Inlägg

Inlägg som Calleuss har skrivit i forumet
Av Calleuss
Skrivet av evil penguin:

53 för dns
443 för https

(sen vet jag inte om något så nedlåst att det bara går att "surfa" kan klassas som "internetuppkoppling")

Tack, för ändamålet krävs inte DNS eller HTTPS egentligen, inte HTTP heller, tog det som exempel.

"Internetuppkoppling" skrev jag inom citattecken av just den anledningen du nämner.

Av Calleuss

Portar som krävs för "internetuppkoppling"

Tjena! Tänkte kolla med er experter vad som kan krävas för "internetuppkoppling".

Om vi tar scenariot att alla portar är blockerade i ett nätverk som i övrigt fungerar. Vilka portar skulle jag behöva öppna för att kunna enbart "surfa". Jag tänker 80 för http och 67-68 för DHCP.

Vad säger ni, krävs mer?

Av Calleuss

Vi har valt att byta ut fibernoden, kan det vara lösningen?

Av Calleuss

HFC problem, svarstider spikar

Hej! Jag hoppas att det finns någon HFC expert på sweclockers som kan dela med sig av sin expertis.

I en utav flera delar i ett hfc nät spikar pingen mot 120 ca var 20 sekund. Den ligger annars ganska stadigt på 20 ms. Rx är runt 0 dbmv tx runt 50 dbmv, snr är bra. Inget är överbelastat och det finns inga ingresser i nätet.

Genom att stänga nätet helt försvinner spikarna men de bygger successivt upp sig igen över tid, likt en våg som ökar i höjd över några dagar om man ser på graferna.

Vad är det jag missar?? Varför spikar pingen?

Av Calleuss
Skrivet av BrusE:

Att du inte ska använda TP-test programmet för det fungerar inte som det ska.
Jag har för mig att det står på deras hemsida.

Jag bugar och bockar.

Av Calleuss

TP-test

Hej,

Jag har en fundering ni säkert kan hjälpa mig med. När jag laddar ner bredbandskollens TP-test får jag ca 40 mbit men när jag gör testet på deras sida får jag nästan 100. Vad kan detta bero på?
mvh

Av Calleuss
Skrivet av Spatten:

Nu är jag "vaken" hehe. Detta var felet, känner mig väldigt mindre intelligent nu =/

Men gud så skönt!! nya resultaten med cpu på stock 3dmark score

Graphics Score
19172

Physics Score
13581

Combined Score
6928

Tackar alla så hemskt mycket för eran tid!

Kul att jag kunde hjälpa till!

Av Calleuss

Sitter kortet i PCI porten närmast CPU:n? Jag hade mitt kort i porten längst från CPU:n och frågade komplett varför det presterade dåligt och det visade sig att man får mest kräm från den som sitter närmast processorn. Jag flyttade kortet och det funkade bättre.

Av Calleuss
Skrivet av dalledalle:

Tror det är ganska safe att anta att en isp-levererad router/modem/accesspunkt har NAT aktiverat då det skulle bli knöligt annars när man börjar koppla på lite enheter, trådlösa som trådbundna och alla dessa ska ha publika IP-adresser xD

Det är ju dock inte omöjligt att han råkat stänga av den eller att den av annan anledning är avstängd. Visade sig dock inte vara så i detta fallet så det spelar ju ingen roll nu.

Av Calleuss
Skrivet av martin_xxx:

så bästa är alltså att dra en tp från modemet till andra våningen till ex en ASUS RT AC66U`?

är inte så bra på detta med nätverk så därför jag undrar

Antingen gör du som du beskriver och installerar homeplugsen jag nämnde på det (eller accesspunkt), eller så installerar du ASUS RT AC66U vid ditt modem och drar en TP-kabel till en accesspunkt på ovanvåningen.

AP: http://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/natverk/tradl...
eller https://www.komplett.se/product/817130/datorutrustning/natver...

Du ska koppla modem - router - AP/homeplug

Accesspunkt är att föredra framför homeplug.

Av Calleuss

Jag hade nog inte kört på pascal, trycket på moderkortet kan bli högt (hehe)

Av Calleuss

D-link kallas ibland i branschen för dead-link eller no-link. Se fall du kan hitta DCN-switchar, de är väldigt lika cisco. HP gör också bra switchar.

Av Calleuss

som du beskriver är rätt förutom att du ska använda LAN-portarna och inte Wan-porten. Inget ska vara kopplat i wan-porten på netgear "routern"

Av Calleuss

@RoboNurse: Kopplar du in switchen i samma port som det tidigare fungerade med datorn? Följer tråden i alla fall då det verkar vara ett skumt problem. Om det funkade i med datorn direktkopplad till routern men inte genom switchen kopplad i samma port hade jag tippat på att switchen inte fungerar. Testa den hos en kompis och se fall den fungerar där.

Uppdatering: Kolla (alternativt be din internetleverantör) att NAT är på i din router. Om din internetleverantör bara delar ut 2 "skarpa" ip-adresser kommer det inte fungera att koppla in en switch och fler enheter efter den.

Av Calleuss

Det är inte så komplicerat som vissa påstår med nätverksbiten (kan inte svara för el). Koppla som Tozzi o Linkus visat och det bör vara good to go. Tänk bara på att du stänger av nat/bryggar trafiken i telias konverter/modem om du ska nata i routern.

Switcharna du behöver kostar max 4000 kr styck.

Av Calleuss

Du ska alltid välja 5 GHz bandet om du kan!

Av Calleuss

Generellt sett är ju internet från antennuttag/multimediauttag den näst bästa uppkopplingstekniken efter fiber. Oftast är svarstiden helt ok över ett coax-nät.

Av Calleuss

Hej! Det kan vara att tiden är inställd fel i datorn och webbläsaren tror att det är ett ogiltigt SSL certifikat på hemsidan. Kolla att tid och år är rätt inställt i datorn.

Av Calleuss

Hej,

Om du kopplar in din netgear-router i Comhem-routern mellan två LAN-portar kommer den agera switch.

Av Calleuss

Jag har tidigare jobbat en del med fiberinstallationer och många ställer samma fråga som dig. Som någon ovan skrev är det bästa att du installerar accesspunkter. Har du inte möjlighet till det är det näst bästa alternativet (enligt mig) att installera homeplugs. Det finns olika tekniker och du ska använda AV2 även om det kan verka overkill då det står att de ska klara 1gbit/s. 1 gbit/s är en teoretisk maxhastighet och i praktiken klarar de runt 100 mbit/s. Det har gjorts tester som bekräftar detta. Använd en ASUS RT AC66U och en AV2 homeplug så kommer du långt, räcker inte det så skaffa en till homeplug.

Som någon skrev ovan ska homeplugsen vara kopplade på samma fas annars tappar du typ 25 % kapacitet. Av någon anledning funkar de ibland väldigt dåligt öven om de ligger på samma fas. Köp dem på kjell&co, de brukar vara schyssta och ta tillbaka dem om de inte funkar bra.

Uppdatering: Det är bra om du också byter ut din router (tex till ac66u). Hårdvaran i din router är dimensionerad för kapaciteten den klarar trådlöst (om den har några år på nacken) och kommer kanske inte palla att du installerar accesspunkter efter den. Detta kommer tex leda till att svarstider ökar