Inlägg

Inlägg som ElDiablo har skrivit i forumet
Av ElDiablo

Låter som en fruktansvärt dålig idé, som kommer bli mkt dyr och onödig.

Av ElDiablo

Angående datateknik på Chalmers vs LiTH etc så skulle jag inte välja chalmers om det är såna här människor som går på chalmers datasektion:

"Det påverkar Chalmers varumärke" - Göteborg - www.gp.se

Av ElDiablo
Av ElDiablo
Skrivet av Shimonu:

Kan förövrigt säga att matematik-institutionen på LiU är bland de bästa. Jag tror det är från Chalmers och nån till skola man kan ta tillgodo sina mattekurser om man byter till LiU men byter du från LiU till en annan skola behöver du aldrig läsa om en mattekurs. KTH anses ha för låg standard t ex och måste läsa om mattekurser.

Jobbet som görs under nolle-p är verkligen otroligt för att få god sammanhållning mellan eleverna. Dom verkligen lägger en otrolig energi på att alla ska må bra och ha det trevligt. Du blir inte besviken om du väljer LiTH.

Chalmers och LiU anses också ha för "låg standard" isf för på KTH måste man läsa om mattekurser från dom Vilka anser att KTH har för låg standard?

Av ElDiablo

Tror det handlar om att tråden var fullkomligt ointressant. Det var väl rätt självklart att du kunde använda den som "usb-minne" eller minneskortsläsare, antagligen därför ingen svarade.

Av ElDiablo
Skrivet av nmc:

Är bensinmotorns tid förbi? Läste någonstans(ingen källa) att Norge skulle förbjuda den inom en viss tidsram. Har sett på tv eller läst att man teoretiskt kan ta ut ca 30% av energin i bensin, jämförelsevis mot dieselns 40%. Jag har som sagt inte några källor som stödjer mina "påståenden".

Det där stämmer inte, det beror på vilken typ av motor du har. En konventionell bensinmotor (som använder ett tändstift för antända luft/bränsle-blandningen) har förvisso lägre verkningsgrad än dieselmotor (som inte använder ett tändstift utan kompressionen av luft/bränsle-blandningen leder till en ökad temperatur som gör att den antänds). Det är dock inget som säger att det rent teoretiskt eller praktiskt är omöjligt att uppnå en högre verkningsgrad ur en bensinmotor. T.ex. så kan man med HCCI-motorer (som än så länge är på prototypstadie) uppnå verkningsgrader som liknar dieseln, detta eftersom de fungerar på liknande sätt, du har ett högre kompressionsförhållande, likt en diesel.

Av ElDiablo
Skrivet av slimjim10:

Låter väldigt sant det du säger, hon sa någonting sånt om att det helt enkelt inte skulle vara värt det, och jag hade tänkt mig att köpa för bara några hundralappar så:P

Kanske det, men tror inte hon vinner något själv på att sälja, hon har väl fast lön ändå?

Exakt, skulle bara köpa för någon hundralapp, mest för nöjes skull då jag är intresserad inom datorbranschen och jag tror att det kommer gå bra för Intel så.

Avanzas courtage för amerikanska aktier ligger på 13.95 USD om du har ett av de konton som har billigare avgift, utöver det tillkommer växlingsavgift på typ 0,5% om du inte har ett valutakonto. Ska du köpa svenska aktier tror jag det ligger på 39 kronor, och att köpa för några hundralappar blir även i Sverige väldigt ovärt. Jag tror det är bättre att lägga lite mer kanske några tusen iaf om du ska köpa något ens i Sverige.

Av ElDiablo

Har 13" och den känns liten och snabbt, men jag har inte provat 11":aren, den känns iaf väldigt portabel dock inte som ipad riktigt.

Av ElDiablo
Skrivet av SeF.Typh00n:

Vad i hela...? Vad hade du tänkt använda en macbook air med 8GB RAM till?

Det undrar jag också lär ju inte finnas någon prestandavinst i att gå över 4. :s

Av ElDiablo

Red Heat (från bolagets hemsida)

2 cl vodka
2 cl jäger
2 cl persikolikör
1/2 cl tranbärsjuice

skakas med is
apelsin som garnering

Likör + vodka finns dock inte på ica, men om du har ett vettigt barskåp hemma så kanske du har resten.

Av ElDiablo
Skrivet av Random-person:

Olegh, fördubblar dina matkostnader? Du menar alltså att en dags mat kostar runt 30:- för dig?
Man får ju knappt en portion med kött för det... 30:- är snarare precis på gränsen för att få en okej frukost.

Är det ett skämt eller? Du kan få en okej frukost för typ 10 kronor. Smör till smörgåsar kostar ju inte många ören, kanske 10 öre eller så. Sen om du bakar eget bröd kan du få riktigt gott bröd till för kanske 3 kronor eller något sånt, sen så har du ost till det och kanske skinka på någon av dom, sen tillkommer juice eller mjölk. Du hamnar ju på lätt under 15 kronor iaf.

