Inlägg

Inlägg som ElDiablo har skrivit i forumet
Av ElDiablo
Skrivet av Shimonu:

Det är Zoom Bravo.

Har lite koll men är inte helt hemma på cyklar. Kan du beskriva lite mer vad det är för packningar du menar och var de sitter?

Mellan innerbenen och ytterbenen på gaffeln, för att hålla ute smuts och hålla oljan ren. Men om det är vatten inuti så är de nog rätt förstörda.

Av ElDiablo

Okej, jag vet inte vad det är för dämpare men det borde antagligen vara en dämpare med ett öppet oljebad, är det det och det inte kommer ut någon olja är det typiskt dåligt, är det inte det så är det normalt att det inte kommer ut någon olja, men jag kan tänka mig att på en sådan billig cykel borde man ha ett öppet oljebad (därmed inte sagt att det är dåligt). Antar att packningarna är helt slut vid gaffelbenen, kanske har du t.o.m. repor på dom?

Av ElDiablo

Jag vet inte men folk tycker det är ju helt okej att gnälla på folk som är för smala i deras mening redan nu så varför inte gnälla på att folk är för tjocka, anledningen jag gnäller på rökare är för att jag tycker luften blir obehaglig.

Skrivet av CSM101:

Hon var tjock = hon fick inte jobbet. Hade hon varit smal hade hon fått jobbet.

Diskriminering.

Det där går ju att säga om många jobb, t.ex. modell, inom idrott etc, är det inte vettigt att välja en hälsosam person ur kostnadssynpunkt?

Av ElDiablo

Antagligen så är dom två insexorna till för att fästa fjädrarna? Vet inte vilken typ av dämpning din cykel har men antagligen ganska kass, men det är ju möjligt att det skulle ha varit oljebad där nere, rinner det ut någon olja om du vänder dämparen upp och ner? Kan ju ha kommit ner vatten och skit.

Av ElDiablo
Skrivet av AzII:

Jag har också en fråga angående lönesamtal nu. Jag läser lite om arbetsgivaravgifter och ser att mitt företag behöver "bara" betala 15,49%.
Resterande belopp upp från 31% borde tillfalla mig? Eller? Synpunkter?

Ja det är precis därför företag har lägre arbetsgivaravgift för unga, för att unga ska få högre lön. Nej de ska inte tillfalla dig, det är ett incitament för att företagen ska anställa unga istället för äldre med mer erfarenhet.

Av ElDiablo

Förra veckan lyckades jag bita mig i läppen, det var inte så farligt blev ett litet sår på insidan och lite öm. Dessvärre bet jag mig i läppen igen förra söndagen vilket gjorde att samma sår blev ännu större och hela läppen svullnade upp. Det gjorde väldigt ont, och såg inte bra ut, dagen efter såg det lite bättre ut och jag köpte munskölj (med klorhexidin i) och började skölja (för att förhindra infektion), jag sköljde med det i typ 2 dagar, sen började det kännas som jag var torr i munnen (tandköttet under de främre tänderna på nedre tandraden). Jag tittade och det såg normalt ut men kändes inte så skönt. 2 dagar senare och det kändes fortfarande inte bättre (detta var i torsdags), så kollade jag under läppen och hela tandköttet under främre tänderna var fyllt med småsår, vita små prickar, och även lite på motsatta sidan(läppsidan, men alltså inte utanför munnen eller på själva läppen). Jag har fortfarande kvar dessa sår och undrar vad jag ska göra? De gör ju ont och är väldigt obekväma, jag har googlat och min syster tror att det är afte, jag själv vet inte. Men det är iaf väldigt irriterande.

