Inlägg

Inlägg som Kiirozu har skrivit i forumet
Av Kiirozu
Skrivet av crew seven:

Vem bad om den när ingen vill ha den?

Läste något om att det var svenska fotbollsförbundet som gav uppdrag att ta fram den här statyn. Om det stämmer vet jag inte, än mindre förstår jag inte varför då zlatan inte har bidragit med något positivt för svensk fotboll.
Förstår verkligen inte varför man valt att ställa den utanför stadion i Malmö av alla ställen, han har ju bara bidragit med en transfersumma till MFF. Ställ den i rosengård eller hemma hos mino eller vad han än nu heter, där kanske det finns några som kan uppskatta den.

Av Kiirozu

.. det är ju givetvis för att han spottat alla MFF-supportar i ansiktet genom att säga att han ska verka för att hammarby ska bli störst. Vem vill ha en staty av en judas utanför stadion?

Av Kiirozu
Skrivet av Esseboy:

Detta går emot i princip all klimatforskning...

Om nu detta mörka sällskap finns, är deras agenda att göra luften renare och minska svavel och kväveoxid utsläpp? Vilken hemsk tanke!!! 😢

Skickades från m.sweclockers.com

.. var vänlig visa klimatforskning som visar på att vi står inför en klimatkris som är skapad av den mänskliga civilisationen. Varken medeltemperaturhöjningen eller koldioxidutsläppen är i närheten av vad naturen själv har klarat av att producera. Att människor råkar bo på platser där det är olämpligt att bo på tack vare att jorden förändras, är inget annat argument mer än att dem får skylla sig själv om dem inte gör något åt det. Jorden och naturen förändras hela tiden, det innebär att vi måste anpassa oss efter det.
Deras agenda har ingenting med bättre miljö för människor att göra. Allt handla om makt och pengar, korruption är deras signum och de stora indoktrinerade massorna är deras valboskap.

Av Kiirozu
Skrivet av Cenorida:

Själv tänker jag att det just är personer som förespråkar globalisering får ett argument emot globalisering just eftersom flygbranschen, godstransporterna osv orsakar betydande koldioxidutsläpp. En i så fall kontraproduktiv konspiration skapad av denna "grupp", om man nu anser global uppvärmning vara en konspiration.

Om vi leker med tanken att det är en konspiration, vad är deras syfte med konspirationen? Finns det ens någon som tjänar på konspirationen?

Global uppvärmning är inte en konspiration, det beror enbart vad man jämför med. Den så kallade klimatkrisen är ju givetvis bara ett verktyg för att flytta fokus hos de stora massorna så att andra sidoprojekt kan fortsätta. Återigen får man inte diskutera detta ämne på swec utan att bli censurerad så därför håller jag mig gärna borta från att fortsätta.

Av Kiirozu
Skrivet av Cenorida:

Vilka är "personer och sällskap med en mörk agenda"?

Nu får man inte diskutera detta mer ingående här på swec så du får ett kort svar.
De är i princip alla grupperingar med en globalistagenda, så det mesta på vänsterflanken är det som jag räknar in i "personer och sällskap".

Skrivet av helgonet:

Du har huvudet på skaft. (Obs, jag är inte sarkastisk)

Man kan aldrig veta vad som är på riktigt med dagens värdegrunds- och godtonskomplex, för att inte tala om moralpaniken och hycklandet. Trollandet når nya nivåer varje dag.

Av Kiirozu
Skrivet av orginallinus:

Visst har den det. Men jorden har också upplevt de snabba förändringar som vi nu upplever i antropocen i historien. Du kanske vill upplysa om hur det gick för de ekosystem som existerade då?

