Inlägg

Inlägg som maxbylin har skrivit i forumet
Av maxbylin

be quiet! Straight Power 11 750W 80+ Gold

Säljer ett välskött nätaggregat, uppgraderat till ett nytt för några månader sedan så det har bara legat i originalkartongen sen dess . Inprincip i nyskick.

Helt modulärt och knäpptyst!

Obs! Strömkabel och skruvar ingår ej då de används till nya nätagget, perfekt för dig som också skall uppgradera från ett äldre nätaggregat eller för dig som redan har strömkabel och skruv liggandes hemma.

Mer info och recensioner: https://www.inet.se/produkt/6902680/be-quiet-straight-power-1...

Kan skickas mot fraktkostnad.

Läs hela annonsen här

Av maxbylin
Skrivet av ElCapitan121:

Kommer klart gå upp men börjar med 2500kr+frakt

Har fått två bud från en annan säljsida på 3000:-
Kan skicka bild på konversationen om så önskas.

Av maxbylin

MSI Geforce GTX 1080 Gaming X 8gb

Hej!

Jag har ett MSI Geforce GTX 1080 Gaming X 8gb grafikkort i väldigt fint skick som jag vill bli av med. Kortet har endast blivit använt till spelande och ligger nu i sin originalkartong.

Finns att hämta på Tjörn annars kan det givetvis skickas om köparen står för frakt.

Mvh
Max

Läs hela annonsen här

Av maxbylin

@erikburk: Ligger kring 80-90 fps konstant, v-sync är avstängt och har alltid varit. Testade att köra windowed och laggen försvann, jämförde med fullscreen efteråt och laggen kom tillbaka. En ytterliggare fråga då, skall jag fortsätta lira windowed (vilket är lite störande men funkar) eller finns det en lösning? Tack för svar förresten!
edit: testat ex Battlefield 5 och Csgo, flyter på utan problem..

Av maxbylin

Input lagg vid spelande, hur löser jag?

Tjena!
Som rubriken lyder så får jag input lag när jag spelar, dock endast på COD Modern Warfare. Jag trycker ned tangenterna för att röra mig och 1-2 sekunder efter reagerar spelet, den händer också att min gubbe fortsätter springa när jag släppt tangenterna. Lirar på normal settings och allt annat flyter på bra, det är endast input laggen som påverkar spelandet. Då jag inte är allt för datorkunnig så förstår jag ej riktigt vad det är som är fel? Är min CPU för klen kanske?

Setup:
Intel Core i5 4460 @ 3.20GHz
RAM 16GB
Moderkort MSI B85M-G43
BenQ XL2411Z 144hz
MSI GeForce GTX 1080 Gaming X 8G
240GB SAMSUNG SSD 830 Series
3TB Western Digital HDD

Uppskattar all hjälp!

Av maxbylin

Köpt nätagg av @galenmyra och gick smidigt och bra. Köpte även ett 1080 från @=) vilket var en otroligt trevlig och smidig säljare, köper gärna av honom igen ifall möjligheten uppstår!

Av maxbylin

2500kr + frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av maxbylin

pm

Av maxbylin

Köpes: Grafikkort och nätaggeregat!

Söker ett 1070/1080 eller liknande kort med samma prestanda, skall vara i så gott skick det går.
Söker även ett nätagg ~650w, av bra kvalité.

Skall kunna fraktas (mot betalning självklart) eller eventuellt mötas upp i Göteborg.
Skicka ett PM på vad ni har och kom med ett prisförslag.

Läs hela annonsen här

Av maxbylin

2900 + frakt för 1080

Skickades från m.sweclockers.com

Av maxbylin

2700 + frakt för 1080

Skickades från m.sweclockers.com

Av maxbylin

2200 +frakt för 1080

Skickades från m.sweclockers.com

Av maxbylin
Skrivet av Vzano:

Hur mycket om man får fråga?

värt om, dagens kort drar lite jämfört med tidigare. Mitt 770 drog 100W mer än mitt 1070 och presterade mycket sämre. 400W räcker iallafall för det grafikkortet med nuvarande delar.