Av ElDiablo

Hej, min flickvän har fått ett utslag på ryggen. Här är en bild på utslagen, är detta något man bör gå till doktorn över? Utslagen kom i fredags, har använt hydrokortison på det sen lördags kväll. Vad kan det vara? Det gör ont men kliar inte.

http://img405.imageshack.us/img405/5625/p1020711.jpg

Av ElDiablo

Mitt ICQ aer fortfarande kvar, har inte anvaent det paa en maanad dock. Tror inte de tar bort nummer det aer vael bara en hoax foer att faa folk att skicka kedjemeddelanden.

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av akka
nä tror inte disk, eftersom att det tre sista alltid brukar syfta till avsnittet. Men jag har ingen annan teori häller:P

Här är det Disc 1 av Säsong 1 som det handlar om.

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av P-NILZ
Visa mig en tioåring med dom höfterna. Jag menar, kan du någonting alls om anatomi? Dissar du asiater för att dom har rundare ansiktsform än västerlänningar?

En dead giveaway är ju avsaknad av bröst. Vad gör du med figurerna? Är det som någon typ av leksak eller något annat?

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av getskägg
Det behöver du inte påpeka för mig, även om det givetvis är helt rätt.
Jag menade att skylten eventuellt är tvåradig p.g.a. stadsbyggnadskontorets regler
avseende flaggskyltars längd ut från väggen, inget annat.

Om du & jag tillsammans skulle fått uppdraget att designa systembolagsskylten,
skulle även jag vilja droppa bindestrecket, eftersom det förfular skylten utan att öka
dess upplysningsvärde, samt att det är ett vedertaget sätt att utforma skyltar på, d.v.s. "gestalttext".

Sen får du/ni som använder begreppet "vertikal särskrivning" gärna källhänvisa
till hur det skulle vara rätt eller byta benämning. Jag hittar bara "radbruten särskrivning".

Ja alltså du får göra som du vill, jag använder inte begreppet vertikal särskrivning. Jag bara påpekade att i den diskussionen som fördes i denna tråd var inte alternativet att ha en stor lång skylt det som diskuterades var huruvida bindestreck bör användas, därför kändes det onödigt att använda stadsbyggnadskontorets regler som argument.

Av ElDiablo

Skulle bli sjukt glad om någon kunde förklara hur de gjort för att ta fram momentdiagrammet i uppgift 3. Jag har verkligen totalt glömt bort hur jag ska göra :s

http://www-old.hallf.kth.se/kurser/0910/SE1010/pdfs/tenta_gkm...

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lyml
Accenter är väl dock oanvända i svenska språket? De flesta ord skrivs utan dem men ibland har vi kvar accenterna för att det stavades så på franska.

Både ide och idé är väl korrekt stavning?

Björnen går i ide. Det var ingen dum idé. Sen om vi skulle hitta på ett ord, idè, skulle det låta helt annorlunda än dom första. Idé låter mer som idee, ide låter som i-de. Idè skulle låta som idä typ.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av getskägg
Det var inte jag som började gaffla om Systembolagets skylt som "vertikalt särskriven".
Ett bindestreck skulle heller inte öka skyltens läsbarhet (men göra den fulare),
varför det är löjligt att hävda att den är särskriven & att man stör sig på det.
Det är andra & mer övergripande regler än rättstavning som bestämmer dess utformning.

Vad du tycker är irrelevant för diskussionen är din åsikt.
Jag formligen hatar särskrivningar, i dess diskussionsrelevanta - enradiga - mening.

Mvh

Du måste väl ändå inse att bindestreckets vara eller inte vara inte påverkas av stadsbyggnadskontoret? Jag började inte heller diskussionen om vertikalt särskriven, jag bara påpekar att ett bindestreck eller inte har inget med stadsbyggnadskontoret att göra.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alakai
Så länge kommunikationen emellan oss inte förbistras så är det enkom du som lider av mina språkförbistringar och det rör ju inte mig i ryggen, så en felaktig användning av skiljetecken kan jag fortsätta med, i ett sådant fall.

