Inlägg

Inlägg som Kiirozu har skrivit i forumet
Av Kiirozu
Skrivet av Olsson80:

Hittade det under 2000 ink fotkontroller på amazon så blir nog därifrån isf.
Frågan är ju om man skall gå upp mer i pris? Ger det ngt ”extra”?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har inte superkoll på joysticks, men om man kollar på dessa mainstream setups så är det typ bara T.16000M eller Warthog som verkar rekommenderas.

Angående Logitech så har dem åtminstone haft oerhörda kvalitetsproblem med sina joysticks, så jag skulle personligen inte våga köpa ett av deras paket. Jag sneglade på X56 när jag köpte min joystick, men det blev tillslut T.16000M istället.

Av Kiirozu

@Olsson80:

Jag har joysticken och gasen. Kvalitén? Plast men bra plast.

Dock verkar det vara ganska dyrt. Jag köpte mitt paket (gas+joystick) för 1000 spänn så kanske vänta på någon rea?

Av Kiirozu
Skrivet av spacedebree:

... då jag funderat på att skaffa växelspak. Svindyr till Thrustmaster och apbillig till Logitech. Helt olika konstruktion och känsla - antar jag?

Thrustmater TX: Det är väl här det börjar låta som att det är en bra ratt: Man köper ett kit med bas, ratt och pedaler eller så plockar man ihop vad man vill ha. Det blir dyrt (räknade lite). Så ett TX-paket möjligen då. Ja, då finns det ett TX paket som heter Ferrari 458 (tror jag). Då får man ju den där basdelen som är bra, men ratten skulle vara vansinnigt leksaksaktig och plastig. Så den billigare går ju då bort. Vad finns då kvar - Jo någon "leather edition" med mkt bättre ratt (mm...läääder, eller fuskläääder) och 3 pedaler (tyvärr ingen växelspak). Men då är vi uppe i ett pris som jag inte riktigt kan försvara då jag inte vet om jag kommer vilja hålla på med detta ett längre tag.

Så - vad skulle ni köpa, vilken nivå skulle ni lägga er på? Vad har ni hört om de olika rattarna? Ska spela Assetto Corsa är tanken, sitta framför min 24" skärm och skruva fast ratten i skrivbordet. Det är på den nivån och inget högre just nu.

Någon?

1. Logitechs växelspak är ett skämt. TH8A från Thrustmaster är värd varenda krona i jämförelse, det negativa är att det är långt mellan växlarna samt att det inte är smidigt att byta mellan sekventiell och h-läge. Du kan inte jämföra känslan mellan dessa två, det enda jag kan säga är att logitechs dito känns som en leksak som man kunnat ge till en 8-åring.

2. Forcefeedbacken i TX/T300/TS är betydligt bättre än logitech G2X/G920.

3. Jag har en Logitech G29 sedan ett gäng år tillbaka, hade först den tillsammans med logitechs växelspak som slets så pass att den slutade fungera som den skulle (växlarna hoppade ur och tillslut gick det inte att få i vissa växlar), köpte mig sedan en Thrustmaster TH8A som ersättare.
Hade min G29 gått sönder så hade jag utan tvekan köpt en Thrustmaster TS-PC & T3PA-PRO-kombo tillsammans med den TH8A som jag redan har. Finns ingen anledning till att köpa Logitech om man redan vet att man har intresse och har pengarna för en Thrustmaster setup.

Av Kiirozu

@njanja:

I stort sätt alla "gamingskärmar" har så pass låg input lag att det inte spelar så stor roll i variationen mellan olika skärmar, i alla fall inte till den grad att du märker av och kan se skillnaden.
Det man bör hålla koll på är skärmens pixelrespons där TN vanligtvis är snabbast.
VA-paneler, som jag förstår det, brukar vara långsamma och kan orsaka "smearing" om man försöker köra skärmen i höga uppdateringsfrekevenser. Det är väl mest detta jag är oroad för med min skärm, förutom döda pixlar, så jag hoppas att när jag får den imorgon att det inte är något som jag stör mig på eller ens märker av.

Jag hade krav på att skärmen skulle vara 32" (31,5"), icke-välvd och ha g-sync. Dessutom gillar jag LGs menysystem, det som jag inte gillar är tegelstenen för strömmen men jag antar att det går att gömma undan den på något sätt.

HDR är typ bara att glömma på såhär låg kostnad för skärmen, som jag förstår det så vill man mer eller mindre ha något som kallas för FALD på skärmen för att det ens ska vara värt det hela.

Edit: Har fått hem min skärm och har testat spel i typ en timme nu och än sålänge är allt positivt. Min 24" känns som en dvärg nu, svärtan är mycket bättre, inte noterat någon form av smearing när jag spelat, allt har bokstavligen känts som min förra skärm eller betydligt bättre, g-sync i kombination med rocket league gav flyt en helt ny definition för mig.

