Inlägg

Inlägg som Benedictus har skrivit i forumet
Av Benedictus
Skrivet av El1min4tor:

Jag hade inte haft något emot att axla kostymen (så länge vi kan jobba runt mitt schema i skolan).

Jobbar du med Bond-produktionen kan du skicka ett PM så löser vi något. Cheerio!

Deal. Du får 50 mille/månaden för besväret också.

Av Benedictus

Tackar för gratulationerna boys

Har lite ytterligare funderingar, testade lite min burk igår med Heaven engine, allting maxat såklart, men när jag såg rutan uppe stod att minneshastigheten på grafikkortet är 5000Mhz. Varför står det på inet i specs att minneshastigheten ligger på 10000Mhz? Är det nån reklamtrick eller? Hur vet man när man har maxat grafikkortet och cpu:n? Vet ni nån bra benchmark som kan göra det som helst inte kostar pengar?

I övrigt, är jag ganska nöjd med min dator, största skillnaden var att gå från en vanlig skräpig Benq skärm till besten jag har från Asus.. Jag är ovan med 165 Hz på skärmen, har lirat innan med 60Hz, det känns märkligt att saker och ting flyter på så bra. Spelade igår lite BF1 betan, det var bra, mäktigt. Låg på 110-120 fps, 1440p och maxat allt jag kunnat maxa i grafikinställningar. Ser rätt bra ut.

Av Benedictus

Hej kära sweclockare

Nu är min datorfärdigbyggd och den sitter hemma, så därför har jag lite bilder att visa upp min best med. Innan ni säger att jag kunde lagt mindre pengar på bygget, det är jag fullt medveten om, men jag valde de här grejerna för jag vet inte vad jag vill göra härnäst. Jag kanske ska ha ett till grafikkort, kanske bytta processorn och moderkort när nya kommer mot nyårsskiftet.. Jag har inte bestämt mig hur jag ska göra, men oavsett vad, så vet jag att jag har möjlighet och jag vet att jag har kvalitetsgrejer i den här datorn nu.

Hur som, jag tackar alla för ovärderlig hjälp och varsågod här lite bilder:

https://s13.postimg.org/4ad3hl5k7/Bild_grejor.jpg

free photo hosting

https://s13.postimg.org/4cvmzpfd3/Bild_dator.jpg

photo upload sites

https://s15.postimg.org/u7jzytsrv/Bild_hemma.jpg

how to take a screenshot on a pc

Och de grejer som jag köpte i slutändan, blev dessa:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9684962/sweclockers-lank

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9684962/sweclockers-lank

Lite sidenotes; När jag restartar datorn, det verkar ta lite för lång tid (30sek-1min, nånting däremallan). Är det något som borde ändras? Har jag installerat något fel, eller är det moderkortets fel? Om ni har något tips, släng gärna på mig.
Sen har jag satt XMP-läge på mina DRAM minnen, de körs i 3200 Hz, som de borde, men bör jag tänka på något, ska jag förvänta mig en ostabil PC, dvs. att den bara crashar, stängs av osv. eller är det ingen fara? Annars kan jag sätta den på 2133 Hz, men det är rätt tråkigt. Hög herz på RAM brukar ge väsentligt med prestandaökningar i visa spel (t.ex. Witcher3 , GTA V), vad har ni för tankar kring det?

Tack på förhand.

Av Benedictus
Skrivet av Mogwaii:

Ser bra ut, lycka till.

Tack

Av Benedictus
Skrivet av nidnus:

Kul! Ta lite bilder när du bygger ihop monstret och posta här!

Absolut

Av Benedictus
Skrivet av Accipiter46:

Tappade du inte bort skärmen nu?

Och när jag ändå är här måste jag säga att jag är tveksam till slutna vattenkylare i allmänhet. Fler saker som kan gå fel med pumpen etc.

Skärmen ska jag köpa från webhallen. Och jo, jag är ingen fan av vattenkylare heller, men har haft en på min nuvarande dator och det har inte varit några problem under de här 3 åren jag har haft den. Köper samma märke (corsair) fast en nyare modell.

Av Benedictus

Och mitt köp blev...... detta: http://www.ladda-upp.se/bilder/oytvlztybzxig/

Tack gott folk för all hjälp och tips, ni hjälpte verkligen till att bestämma vilken dator jag ska ha.

Skrivet av gustavwester:

så du köper alltså en helt ny dator/setup nu för 50k sen om 3 år slänger du allt och bygger nytt...?

Öhm, yepp .. fast det blev inte 50k ändå^^

Av Benedictus

@eucalyptus Den är väl lite gammal nu va? Dubbla 980Ti i SLi? Hm, nej tack. Den var en fin bygge för några månader sen dock.

Av Benedictus

@Bl4ckIce Nah, det är inget kul att köpa färdigbyggen, finns alltid saker man inte gillar i de. I just komplett's fall, gillar inte alls den konfigurationen. Jag vill själv styra vad jag ska ha och hur jag ska ha det. Tycker det är kul och jag lär mig lite om olika datordelar. Har kollat dessutom hur man bygger dator, vad olika delar gör osv. så man lär sig lite saker i processen av datorköp.

Av Benedictus

@Aeig Som sagt, jag tänker inte använda datorn till annat än gaming. Det är därför för mig så är x99 helt värdelöst.. Sen så tänker jag inte ha en dator i mer än max 3 år, efter det så byter jag. Många gillar uppgradera, jag gillar att helt bytta ut min gamla dator till något splitternytt.

