Inlägg

Inlägg som carlitoman har skrivit i forumet
Av carlitoman
Skrivet av ågren:

Åtta dagar låter helt normalt eftersom de skriver på sin hemsida att det kan ta upp till två arbetsdagar innan paketet skickas. Naturligtvis lämnas garanti på fyndvaror, det jag menade var att de sällan kan garantera att produkterna är felfria och fungerande av den anledning jag nämnde i mitt förra inlägg. Jag skrev dessutom aldrig att de inte ger någon garanti på fyndvaror, kanske ett tolkningsfel från din sida?

Det är så klart lite roligt att de har den där texten på sin hemsida men man ska nog ta den med en nypa salt om det inte gäller en nischad butik. De flesta som sitter i kassan på NetOnNet vet antagligen inte ens vad ett nätaggregat är eller hur de ser ut. Hade det gällt Inet, Komplett eller någon annan komponentinriktad butik hade jag däremot blivit väldigt förvånad och besviken då dessa oftast har egna serviceverkstäder där återköp testas och återställs innan de säljs vidare.

Du beställer fyndvaror där varken funktionalitet eller skick garanteras och upptäcker vid montering att nätaggregatet inte fungerar.
Hur menade du då? Och ang garantier mm. Jag vill gärna kunna lita på att det som står på en leverantörs hemsida stämmer, men jag fattar vad du menar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av carlitoman

@ågren: Hahaha, den snäva deadlinen är ett direkt resultat av att Netonnet tog 8 dagar på sig att få varorna till mig. Ingen garanti på fyndvaror. Såhär skriver Netonnet själva:

"Samtliga produkter har genomgått och klarat vår grundliga kvalitetskontroll vad gäller funktion och de levereras alltid med samtliga tillbehör och har alla funktioner som specificerats. Fyndvaror erbjuder vi till nedsatt pris och de säljs med samma garanti- och ångerrättsvillkor som alla andra varor."

Av carlitoman

@YamahaDGX630: Tro mig, jag kollade reglerna för skadade paket innan jag öppnade det. Dokumenterade allt med foton. Vad gäller nätagget så, visst, det kan ha varit använt tidigare. Det är en del av fyndvarans historia. Men att Netonnet får tillbaka något som är så uppenbart använt och dammigt, inte kolla om det funkar, inte rengöra det, och skeppa det vidare till nästa kund är under all kritik. Jag har följt Netonnets egna riktlinjer till punkt och pricka: https://www.netonnet.se/Content/CustomerInformation/ErroredDe...
Då inga förpackningar i det större paketet var tillplattade eller kantstötta (ja, det går bra att öppna det yttre embalaget så länge du sparar det) så går det att dra slutsaten att inget verkar skadat. Vad gäller nätagget så kan jag först veta när jag öppnar paketet vad de stoppat i för något. Även det dokumenterat med foto såklart.

Klart att en kan vara efterklok och tänka att jag borde skickat tillbaka nätagget direkt. Men efter en otroligt långsam frakt från Netonnet så var deadlinen snäv.

Vad tycker fortfarande att Netonnet är helt skuldfria?

Av carlitoman

@MinusDrummel: De erbjöd ett nytt agg av samma modell. Bättre än inget, men för att jag skulle blivit helt nöjd så är det direktbud som gäller över dagen. Nu måste jag vänta en vecka (minst) på leverans in och nytt tillbaka. Många dagar utan dator helt enkelt.

Av carlitoman

Netonnet har väl samma produkter som alla andra, det är kontrollen av produkterna som brister. Det och paketeringen. Tyvärr luftblåste jag genom agget när jag fick det så numera ser det nytt ut... Självklart dokumenterade jag allt, från uthämtning av skadat paket till dammigt nätagg.

Av carlitoman

Kan hålla med alla om att fyndvaror är av naturen ett lotto. Men samtidigt är det ett finger på pulsen i hur leverantören hanterar dessa varor. Att inte kolla upp ett återköpt nätagg är under all kritik. Samma sak med paketeringen av varorna. Anledningen till att jag godkände paketet var att jag hade deadline på när datorn skulle vara ihopplockad, samma sak med nätagget när det var damm i det. Miss, helt klart, nu i efterhand. Blir inga fler inköp för min del från Netonnet, även om de håller bra priser.

Av carlitoman

Netonnet är ett billigt skämt

Köpte en dator i delar med ganska dyra komponenter. Seg leverans, tog över en vecka att få produkterna. När paketet väl kom så såg det ut att blivit överkört. Postens hantering men också väldigt dåligt packat av Netonnet.
Inget trasigt så jag börjar bygga... men... hade köpt ett nätagg som fyndvara. Agget var fyllt med damm. Någon annan hade tydligt använt det i ett bra tag och ingen genomgång av returen från Netonnet.
Jag suckade och fortsatte bygga. När datorn är klar så känner jag en tydlig lukt av bränd plast. Inte "ny dator lukt". Bränd plast. Netonnet har tydligt inte gått igenom returen och skickat en dammig samt felaktig produkt. Nu måste jag plocka ut alla kablar ur bygget och skicka tillbaka skräpet. Samt få en ny levererad. Det kommer väl ta ytterligare en dryg vecka. Samt några timmar till i att bygga ihop igen. Blev inget filmredigerande denna helgen heller pga. Netonnets slarv. Kundtjänst beklagar men kan inte göra något åt det annat än retur.

Köpte andra halvan av datorn på Dustin som jag har goda erfarenheter av tidigare.

Har ni andra erfarenheter av Netonnet?

Av carlitoman

Bjuder 1250+ frakt (kan du skicka med Shenker?).

Av carlitoman

@bingoberra: Köpte ps3 slim med gta V och Buzz (med buzzknappar) samt 2 handkontroller för 1000kr.

Av carlitoman

@hultbult: Bjuder 300 för Roccat Tyon. Bor i stockholm och kan hämta upp snabbt. Alt. så jobbar jag på centralen och kan möta upp enkelt.

Av carlitoman

@CALLEPERFECT: Jag kan köpa det av dig för 1000kr.