Inlägg

Inlägg som Burner72 har skrivit i forumet
Av Burner72

20 år på Steam om 4 dagar.
Varit medlem på Sweclockers lika länge

Av Burner72

Jag har sett att det har byggts datorer åt välgörande ändamål tidigare här på Sweclockers, och jag har på nära håll sett hur uppskattat detta är. När jag berättade för min chef om ert engagemang så började hon att gråta av hur berörd hon blev, och för många har vi berättat
Jag vill bara att ni ska förstå hur mycket "Goodwill" sweclockers och dess medlemmar har skapat genom åren.

Av Burner72

Hej!
Jag har skrivit en uppföljning på denna tråd som finns https://www.sweclockers.com/forum/trad/1604217-uppfoljning-sp...

Av Burner72

uppföljning "speldator-till-cancersjuk-kille"

Hej på er alla här på Sweclockers

För några år sedan så skapade jag en tråd där jag frågade om någon visste vart man kunde vända sig för att få hjälp med bidrag till en dator åt en cancersjuk 13årig datorentusiast. Speldator till cancersjuk kille
Gensvaret var otroligt och det slutade att han fick en dator genom sweclockers fantastiska medlemmar.
Om ni bara visste vad denna dator hjälpte Simon i hans kamp mot cancern. Han kunde sitta/ligga på sjukhuset och spela och hålla kontakt med sina vänner och detta betydde otroligt mycket för honom. Ett år så han hade med sig datorn till Dreamhack när det såg ut som att han hade besegrat cancern, vilket han tyckte var en otroligt häftig upplevelse.

Simon var en kämpe och han slog cancern 3 gånger genom behandlingar som var otroligt påfrestande för hans kropp, men cancern kom tillbaka varje gång. Efter det 4:e återfallet så kämpade han in i det sista men hans unga kropp orkade inte och till slut somnade han omgiven av hans familj.
Hans mamma har nu skapa Simons Barncancerfond som ska hjälpa andra barn som är drabbade av cancer.
Jag vill nu pusha för den, jag vet inte om detta är tillåtet enligt forumets regler men om det inte är det så får moderatorn ta bort inlägget eller flytta det om det finns ett bättre forum.

Tänkte att jag skulle dela inlägget som min sambo har skrivit:

Den 16 aug skulle vår son Simon ha fyllt 18 år....det var vår framtidstro. Men istället tog cancern hans liv efter att han kämpat i 4 år mot sin sjukdom, han blev 17 1/2 år.
Nu vill vi hedra hans minne och hans kamp genom att bilda Simons Barncancerfond.Det är en ideel förening för att samla in pengar till alla andra barn och ungdomar som kämpar för sitt liv mot cancer.
Föreningen är bildad med org nr 802531-6202, men hemsidan är inte riktigt klar ännu. Men vi vill ändå göra en insamling inför hans 18 års dag. För att stötta föreningen bli medlem, sätt in 50 kr på swish nr 070 777 6311 maila sedan ditt namn till info@simonsbarncancerfond.se så får du en bekräftelse på att du är medlem i Simons Barncancerfond.
❤ tack för att du även delar, Simons Mamma Maria ❤

https://i.imgur.com/xXnl5mN.jpg

https://i.imgur.com/NA5zQny.jpg

Av Burner72

Fick en i julklapp när jag var en lite grabb inklusive en liten borrmaskin samt såg som man kunde driva med några "metallremmar". Jag fick dock vänta med att få leka med den själv då min pappa och en bekant först skulle "kolla" så att den fungerade som den skulle Kommert fortfarande ihåg vad bränslet heter, metatabletter. Sitter kvar i huvudet typ 40 år senare lol

Av Burner72

Bland det snyggaste jag har sett i ett datorbygge, sjuk snyggt. Kan tänka mig och AI skulle ta över så skulle dom placera sig i ditt bygge lol

Av Burner72

@Wolifan: Tackar. ska kolla upp det.

Av Burner72

finns det någon sweclocker/fz discord grupp man kan joina för att spela tillsammans med?
Alltid roligare om man kan spela tillsammans och snacka.