1700kr får jag det för!

Av maxbylin
Skrivet av Vzano:

Du kan få en bra ökning i prestanda bara av att byta grafikkortet, 4460 är fortfarande en helt OK processor. Tänk på att DVI-DL börjar bli ovanligt beroende på grafikkort, finns aktiva adaptrar som kan konvertera DP till DVI-DL men de kostar 2-2,5k.

Ska du uppgradera processor och moderkort kommer du behöva nya minnen, DDR4. Beroende på vilka delar du skaffar så kan ett nytt nättagg vara bra att ha. Mitt råd är att byta ut enskilda delar, varför köpa nytt chassi, SSD och HDD om det är inget fel på dem?

Okej vad bra, jag hittade nämligen ett 1070 8gb kort för ett trevligt pris. Kan vara värt att slå till på det då och fortsätta därifrån då? Känns som att 400w för det kortet blir lite för snålt så ett nytt kort och nättagg till att börja med då kanske.

Av maxbylin

Ny dator eller nya komponenter? All hjälp uppskattas :)

Tjena!

Har börjat lira lite mer på det senaste efter ett tags uppehåll, och har nu märkt att min burk inte riktigt presterar så bra som jag vill längre. Vill gärna kunna spela Red dead när det släpps och andra liknande spel så det flyter på bra utan problem. Min fråga är då är det mer värt att få nån enstaka tusenlapp och sälja datorn och köpa en annan begagnad dator med bättre delar i eller skall jag uppgradera min nuvarande?

Budget vid nyköp: 8k, budget vid köp av delar: 5k

Vid uppgradering tänkte jag iallafall ett 1070 eller bättre, i7 7700k bättre, nytt moderkort (förslag på något passande uppskattas). Kommer jag då behöva skaffa nytt nätagg eller klarar jag mig på ett 400w? Kan jag fortfarande använda samma minnen eller behövs det nya? Har jag missat något så är det bara att flika in, eller har ni andra förslag på mer prisvärda eller bättre komponenter så är det bara att säga!

Specs:
Windows 10 Pro 64-bit
Intel Core i5 4460 @ 3.20GHz
Haswell 22nm Technology
RAM 16GB 4x4 DDR3 osäker på hastighet
Moderkort MSI B85M-G43
BenQ XL2411Z 144hz
2047MB NVIDIA GeForce GTX 1050
be quiet! Pure Power 10 400W
238GB SAMSUNG SSD 830 Series
3TB Western Digital HDD

Är inte riktigt så kunnig som jag hade velat så tar gladeligen emot all hjälp och kunskap ni vill dela med er utav!
Trevlig helg!

Av maxbylin

Har testat att byta till googles 8.8.8.8 server men funkar inte då heller, även testat att ominstallerat Windows ingen lycka där heller. Ingen som vet något?
Kan även säga att jag tror att jag har ett gratis Windows då jag har alla funktioner men det är inte ”aktiverat”

Skickades från m.sweclockers.com

Av maxbylin

Jag har testat och letat en massa men problemet kvarstår men jag tror att jag har hittat vad som orsakar mitt problem, kan det vara "DNS Client Events" "Händelse 1014". Det finns flera olika varningar i loggboken bara idag där det kan stå bland annat
"Namnmatchning för namnet datarouter.ol.epicgames.com orsakade timeout efter det att ingen av de konfigurerade DNS-servrarna svarade."
Så min fråga är vad är det för något, hur uppstår det och hur löser jag det?
Mvh Max

Av maxbylin

@Grönahunden: Yes, precis. Är det så att jag bootar från ett usb där jag har laddat ner memtest på eller?

Av maxbylin

@haiPA: Okej! Kan testa det över natten. Kan dock tillägga att jag nyss testade byta till ett par andra minnen men problemet kvarstod endå.

Av maxbylin

En liten update, problmet är ej löst men snackade med en kunnig och har sa att det kunde ha med ram minnena o göra och jag checkade och vid spel låg användningen på 70%. Något problem? Isåfall hur löser jag det? Kan tillägga att jag har ett 400W nätagg också om det skulle spela någon roll.
Mvh