Inlägg

Inlägg som loodee har skrivit i forumet
Av loodee
Skrivet av lord_vasagos:

Roliga är nog att man säkert skulle kunna köra dom på alla modeller men medvetet satt i system att nya cpu ska kräva moderkorts byte och am4 blir min nästa socket är less på intel och amd har alltid varit förbannat mycket bättre att ha stöd för nya modeller av cpu

Skulle gissa på att gamla 1151 kan ha problem med strömförsörjning eller något liknande i och med hopp från 4 till 6 kärnor som max på plattformen. Är en gissning dock, kanske är ett problem som kan lösas på andra sätt, eller inte ens är ett problem alls.

Av loodee
Skrivet av anCOOL:

Skillnaden blir relevant när du uppgraderar ditt grafikkort.

Tycker det är konstigt att så få tar med denna poäng i ekvationen när man kritiserar 720p-test, men samtidigt är väldigt ivriga med att lyfta fram bättre flertrådsanvändning i framtida spel.

Av loodee
Skrivet av MrAdde:

Nej det är för en kärna. Alla kärnor kan boosta till 4,3 GHz för i7-8700K och 4,1 GHz för i5-8600K.

Det blir intressant att se om "all core turbo"-funktionen som brukar finnas på typ alla Z/X-moderkort klarar att dra upp 8700K till 4,7 på alla kärnor utan manuellt justerande i UEFI. Tidigare har det ju bara varit ett par hundra MHz skillnad på max turbo och all core turbo, men kan tänka mig att det i och med 6 kärnor inte längre blir lika enkelt att bara köra en "one-click"-lösning, åtminstone utan att dra upp spänningen. Om man ändå har tänkt överklocka den högre kvittar det ju, men det kan nog vara värt att fundera över om man sitter på lite svagare kylning och inte vill köra fläktarna alltför hårt. Angående kylning drar jag iväg en gissning på att 5GHz+ OC på 8700K kommer bli busenkelt, men att det kommer kräva en imponerande kyllösning (troligtvis en custom loop) och kanske eventuell delid för att kunna hålla rimliga temperaturer. Värme åsido klockade ju 7700K bra och 8700K tycker man borde kunna nå högre nivåer, alternativt samma nivåer med 2 extra kärnor.

Själv hade jag nog nöjt mig med att köra alla kärnorna på 4,7, även med bra kylning. Tysta datorer är trevligt

Av loodee

Rival 700 är ganska tung, så ha det i åtanke. Annars tror jag nog också att du kan gilla Rival 300, den har en omtyckt passform. Logitech har också flera mycket bra möss, om formen passar.

Annars kan du kanske ta en titt på Rocket Jump Ninja's top 40 för 2016: https://www.youtube.com/watch?v=-J14fyar5ns och se om du hittar lite inspiration där? Listan förutsätter dock att musens huvudsakliga uppgift är att användas till spel, då mycket tyngd ligger på en bra sensor, vilket kanske inte är är av riktigt lika stor vikt för andra sysslor

Av loodee

Kan tillägga att de spelen TS nämner är rätt speciella i hur de beter sig (dåligt optimerade/fungerar bäst vid mkt höga fps). Har en kompis med en i5 6400 tror jag, och den drar inte riktigt hela lasset på t.ex. Inferno. Han får definitivt inte stadig 300 fps, men om jag minns rätt tror inte ens han håller sig över 200 konstant. Kan bara vara tillfälligt dock, hade inte varit någon större överraskning för CSGO Skulle rekommendera en högt klockad i5 (?) eller en 7700K om du verkligen vill ha så hög fps som möjligt i CSGO. För de andra två nämnda spelen har jag dålig koll. Klart är dock att höga klockfrekvenser är rätt viktigt, så om du kör Ryzen kan en 1600X kanske vara att överväga, om du inte vill överklocka (överklockning är i regel väldigt enkelt om du följer guider, men felsökning kan ju variera i rolighetsgrad med hur intresserad du är, så att köra höga hastigheter vid stock är det ju inget fel på ¯\_(ツ)_/¯). Å andra sidan har flera tester, bl.a. av Digital Foundry visat på att minneshastigheter är betydligt viktigare för Ryzen (och Kaby Lake/Skylake) så det kanske är att prioritera istället? Blir ju dock svårt om du kör på ett färdigbyggt system, men det är värt att ha i omtanke om du försöker dig på att plocka en custom kundvagn.