Av Burner72

@salar5555 Blir glad att se att du är i farten igen. Hittade tråden först idag.
Kan intyga att Simon har haft stor nytta av datorn som han fick av salar5555 och Sweclockers medlemar. Det är ett sätt att få tankarna på annat när det är tung under behandlingarna.
Det ni gör har en otrolig positiv inverkan på motagaren av gåvan. Simon lyste verkligen upp när Salar överlämnade datorn, det var underbart att se. Simon han kämpar på än idag.

Av Burner72
Skrivet av snajk:

Hue är väldigt bra i mina ögon, men samtidigt långt ifrån perfekt. Appen är ok men inte mer, men helst vill man ju undvika att behöva använda en app för att tända och släcka lampor liksom. Således vill man ha diverse hue-knappar och liknande och de är inte billiga, men fungerar i övrigt bra. Det hade varit fint om man kunde använda Ikeas (billigare) styrenheter med hue-bryggan, men det går inte än så länge i alla fall. Ett problem om man, som jag, bor i en äldre bostad är att befintliga lampknappar ställer till det. Besökare, och även familjemedlemmar, stänger av lampor med dem och då är de ju borta ur hues synvinkel liksom. Men det är ju inget problem om man renoverar eller bygger nytt med detta i åtanke från början.

Behöver inte använda philiphs hue appen om man har fixat en google home mini eller så går det lika bra med google assistance i mobilen.
Jag säger helt enkelt till med röststyrning vilket rum som ska tändas/släckas/dimmas eller byta till en annan färg. Sjukt smidigt

Av Burner72

Inte så konstigt när dom inte delar ut paketen. Beställde 2 paket med några veckors mellanrum. Båda sändes tillbaka eftersom jag inte hade hämtat ut paketen........problemet var att jag inte fick några aviseringar samt att trackingen inte fungerade.

Av Burner72

NU har det hänt igen!! Har beställt paket från kina vid två tillfällen de senaste 3 månaderna och nu visar det sig att vid båda tillfällena så kom paketen fram till utlämningsstället men jag har inte fått någon avisering om att paketen finns att hämta utan båda paketen har gått på retur.................. hur svårt ska det va????
Vid första tillfället så följde jag trackingen nästan dagligen, men det stod bara att paketet inte fanns i systemet hos postnord. Helt plötsligt en dag så fanns det massor med info samt att paketet hade funnits på utlämningsstället men att det var på väg till Kina igen

Av Burner72

Träffade min kärlek på krogen MEN tack vare happy pancake 😂
Skev fram och tillbaka med er tjej på hp. Vid ett tillfälle så skulle hon på en 40+ fest.
Jag kunde inte gå då jag jobbade den helgen. Efteråt så berättade hon att det inte var bra eftersom hon tycke att det var för lång kö till garderoben samt att det var för många tjejer där 😂😂
Till sist så träffades vi på en date men klickade inte.
Så nästa gång 40+festen var så var jag ju bara tvungen att gå för att se om det verkligen var så många kvinnor på den.
Kön var inte så lång till garderoben men oj oj vad mycket kvinnor som var där 😁
När jag gick till baren så såg jag med en gång en kvinna som var väldigt vacker och helt i min smak 😁😁
Livet är för kort för att hålla på och tveka så när jag hörde en bra låt så gick jag fram och bjöd upp henne. Det blev många danser den natten.
Det här varit några tuffa år men vår kärlek består och blir bara starkare och starkare.

Av Burner72

Spelat till och från sedan release Planetside 1.
Spelar givetvis i det röda laget
Corpen som jag är med i är BRTD och vi spelar på Miller. Det är inte mycket som slår när vi har torsdags op´s då vi kör superseriöst med gruppindelningar och coms inom grupperna. Varje grupp har olika uppgifter beroende på var vi är mm.
Övrig tid så är det en skön stämning när vi spelar men inte lika strikt.

Av Burner72

Vad använder ni för att få bort alla ikoner på skrivbordet?
Har precis börjat använda Rainmeter och behöver numera inte ikonerna på samma sätt.

