Inlägg

Inlägg som carlitoman har skrivit i forumet
Av carlitoman

400kr för 7970. Kan hämta eller mötas på centralen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av carlitoman

550+hämta bjudet om det finns kvar!

Av carlitoman

Jag kan köpa det av dig för 1000kr +frakt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av carlitoman
Skrivet av helas:

Lite låg, kan vi säga 500:-?, jobbar själv vid t-centralen så smidigt är det det onekligen

Kan hitta nytt för 750, så 350 känns inte orimligt eftersom garantier och sånt försvinner i andra hand. Dessutom vet jag inte om det passar min stil, lite gamble dethär med nya kontrollers
400 kan du få direkt idag eller i morgon, annars kör jag nog på nytt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av carlitoman

Bjuder 350kr för G-13

"EDIT" Kan hämta upp i stockholm eller så kan du droppa av den i centrum (jobbar på T-centralen) om du har ärenden i stan. "/EDIT"

Av carlitoman
Skrivet av Gustav.Henrik:

Dom kollar visst sina fyndvaror, och det noga. Det där ser ut som olycklig hantering av posten och damm har troligtvis kommit in under transport vilken också uppenbarligen dödade nätaggregatet.

Ja mycket har jag hört... men att damm skulle leta sig in i en av flera för övrigt dammfria förpackningar och lagt sig i nätagget på samma sätt som några veckors användning i en dammig lokal... Det vore verkligen en första!

Ps. Fick mitt ersättningsagg från Netonnet. Såhär såg paketeringen ut: https://www.dropbox.com/sh/kidhdi1quanu37q/AADjSLcs-I7bnS68Q2...

Men nu funkar agget iaf. Obs, inte en fyndvara.

Case closed!

Av carlitoman

@Grönahunden: Sista jag säger i denna tråd, tror att folk har fattat grejjen. De kollar inte sina fyndvaror.

Bilder: https://www.dropbox.com/sh/ioc68oa5q7j1ya2/AADsMZz_feZBRQigCE...

Av carlitoman
Skrivet av Grönahunden:

@carlitoman: jag har läst hela tråden,

du köpte delarna på netonnet
du hämtade ut ett skadat paket utan att dokumentera att det var skadat. alla har väl en smartphone med kamera, har du inga bilder ?
du känner dig kränkt för att du köpt ett nätagg på "Fyndvara" varför ? för att spara några hundra kr
(dom som jobbar på netonnet kanske inte är tekniker, ett dammigt nätagg är alltså inget som dom reagerar över)

du sätter fortfarande ihop delarna och tycker det är märkligt varför nånting luktar bränt.

"förpackningen av varor är under all kritik" så inga bilder ?

har du läst distansköplagen & dom skyldigheter som du ska följa om nånting inte lever upp till kraven?

Ok, du har läst. Då har du sett att jag dokumenterade allt på kamera. Att det går bra att hämta ut ett paket och sedan välja att reklamera det, så länge du sparar emballaget, att jag inte är kränkt (står uttryckligen i en av mina kommentarer), att jag kontrollerade nätagget och dokumenterade att det var skitigt. Och att jag testade funktionen genom att sätta in den i bygget och konstaterade att det var trasigt. Dammet visar bara på att Netonnet inte för 5 öre kollar sina fyndvaror. Vilket kan vara bra att veta för dem som vill köpa fyndvaror där.
Kommentarer som "går världen under" bemödar jag mig inte att besvara.

Av carlitoman

@JSvanberg: Will do, iallafall från Netonnet.

Av carlitoman

@Grönahunden: Läs hela tråden så hade du kunnat skippa din post.

Av carlitoman

Jag genomförde juste en komplett installation av el Capitan med Clover utan (större) problem. Allt verkar lira, men då köpte jag också hårdvara rekommenderad av Tonymacx för att bygga just en stabil redigeringsdator som också ska kunna användas professionellt. Är lite orolig kring uppdateringar mm, men framtiden får visa hur det går. Inget jag kommer göra med tajta deadlines framför mig ändå. Kul att det verkar funka bra för er, det är ju även rapporterna som jag hört av många andra. Jag räknar med att få prestanda motsvarande en hyfsat maxad MacPro i ett bygge under 20.000kr, då är extern raid backup, dubbla skärmar av ok kvalitet samt högtalare inräknat. Funkar det stabilt så är det helt enkelt ett kap. Motsvarande hade kostat minst det dubbla köpt som apple-original, även om jämförelsen haltar på vissa plan.

Av carlitoman

1000kr i rabatt på Acer gamingskärmar på cdon, dras i kassan. 1000kr billigare än billigast på prisjakt.

http://cdon.se/hemelektronik/acer_predator_xb270hudbmiprz/

Av carlitoman

@maxbylin: Köp en rx100 kompaktkamera. Finns lite olika modeller, även beggade. Du får otroligt fin bild för pengarna. Kom ihåg att den bästa kameran är den som du faktiskt tar med, och Dslr tar mycket plats och är inte kul att ha dinglande runt halsen på semestern. Bara en tanke. Det är lätt att tänka att en större kamera alltid kommer att vara med en, men när den väl ligger där hemma och inte är så ny och fantastisk längre (typ efter ett par veckor), så är risken stor att den mest samlar damm.

