Inlägg

Inlägg som Eismannen har skrivit i forumet
Av Eismannen
Skrivet av talonmas:

De hade chansen att klä den i något ädelträ eller riktig marmor och faktiskt utstråla flärd på riktigt. Istället valde de imitationer? T.o.m. audiofiler borde väl tycka det är tacky?

Verkar som att det kommer gå att byta den där plattan mot bl.a trä

Av Eismannen

Logitech G502 var för mig en naturlig ersättare till MX518, den ligger precis lika bra i handen, men man kan dessutom få grepp om den utan att halka. Så det är bara bättre.

Av Eismannen

Avast har sakta men säkert gått från helt ok till skitjobbigt. Avskyr skiten och kommer efter att ha läst detta verkligen inte att ens överväga det igen. Iofs suger alla antivirus på ett eller annat sätt. Avast är i alla fall hyfsat lättdrivet för gamla datorer. Men men, det är tur att defender blivit bättre och bättre, för det märks i alla fall inte av, och det trakasserar en inte med en massa alarmistiska meddelanden

Av Eismannen
Skrivet av anders190:

Uppgraderade under dagen datorn till en 7800X3D, DDR5-minnen och ett B650 moderkort. Något udda hände dock när jag skulle lossa strömkabeln till grafikkortet. Själva spärren gick av när kontakten skulle kopplas ur. Tryckte inte nämnvärt hårt eller något. Eventuellt första gången den lossades sedan den installerades förra våren. Inga problem med stiften och kontakten i övrigt på själva anslutningarna.

Någon som råkat ut för något liknande?
Corsairs kabel för övrigt så är tillbaks på medföljande adapter som kom med grafikkortet. 4st PCIe 8-pinsströmkablar. Lite bökigt att dra dessa.

https://www.inet.se/produkt/6905609/corsair-sleevad-12vhpwr-p...

Har hänt mig på en atx 24 pin kontakt också. Kanske plasten blir mer spröd efter en tid.

Av Eismannen

Vad är det ens däri mer än det som listas?

Av Eismannen
Skrivet av str8forthakill:

De flesta röstar nog nej fast de använder en lösenordshanterare.

Som Printscreen säger, att webbläsaren sparar lösenordet är att använda webbläsarens lösenordshanterare.

Japp, insåg det nu.

Av Eismannen

Vad hände med förra annonsen på samma grejer? Blev det inte sålt?

Av Eismannen

600+frakt

Av Eismannen

Bjuder 700+frakt för allt utom ramminnena

Av Eismannen

1250 kr+frakt

Av Eismannen

Snart börjar det bli lite west coast customs över datorerna

Av Eismannen
Skrivet av chandler:

Är inte detta hela problemet. Den värme som ska drivas bort från CPU och chassit trycker du istället in u chassit.

Define S har möjlighet för utblås i toppen av chassit. Så första steg är nog att flytta AIOn till taket och blåsa upp. Då lär temperaturerna gå ner och fläktarna kan gå långsammare

Ja det kan göra flera grader på gpun. Bättre sätta den i toppen som utblås, så går gpun svalare, plus att motståndet för insugsfläktarna i fronten blir mindre och därmed blir luftombytet i hela lådan större.

Av Eismannen

Jobbigt, är det inte eldmyrorna som har ett av de värsta sticken i insektsvärlden? Har för mig att Coyote Peterson blev stucken av en och låg och kved i typ 20 minuter

Av Eismannen

900+frakt

Av Eismannen

Snyggt chassi, man blir ju lite sugen!
Den där 120 mm fläkten på baksidan är ju också perfekt om man kör itx moderkort med varm nvme på baksidan.

Av Eismannen
Skrivet av verifier:

Jag har Fractal Design Define S som chassi.

Min CPU är en Ryzen 9 7900x och den kyls av en Artic Liquid Freezer II 360. AIOn är monterad i fronten och fläktarna suger in luft i chassit (dvs chassivägg, element, fläktar).