Av Benedictus
Skrivet av Aeig:

@Benedictus: Ser fräscht ut, men det är ett misstag att inte köpa X99 och minst sex kärnor, när du köper nytt för dessa pengar. WD Red är inte lämplig som andra disk, eventuellt som endast lagring, men jag misstänker att din hårddisk kommer köras relativt ofta med program och spel som du inte vill nyttja SSDn för, då hade det varit lämpligare med en SSD, en WD black som daglig disk, och en WD Red som lagring (media mm).

Processorkylaren är också den ytterst sparsam, med din budget borde du köpa något tystare och svalare.
Inet kommer inte heller montera den pga vikten, den är för tung.

GTX 1080 framför Titan XP är ett klokt val om du endast skall nyttja en skärm och 1440P eller 1080P.

MVH

Nej, jag kommer inte nyttja min mekaniska hårddisk till spel eller program, blir bara till att spara dokument, bilder och filmer. Jag kommer använda min dator till att spela, lär inte använda någon video/bild-redigerings program. Jag har kollat runt lite och många säger att x99 plattformen och 6-kärnig processor inte alls ger den prestanda knuffen som man tror: https://www.youtube.com/watch?v=FFNhlq2b518 och https://www.youtube.com/watch?v=a4LFSYDwfbw Endast ytterst marginella skillnader.

Sen när det kommer till kylaren, jag funderar fortfarande lite på det. Ska jag ha en sluten vattenkylare, eller en effektiv luftkylare? Av det jag läst, verkar luftkylarna minst lika bra eller bättre än slutna vattenkylare. Är medveten om att inet inte bygger för tunga luftkylare på systemen, men isf. så bygger jag den själv med hjälp av nån kunnig polare. Den slutna vattenkylaren jag hade från första början var detta: https://www.inet.se/produkt/5320012/corsair-hydro-h115i/#spec...

MVH och tack för input

Av Benedictus

Tack grabbar för ovärderlig input. När jag köpt datorn kommer jag posta bilderna i den här tråden. Innan jag köper, vill jag länka en sista konfiguration. Tyck till om något inte stämmer, eller om något inte funkar, t.ex. delar som inte passar ihop mm. Tack än gång för all hjälp!

Edit: Skärmen kommer inte köpas på inet, det blir nog på webhallen. Resten köper jag på inet.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9643270/sweclockers-last-resort

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9643270/sweclockers-last-resor...

Av Benedictus

Efter lite tänkande, tack vore era hjälp, omgjorde jag lite delar, är jag närmare den optimala datorn för sitt pris? Får jag mindre prestanda av den här builden, eller var det bara ytterst marginella skillnader från den förra? Jag bytte hårddisken, ssd, moderkort, och betalar ungefär 3-4000 kr mindre. Jag vill dock inte bytta skärmen, nättagget, graffikortet, processorn.

Vad som är viktigast för mig är flytt förre hög res. T.ex. jag vill inte ha 4k, jag nöjer mig med 1440p sålänge det flytter på bra.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9642903/sweclockers

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9642903/sweclockers

Av Benedictus

Mycket tacksamt för alla svar!!!! Funderar över X99 systemen, hur mycket prestanda gainar man av ett 6-kärnig processor jämfört med 6700k 4 kärniga? Är NVme verkligen inte värt det?

Av Benedictus
Skrivet av Marticus:

Till att börja med; nej, det är inte "värt" att köpa en dator för 50lax. Komponenter faller i pris så pass och utvecklingen går så fort så det är vettigare att spendera runt 15 istället och uppgradera varannat år eller så.

Vad ska du ha datorn till? Enbart spel? Vill du spela på 3 skärmar eller en stor skärm?

custom vattenkylning får du bygga själv, men om du inte är så inne på datorer och dess delar så råder jag dig att låta bli, det är mer en entusiastgrej att köra custom vattenkylning. Luft och pråpert AiO duger gott

Skärmen som jag kommer handla är ASUS 27" ROG SWIFT PG279Q G-Sync, och datorn kommer användas främst till spel. Vill också köpa helst en GTX 1080. Jag har också tänkt på samma bana och tycker också att luft och ''pråpert AiO'' duger mer än väl, men ville bara tillspetsa lite denna gången min PC. Anyways, vad är det du rekommenderar? Kan du knoppa ihop en lista på prisjakt/inet/whatever?

Jag är medveten om att datorn faller i pris och det är onödigt kanske köpa en så dyr dator, men det är inget du behöver bekymra dig om, det är trots allt jag som ska lägga all cash.

Av Benedictus

50k datorköp; tips och hjälp mottages tacksamt :)

Jag är på väg att köpa en entusiast dator, men vet inte riktigt vad jag bör lägga pengarna på.. Jag knoppade ihop 2 kundvagnar på inet och behöver era åsikter. Funderar också på vattenkylning, hur värt är det egentligen att ha en sån? Kan ingenting om vattenkylning och kan inte bygga den själv, isf. undrar jag om t.ex. inet (eller andra butiker) bygger sånt om beställer komplett vattenkylning hos dem. Givetvist, om jag ska ha vattenkylning ska den täcka både processor och grafikkort.

Iaf. här är mina 2 kundvagnar:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9639750/extreme-megadeath

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9639750/extreme-megadeath

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9640094/pris-prestanda

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9640094/pris-prestanda

EDIT!!!!

Och det slutgiltiga köpet, efter sweclockers tips, blev:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9643961/mega-of-death-of-ultraness-of-godlike-computer

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9643961/mega-of-death-of-ultra...

Av Benedictus

Snygg chassi