.. det spelar ju ingen roll för hur det gick då? Det är inte som så att vi i den mänskliga civilisationen är universums centrum, om jorden anser att det är tid för förändringar likt de extrema scenarion som varit så är det mycket lite vi kan göra för att påverka det. Oavsett så är den enda "kris" vi har är att folk bor på ställen som är speciellt utsatta för naturkatastrofer, jorden förändras ständigt vare sig vi vill det eller inte, vare sig vi hjälper till eller inte. Det är vi som måste anpassa oss efter jordens klimat, jordens klimat anpassar sig inte efter oss.
Jag känner mig bokstavligen som en sådan där fågel som återupprepar samma sak om och om igen nu, då ingenting som andra framfört förändrar debatten i form utav fakta som påvisar annat än det jag skrivit om.
Kommer klimatet bli kännbart bättre för folket på jorden om vi i Sverige betalar mer i skatt på bensinen? Svaret är nej. För övrigt har jag varken bil eller körkort för bil, åker aldrig med flyg, men jag skulle aldrig någonsin känna någon "flygskam" eller skam över att använda ett fordon som använder fossila drivmedel. Kött är gott för den delen också.

Av Kiirozu
Skrivet av Ragnvlad:

Men du känner en enorm plikt och lust att delge dina konspiratoriska ideer?

Du behöver inte läsa mina "konspiratoriska ideer", det är helt upp till dig om du vill läsa och kommentera. Än så länge har ju ingen svarat med något konkret, mer än den där 22k-års grafen som inte bevisar att vi står inför någon kris. Det här med att koldioxidutsläppen ökar mer än någonsin är ju också sant, men det är inte i närheten av vad naturen själv har lyckats producera (4000 ppm). Tydligen är ett "worst case"-scenario ca 1500 ppm om vi fortsätter i dagens takt.
Det är ju svårt att kalla något för en kris när det inte finns några bevis för det, och om det nu finns bevis behöver man ju bara föra fram fakta som visar på att det är en kris. Alla fakta jag lyckas hitta visar ju bara på att den mänskliga civilisationen inte har ändrat på klimatet till så stor utsträckning att vi vida överskrider naturens förmåga att göra detsamma.
Att våra såkallade politiker t ex höjer bensinskatten med hjälp av klimathysterin är som sagt inget annat än ett spel för gallerierna. Denna fråga tänker jag inte diskutera vidare här då det inte tillåts på detta forum.

Av Kiirozu
Skrivet av Baxtex:

Jag funderar starkt på att skaffa hybrid men undrar om elnätet orkar med då det är elbrist i Skåne för att infrastrukturen är för dålig:

https://www.sydsvenskan.se/story/elbrist-i-skane

.. för att inte tala om tillverkningen av batterierna för elbilar.

Av Kiirozu
Skrivet av Dracc:

Har du någon källa på dina påståenden?
XKCD har en lättförstådd graf som jag vill delge dig som visar på motsatsen.
https://xkcd.com/1732/

Skickades från m.sweclockers.com

Det där är en graf som visar ca 22k år tillbaka i tiden, en helt orelevant tidsperiod för sammahanget.

Eftersom jag inte direkt känner någon plikt att framföra det uppenbara till okända människor så tar jag första bästa länk som går att hitta via google,
https://en.wikipedia.org/wiki/Geologic_temperature_record#/me...

Av Kiirozu
Skrivet av Dimetikon:

Vad är det för skit snack, självklart står vi inför stora förändringar av vårt klimat som vi människor direkt har varit med och bidragit till. Sen kan jag hålla med om att vissa av åtgärderna som politikerna inför är direkt felaktiga och kortsiktiga. Men med klimatkris innebär det inte att vår planet en dag blir helt obebolig utan snarare att vissa regioner inte längre blir beboliga vilket leder till massiv folkförflyttning (liknande det vi såg 2015) och historiskt har det ju alltid gått bra(ironi) när massa "nya" människor flyttar in i ett redan befolkat område(y)

