to a region in the western part of the Netherlands." Holland finns alltså lika mycket som Norrland finns. Att landet som Holland ligger i är Nederländerna är nog alla överens om. Men om jag säger att jag ska till Skåne, kommer du gå in och rätta mig och säga att jag ska till Sverige? Eller om jag ska till England att jag ska till Storbritannien, eller om jag ska till Réunion att jag ska till Frankrike? Det blir ju bara larvigt, inte heller så har jag sagt fel, det är ju underförstått att Skåne ligger i Sverige och att Holland ligger i Nederländerna. Man kan åka till andra platser och regioner än enbart länder, det är på inget sätt felaktigt att säga att man ska till Holland om man ska just dit.