Inlägg

Inlägg som WIRN har skrivit i forumet
Av WIRN

Kanske börjar bli dags att köpa lite Intel...?
När var det de spås att gå under 10 nm? 2021? eller var det tom 2022?

Av WIRN

https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4984188
har du "bara" 100 mbit så räcker en billig router som den, iaf ur prestandasynpunkt

Av WIRN

En snabb googling bort

"Fram till och med den 31 december 2020 kommer det inte att ske några förändringar när det gäller handeln med varor till och från Storbritannien"

https://www.tullverket.se/sv/privat/brexitforprivatpersoner.4...

Av WIRN
Skrivet av mill:

Se det som rea och passa på att köpa på dig mer!

Köpte precis häromdan

Skickades från m.sweclockers.com

Av WIRN

Aktien dök nästan 7% på redovisningen....

Av WIRN

Deras aktie ökade 60% under 2019. Blir sugen på att fylla på mer när jag läser detta

Skickades från m.sweclockers.com

Av WIRN

Blir till att fylla på lite AMD-aktier efter läst denna krönika. 2022 känns så pass långt bort och dessutom med nya konsoler runt hörnet med AMD gpu/cpu så borde AMD fortsätta ha en ljus framtid ett tag till...

Skickades från m.sweclockers.com

Av WIRN

AMD går verkligen som tåget nu. Aktien ligger just nu på +94% i år. Nära dubblerat värde på 10 månader.

Av WIRN

Hade hoppats på en med 16:10 (el likn)

Skickades från m.sweclockers.com

Av WIRN
Skrivet av jehuty:

Räkna långsiktigt om du ska investera. AMD har fortfarande ENORMA skulder att betala. Dom har betat av deras skulder i en snabb takt, men senast jag hörde om skulden har dom 500 miljoner dollar kvar.

Men går försäljningen bra och lyckas gå om Intel i andelar och sen när skulden är borta så kan aktien förmodligen gå upp en jäklas massa.

Man behöver inte räkna långsiktigt om den fortsätter som den gjort historiskt, vilket självklart inte säger så mycket men dessa skulder har ju funnits även då. Aktien är upp 420% på 3 år

Skickades från m.sweclockers.com

Av WIRN

Kliar i fingarna att fylla på med mer AMD-aktier

Av WIRN
Skrivet av Nils-Göte:

Det där är en investering på riktigt! Skönt att slippa klabba med ved, och sköter sig helt själv.

Min förra chef köpte hus här i Falun i "rätt tid" för tja, kanske 10-12 år sedan? En vanlig 1,5 plans villa med jätteliten tomtplätt. Han har aldrig lagt undan några pengar och har knappt ett öre sparat, han har amorterat nästan allt istället så att han blev skuldfri på huset, som ökat minst 3 ggr i värde på den tiden. Det är ingen tvekan om att han gjorde rätt istället för att sätta in överskottet på börsen. 300% sedan ca 2007 gör man helt enkelt bara på bostadsmarknaden, men de tiderna är nog förbi.

Rätt hade ju vara att köpa huset och inte amortera utan lägga de pengarna på börsen. Att både tjäna pengar på börsen och sin bostad ist för att amortera av ett lån med knappt nån ränta alls.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WIRN
Skrivet av bjorn_m_eriksson:

Rent tekniskt håller jag med om att du kan få bättre ljud per krona gällande högtalarna, men där tar väl fördelarna slut.

Om du vill spela upp musik från hårddisken, hur gör du med din Chromecast då? Kan du använda samma app (dvs Spotify)?
Kan du göra spellistor som blandar musik från hårddisk med musik från spotify eller tidal (osv)?

Hur stabil upplever du att chromecasten är? Själv tycker jag den är sådär, men det tror jag har en del med nätverk att göra. Sonosen upplever jag dock otroligt sällan problem med.

Och så en sak till som säkert bara är mitt eget fel - jag har nog bara inte fått det att fungera - mellanrum mellan låtarna. Hur får man låtarna att spelas upp utan en kort paus? Liveskivor låter ju "bedrövligt" på chromecasten.

Chromecasten är billig, och kopplad till en ok högtalare blir det en ok lösning. Alt. Kopplad till en bra stereo för en bra lösning, baserat på att det som strömmas håller bra kvalitet.

Men, även där finns bra lösningar hos sonos. Dom har connect som är en streamer som ska kopplas till en stereo eller aktiva högtalare.
Onödigt dyr dock, men öppnar för att ge dig exakt det ljud du vill ha.

Sonos spelar som sagt musik från utdelade mappar på dator eller Nas, och klarar flac, wav, mp3 osv men däremot inte högupplösta format.
Men det är väldigt bra för den som ägnat en del tid åt att kopiera sin gamla skivsamling.

Allt sånt här går säkert att lösa med t.ex. Chromecast. Men då ska man ofta blanda in någon form av transcoding eller andra omvägar.

Nu låter det ju som att jag säljer Sonos, men det är bara så att Sonos funkar grymt bra.

