Inlägg

Inlägg som ensure har skrivit i forumet
Av ensure

Är väldigt nära köpknappen på ett par Hifiman HE4XX just nu men tänkte först kolla här om någon kan hjälpa med lite input?

Hade först ett par fidelio x2 som jag älskade pga den breda ljudbilden och tyckte allmänt dom var roliga att lyssna på. Tyvärr gick dom sönder och när jag letade ersättare landade det tillslut på Sennheiser 599. Efter några veckor har jag märkt att dom inte alls passar mig och jag kan bäst beskriva det som att till skillnad från x2 där det kändes som man blev omringad av ljudet låter det på 599 som om musiken spelas upp inuti huvudet samtidigt som dom är ganska tråkiga att lyssna på. Har förstått att HE4XX inte är lika bastunga som x2 och det tror jag inte ska vara något problem utan det är nog främst den breda ljudbilden jag är ute efter.

Om någon här har testat 4XX (eller någon annan från Hifiman 4 serie) och vill dela med sig av sina erfarenheter hade det varit väldigt uppskattat Har en fiio e10k som jag tänkt driva dom med.

Av ensure

@Zipparn: Fast det beror helt på användningsområde. Jag äger själv ett par trådlösa noice-cancelling lurar som jag använder utanför hemmet men hemma i en tyst miljö då jag prioriterar komfort+ljudkvalité håller jag ett par trådbundna öppna "hifi" lurar mycket högre. Men som alltid med ljud är smaken som baken..

Av ensure

Intressant då jag befinner mig i en snarlik situation. Är själv ägare till ett par fidelio x2 sedan 4 år tillbaks men nu har huvudbandet blivit så uttöjt att dom inte ens kan bära sig egen vikt så hörlurarna glider ner över öronen. Annars älskar jag ljudet i dom.

Tittade runt på ett par ersättare och ville ha ett par öppna lurar med bred ljudbild och gärna åt det lite varmare hållet. Hittade Sennheiser 500-serie så valde ett par 559 (främst pga z reviews som sa att dom var bäst i serien) som jag fick hem i fredags. Blev dock väldigt missnöjd då det var alldeles för mycket bas och ingen soundstage över huvudtaget så dom får jag lämna tillbaks. Funderar nu på ett par 599 eller om jag ska ta steget upp till nästa prisklass som då blir runt 3-5 tusen.

Men om du funderar på 660s tycker jag du också ska kolla på Beyerdynamic DT 1990 Pro. Aldrig testat själv men läst mycket gott om dom (verkar ha bättre soundstage än 660s) och tydligen ska dom inte vara lika vassa i diskanten som 990. Annars blir du säkert nöjd med 660s men kan du prova båda är ju det alltid bäst.

Av ensure
Skrivet av sweisdapro:

Kan inte svära på det, men det borde vara relativt tyst
https://www.inet.se/produkt/5405848/palit-geforce-gtx-1070-8g...

Okej tack för tipset! Får kolla om jag hittar lite mer info om det kortet.
Men det känns ju som det rimligaste alternativet att köpa ett tyst men ändå prisvärt 1070.

Av ensure

Uppgradera dator

Hej,

Sitter idag med en rigg med intel 4690, 8GB ram och ett 290x grafikkort. Jag har tänkt köpa 8GB ram till och ett nytt grafikkort. Datorn används mest till spel, för tillfället mest PUBG men annars spel som Witcher 3, Mass Effect Andromeda, GTAV mm.

Anledningen till att jag vill byta ut grafikkortet är dels för prestandan men också på grund av att det kortet jag har blir väldigt varmt och låter extremt högt. Dels är 290x känt för att bli varmt plus att modellen jag har (ASUS Radeon R9 290X 4GB DCII) har problem med kylaren. Kan läsa mer här om man vill: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1355452-hoga-temps-r9-290x-dcii

Rent prestandamässigt verkar det inte lönt att uppgradera till 1060, utan minst 1070 som gäller. Men vill man ha ett vettigt 1070 (gärna tyst) så kostar det runt 4900, typ https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3718475
Och då är steget i pris inte lång till ett 1080, tex https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3790280

Men ett 1080 känns väl som pengar i sjön med min processor eller? Kan ej clocka processorn. Spelar 1080p@60Hz. Inte jätte sugen på att byta ut processorn också utan hade hoppats på att bara behöva byta grafikkortet.

Några tips på vad jag bör göra? All hjälp uppskattas

Av ensure

Tangentbord som inte skriker gaming

Hej!

Jag trodde jag hade hittat tangentbordet jag ville köpa (http://www.inet.se/produkt/6606719/logitech-k740-illuminated#...) men efter lite snabb googling verkar det som det tangentbordet inte klarar av kombinationen Shift + W + Space.(https://forums.logitech.com/t5/Keyboards-and-Keyboard-Mice/BE...)