Av ElDiablo
Skrivet av sunnis:

Det är ju bara att gå på den andra intervjun. Dyker det upp något intressantare innan du har blivit anställd så är det ju bara säga att du inte är intresserad av jobbet längre. Du måste ju inte jobba där bara för att du går på intervjuer och de är intresserade av att anställa dig. Dock är det väldigt fräckt och tacka nej när man har kommit ganska långt och tagit upp deras tid.

Men tackar du nej så har du även sprängt den bron så då finns det ingen återvändo, så skiter sig det andra jobbet så står du där arbetslös. Annars kan du alltid ta det jobbet om du får det, jobba ett tag och söka ett annat. Kommer alltid finnas intressanta jobb att söka och det är ju mer merit att ha jobbat än att ha varit arbetslös innan. Att arbeta oavsett jobb lönar sig alltid i längden, att vara arbetslös innebär ju att man förlorar meriter och inkomst och glöm inte heller att din pension är ju inkomstbaserad så du förlorar ju även där. Jobb = Win.

Jag tycker att du ska gå på andra intervjun, går det bra och de vill anställa dig och de andra jobben ligger lite väl långt bort så ta jobbet. Jobba ett tag och kom in i arbetslivet, det lönar sig alltid att jobba.

Det är inte mer fräckt än att de inte anställer dig, de tar ju upp lika mycket tid av dig om inte mer än vad du gör av dom.

Jag stod i en liknande situation för en månad sen typ. Jag tog det icke-kvalificerade jobbet (som dock var en kortare anställning), och nu börjar företagen som har de mer kvalificerade jobben sätta igång med sina processer, så då är det bara att gå på intervju och hoppas allt blir bra timat.

Av ElDiablo

Ring störningsjouren. Anmäl för olaga hot till polisen.

Av ElDiablo
Skrivet av Cloudstone:

Tåls att skrivas igen. The Fountain?

The Fountain är grym. Annars finns ju Memento som är rätt invecklad.

Av ElDiablo
Skrivet av effekthero:

okej, ska kika in där hoppas dom har nått bra frambroms kit (hydralisk)

Jag skulle satsa på mekaniskt till dirt, billigare och lättare att serva

Jag har Avid Code 5, dom är bra tycker jag, såg att det var schysst rea nu på dom på CRC också.

Av ElDiablo
Skrivet av Derox:

Tänkte själv på Cellbiologin t.ex. som jag själv läst, Linjär algebra lika så. Finns några ekonomikurser på Indek som kräver lite tid, någon organisationskurs också, vet inte så mycket om andra program dock. Nej de flesta kurser är betydligt svårare, men det finns ju kurser som kräver lite tid även där.

Vet inte vilken kurs i linjär algebra du tänker på, men jag har läst Analytiska metoder och linjär algebra I och II, och för mig räckte det iaf inte med att plugga 10 minuter per dag för att klara dom. Och jag var inte ensam om att sitta och plugga på dom kurserna.

Skrivet av Derox:

Det fenomenet har jag aldrig stött på faktiskt, jag har varit med om att man endast kan få lägsta betyg den kursomgången. Men om man tentar den nästa kursomgång kan man få högre, eller om man lämnar in uppgifterna en gång till.

Vilket är i princip samma som att nästa gång du utför ett projekt i arbetslivet kan du få ett bättre resultat... Dock så kan man inte plussa på exjobb såvitt jag vet.

Av ElDiablo
Skrivet av Derox:

Tanken med tentorna var att visa att det finns nästan inga deadlines i skolan som inte automatiskt kommer med en senare deadline om du inte håller den första.

På de kurser jag läst har det varit extremt illa om man inte lämnar in uppgifter i rätt tid, dvs du kan i princip bara får lägsta möjliga betyg. Det är ju deadlines. Ta t.ex. Airbus A380 där de hade förseningar på över ett år, det var inget skolprojekt men likväl fick de skjuta på deadlines.

Skrivet av Derox:

Inte alltid du har tid för sånt faktiskt, är du anställd förväntas du ju kunna arbeta självständigt, men om du utvecklar en produkt så ja då får du ju feedback. Men det är ju inte alltid man utvecklar en produkt heller.

Men du förväntas inte göra fel för att du inte ber om hjälp. Dina chefer förväntas ha ytterst ansvar, det är t.ex. inte ok att släppa ut en produkt med allvarliga säkerhetsbrister, därför ska det finnas någon typ av kontroll i en arbetsprocess.

Skrivet av Derox:

Jag pluggade iaf nationalekonomi (totalt harjag tagit 45 poäng), och det var ju typ i snitt ca 5 timmars schemalagd tid i veckan, sen läste jag ju boken 10 minuter per vardag också (ja jag slutade läsa efter 10 minuter), så ja la väll 1 och 1/6 timme per dag :p. De inlämningar man hade var i stil med att derivera en funktion 2 ggr och tog inte många minuter att göra.