Om inget av det där lät förståeligt så blir du nog nöjd med den dator du länkat också, även om det finns alternativ (som andra redan har förklarat och argumenterat för) som kan vara något mer prisvärda eller '''''''''framtidssäkra'''''''''

Av loodee

@Ratatosk: Nu råkar just Crysis 3 vara ett ganska ovanligt prestandakrävande spel för sin ålder, bara att kolla någon benchmark/review av DigitalFoundry

Men mjo, mellan 7700K och R7 räcker nog båda, beroende på vilken prestanda man är ute efter.

Av loodee

Beror ju egentligen på vilken specifik sensor som används, men i princip ingen av dagens top-tier optiska sensorer ligger under någon lasersensor prestandamässigt. Ta en titt på Rocket Jump Ninja på YouTube, hans senaste review av Lancehead tar bl.a. upp laser vs optisk.

Skickades från m.sweclockers.com

Av loodee

@Streamdog: Hahahaha, herregud. Ger lite barnsliga vibbar av "min pappa jobbar på Blizzard"-stil

Hävda att 980M har 1080-prestanda kan han ju faktiskt göra hur mycket han vill, inga problem där

Av loodee

@phrex: 212 EVO stödjer väl inte AM4 utan extra monteringskit? Går väl att få gratis antar jag, men en be quiet! Pure Rock ska (enligt Inet iaf) passa på AM4 utan krångel. Kyler lika bra och ska vara något tystare också.

Av loodee
Skrivet av GoldenFan:

Ligger nog en del sanning i vad killen säger. Jag tror att en stor del av dom som gnäller över 30fps är hardcore PC gamers. Och det är en vanesak, efter ett fåtal timmar tror jag man vänjer sej. För några år sedan så låste jag min fps i Diablo för att minska på ljudnivåer, och det var låst på 30 i säkert ett år. Visst flöt det på otroligt mycket bättre när den va uppe i 60 igen, men det vänjde jag mej vid igen illa kvikt.

Livslängden lär ju vara betydligt längre på konsollerna också. Lite dåligt kanske 2017, men något att gnälls över? Nej

Jag tror nog också att åtminstone en del personer kan vänja sig, men jag tvivlar starkt på att dessa personer inte längre känner av någon skillnad mot 60 fps. Sedan kan det ju finnas lite gömda effekter som trötthet och huvudvärk (som inte kommer från någon nocebo-effekt, lol) också, även om kanske inte alla personer känner av lika starka obehag.

För övrigt gör det nog också skillnad om man jämför ett FPS (eller third person eller annat spel där mus/joystick kontrollerar kameran) mot t.ex. spel med någon sorts top-down view eller statisk kamera. Visst märks nog fortfarande ökad input delay av, men att det inte finns någon kamera som behöver vara väldigt precis kan definitivt göra upplevelsen mindre upplevt hackig. Sedan är det också skillnad på skärm och input metod också. En TV har väl i regel högre input lag än de flesta datorskärmar (rätta mig om jag har fel här), vilket gör den ökade trögheten mellan 30 och 60 fps mindre märkbar. En joystick, som i de flesta scenarion är svårare att manövrera med precision än en mus, kan också bidra till att minska känslan av slöhet vid 60 -> 30 fps, vilket ju är bra för konsoller.

Av loodee
Skrivet av REWplayFF:

En som brer på med extra allt i försäljningsfloskler. Väldigt humoristiskt. Bilnasare till vardags?

https://www.blocket.se/stockholm/Kraftfull_Speldator_Med_iCor...

Har blivit väldigt less på just detta. Hur många gånger har man inte sett "klarar av [INSERT GAME] utan problem!!!!", något som självklart inte säger ett skit eftersom att framerate/inställningar inte ges. Kan ju förstå varför man som säljare vill smöra så mycket som möjligt, men blir fortfarande lite illamående varje gång jag läser en annons som ovanstående

Av loodee

Kan flika in att 30 fps brukar kännas betydligt mycket mer spelbart om man använder en handkontroll istället för mus och tangentbord, i och med att känslan av respons redan begränsas till viss del av en joystick istället för mus Med det sagt har jag svårt att tänka mig att de flesta inte märker tydlig skillnad på 30 och 60 fps, särskilt om man tillhör den grupp som konsumerar mycket spel eller film i olika former.

Av loodee
Skrivet av tellus82:

Man ska idag absolut inte underskatta hur snabbt spelen faktiskt utvecklas mot att nyttja fler och fler trådar, kika bara på senaste PREY som körs på förhållandevis gamla CryEngine och i dx11

http://www.pcgameshardware.de/screenshots/original/2017/05/Prey-2017-CPU-Core-Scaling-AMD-Ryzen-pcgh.png
En prestandavinst att gå från 8 till 16 trådar, inte direkt stor men det indikerar ändå att trådarna faktiskt nyttjas, 6c/12t ligger bra till här i PREY

https://www.overclock3d.net/gfx/articles/2017/05/06063633801l.jpg
Ett annat test med en 6850k@1080p very high, kollar man minimum fps så går man från 93 till 133 mellan 4c/4t & 6c/12t, en inte obetydlig skillnad eller vad sägs om nästan dubbla min fps mellan 2c/4t och 6c/12t?