Eftersom jag vill använda tangentbordet både till spel och annat är detta givetvis något som gör att jag inte kan köpa det. Jag vill ha ett stilrent/klassiskt tangentbord som inte skriker gaming.

Någon som vet något liknande tangetbord som de kan tippsa om?

Krav:
- Låga tangenter
- Ej mekaniskt
- Icke trådlöst

Av ensure

Kan tipsa för dom intresserade att komplett.se har idag rea på Philips Fidelio X2 för 1899:-.

Ser även här i tråden att dem brukar finnas på rea hos elgiganten också. Någon som har koll på ungefär hur ofta det sker?

Av ensure
Skrivet av sae:

http://elektrotanya.com/technics_su-x120.pdf/download.html

Här är servicemanualen till förstärkaren.
Det som åldras i elektronik är kondensatorerna. Efter 20 år kan de ha torkat ut, och tappat en del av sin "styrka"... Det innebär att inre resistansen är högre, och de kan inte leverera de strömstötar som behövs för bas.
Om du är händig, eller vill lära dig, råder jag dig att studera servicemanualen och byt ut framför allt de stora kondingarna som sitter vid strömförsörjningen.

Finns videosar på youtube om hur man byter kondingar.

Okej tack för tipset! Ska kika på det.

Av ensure
Skrivet av mrqaffe:

Nej man grenar inte bara vidare en linjeingång till hörlursutgången, det sitter ett försteg och en hörlursförstärkare av nån sort däremellan, troligen inte nått extremt bra men troligen inte hellre sämre än mycket av det som sitter i tex telefoner eller ljudkort till datorer.

Tack för era svar! Om jag förstår er rätt så kan jag berätta att jag märker stor skillnad (till det positiva) om jag kör mina hörlurar direkt i datorn jämfört med hur det låter om jag kopplar in dem genom förstärkaren. I förstärkaren låter dem mycket fylligare, speciellt basen.

Det verkar som jag kan köra vidare på min gamla förstärkare ett tag till

Av ensure

20 år gammal förstärkare - bra än idag?

Hej!

Jag sitter på en gammal förstärkare, närmare bestämt en Technics SU-X120. Här har jag hittat lite specs om den som inte säger mig någonting: http://www.hifiengine.com/manual_library/technics/su-x120.sht...

Jag driver både 2 högtalare (Technics som köptes till den för 20 år sen) och även hörlurar (Sennheiser 429). Det jag undrar är helt enkelt hur bra den är idag jämfört med dagens förstärkare. Får jag märkbart bättre ljud om jag hade köpt en ny förstärkare idag för kanske 2-3k? Och är det lönt att köpa ett par nya hörlurar (typ Sennheiser 598) eller kommer min gamla förstärkaren agera "flaskhals" då?

Kanske en svår fråga men tacksam för all hjälp!

Av ensure

Okej så du tycker alltså det är lönt att köpa ny skärm?

Av ensure

Hjälp med skärm! Behövs uppgradering?

Hej!

Jag har precis köpt en ny stationär dator och sitter och funderar om det är lönt att köpa ny skärm. (Eller snarare vill jag få bekräftelse att det är lönt att köpa ny skärm)

Grafikkortet på min nya dator är ett 290x som har DVI, HDMI samt DisplayPort utgångar. Min gamla skärm som nu är ca 6.5 år gammal är en Philips 220VW 1680x1050 upplösning och har enbart VGA anslutning. (mer info: http://download.p4c.philips.com/files/2/220vw9fb_62/220vw9fb_...

Så antingen kör jag på min gamla skärm och köper en adapter eller lägger jag ut ca 1500:- på en ny, tex denna: http://www.inet.se/produkt/2303857/samsung-24-s24d590p-pls-le...

Min fråga är alltså hur mycket har egentligen hänt bland bildskärmar? Kommer jag märka någon skillnad med en "vanlig" 1920x1080 60Hz jämfört med min gamla eller måste jag upp till 144Hz och/eller 2560x1440 för att det ska bli lönt?
Skärmen ska användas till casual gaming och film.

Tacksam för all hjälp!

Av ensure

@Hiraeth: Du har rätt. Tack för hjälpen!

Dock kommer jag inte ihåg om den undre distansen var monterad på mitt chassi så det får väl bli att koppla ur allt och ta ut moderkortet och kolla...

Av ensure

Corsair 200R distans

Hej!

Har köpt chassit Corsair Carbide 200R och märkte när jag skulle montera mitt ATX moderkort att det fanns en distans som inte gick att få bort och som man inte heller kunde skruva in någon skruv i. Distansen passade dock perfekt in i ett hål i moderkortet så jag körde på och monterade moderkortet och skruvade in skruvar i dem andra hålen.

