Inlägg

Inlägg som QuadiX har skrivit i forumet
Av QuadiX
Skrivet av TwentyØnePenguins:

Det är ju alltid bättre att inte behöva använda adaptrar, men det ska funka utan problem, så länge pinouten är korrekt för moderkortet.

Skrivet av TwentyØnePenguins:

Hittade här en som skulle funka, iallafall enligt recensionerna...

https://www.amazon.com/24-Pin-6-Pin-Power-Adapter-Compaq/dp/B...

Självfallet har du rätt där, men samtidigt så försöker jag hitta lösningar för det spriner rätt snabbt iväg i pengar haha.

Men har också kikat på den som du länkade och är väldigt sugen på att testa och se om det faktiskt funkar

Av QuadiX
Skrivet av Semjonov:

Lär säkert vara något strul med atx kontakter och sånt också, enklaste är väl att köpa ett low profile gtx 1050ti.

Ja, det som han ovan sa..

Ja det är bra ideér men samtidigt så är ju planen att byta chassit, då det helt enkelt ser granska tråkigt ut.

Av QuadiX
Skrivet av TwentyØnePenguins:

M-ATX är det , dock så använder HP inte en standard 24 pins kontakt, utan en 6 pin. Vilket betyder att du måste ha med orginal-nätagget(vilket kan bli svårt då inte det heller är standard), eller en adapter, OM det finns. Det blir nog enklare att skaffa ett low-profile grafikkort, som denna http://www.dustinhome.se/product/5011006767/gtx-1050-oc-low-p...

Efter ha kikat verkar det finnas omvandlare för 24 pin till 6 pin för HP, tror du dem är pålitliga?

Av QuadiX
Skrivet av LudvigLindell:

Ser ut att vara standard matx på bild, men har inte kollat upp det så noga så..

Jo, det gör det med i min ögon med när jag väl kikar på det men samtidigt vet jag inte om HP följer "standard" eller kör enligt egna mått.

Av QuadiX

Upgradera Elitedesk G1

Hej,

Har fått tag i en HP Elitedesk 800 G1 SFF.

Personligen har jag ingen användning av den så tänkte låta den gå vidare till en annan familjemedlem.

Den saknar för tillfället en GPU samt SSD.

Problemet att vad jag kan se så kommer inte ett "gaming" kort få plats i den lilla lådan så planerade att byta till ett M-atx chassi. Tror ni det kommer passa bolt-on för moderkortet eller tror ni att modifikationer kommer krävas?

Det negativa är att "spärren" för en GPU är av den gammla modellen och inte den versionen som många nyare moderkort har, tror ni det ändå går att få på ett Gtx 960/970 utan problem sålänge jag byter chassi? Moderkortet tror jag är ett M-atx kort.

Det ska vara en i7 4770 modell med Q87 chipset. så eventuellt kanske PSU även kanske behövs bytas eftersom det kommer åka in ett kraftfullar grafikkort?

Någon med lite mer insikt om specifikt HP produkter och hur dem fungerar med 3e parts tillverkare hade uppskattats enormt.

Tips på bra m-atx chassin uppskattas enormt då jag ska försöka göra en s.k "bang for the buck" på denna datorn.

Mvh

Quadiix.

Av QuadiX

Jag sitter i malmö, kör tele2 och sitter med en TP-Link Archer MR200 4G LTE AC750 Router

Jag får ut ca 15-25MB/s och har en ping på 60-72. Dock har jag inte satt ut routern på en speciell plats utan satte den där det blev snyggt och kör via 5GHz bandet. Funkar laggfritt för mig på alla spel och har knappt märkt av några lagpsikes direkt. Dock går mängden rätt snabbt med tanke på updateringar osv.

Av QuadiX

Skulle vilja säga att det är rent skitsnack att det är omöjligt att byta.

Beställ hem ett kit för att reparera en Imac (t.ex ifixit)

Sedan kollar du deras guide och försöker själv. Gör lite research vilka kort som är kompitabla och leta efter en GPU som är "for mac" finns en hel del.

Har en någorlunda koll på det så du får gärna skriva ifall du undrar nåpgot

Av QuadiX
Skrivet av Paddanx:

Vet inte just på amiralsgatan, men jag vet att jag spelat online spel med mobilen mot 4G när mitt nät la av hemma i södra Malmö, och pingen var faktiskt helt okej. Det är ju inte som fiberlina direkt, men bra nog (bättre än släktingarnas ADSL i småland iaf).

Stora problemet är ju att man med en datamängdsgräns får lite ångest, typ som el-bilsförare brukar få (om räckvidden räcker). Är lite konstigt att ingen operatör tagit sig an att dra in fiber dock... är nästan bara gamla hus i Malmö som annars verkar sakna detta (av vad jag trodde idag).

Ah det låter ju lovande.

Jag kollade hur mycket jag ligger på i månaden och då har jag ca 50GB på datorn är ganska lugn på den punkten iaf hehe

Av QuadiX
Skrivet av Belzader:

Vill bara nämna att det är bara 400GB fram till den 31 Maj, sedan blir det 200GB som är den normala mängden för det abbonemanget.

I (stor)städer så finns det micro master (till skillnad ute på landet där man är beroende av de huvud master som finns..) så du bör inte ha några direkta problem med uppkopplingen.

Sorry för sent svar.

Det låter bra, hur tror du/ni att pingen skulle bli?

Stirrat mig äveen blind på routrar så tips om vilken man ska köpa hade uppskattats!