Av Burner72
Skrivet av Storage Jar:

Har provat flera olika och ingen har varit bättre än papper och penna.
Helst ingen alls då det tar en massa tid i onödan och ofta följs det bara upp dom första veckorna efter införandet.

Beror kanske på vart man jobbar och med vilka iof.

Precis vad som hände hos oss också när vi testade vår första elektroniska logg, men om den hade varit bra så tror jag nog att vi hade fortsatt att använda den loggen.

Av Burner72
Skrivet av Plattelöparn:

På jobbet använder vi ProTAK, en MS-Access-applikation som har det som efterfrågas och lite till. Går att anpassa till olika verksamheter, men gjordes väl främst för processindustri. Det är även integrerat med IFS om man har det.

Utan att ha tittat på ProTAK så verkar det intressant. Vi ska precis till att införa IFS och det pågår en förstudie för att eventuellt skapa någon typ av logg. Jobbar i processindustrin så det var ju klockrent

Av Burner72
Skrivet av martak:

syslog-server är att rekommendera. Annars kan jag rekommendera SolarWinds Orion.

Ska kolla upp dessa. Tackar för tipsen

Skrivet av PierreB:

Vi körde med ett excel dokument uppdelat på. 12.månader så blev det inte så mycket per blad.
Enkelt och se föregående shift sen sparat för mgmt att kolla hur en månad varit etc.

Skickades från m.sweclockers.com

Tänkte avstå från att avända exel då datorvanan varierar i kontrollrummet

Skrivet av Raphaei:

Jag skrev ett liknande program för ett företag jag jobbade på, med schemalagda påminnelser (ex personliga dagliga summeringar på att-göra saker skickades ut till rätt personer varje morgon), man kunde tagga folk, öppna/stänga ärenden, söka (även avancerad sökning för Excel-export, som ett enda exempel allt arbete som krävde 2 eller fler personal på en viss maskin/plats under en viss tidsperiod) osv. Givetvis skulle inget fungera utan loggning.

Ni kanske kan göra samma sak, det tar inte lång tid och man kan utveckla den vidare efter behov när man har lite tid över.

Vi saknar nog den kompetensen att skriva ett program för det vi vill ha

Av Burner72

Någon som använder en bra elektronisk loggbok på jobbet?

Jag jobbar i ett kontrollrum och vi använder fortfarande en traditionell loggbok, dvs skriver i en bok med penna om saker som händer på skiftet.
Vi har testat en väldigt enkel elektronisk loggbok där vi i stort sett bara kunde skriva in vad som hänt under skiften, men det var svårt att söka och hitta i den vilket medförde att vi gick tillbaka till den gamla hederliga boken
Finns det någon här som använder en bra elektronisk loggbok och kan rekommendera den?

Vad som efterfrågas:
Söka vad som har hänt i en viss systemdel.
Bra översikt vad som hänt senaste dagarna överlag.
Eventuellt lägga in påminnelse på saker som ska göras mm

så min fråga är igen om någon här som använder en bra elektronisk loggbok som används i windows?

Av Burner72
Skrivet av glad_katt:

På pappret / egenskaperna ser dessa lurar ut att hamna i det övre medelklassegmentet. Till det facila priset av 600 pistoler kan jag tycka upplägget och produkten verkar rätt så bra. Träffar nog rätt hos många då lurarna saknar massa lull-lull och ser stilrena ut i allmänhet.

Men - efter att ha kört trådlösa lurar (enbart till gaming) i flera år skulle jag dock personligen aldrig gå tillbaka till kabel igen (3,5 mm eller USB har jag ingen aning om vilket som skulle vara bättre eller sämre). Finns inget som helst lagg i mina nuvarande lurar som jag haft i 4 år, varken i micen eller själva hörlurarna. Då finns det ändå *ännu bättre* trådlösa varianter idag. Lägg ett par kronor extra och köp ett par sådana istället säger jag, du kommer inte ångra dig

@glad_katt vore trevligt att veta vilka hörlurarna är som du är så nöjd med 😊
Sekunden efter jag postade detta så ser jag vilka du har 😁😁
Min son hade problem med trådade hörlurar på sin laptop, problemen försvann med trådlösa steelserie hörlurar.