Inledning

Tangentbord och möss är vad de flesta använder för att styra datorn. I flera tillämpningar så som i vissa spel, bildredigering krävs precision från dessa inmatningsenheter, och då är det främst musen det handlar om.

För att ett pekdon ska få hög precision måste musen som används kunna läsa av underlaget på ett så bra sätt som möjligt, och det är här musmattan kommer in i bilden. En musmattas uppgift är främst att göra det enklare för musen att läsa av underlaget. Andra uppgifter hos en musmatta är att ge användaren ett glidmotstånd som den är nöjd med och en behaglig datorupplevelse.

Cyber Snipa är ett företag som har specialiserat sig inom spelrelaterade tillbehör så som tangentbord, möss, musmattor och annat. Detta test kommer att utvärdera företagets tre olika musmattor som skiljer sig markant åt.

Den ena musmattan har en stomme av metall och därför både tung och vridstyv, den andra är byggd på ett mer vanligt sätt med en gummibas med tyg ovanpå, precis som många av de standardmusmattorna som finns ute på marknaden. Musmatta nummer tre är däremot betydligt originellare och har inbyggda lysdioder vilket gör att den kan lysa i mörker.