Jag säger ju inte att vi inte påverkat klimatet, jag säger bara att det inte påverkar klimatet så pass att det blir en kris bara för att vi påverkar det. Man måste påverka klimatet mycket mer än vad vi gör för att VI ska skapa en kris. Vi kommer aldrig att kunna höja medeltemperaturen så att det blir en "kris". Jorden har naturliga cykler där medeltemperaturen går upp och ner, och dessa cykler förändrar temperaturen mycket mer än vad mänskligheten kan påverka.
Problemet är att folk bor i utsatta klimatområden, jordens klimat förändras och dessa personer bör inte bo kvar där då det är olämpligt sett till risken för naturkatastrofer. Folk bygger ju t ex mycket nära hav och lågt belägna platser som ökar risken för översvämningar i sin bostad. Folk får skylla sig själva om man inte begriper detta.

Av Kiirozu
Skrivet av cyklonen:

Och där kom konspirationsteoretikern. Jag undrade hur många inlägg det skulle gå.

Du behöver bara visa på fakta som tyder på att den mänskliga civilisationen släpper ut så mycket skit i atmosfären att det påverkat klimatet globalt, så pass att man skulle kunna kalla det för en klimatkris.
Medeltemperaturen har på naturlig väg varit mycket högre än vilka andra domedagsscenarion som klimatkrisanhängare presenterat.

Av Kiirozu

Nog för att vi ska måna om vår planet, men den mänskliga faktorn för hur mycket vi påverkar klimatet globalt är i stort försumbart. Det finns ingen klimatkris, det är en uppdiktad historia av personer och sällskap med en mörk agenda.
Att höja skatten "för att rädda miljön" är inget annat än ett stort fett skämt, en rökridå för de indoktrinerade som inte begriper bättre.

Av Kiirozu

.. för lite information. Är det en sk 'märkesdator'? Om ja, testa att ominstallera operativsystemet med ett eget installationsmedium som du själv skapat.

Av Kiirozu

Nyårslir 2019-2020

Hej,

Söker någon som skulle vilja köra lite nyårslir i år, förra året var intresset stendött men ger det en chans i år igen. Finns inga direkta krav mer än discord och mikrofon, vi spelar mellan ca 18.00 - 00.00 och kanske efter tolvslaget om intresse och energi finns. Gärna PK-fri, alkoholtolerant och/eller planerat att vara berusad. Inga krav på att vara bra på spelen vi ev. spelar.
Är även öppen för andra spel än de jag skrivit ner här under.

Förslag på spel (ej i någon specifik ordning):
Escape From Tarkov
CSGO
Rocket League
ETS2 MP
Avorion
PUBG Lite
Borderlands 2
DayZ
Elite Dangerous
Stormworks
Terraria
Minecraft
Post Scriptum
Path of Exile
Day of Infamy

Skriv ett PM här och/eller lägg till mig direkt på steam/discord.

Av Kiirozu

Öl, svullande och gaming. Sedan sticka ut huvudet vid tolvslaget och antagligen däcka strax därefter.

Av Kiirozu

När jag beställde min 48" från NON så kom postnord med en stor lastbil och TVn levererades på en liten pall, såg fett löjligt ut men ingenting var fraktskadat i alla fall..

Av Kiirozu

Om det är en gemensam måltid med nära och kära så ska man ju självfallet inte ha fokus på mobilen.

Av Kiirozu
Skrivet av Vangen:

Ja vad saknas i en panel? Ingenting.

Fattar inte vad som har triggat igång hos andra.

Personligen har jag i stort sätt helt slutat kolla på fredagspanelerna sedan den heliga alliansen Jonas + Emil bröts. Såg ett avsnitt där båda var med för inte så längesedan, men det var inte riktigt samma sak längre..
För mig är nog fredagspanelen död permanent, jag gillar inte personkemin med de nya deltagarna.

Av Kiirozu

Råd till framtiden: Köp aldrig produkter med konstläder. Gäller även t ex hörlurar, speciellt om man ska använda dem utomhus.

Av Kiirozu

@Jaegrlicious:

Kan bara ha min Logitech G29 som referens och man märker inte av någon som helst fördröjning.