Inlägg

Inlägg som Raaavioli har skrivit i forumet
Av Raaavioli

@Fruttyh
Najs, jag bjuder 1800. Skulle kunna ta en sväng till Västerås imorgon om ingen budar oväntat mycket högre än jag tänkt buda, förutsatt att du är hemma.

Edit: Notera att mitt bud gäller utan de spel jag aldrig kommer att spela. Det är bättre att du sparar dem själv och ger till någon närmare polare som skulle vilja ha dem eller säljer dem billigt till någon annan.

Av Raaavioli
Skrivet av Fruttyh:

@Raaavioli Jätte bra fråga. Nu är inte @monster08 intresserad av att köpa längre dock.
Men jag skulle känna tänka mig att sälja det utan guitar hero.
Lägg ett bud?

Sen är det ju också en äldre modell (2014), så jag vet inte jag. Hur är det med fläktarna? Brummar de igång högt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Raaavioli
Skrivet av Fruttyh:

@Raaavioli Jätte bra fråga. Nu är inte @monster08 intresserad av att köpa längre dock.
Men jag skulle känna tänka mig att sälja det utan guitar hero.
Lägg ett bud?

Egentligen är jag bara intresserad av Crash Bandicoot, The Last of Us och kanske Rayman. Bor dessutom utanför Stockholm så har en bit att åka (bensinpengar) för att köpa grejerna. Känns det jobbigt att sälja resten av spelen separat om jag köper några, eller vill du bara slänga med allt? Oavsett hade jag kanske tänkt att bjuda typ 1700-1800 utan GH när jag såg att startbudet låg på 2000 och inga andra bud lagts.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Raaavioli

@Fruttyh: Vad ska du ha för allt utom guitarhero-grejerna? Jag skulle lätt kunna tänka mig att köpa resten om du vill sälja dem till den andra spekulanten.

Av Raaavioli

@vadahu: Tack för info, tror jag satsar på ett par av dessa om jag inte hittar b-die.

Av Raaavioli
Skrivet av vadahu:

Sitter själv på Tomahawk B350 med Ryzen 1600.
Kolla in tråden jag skapade nyligen:
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1475158-hur-valjer-jag-...

Hittar du "CMK16GX4M2B3200C16R" i v4.31 så får du Samsung B-Die, dessa har en del fått upp i 3k.
Vet att webhallen i göteborg (frölunda) har ett par vita v4.24 E-Die, sedan tror jag dom flesta säljer v5.29 som är Hynix.

Jag själv körde på "hoppas_på_det_bästa" och köpte ett par som du länkade. Får se vad som händer kommande veckorna. Har inte hunnit bygga ihop allt men läst att det ska vara bättre stöd stödet blir bara bättre med tiden.

Okej, förstår. Har också läst att Samsung b-die ska vara bättre i dagsläget. Hur vet jag dock om det är b-die (v4.31) eller Hynix (v5.29)? Ser jag det på förpackningen eller måste jag öppna den och kolla på själva minnena?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Raaavioli

@Belzader: Med andra ord kommer jag behöva överklocka för att nå upp till 3200Mhz med den processorn?

Av Raaavioli

@Belzader: Okej, och det innebär för min del? Kommer köpa en R5 1600, men hittar ingen info om busshastigheten. På moderkortstillverkarens sida står det ju dock angivet att minneshastigheterna som de testat med minnen gäller Ryzen-serien.

Det enda jag egentligen vill veta är vad jag kan förvänta mig om jag köper B350 Tomahawk med CMK16GX4M2B3200C16R. Om det kommer innebära att jag drar en snurr på lottohjulet och kanske når 3200 om jag har tur, eller om jag faktiskt får det jag betalar för när minnena trots allt finns med på QVL hos moderkortstillverkaren för just Ryzen-serien.

Av Raaavioli

MOBO + Minnen, QVL

Hej, första inlägget på forumet och har lite frågor angående minneskompabilitet.

Som jag förstått verkar folk haft lite problem med minneshastigheter de första månaderna sedan Ryzen-serien släpptes. Har förstått det som att 3200mhz ska vara lite av en "sweetspot" där man får mest prestanda för pengarna när man driver en Ryzen-processor och har därför tänkt att köpa minnen och moderkort som stödjer 3200mhz till mitt bygge jag tänkte komma igång med nu inom en snar framtid.

Min fråga är således: Är jag garanterad att uppnå en viss minneshastighet till ett specifikt moderkort om ett specifikt par minnen finns med på tillverkarens minnesstödslista för den givna hastigheten?

Har kollat runt efter moderkort och minnen till rimliga priser som ska fungera tillsammans och kommit fram till att MSI B350 Tomahawk tillsammans med Corsairs 3200mhz (CMK16GX4M2B3200C16R) ska fungera fint. På MSIs hemsida finns minnena med under supported speed på 3200mhz upp till 2 dimms vid 1.35V. Varför jag är osäker och frågar är för att jag ändå uppfattat det på forumet som att folk fastnat vid 2400 eller tom 2133mhz med detta moderkort och dessa minnen. Tycker det låter märkligt när de ändå finns registrerade som kompatibla enligt QVL hos MSI.

Med andra ord, ska man ta QVL med en nypa salt, eller kan jag lita på listan och köpa ovan nämnda minnen och moderkort utan att behöva oroa mig för att fastna vid lägre hastigheter än 3200mhz? Är det dessutom underförstått så att hastigheten 3200mhz för dessa minnen på detta moderkort uppnås genom överklockning, eller kan jag vänta mig minneshastigheten utan att behöva överklocka?

Mycket frågetecken, men hoppas någon ska kunna hjälpa mig reda ut tankarna mina.