Man behöver inte välja, man kan ha både bra ljud via connect, och en smidig lösning via play-högtalarna.
Nu har man dessutom en billig lösning via symfonisk.

Tror dessutom det finns en nyare förstärkare nu som är kraftigare än den förra som ska klara av att driva ett par frontar, med möjlighet att använda antingen en till likadan för bakhögtalare alt playhögtalare bak. Där har jag mindre koll dock, och prismässigt känns inte den lösningen fördelaktig.
Däremot kan jag se ett syfte i sig eftersom den tydligen ska gå att rackmontera och dessutom har kylning anpassad efter det.

Summerat så blir ett redan bra system mer och mer flexibelt.

Edit: du kan väl spela på Sonos direkt från spotify också om jag inte tar fel, ifall man nu ogillar appen. (Förstår såklart att hela idén faller lite i så fall)

Skickades från m.sweclockers.com

Jag förstår. Dock använder jag bara spotify för musik så för mig (och troligen de flesta andra) är det ingen fördel att även kunna köra från hårddisk.
Ang stabiliteten kan iof Sonos ev ha en fördel. Det var hänt nån gång att chromecasten har krånglat, men det är dock väldigt ovanligt och ingen en omstart inte rår på.
Jag tycker dock chromecasts stora fördel att man kan para det med precis vad man vill slår Sonos. Även att man slipper en extra app gillar jag.

Av WIRN
Skrivet av bjorn_m_eriksson:

Bara man inte sen försöker få det till att fungera lika bra genom Chromecast, bluetoothdonglar osv. För det blir inte lika bra.
Skickades från m.sweclockers.com

Hur så?
Jag tänker tvärtom, att det funkar bättre men kanske har jag missat nått.
Själv kör jag med chromecast audio kombinerat med bla Dali Zensor 1 Ax och det fungerar som Sonos fast jag slipper deras app och kan köra direkt från Spotify. Dessutom med snyggare högtalare (enligt mig) och mer ljud per krona.

Av WIRN

Kan någon förkla för mig varför Sonos ekosystem är så tilltalande när det finns Chromecast audio...?

Skickades från m.sweclockers.com

Av WIRN

Börjar bli dags att inkludera en decimal i dessa värden

Av WIRN
Skrivet av Bearolverine:

Vet ej om indexfonder inom teknik finns men småbolag finns definitivt, här är två exempel:

https://www.avanza.se/fonder/om-fonden.html/789175/plus-smabo...
https://www.avanza.se/fonder/om-fonden.html/799913/handelsban...

Ser man på.
Dock stärker det min tes om att indexfonder inte alltid är bäst för de har gått betydligt sämre än tex seb småbolag

Skickades från m.sweclockers.com

Av WIRN
Skrivet av bubbelbabbel:

Jag tror att ni pratar förbi varandra. Det finns index för småbolag också. Frågan är hur enkelt det är att hitta en aktivt förvaltad fond som slår en lågavgiftsfond med samma inriktning.

Finns inga passivt förvaltade småbolag- el teknikfonder så vitt jag vet så det blir svårt

Skickades från m.sweclockers.com

Av WIRN
Skrivet av Frispel:

Med tanke på att det var mitt inlägg du citerade så känner jag mig manad att svara

Det går kanske att tolka mitt inlägg så, men det var inte det jag menade och jag tycker inte heller att det var det jag skrev. Du kommer alltid att hitta aktivt förvaltade fonder i topp, oavsett vilket tidsspann du tittar på. Däremot så tyder det mesta på att en indexfond kommer att slå de flesta aktivt förvaltade fonder över tid. Det är inte så lätt att pricka in just den/de fonder som kommer att gå bäst i framtiden då tidigare resultat inte garanterar fortsatt överavkastning gentemot index.

Jag skulle säga att det både stämmer och inte.
Det stämmer att det finns massor av aktivt förvaltade fonder som presterar sämre än index men håller inte med om att det inte är så lätt att pricka in de som går bättre än index.
Det är tex kännt att småbolag över lag och tid presterar bättre än stora bolag och därav bör de flesta småbolagfonder utprestera index. Att tekniksektorn helt plötsligt skulle sluta gå bra känns även det rätt orimligt, därför bör teknikfonder prestera bättre än index över tid.

Vissa branscher slår helt enkelt index över tid. Det kan man tex se här: https://www.avanza.se/aktier/temalistor.html

Sen har de ofta en högre risk än indexfonder men det är ju en helt annan diskussionen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av WIRN
Skrivet av Aphex:

Tveksamt om den gör det

https://i.ibb.co/NCYTfrj/F70-A7396-CC38-4412-8527-843372-F70-E0-A.jpg

Det blir som sagt skevt om du jämför med en fond som har ett helt annat jämförelseindex. Andra typer av bolag, annan risk, därför ska det också vara annan avkastning.

Skickades från m.sweclockers.com

Som sagt, anledningen till att jag tog dessa exempel var för att någon ovan helt simpelt kastade ut sig att billiga indexfonder alltid är bäst vilket inte stämmer.
Mig veterligen finns ingen fond som följer det micro-CAP-index du jämför med