Av carlitoman

@knoxz: För det mesta funkar 1st SSD fint. Men tänk dig själv att operativet läser och skriver till SSD'n och redigeringen läser/skriver till SSD'n. Det blir en hel del data som ska skyfflas till samma fysiska plats. Detta blir mest synbart vid mulitkanal klippning (2+ kameror som vidoväxlas i mjukvaran), men också om du använder flera kameror i samma bild (bild i bild). Även i vanlig 1080p enkelspår i tidslinjen så är det en faktor, men då begränsar det kanske inte så mycket. Vd du upplever med en dedikeras scratch är att "lagget" när du scrollar igenom klipp eller testar olika trims mm. minskar. Det beror självklart mycket på vad för videomaterial som används, men numera finns ju extremt fina kameror till hyfsat överkomliga priser som kan väldigt mycket. En hel vetenskap detdär men du kan googla på sata video editing så får du säker mer detaljerad info.

Vad gäller storleken på videomateralet så säger det ganska lite om hur jobbigt det är för datorn att jobba med. 1 min prores 422 tar upp ca 1gb men är inte komprimerad, vilket gör det myyyycket lättare för datorn att jobba med. H264, mp4 och mer proffcocecs som xavc.s, L osv, tar även de mycket mer kraft av processor och grafikkort eftersom datorn måste "räkna fram" bilder i realtid från hård komprimering.

Av carlitoman

@ågren: Även om det inte funkar så i verkligheten (jag antar att du menar skriva ut vad som faktiskt görs istället för trams om grundliga kvalitetskontroller) så är det väldigt respektlöst av ett företag att inte noggrant kolla sina returer. Allt annat (förutom leveranstiden) har Netonnet gjort hyfsat bra. De har skickat en fraktsedel för retur och jag får ett nytt agg. Så världen går inte under och jag är knappast extremt upprörd eller kränkt av deras beteende. Men deras returhantering och frakt lever inte upp till många av konkurrenternas. Kan man leva med det så är det inga problem, det är smärtfritt att returnera igen. Problemet verkar ju vara att det blir en ändlös loop av skräp som går ut till olika kunder tills någon inte returnerar det. Jag kommer säkert att köpa något på Netonnet igen, men aldrig aldrig en fyndvara.

Av carlitoman

@knoxz: Jo Adobe och Nvidia lirar bäst. För FCPX är det Ati som gäller. Scratch är den delen av hdd som jobbar intensivast, så jag skulle rekommendera SSD dit. Finns ju dem som har ytterligare (en fjärde) Hdd för programfiler mm, men det känns overkill i detta fallet. Men jag skulle garanterat råda att köpa 2 st 256gb ssd istället för en 512gb. Iaf. om videoredigering är huvudpoängen.

När det gäller övrig hårdvara så har du ju alltid valet att redigera via proxy media. Då klarar du dig på lägre specifikationer, i5 processor, 16gb ram osv. Men se då till att du skaffar en biffig disk för media eftersom det kommer att ta mycket plats.

4K är extremt intensivt, speciellt vid färgkorrigering och effekter. Dubbla av de fetaste grafikkorten, 32gb ram och senaste fetaste processorerna om det ska redigeras online (alltså med orignalmedia).

Sedan något nästan alla glömmer bort. Backup. Du kommer efter ett tag att ha ganska extrema datamängder på dina hdd. I princip allt måste sparas om du vill kunna gå tillbaka i projekten och göra ändringar (ett måste om du ska tjäna pengar på det på något sätt). Och även om du kan tänka dig att slänga all orignalmedia och bara spara en master (enklare youtube grejjor mm kanske det kan vara ett alterantiv) så kommer din data behöva backup. Hoppa inte över detta är mitt råd, ditt framtida jag kommer att tacka dig.

Av carlitoman

@rasmuslian: Hej, jag jobbar som redigerare/videofotograf, mest i OSX miljö. Helt rätt, som sagts tidigare, att Premiere använder CPU mer än GPU. Vad du bör tänka på är flaskhalsen som hårddiskarna utgör. Jag använder en 256gb SSD som systemdisk, ytterligare en likadan som scratchdisk och sedan en vanlig 7200rpm HDD som mediadisk (som alltså bara läses ifrån). Kolla mina specs så ser du hårdvaran (grafikkortet är anpassat för Final Cut pro X, ska köpa ett till likadant så fort jag får syn på ett beggat).

Av carlitoman

Den bästa kameran är den som du tar med Orkar inte släpa med Dslr när familj och barn ska med ut, inte heller på långa utflykter.
Min RX100 Mk I gick sönder på dagen när garantin var slut. Det är ofta problem med linserna på hela RX serien. Men visst ger den sjukt mycket bild för pengarna, speciellt beggad.

Av carlitoman

Hur funkar er Hackintosh och vad använder ni den till?

Håller just på med ett Hackintoshbygge för videoredigering i FCPX, ljudpåläggning via Logic och Resolve som färgkorrigering. Den är inte igång än, så jag tänkte passa på att fråga hur ni som kört hackintosh ett tag upplever att det funkar? Hårdvara, mjukvara, stabilitet och användningsområde vore kul att veta mer om.

Av carlitoman

@PeCe: Det verkar ändå råda koncensus på att Netonnets hantering av fyndvaror inte lever upp till beskrivningen på deras hemsida: Samtliga produkter har genomgått och klarat vår grundliga kvalitetskontroll vad gäller funktion... Att sälja elektronik som luktar bränt ingår nog inte i den beskrivningen. Hade de ersatt texten med verkligheten så hade jag inte klagat. Typ "när vi får tillbaka en order så tittar vi knappt på produkten utan skeppar iväg den till någon annan, kanske dig, drar av ett par hundralappar och hoppas på det bästa. Du kan ju alltid skicka tillbaka den igen, och då får du en ny, oanvänd, av oss..."
Det verkar också vara flera på forumet som upplever att förpackningen av varor är under all kritik.