Av QuadiX

Mobilt bredband hur fungerar det i malmö?

Halloj,

Ska snart flytta till malmö, närmre bestämt amiralsgatan. Desvärre finns där varken ADSL eller fiber i lägenheten(hittade bara vanligt tv-uttag med 2 kontakter och inte 3)

Täntk köra Tele2 då dem har ett schysst erbjudande med 400GB flör 400kr just nu samt att enl deras support så hade dem master på just amiralsgatan. 400GB bör räcka för mig då jag enbart komma hinna spela max 3h på kvällarna och helgerna kan variera.

Kommer istortsett bara köra ps4 samt PC.

Har ni några tips på en bra router?

Är fullt medveten om att det kan variera men samtidigt tänker jag att en mast som ligger på samma gata (måste max vara 1 mil) Så bör jag trots allt få ganska bra uppkoppling?

Så slutfrågan är väl: Tips på bra router för 4g samt om någon annan varit med om liknande i t.ex malmö, stockholm eller liknande storstad som kan beskriva hur mobilt bredband funkat för dem?

Bör jag kunna andas ut över min nojja att inte kunna lira cs,wow pubg och diverse andra spel?

MVh

Av QuadiX

1100kr + frakt för datorn!

Av QuadiX

Alright, ska kolla upp detta. Tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av QuadiX

Borlee Mini01 3d skrivare problem

Hej,

Kan inleda med att jag själv har 0 koll på 3d skrivare. Men historian är följande:

En av min farsas vänner ringde mig angående hans sons 3D skrivare, efter en stunds diskussion om hur vi skulle lösa problemet så kom vi fram till att jag skulle göra lite research med olika alternativ och återkomma och se ifall någon av förslagen kunde vara lösningen.

Efter att väl ha sökt en stund har jag inte kommit någonstans alls.

3D skrivaren är en ifrån Hobbex och dem har enbart haft den i ett par månader. Dem bytte "nos" på den som han kallar det, vad det exakt innebär vet jag inte själv riktigt. Från ingenstans började modellerna som hans son skrev ut att bli luftiga och lite sladdriga om man milt ska uttrycka det så. Grabben lägger in modellen som han vill skriva ut på ett SD kort ifrån Datorn och stoppar sedan in detta kort in i 3D skrivaren.

Själv vill jag nästan att han borde vända sig till Hobbex iochmed att den är köpt där och har den väl börjat klydda så kort tid efter så bör ju något vara fel, men samtidigt känns det bara som något simpelt...

Någon som varit med om ev liknande trots min ytterst luddiga beskrivning så skulle det uppskattas enormt, alla teorier är välkommna!

/Quadix

Av QuadiX
Skrivet av moonblase:

Kan vara för att ni kör via elnätet.

Hur blir pungen om ni
1. kopplar in sladd till Telia gateway
2. första apple router
3 andra apple slave

Nja alltså jag är lite tveksam till vad du menar, men om jag ska tyda det rätt så ska anslutningen mellan master samt slaverouter skicka signalerna trådlöstistället för via elnätet?

Skickades från m.sweclockers.com

Av QuadiX

Okej det var ju synd, hur bra fungerar IPv6 på ADSL? Kan det ge en prestanda skillnad?

Av QuadiX
Skrivet av Cenorida:

Är det fiber eller ADSL? Har du några andra tjänster så som TV eller telefoni genom linan?

Ja sorry glömde skriva det, mitt fel! Det är telia ADSL, tror enbart att dem kört tv, telefon har jag för mig att vi enbart kör mobil numera.

Av QuadiX

Ja det är standard ifrån telia, så snabbt antagande: ja.

Jag har inaktiverat att själva telia modemet skapar ett eget nätverk utan istället "pushar" ut ip-addresser istället. Den ena apple routerna är kopplat till modemet och har hand om 5GHz bandet medans den andra var tänkt att förlänga radien på nätverket men på något vänster fick den ha hand om 2,4GHz bandet.

så kortfattat router 1 är master medans router 2 är slave. kopplingen mellan router 1 samt 2 är via elnätet, 2 likadana doser. (http://www.staples.se/ntverkskort-och-tillbehr/cbs/123499.htm...)

Av QuadiX

Ta bort telia modem?

Hej!

Sitter och spelar hos farsan, hade ostabil ping som gick alltifrån 60-300(ish). Tänkte att jag skulle in och se vad som var eventuellt fel, såg även att IPv6 var avaktiverat så funderade att aktivera det.

Anyway till min fråga då:

Idag kör vi 2 Apple routrar(ja dem har trevligt gränsnitt och tycker om dem förövrigt). Modemet är ifrån telia då jag hört att det inte går så bra om man tar bort den(kan vara skröna då jag ej har någon källa på det). Drog in på admin webb gränssnittet till routern med möts då utav telias gränssnitt. Så om jag förstår det hela rätt så kommer allt in i modemet som sedan skickar ut IP-addresser till routrarna, detta känns i min värld ganska klöddigt så jag undrar ifall jag kan ta bort Telia modemet och enbart köra på Apple routrarna?

Sorry ifall texten är klöddig men det har varit en lång dag med massa skolprojekt..

Mvh QuadiX

Av QuadiX

Senaste 1+ telefonen, alternativt Huaweis nya mobiler ska vara ganska trevliga!

Av QuadiX

Min gissning då jag har detta problemet själv är antingen Hårddisken eller om du kör något OC program i själva windows, jag körde MSI afterburner, efter att tagit bort detta från datorn slapp jag problem.