Men att du pluggar det där när du redan kan allt säger ju mer om dig än om ämnena som sådana? Jag skulle ju kunna plugga engelska på nybörjarnivå och inte lägga ner någon tid alls förutom lektionstid och ändå få bästa möjliga betyg, säger det något om engelska som sådant eller om mig som valt den?

Skrivet av Derox:

Fan, det finns ju många kurser på KTH som inte tar mer än 10-20 minuter per dag att få bra betyg i förutom de 4-6 timmarna schemalagd tid i veckan, oftast är det då läskurser med lite beräkningsinnehåll.

Jag antar att du syftar på kurser som TMS-kurser där man redan behärskar det som står att man ska kunna i kursplanen? För de flesta kurser på KTH är verkligen inte så lätta. Det är ju enbart ett fåtal som är så lätta under ett helt utbildningsprogram, och väljer man valfria kurser som är svåra iställlet för lätta blir det ju knappt inga alls lätta kurser.

Av ElDiablo
Skrivet av belga:

Fast det är ju "precis rätt"
Och lagom är ju inte heller så exakt så som "precis rätt" är. Och vill man ha någonting precis rätt så säger man ju det och inte lagom. Problemet är ju inte egentligen ordet i sig, utan hur man förklarar det. När ska man använda just lagom istället för någon av våra 10 andra sätt att uttrycka samma sak på. Svenskan har ju många sådana lurigheter som är svåra att bemästra om man inte har språket runt sig.

Vad menar du med att det är "precis rätt"? Juste assez eller assez motsvarar lagom, det är vad fransmän skulle kunna säga när de uttrycker lagom. Just right är vad engelsmännen skulle använda. Båda är ju absolut idiomatiskt korrekta översättningar. Tycker verkligen inte lagom är något speciellt klurigt eller svårt. Det finns ju massor av sätt att uttrycka lagom beroende på vilket kontext det är.

Av ElDiablo
Skrivet av Derox:

Skulle jag inte påstå faktiskt, tycker inte tempot är speciellt megahögt. De flesta jag känner spenderar mindre än 40 timmar i veckan i snitt på studier, så arbetet tar garanterat mer tid. Arbetet kan ju oftast vara stressigare också, där du har större press och deadlines, där finns inga omtentor eller skippa föreläsningen för att läsa det själv i boken.

Självklart finns det inte omtentor i arbetslivet, det finns såvitt jag vet inga tentor i arbetslivet heller. Däremot om du arbetat så vet du att man inte testas på samma sätt, ska du t.ex. utveckla en produkt så kommer andra ofta gå genom ditt arbete, du får feedback och hjälp, du fixar lite, får mer feedback. Det är en helt annan process, som är mer förlåtande än t.ex. ett tentatal. När jag arbetar tycker jag det är mindre stressigt än skolan.

Skrivet av Derox:

Ja, samhällsvetenskapliga utbildningar kräver ju typ 1 timme per dag i snitt känns det som från den ekonomin och andra flummkurser man läst, medan mer naturvetenskapliga går på några fler, men jag vet som sagt ingen som kör 8 timmar per dag 5 dar i veckan 40 veckor om året.

Jag har pluggat både humaniora (franska) på högskolenivå och en naturvetenskaplig utbildning (civilingenjör, maskinteknik) och det är ju självklart mycket högre tempo och krävs betydligt mycket mer på den naturvetenskapliga, men att säga en timme per dag i snitt låter lågt för samhällsvetenskapliga (om man nu kan räkna in humaniora där), jag hade ~8 timmar schemalagd tid på en vecka och utöver detta var man nog tvungen att snitta på 12 timmar per vecka utanför schemalagd tid. Så iaf 4 timmar per dag i snitt, även om det gick att klara sig med lite mindre tid lagd.

Av ElDiablo
Skrivet av belga:

Jag är rätt säker på att det är tvärt om, alltså att svenska i förhållande till många andra språk är ett svårt sådant att lära sig (utom för oss svenskar då). Jag vet att min franska och senare även min engelska-lärare förklarade det som att det visserligen vid en snabb överblick av regler m.m. inte verkar så svårt som vissa andra språk, men att vi tack vare alla undantag och otydligheter som kräver vana och kunskap av att använda språket gör att det blir galet mycket svårare. Vi som kan det tänker ju inte på det men många av sakerna som vi tycker är självklara är egentligen rätt jobbiga för någon som inte redan kan det.

Har du till exempel försökt förklara "lagom" för någon på ett annat språk. Nu är ju det ordet notoriskt, men hur förklarar man det?

"just right", "juste assez" ? lagom är väl inte så svårt att förklara?