Ja, alltså jag förstår ju vad du säger, jag bara menar att jag blir irriterad av det, på samma sätt som jag kan bli irriterad av andra särskrivningar, stavfel, syftningsfel etc. Jag är själv medveten om att jag också gör fel ibland

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alakai
Ja, det gjorde betydligt mindre att stava fel och särskriva igår till skillnad från idag. Och ja, jag själv kollar igenom allt jag skriver och ändrar ganska mycket, jag är en tocken dära långsam skrivare, kanske enkom pga detta. Anledningen till att jag får rött bläck är att det trots noga genomläsning slinker med felstavningar. Läser någon regelryttare mina texter så slår det gnistor förr eller senare. Problemet är mindre mitt än för den personen som råkar fatalt illa ut pga detta.

Men. Att uppmärksamma på en särskrivning av en skylt och en logo är att peka på "ale" och sedan peka på "alé" med en ménande min. Det ger mindre än det kostar i minimal tid att påpeka det gigantiska problemet.

Att missa accent är ju ganska allvarligt (relativt sett då ). Det får ju ordet att låta helt annorlunda. T.ex. beroende på om det är ingen, grav eller akut accent (e, é, è) så låter ju orden annorlunda. Sen måste jag säga att jag finner det irriterande när du skriver meningar med bara ett ord när du lika gärna kan använda kommatecken istället.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av getskägg
Eller också skiter man i att anta att Systembolaget har taskig skyltbudget,
utan kollar med Stadsbyggnadskontoret ifall de hade fått ha en tre meter lång flaggskylt, vilket de inte hade fått.

Kan man inte vara glad över den smarta utformningen av skylten, som ökar dess visibilitet,
istället för att önska att den bröt mot gällande stadsbyggnadsregler, alternativt vore oläsbar på längre håll?

Mvh

Det där är ju dock irrelevant i diskussionen, ett bindestreck skulle inte öka skyltstorleken. Jag bryr mig dock inte nämnvärt om skyltar om de inte är väldigt komiska på grund av särskrivning eller liknande.

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Micket
Jag förstår inte alls hur du får det som ett svar till mig.

Som du skrev det i ditt inlägg så tolkar jag det och antagligen de flesta som att du med:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Micket
Ett bra språk har inga undantag (vad skulle de vara bra till?)

Menar vad undantag är bra för.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Micket

Jag sa att ett bra språk inte behövde undantag.. tar du det som givet att franska är bra? Dåliga språk behöver såklart många undantag!

Jag skulle gärna se vad du menar är ett bra språk, är din enda definition av ett bra språk att det inte har undantag? Jag tar som givet att franska är ett fint språk som låter bra. Det tycker jag är väldigt viktigt när jag bedömer ett språk.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Micket

Behovet att behöva lägga till undantag är i sig också dåligt. Så en ful, subjektiv, fix på ett problem (som inte borde behöva finnas).

Det du letar efter är alltså enbart ett språk helt utan undantag? Hur det låter spelar ingen roll? Eller efterfrågar du ett språk för en utopi?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Micket

Dubbelt dåligt för franskan alltså.

Nej, det beror på vad man har för mål med språket. Om det viktigaste är att det låter bra och inte att det är fritt från undantag så är det ju i allra högsta grad bra för franskan.

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Micket
Jag vet inte riktigt vart du vill komma med detta som svar till mig. Allt jag kan säga är.. ja.. så är det. Va tråkigt att franska också är så dåligt (som alla andra naturliga språk) i detta avseende.

Ja det jag ville göra var att svara på din fråga. Vad undantag skulle vara bra för. Och undantag kan vara bra för att ett språk ska låta och flyta bättre.

Av ElDiablo

Aldrig fattat det där med tåg. Vem vill utöka sin restid med massa timmar? Tar alltid flyget om jag inte ska väldigt korta sträckor.

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Det där är till att börja med examensarbeten på master-nivå här diskuterades examensarbete, då menar man oftast en C-uppsats. Du får gärna betvivla vad du vill då du uppenbarligen inte har någon aning om saken.