Nästa dag såg jag ett klipp på youtube där en snubbe pratade om exakt den distansen och sa att den va jätte viktig att ta bort om man använder ett ATX moderkort för annars finns risken att moderkortet kortsluts.
Länk till klippet och tid då distansen nämns: https://youtu.be/NkuBK9jSvIE?t=309
Någon har också kommenterat klippet med denna kommentaren: "My friend got this case and he didn't remove the stud in the middle like you mentioned, FRIED his brand new expensive board and the company wouldn't accept reliability for it because he told them how it happened. Ouch."

Han säger dock i klippet att den går att få bort men i så fall måste du antingen såga eller dra loss den då den verkligen är fastmonterad. Han har alltså i princip fel när han säger att den är avtagbar.
Har sedan försökt googla lite och verkar som vissa menar att den är till för att göra monteringen med moderkortet enklare och således inte som behövs ta bort.

Någon här som har någon aning/gissning eller som han något chassi med liknande distans? Orkar inte bränna upp hela datorn..

Av ensure

Sista koll innan köp!

Hej!

Har plockat ihop dessa komponenterna på komplett och skulle uppskatta alla synpunkter och förslag innan jag beställer:

https://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=15401...

Datorn ska användas till spel och inget speciellt spel utan olika tex gtav, farcry osv. Jag har valt att inte ta en SSD pga ekonomiska skäl men också att jag tycker det känns lite onödigt. Visst man kommer få längre laddningstid i spel utan SSD men annars kommer det väl inte påverka prestandan något i spel?

Vad tycker ni?

Av ensure
Skrivet av Foxmaner:

Varför "måste" det vara från komplett. Då jag byggde min dator så plockade jag dom delarna jag ville ha från olika affärer utifrån vart de olika komponenterna var billigast

Anledningen till att jag vill köpa allt från komplett är att det är den första datorn jag bygger så om något skulle krångla kan jag vända mig till komplett även om jag inte vet vilken komponent det är som krånglar. Risken är annars att datorn inte fungerar och att jag inte vet vad som är sönder. Har jag fel när jag tänker så?

Av ensure

GTX 970 från komplett

Tänkte köpa ett 970-kort från komplett och har egentligen ingen aning vilket jag ska välja. Just nu har jag siktat in mig på det billigaste:

https://www.komplett.se/msi-geforce-gtx-970-4gb/824864

Har sökt lite på nätet men inte hittat någon recension om det. Vill helst inte lägga ner för mycket men kan tänka mig gå upp lite i pris om det finns något bättre. Någon hjälpsam som vet? Tänkte köpa andra komponenter från komplett så ska vara där ifrån.

Av ensure

Köpråd: Processor & Grafikkort

Ska köpa ny dator som ska användas till spel, tex GTA V, BF4, Far Cry 4.

Mitt stora problem är att antingen köper jag en lite billigare processor och lägger mer krut på grafikkortet, typ:

Processor: https://www.komplett.se/intel-core-i5-4460/815204
Grafikkort: https://www.komplett.se/msi-geforce-gtx-970-4gb/824864

eller nyaste i5 med lite billigare grafikkort (960) tex:

Processor: https://www.komplett.se/intel-core-i5-4690k/817262
Grafikkort: https://www.komplett.se/msi-geforce-gtx-960-gaming-100me-2gb/...

Jag antar att det första alternativet kommer ge bäst prestanda idag men min tanke är att uppgradera om kanske 3-4 år med ett nytt grafikkort men då kanske den sämre processorn riskerar att bli en flaskhals. Är det då bättre att köpa det andra alternativet med bättre processor som håller längre och kan då köpa nytt grafikkort om några år utan att processorn blir flaskhals? Vad tror ni? Hur viktig är egentligen processorn?

Av ensure

Bara jag som inte riktigt förstår det fantastiska med en ssd? Jag menar dom flesta sakerna jag kommer använda datorn till, dvs streama, kolla nerladdade filmer, surfa osv hade väl inte en ssd underlättat arbetet? Snabbare starttid är det enda jag kommer på som hade varit en fördel. Eller missar jag något??

Av ensure

Full-HD med i3. Funkar det??

Hej jag är ute efter en ny bärbar dator i 13 tums klassen och fastnade för denna:

http://www.inet.se/produkt/1972382/acer-aspire-v3-371-13-3-fu...

Jag använder datorn främst för kolla på film, streama från Netflix, youtube, viaplay osv. Min fråga är dock om processorn kommer klara av en full-HD skärm när man kollar HD filmer osv. Finns det risk att datorn känns slö?

För samma pris hittade jag även denna :

http://cdon.se/hemelektronik/acer/acer-v3-371-54td-13-3-i5-42...

med en i5 fast dock bara en HD skärm. Vill så klart helst ha en full-HD skärm men inte till priset om datorn kommer kännas slö. Vad tror ni?