Av Kiirozu

Har du några krav på skärmen? Budget?

Personligen så slog jag till på LG 32GK850G nu i helgen, den är lite dyrare än den du länkat men av det jag lyckats hitta om den så verkar den vettig. Ska ersätta min 24" 1080p TN 144Hz, så hoppas att det blir en trevlig upplevelse.

Av Kiirozu

.. jag undrar hur det skulle vara om situationen var omvänd. Vissa produkter skickas ju i sitt originalemballage, och många hävdar att detta är OK. Har vi konsumenter rätt till rabatt om detta originalemballage är skadat vid uthämtning/leverans?

Av Kiirozu

Jag hade stora problem med min QX1002USB. Reglagen läckte ljud och mikrofonerna brusade oavsett inställningar. Jag kom fram till att det åtminstone var något fel med strömförsörjningen och att byggkvalitén måste vara relativt dålig.

Av Kiirozu
Skrivet av JeagerMeisterSWE:

Jag tror det bli något form av handelsavtal som det är med Norge och Schweiz.

Som konsument tror jag inte vi kommet märka av det på samma vis som företag. Storbritannien gör ett stort misstag helt klart.

Skickades från m.sweclockers.com

Att ta tillbaka makten till sitt eget land är aldrig fel.

Av Kiirozu

Jepp! Dock bara sladden och inte laddaren itself. Köpte en custom tyggbeklädd sladd för ett par år sedan och den har börjat glappa för någon månad sedan, micro-usb änden är det som glappar varenda jäkla gång.

Av Kiirozu
Skrivet av JackeShan:

Intressant. Tror jag hittade problemet. Skaffade en ny skärm idag (LG 27GL850) och har jag den på 60Hz så fungerar det som vanligt, dvs att klocken håller sig vid ca 300MHz. Vid 144Hz så drar klocken till max och grafikkortet blir ~10c varmare vid idle.

Är det normalt?

Har du mer än en skärm inkopplad?
Har du t ex flera skärmar inkopplade och använder hög uppdateringsfrekvens på skärmarna så klockar grafikkortet upp sig för att klara av att driva allt.

Av Kiirozu
Skrivet av JonasT:

Det är en klipp-och-klistra-miss på Nvidias svenska sida. Den engelska listar de riktiga specifikationerna, det vill säga Turings NVENC för GTX 1650 Super.

Skickades från m.sweclockers.com

Verkar vara samma fel på flera utav europasidorna som nvidia har. Lustigt att de har så annorlunda design för de olika språken också.
Känns ganska amatörmässigt att det är på det här viset.

Av Kiirozu
Skrivet av marcusOCZ:

100% säker på att 1650 super räcker. Vanilla 1650 är INTE samma sak. Från 1650 super och uppåt

.. jag hittar så många motstridiga uppgifter om det här så jag vet inte vad jag ska tro.

https://www.nvidia.com/sv-se/geforce/graphics-cards/gtx-1650-...
Fullständiga specs enligt nvidias egna hemsida säger detta:
"NVIDIA Encoder (NVENC) Ja (Volta)"
.. vilket bör innebära att det är förra generationens NVENC-version.
Jag kan bara anta att NVIDIA har rätt uppgifter om deras egna produkter..

https://www.nvidia.com/sv-se/geforce/graphics-cards/gtx-1660-...
Samma specs för 1660 och 1660Ti:
"NVIDIA Encoder (NVENC) Ja (Turing) Ja (Turing)"

Av Kiirozu
Skrivet av marcusOCZ:

Din 7700k har inga problem med x264 fast/high i 720p/60 så länge du inte hivar på en massa animerade overlays, 3 webbkameror och ne massa krimskrams. Det jag hade rekommenderat dock är ett 1650 super att stoppa in i streamern. Då får du det bästa av bägge världar.
Ett 1650 super är precis lika bra att streama med som ett 2080Ti.
Kör Scan Converter från din spelmaskin på kablat nätverk till din streamer så slipper du capturecard. Du behöver inte ens OBS på spelmaskinen.

Håller med dig, x264 ser bättre ut i snabba spel.
Beroende på vilken server du är kopplad mot på Twitch kan du boltra dig med lika mycket bitrate som partners, men dom har prioritet på bandbredden. Jag är bara affiliated, och 7500 har inte varit några problem sedan jag började med det för ett år sen.
Rekommenderar dock INTE 900p. Skaleringen blir jättekonstig och ger en klart otydligare bild än 720p. Men värt att prova, kör efter din smak, inte vad jag tycker.

Är det NDI Tools du syftar på med "Scan Converter"?
https://ndi.tv/tools/

Edit:
Läste att det behövs minst ett 1660 för att dra nytta av den nyaste NVENC-versionen. Är du säker på att 1650 super har den nyaste?

Av Kiirozu
Skrivet av Falcon:

Stavfel rättade.

Men sabbar inte sådana extra kablar ljudet?

