Artiklar

Artiklar skrivna av Redaktionen
38

Vårstäda i SweClockers marknad

Passa på att städa ur gömmorna och göra plats för en och annan uppgradering. Det är gratis annonsering i SweClockers marknadsavdelning hela veckan ut.

121

Asus Eee PC 1000H, MSI Wind och Acer One

Det hela började med en billig dator för tredje världen. Asus hängde på och skapade en liten, billig dator för vanliga användare. Det visade sig finnas stort intresse för dessa små billiga bärbara datorer och flera större tillverkare har hoppat på tåget. I detta test kontrolleras Asus nya Eee PC 1000H, MSI Wind, Acer One 110 samt 150.

60

Musmattor från Cyber Snipa

Att investera i en ordentlig musmatta är en självklarhet för många av dagens hängivna datorspelare. SweClockers tar en titt på tre speciella underlag för lika många smaker: tyg, aluminium och plast.

48

Sex routrar under femhundringen i stort test

Marknaden svämmar över med routrar från olika tillverkare och den ena är billigare än den andra. I detta test har vi kollat på kollat på sex routrar under femhundringen och hårdtestat för att se vad de går för.

124

Windows Vista SP1 redo för nedladdning

Det har under en längre tid varit känt att Microsoft jobbat på nästa stora uppdatering till Windows Vista, Service Pack 1. Detta är ett tillägg till operativsystemet innehållandes alla rättelser som Microsoft släppt under det gångna året, tillsammans med några helt nya funktioner.

87

N-routrar i stort test

Under det senaste året har det släppts router efter router, den ena snabbare än den andra. Men hur presterar dessa nya produkter? Är de verkligen bättre än sina föregångare? Vi tar en titt på sex stycken routrar baserade på utkast av den kommande n-standarden.

45

Fyra externa hårddiskar

Får du ideliga varningar om lågt diskutrymme, behöver du en lösning för att enkelt transportera stora mängder data, vet du med dig att du borde ta tag i den där backupen som inte kommit längre än till planeringsstadiet, eller har du helt enkelt plats att fylla på ditt skrivbord? Läs då vidare för en lösning på dina problem.

1

Silverstone SG01

InsaneTek har skrivit en recension på ett mATX-chassi från Silverstone. Den är helt i aluminium och finns att tillgå i två färger (svart, silver). Det finns tre fläktar färdiginstallerade på den, dessvärre bara i storlekarna 60 mm och 80 mm. Genom en sökning på Buggy fann vi ett cirkapris på 2000 kronor här i Sverige.

7

Turion64 med dualcore nästa år

InformationWeek rapporterar att AMD skall släppa mobila processorer med dubbla kärnor till marknaden i början av nästa år. De kommer ingå i plattormen Turion64 och skall matcha Intels kommande processor kallad Yonah.

2

PCI-Express och DDR2

X-Bit Labs har skrivit en bra artikel om två stora tekniska framsteg vilket kommer se ljuset detta år: DDR2-minne och PCI-Express. Man går igenom teknikerna och diskuterar kring dem, dock handlar artikeln mest om DDR2; fördelar, nackdelar och implementering. Det har dykt upp många liknande artiklar på internet och en tvekan kring DDR2 har uppstått på grund av låg prestanda jämfört med dagens DDR-minne.