Inlägg

Inlägg som Eismannen har skrivit i forumet
Av Eismannen
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det var inte så många år sedan Xeon körde strax över 2GHz och sedan gick mainstreamcpuer runt 4GHz. Det kändes segt att jobba på dessa xeons. Men man insåg att man måste ha högre säkerhetsmarginal på vissa datorer.
Idag så är min bild att de minskar säkerhetsmarginalerna för att få ut mer prestanda överallt. Inte bara servrar och klientcpuer, utan all prylar är idag mer maxade emot bristningsgränsen.

Plus att man låter dem gå upp till 100 grader utan vidare. Intel menar ju till och med att det är normalt, och når den inte 100 så finns det mer prestanda att hämta, ungefär..

Av Eismannen

Mobiler har ju nästan onödigt hög upplösning med tanke på skärmstorleken så uppskalningstekniker av olika slag är nog klockrent. Man lär ju inte se någon skillnad..

Av Eismannen

Bäst moddaren aktar sig för snart knackar väl advokaterna på dörren

Av Eismannen
Skrivet av joakim99:

Vill man ha en telefon som först och främst laddar snabbt så är inte iphone ett bra val. För de flesta av oss andra så är det andra egenskaper som är viktigare i valet av telefon.

För mig kommer laddningen vara en av de viktigaste parametrarna för nästa lur. Har man en gång haft 120W laddare är det svårt att gå tillbaka till långsam laddning.

Av Eismannen
Skrivet av Mindfighter:

Ju högre effekt man laddar med ju mer värme utvecklas och ju kortare livslängd får batteriet. Jag fortsätter ladda mina batterier lagom långsamt, men skulle det behöva laddas lite panik någon gång så kanske det kan vara bra men antar att Apple försöker hitta den rimliga balansen mellan snabbladdning och livslängd.

Min xiaomi 11t pro har 120W laddare och batteriet är fortfarande helt ok efter 3 år av kroniskt supersnabbladdande. Inte som nytt, men fortfarande helt ok. Siktar på att ha telefonen till black feiday 2025 och jag misstänler att man kommer märka av en försämring till dess. Får hoppas det inte klappar ihop bara, men hittils är jag imponerad.

Av Eismannen
Skrivet av Roger W:

Först: Bra att det görs CPU-kylar tester

Men har nån fundering... Citerat från recensionen:
Jag förstår inte riktigt vad testpiloten menar här?
Om kylaren hade placerats normalt så hade den ju tryckt luft genom flänsen "bakåt" i lådan och även då bidragit till att få ut luften i bakvägen av chassit. Så varför vända på steken?
Som det är nu så ligger ju båda fläktarna mer eller mindre efter varandra, vilket väl troligen når lite i gränslandet för onödig "kaka på kaka". Jag skulle gissa luftflödet som helhet i chassit hade blivit samma eller kanske till och med lite bättre med normal montering.

Dessutom är kylaren i standardutförande monterad som push, vilket lär vara vad normalköparen kommer använda, så det är lite bakvänt med ett test som enbart testar pull.
Och det finns antagligen en bra anledning (gällande ljudnivå eller kylförmåga) att såna här fläktar generellt är push-monterade: att byta konfiguration kan ju påverkat testresultatet litegrann negativt?
(sen vore det förstås intressant att jämföra båda )

...

Slutligen kort feedback: det var bra med diagrammet med prestandasiffrorna, men hade man inte kunnat haft ett diagram på temperaturerna också?

Ljudnivån lär vara största anledningen. Gissar att temperaturen inte påverkas så värst mycket.
Men placera någonting framför fläktbladen, dvs på sugsidan, så låter en fläkt alltid mer..

Av Eismannen
Nytt bud: 600 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Eismannen
Av Eismannen

Min dvd spelare vill jag minnas var "regionsfri".. Är inte alla det?

Av Eismannen
Skrivet av Trihxeem:

Är ju deras egendom så det är väl upp till nintendo om de vill lägga krut på att bekämpa pirater?
Får de positiv PR? nej
Får de negativ PR? Nej det är primärt negativt bland de som skulle pirata deras grejer och vad de tycker kvittar.

Finns för många kanaler som de inte kan komma åt så de som verkligen ger sig f-n på att pirata det kommer nog att lyckas ändå.