Tänkte, uppenbarligen, väldigt fel när jag köpte denna.

Jag har personligen aldrig upplevt någon direkt skillnad i ljudet mellan olika kablar, förlängningar, osv..

Det jag kan säga om dessa billiga kablar är att de lätt börjar glappa efter ett tag utan någon uppenbar anledning. Det är bättre att köpa kablar av bättre kvalité för dessa går inte sönder lika frekvent. Kan rekommendera Cordials kablar, finns hos Thomann.
Det är att föredra ett interface som du kan direktkoppla till datorn via USB om datorn är det som den är tänkt att vara kopplad till den mesta av tiden. Då behöver du inte bry dig om drivrutiner för ljudkort, osv..

Av Kiirozu

.. du behöver ju RCA - Stereo 3.5mm kabel.

till exempel
https://www.kjell.com/se/produkter/ljud-bild/kablar-adaptrar/...

Koppla 3.5mm till den gröna porten på ljudkortet, sedan RCA på "IN"-sidan på förstärkaren.

Av Kiirozu
Skrivet av fiskmasen_99:

Kan de stolarna göra såhär????
https://i.ytimg.com/vi/v8eIuhPstno/maxresdefault.jpg

TS>> Jag kör också Dxracer. Tycker den är riktigt najs, sitter många timmar i sträck i den. Jag har tagit bort svankstödet, då jag tyckte det var obekvämt. Vart får du ont? Är det rumpan kanske du behöver träna benpress?

Absolut inte. Sitter för övrigt oftast mer än 12h per dag i stolen, jag ser ingen anledning till att köpa en DXracer framför Ikeas stolar.

Av Kiirozu

@VictorS60R:

Jag hade en DXracer Drift tidigare, jag fick oftast ont i ryggen av den vid vissa typer av spel. Stoppningen i sitsen är verkligen minimal för övrigt, du får ju verkligen inte något bättre än Ikeas bättre (dyrare) stolar trots att du betalar mer.
Min tes är att DXracer och liknande är helt enkelt gjorda för små pojkar utan någon medvetenhet om kvalité och krav på ergonomi. De ska se coola ut och där tar det slut.
När min drift var i risigt skick och ett hjul hade givit vika (plast), så bestämde jag mig för att testa Ikeas dyraste kontorsstolar. Sitter just nu med Alefjäll (2500:-) och den får lätt högre betyg av mig än vad DXracern gör sig förtjänt utav.
Den är bredare och har bättre stoppning i sitsen även om det kunnat vara än bättre. Knopparna i sitsen kan vara irriterande ibland men det är också den enda negativa aspekten jag har att säga om den i stort sätt. Bra stol om man inte har krav på nackstöd.
Ska ev. testa Järvfjället senare när denna eventuellt slits ut.

Av Kiirozu

Äntligen. Stämmer det att det är en IPS-panel? Läste det på en annan sida. Priset lär ju vara en mindre förmögenhet. Lär ju inte vara värt pengarna om det inte är DP2.0/HDMI2.1-kombo på den.

Av Kiirozu
Skrivet av NordhNet:

Fast det där är ju en åsikt, inte fakta.
Fakta är ju att han har bidragit med positiva saker för svensk fotboll i landslaget och på klubbnivå. Det kan man ju inte bortse från oavsett vad man tycker om människan

.. exakt vad är det för positivt som zlatan har gjort för Sverige i landslaget och på klubbnivå?
Han är extremt egoistisk, zlatan kommer alltid först - inte laget. Det är ju inte precis som att landslaget föll om zlatan inte spelade, snarare tvärtom. På klubbnivå så har han som sagt bara bidragit med en transfersumma, möjligtvis att han lyckats motivera några från rosengård att bli fotbollsspelare men inte mer än så.
Oavsett vilka positiva saker zlatan lyckats bidra med till Sverige så väger de negativa mångfaldigt mer.

Av Kiirozu
Skrivet av Mindfighter:

Tar det lite väl allvarligt gör vi?
Jisses, det är underhållning, några människor som sparkar på en luftfylld läderbit, det handlar inte om något viktigt.

.. det är sorgligt hur vårat svenska samhälle fungerar. I vanliga fall så knyter man händerna i fickorna när något i samhället är dåligt, sen fortgår livet precis som vanligt igen. När det handlar om något trivialt ser folk till att det händer saker.

Detta handlar inte om fotbollen i sig utan om klubben. I klubben frodas en stark mentalitet och tradition, någonting som man hyser mycket stolthet över. Att då ha en staty av en tidigare spelare som spottar på allt som klubben står för, ja det är inget annat än att man kan räkna med att skit kommer att hända med den.
I stort sätt inga MFF-supportrar vill ha statyn där, ska dessa bara finna sig i det? "ja, men det är bara en staty", ungefär lika verklighetsfrämmande som skaparen av statyn som inte förstår sig ett dugg på varför folk är arga.