Jag har Radeon 7900 XTX som grafikkort och på sidan av chassit (vid grafikkortet) har jag en 120 fläkt som blåser ut den varma luften som fläktarna från grafikkortet blåser mot chassifläkten.

Längs bak i lådan har jag en till 120 fläkt som blåser ut den varma luften (så att det ska bli någon form av cirkulation där AIO blåser in luft (som dock värms upp) och luft blåses ut baktill och på sidan vid grafikkortet.

Eftersom båda chassifläktarna är av den tysta sorten så har jag ställt in att de ska öka i varv ganska snabbt för att börja motverka varmare luft i lådan.

Allting funkar hyffsat bra, men när jag drar igång spel så blir datorn ganska snabbt varm och låter som en best från mörkaste vildmarken.

Finns det något jag kan göra för att effektivisera kylningen och därmed motverka värmen som till slut öppnar helvetes portar?

Du måste först identifiera :
- vad som blir varmt och hur varmt
- vilken/vilka fläktar är det som varvar upp

Nu går jag på lite gissningar här:
Jag gissar att gpun är det som blir varmt och tyvärr är aio i fronten inte optimalt i det fallet. Dessutom har du bara utblås, så den varma aio luften kommer dras runt i lådan och ut bl.a invid gpun, som redan är i varmaste laget.
Vänder du fläkten i sidan så den blåser in sval luft mot gpun så kan det kanske sänka tempsen en del. Låt den i bak förbli utblås.

En annan sak, har du inte undervoltat gpun så är det hög tid att göra detta - det kan göra en enorm skillnad på temperaturen utan att du tappar prestanda.

Av Eismannen

Annonsen är avslutad

Av Eismannen
Skrivet av Aeig:

RTX 4090 är ett fantastiskt kort, även om jag spelar ytterst lite nuförtiden så kan jag uppskatta prestandan Det är en trygghet att krämen finns där, oavsett titel eller inställningar (nästintill).

Jag tror att RTX 4090 blir det nya GTX 1080 Ti, ett kort som kommer vara gångbart även om 5-6 år på relativt OK inställningar.

Mvh

Är lite inne på samma tankar. I dagsläget är det löjligt kralligt.. Har ett 4070 också och egentligen tycker jag det räcker rätt bra, men sen sätter man sig och lirar med 4090 och det flyter så man nästan blir yr.

Bara de inte brunnit upp om 5-6 år 😅

Av Eismannen
Skrivet av TotalF:

Själv hittade jag kortet för strax över 18k som demovara på Komplett. Brukar pendla mellan 23-25kså var en bra deal. Inget coilwhine eller annat att klaga på.

Trodde coil whine var givet på demokort. Där gjorde du ett klipp helt enkelt.
Kan ju vara någon som inte insåg att deras psu och/eller mobo är orsaken till coil whine i hela systemet. I min erfarenhet kan andra saker än gpun själv, få en annars tyst gpu att låta illa..

Av Eismannen
Skrivet av Mocka:

Jag hade kört 850W för att du ska kunna uppgradera CPU i framtiden (tex till 7800X3D som knappt drar något) och ha marginal men du måste inte om du inte kör kortet på max hela tiden. Däremot hade jag undervoltat istället för att sänka power limit, då har du ett svalare kort även i spel som inte är så krävande.

Förövrigt kan din 3900X hålla tillbaka 4090 en del beroende på spel.

Jag har kört 7800x3d + (undervoltat+PL70%) 4090 på ett sf750 och det var riktigt svalt, fläkten snurrade på rätt lågt varvtal och var knäpptyst. Inga stabilitetsproblem eller annat krångel.
RM750x är ett rätt biffigt 750W nätaggregat, tror inte det är några problem alls, så länge 4090 körs undervoltat och/eller med PL under 100%. Men visst, skadar ju inte att gå upp i effekt - men då bör det vara av minst samma kaliber som RM