Är det verkligen en ärlig rekommendation att pracka på folk 2c/4t och 4c/4t för spel idag?

Men de flesta är väl redan överens om att spel kan utnyttja många trådar (även om vissa spel gör det bättre än andra)? Diskussionen har väl snarare cirkulerat runt frågeställningen om detta sker tillräckligt effektivt för att väga upp mot sämre singeltrådsprestanda och lägre klockfrekvenser, och då visar ju dessa tester egentligen bara på att: Fler trådar gör skillnad mot en annars identisk processor med färre trådar.

Med det sagt är det ju definitivt trevliga siffror att se, det verkar ju åtminstone visa på att spelet är väloptimerat på denna front.

Av loodee
Skrivet av Lallo:

Jag behöver hjälp med att välja moderkort!
Funderade ett tag om jag behöver wifi men känns lite dumt i denna tid att inte ha wifi på datorn om man någonsin vill sälja den vidare tex även om jag själv troligtvis kommer använda kabel...

https://www.inet.se/produkt/1902877/asus-z170i-pro-gaming

https://www.inet.se/produkt/1900105/asus-h170i-pro

Försökte jämföra dessa men såg knappt några märkbara skillnader?
Är inte intresserad av just detta spelet så skiljer de två korten?

Det första kortet stödjer överklockning, det andra inte

Av loodee

Älskar Noctuas monteringssystem. Hade aldrig trott att en så stor kylare som D15 kunde vara så icke-krånglig att montera.

Av loodee
Skrivet av AwesomeLiam:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10362982/
Lite över budgeten men du får en väldigt bra dator för priset.

I denna ingår dock varken SSD, Windows 10 eller montering. Har också för mig att 1050 är snabbare än 460.

Till TS: Om du inte vill köpa delar och montera/installera själv borde din länk vara ett rätt bra val för en CS-dator.

Av loodee

Kan ju vara fallet att personen väljer att inte svara för att försöka skicka någon sorts vink, eller bryta relationen på ett "mjukare" sätt än genom att uttryckligen skriva något i stil med "Jag vill inte umgås mer". Håller med om att det kanske är lite drygt att inte få något definitivt svar, men om han nu är konflikträdd kan det låta rimligt att vilja ta den "lättare vägen ut", och inte behöva förklara sina anledningar.

Av loodee

Detta nätagg kostar lika mycket och ger lite mer kräm, även om jag tror att 550W borde vara hellugnt https://www.inet.se/produkt/6902149/bitfenix-whisper-m-750w (RM750x är annars väldigt populär och bara 90 kr extra)

Sedan ser det ut som att du har glömt processorkylning (följer inte med någon kyllösning till K-processorer längre). Om du kör på detta chassi får du in t.ex. en Pure Rock för ungefär samma peng. Finns andra trevliga chassin som t.ex. Corsairs 270R eller Fractals Define C (något dyrare) också, liksom lite dyrare kyllösningar om du känner för det

Av loodee

Jäääklar vad taggad man blir! Kan verkligen inte vänta på release.

Skickades från m.sweclockers.com

Av loodee

@Homer_S1: Blev lite väl färgglatt för min smak men kör liknande färgförhållanden nu, bara med lägre värden, och det blev ganska snyggt!

Det visade sig dock främst vara gamma som ligger för högt och orsakade de värsta missbildningarna. Efter att ha ändrat från 1.00 till 0.75 i Nvidias kontrollpanel, blev saker genast mycket trevligare. Mörka nyanser är fortfarande inte riktigt på samma nivå som på den gamla skärmen (fortfarande lite "knastrigt" och hårddraget), men det ser ändå mycket bättre ut än med standardinställningar och mer på den nivå som jag förväntat mig av en skärm i denna prisklass (trots de vanliga TN-bristerna). Fick som tidigare nämnt inte färgerna att stanna och det tog en liten stund innan jag insåg att det var flux som spökade och fick både Windows och Nvidias färginställningar att hela tiden återställa sig. Känner mig lite dum som inte upptäckt detta tidigare, men med flux avstängt verkar åtminstone allt flyta på som förväntat.

Tycker att jag känner mig betydligt nöjdare med skärmen nu, tack till alla som tagit sig tid och svarat och gett råd!