Det där är examensarbeten för civilingenjörsutbildning 4.5-år. Jag har nämligen skrivit ett likadant och vet exakt vad det är.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced

Återigen fabulerar du fritt när du försöker hävda att jag menat att det inte pågår ren forskning som ingen tidigare gjort. Sluta larva dig och hitta på saker.

Jaha, och varför är det då inte relevant att referera till sina arbeten då om man är den som har den mest utförliga rapporten om ämnet och skrivit den mest relevanta informationen?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced

Det vi pratat om här var ett vanligt examensarbete. dvs. En vanlig kandidatuppsats, den består av 15HP. En sådan du refererat till består alltså av en masteruppsats på 30HP.

Jag refererar till det som benämns examensarbete.

http://www.kth.se/itm/inst/mmk/edu/master/mkn/mf206x/1.30101

Kursen heter MF206X - Examensarbete. En vanlig kandidatuppsats består som du säger av 15 hp, den brukar inte benämnas som examensarbete om man läser till civilingenjör, jag vet eftersom jag skrivit både en kandidatuppsats och examensarbete.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced

Därutöver har man alltså redan skrivit en kandidatuppsats. Även i rena doktorsavhandlingar kommer du sällan se referat till egna arbeten så som källor. Vid en sådan disputation skulle en sådan källa enkelt bli förlöjligad. Det är ALLTID bättre att hänvisa till källan där man baserar sin fakta.

Poängen är att de slutsatser som man hänvisar till bygger på en hel rapport. Då MÅSTE du beskriva metod och resultat för att visa att de slutsatser som du har är giltiga. Det är med andra ord nästan hela rapporten som måste skrivas igen i rapporten.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced

Har man själv idkat ren forskning i ämnet, dvs t.ex. hänvisa till sin masteruppsats i en senare doktorsavhandling, ja då är det mkt mer relevant än att försöka hänvisa till kandidatuppsatser eller egna rapporter.

Många rapporter som t.ex. de i högre kurser etc har mycket hög teknisk höjd, därför är det relevant att även referera till andra än examensarbeten/masteruppsatser.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced

Men även detta sker väldigt sällan. Du har förmodligen inte läst så många avhandlingar eller uppsatser om du tror att så är fallet.

Jag har läst rätt många rapporter och uppsatser och även opponerat mot flera.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced

Man källhänvisar ALLTID.

Ja därför kan man inte göra som du skrev:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Författaren använde sin egen andra bok eller avhandling som källa till det han skrev. Det var väldigt skrattretande tyckte jag. Alltså då kunde han lika gärna ha skrivit det i den löpande texten i stil med. "Tidigare har jag undersökt detta och kommit fram till bla bla." och inte hänvisa till sig själv.

Det vill säga du föreslår tvärtemot här vad du nyss sa.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced

Men av förståliga skäl så är den som skriver uppsatsen en dålig källa. Den kan mycket väl fungera i många fall men i många många fall blir det löjligt självhävdande att tro att ens egna reflektioner från tidigare uppsatser inte kan härledas till andra ursprungskällor.

Det kan dom, men eftersom en bra rapport bygger på att man redovisar sin metod och resultat, och därefter drar relevanta slutsatser blir det ju så att man måste skriva om hela metoden, resultaten, diskussionen, slutsatser, avgränsningar etc igen. Det är onödigt, därför refererar man till sin egen rapport.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced

Jag håller för närvarande på att förbereda en granskning av en C-uppsats. Inte som opponent dock.

Ok?

Av ElDiablo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alakai
Mo0rbid: jag gjorde mig frågande lustig över din regel-fascism

Eldiablo et merci pour la leçon, même si je ne veux pas le ramasser quand je ne connais pas un mot de français ^^

Det är lugnt Alltid roligt att prata om franskan, iaf enklare än att prata det

Av ElDiablo

www.vhs.se annars för alla universitet som använder VHS (t.ex. SU)