Sist jag kollade så äger man inte längre den pryl man sålt. Men ägandeakap är ju numera tydligen lite knepigt.

Kommer själv att tänka mig för väldigt noga innan jag köper något från nintendo igen. Troligen kommer jag inte att göra det.

Av Eismannen
Skrivet av Daemon:

Närmare 50% (och hade gått om relativt omtyckta Windows 7 med råge), tämligen stort gap till 30%.

Var kollar du någonstans om du ser 50% ?

Av Eismannen
Skrivet av Svensktiger:

Microsoft behåller skygglapparna på och skyller på systemkraven
Undras om ens deras värsta scenarion gissade på så usla siffror efter snart 3 år.
Mina datorer uppfyller inte heller kraven, men det är för att jag har sett till att dom inte gör det (stängt av TPM) för att slippa få W11 påtvingat.
I princip varje nyhet om W11 får mig mer säker på att aldrig köra W11.
Och användarsiffrorna antyder att det är många som tänker lika.

Windows 10 hade ca 35:ish % 3 år efter release. Inte så stor skillnad.

Av Eismannen
Skrivet av Toarulle:

Kör man fps med en controller är man en dålig person och bör avskiljas från resten av samhället.

Ungefär så.
Men man är undantagen om man liggsitter i soffan halvt somnandes. Då är det rätt nice med en kontroll i handen. Men å andra sidan är det ingen ide med multiplayerspel då utan man får köra någon singelplayer shooter på lätt svårighetsgrad och slå på massor av autoaim.

Av Eismannen
Skrivet av MrJB:

du menar hur otroligt dålig ”du” är på 1st person shooters med kontroll

Jag menar att det är sämre med kontroll än mus+tangentbord, iåtminstone i fps spel. Det är ett faktum.

Sen är iofs jag också kass med kontroll så det blir dubbel effekt av det hela.

Men jag uppskattar kontrollen när jag befinner mig i soffan och lirar på min "konsol" (pc). Det är helt enkelt klart smidigare än mus+tangentbord i det läget och då får man ta att det är sämre.

Av Eismannen

Jag kör 99% mend mus och tangentbord men har även köpt kontroll som jag numera kan dra fram om jag ligger i soffan och lirar. Men varje gång jag gör det slås jag av hur otroligt dåligt det är till 1st person shooters vilket är det jag spelar mest.

Av Eismannen
Skrivet av Bannad2021:

Det enda jag saknar är städ för bankid

Mobilt bankid funkar väl oavsett

Av Eismannen

Kanske börjar bli dags att testa linux på ena gamingburken och se hur det funkar. Tyvärr verkar det knepigt/omöjligt att undervolta gpun och det är rätt viktigt för mig. Men kanske värt att prova ändå.

Av Eismannen
Skrivet av Modellören:

Elektronik har ju i bland ofta kvar spänning i kondensatorer så där kan det lätt bli en urladdning. I sammanhanget kraftig. Därför ska man aldrig låta något komma i kontakt med något annat när man håller på med sånt här då den kraft som räcker om man vill förstöra något är så svag att man nog inte ens känner den kraften.

Sen är det ju så att om strömmen fortfarande är påkopplad fastän att datorn är "Avstängd" så matar nätaggregatet ut fem volt konstant. Det räcker bra om man vill förstöra något. Så var nätsladden inkopplad när du la grafikkortet på moderkortet så är ju det också en stor risk.

Det ovan är nog värre än det där med ESD.

Det är ju liksom inte bara att tycka grejer hit och dit och slänga på dom bara.

Drar ur nätkabeln och låt gärna vila minst en minut innan man rör något.

Nu var det ju ett tag sen och ett antal systrm byggda sen dess så jag minns knappt längre. Eller kanske har förträngt. Men jag drar alltid ur nätkabeln och är alltid försiktig sedan det där hände. Peppar peppar, inget mer har hänt.

Av Eismannen
Skrivet av Whitepilledoomer:

V och MP påstod sig i valet vara mot. Efter valet röstade för.

SD och C var de som faktiskt röstade mot.

Då blir det väl att rösta på C antar jag..

Av Eismannen

Det är alldeles för mycket "tränande" på folks kommentarer, bilder, videos m.m...Nästan så man hoppas dessa anteckningar fylls med mumbo jumbo för att förvirra ai:n. Fast de kanske inte kör med ai ännu iofs....