Inlägg

Inlägg som sno0zer har skrivit i forumet
Av sno0zer

Fixa "gammal" trasig dator - råd önskas

Hejhej, i julas gick min dator sönder, jag är 99% säker på att det var grafikkortet som gick sönder. När jag avaktiverade kortet så funkade datorn (typ) när jag hade det igång fick jag artefakter över hela skärmen. Jag har helt enkelt struntat i att ha en dator sedan dess. Nu tänkte jag att det var dags att sätta i ett nytt GFX och börja gamea lite igen. Jag har suttit och funderat på ett XFX HD 5770 1gb från Inet.se
Jag har nog aldrig gjort ett så oinformerat beslut förr men eftersom det är så lite jag ska uppgradera så har jag svårt att motivera en månads studier. Jag ska även köpa mig en SSD disk och 2gb mer ram minne.
De frågor jag har är:

Kommer det helt enkelt att funka? Jag har svårt att se hur det skulle kunna gå snett men som sagt, har inte läst på.

Spenderar jag för mycket pengar på mitt GFX kort mot min nu ganska sunkiga CPU?

Finns det ett bättre alternativ i prisklassen? Jag fastnade lite för fort på just denna modell och har sedan alldeles säkert blundat för dåliga egenskaper i de recensioner jag har läst. Confirmation bias till 1000%.

XFX Radeon HD5770 1GB KAMPANJ! - Inet.se

Disken jag ska köpa: (Är ganska bekväm med denna men har ni input får ni gärna säga något)
80GB 2.5" SSD Intel X25-M G2 SATA - Inet.se

Köper likadana minnen som redan sitter där.

GAMLA DATORN som jag beställde:

Leadtek WinFast GeForce 8800GTS 320MB DDR3 TV-out HDTV DUAL DVI SLI-ready RETAIL PCI Express
LT8800GTS320

Corsair XMS2-6400 TWIN2X2048-6400 5-5-5-12 Xtreme 2x1024MB (tot. 2GB) DDR2 PC2-6400 800MHz with Heatsink

Cooler Master Centurion 5 Miditower ATX Black/Silver without PSU/utan nätagg.
CMCENT5BL

Hiper HPU-4M530 Type-M Black 530W ATX
HIPPSU-530BL

Asus P5B-E Plus iP965 4DDR2-DIMM 3PCI 3PCIe SATA Raid Audio GB-LAN Firewire Socket775 ATX
ASP5B-EPL-F

Intel Core 2 Duo E6420 2.13GHz 4MB FSB1066 Boxed (with cpu-cooler!) Socket 775
IE6420R

MVH

Av sno0zer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aeqvist
haha afan det är ju du nää det är sant...aja vi får väl vänta och se helt enkelt, men som du säger är det nog svårt för datorn att "höra" när man spela två strängar samtidigt.

Men det datorn lyssnar efter är tonen som de två strängarna skapar. Missar man ena strängen så sumpar man hela ackordet.

Av sno0zer

tar gärna en invite på

sno0ze@hotmail.com

Av sno0zer

Hehe, jag kör min diamondback på lägsta eller näst lägsta DPI hela tiden. Varför i helvete skulle man vilja ha 1800dpi? Overkill som fan.

Av sno0zer

ser mysigt ut. Dock så tror jag inte att jag skulle kunna pröjsa så mycket när man kan få ett fullt dugligt under 100-lappen.

Så en seriös lirare skulle inte vilja ha de t-bordet för att det är tjockt? Makes no sense dude. Det handlar om komfort och hur snabbt det är.

Av sno0zer

det ska väl vara så.. kensai ska inte ha armor, punkt. Annat vore fusk, att dra till med en dualclass lvl och sedan kunna ha armor, låter knepigt.

Av sno0zer

nån här som har fått en ordentlig pickup server match? Har lirat 4-5 st och känner inte att jag har kommit nånvart i min förståelse av spelet. Så fort jag kör infanterist så FETDÖR jag. Blir antingen bombad av artilleri eller så kommer en koptersquad och köttar mig. Dock så går det helt ok när jag kör tank eller kopter. Är det helt enkelt så att det är klurigare att köra infanteri?

Av sno0zer

varför inte? Jag utgår från att hl2 krävs dock, har de hl2?

Av sno0zer

hmm, du har inte lust att dela med dig av din nyckel om du ogillar spelet så? Har nämligen stor lust att prova.

Av sno0zer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MyRus
Om du tänker på hur stort Diablo fortfarande är så tror JAG det vore en stor tabbe av dom att göra Diablo 3 i 3D. Men ja chansen finns tyvär.

Jag är 90% säker på att jag läste, runt tiden då d2 kom ut, att blizz aldrig skulle göra ett 2d spel igen.

Av sno0zer

lirar bara q3 skitfin dator men det finns fan inga roliga spel nuförtiden.

Av sno0zer

Jag vill gärna ha tillbaks att man förlorar allt när man dör.. som i UO, de var fan störtskönt! Där fanns ganska lite utrymme för EQ uppgradering, man köpte helt enkelt bara 30st kryss av exceptional quality och 30st studded läder av exceptional quality och matrial sen kuta man ut med massa regents och köttade! Dog man så kutade man och hämtade nytt set med prylar eller så skaffa man lite pengar så man kunde köpa mer.
Men det gick även att uppgradera sig som fan, träna en drake i 100 år så blir han apmäktig, men dör han så dör han.. no coming back! UO var fan helvetiskt kul och intressant, synd att INGA mmog's verkar följa den stilen.

Av sno0zer

inte alla, kolla först. Oftast sitter en liten klisterlapp på om det är sånt tjaffs.

Av sno0zer

q3, offrade nog inte så hemskt mycket, hade inte så mycket att hämta då jag lirade som mest.
Den här sommaren suger dock jobbet mest, har fan 5-6 timmar ledig tid på dygnet som inte går åt att jobba, göra sig i ordning för jobbet och sova :/

Av sno0zer

+100$ på hörlurar, +900-1000$ på dator drygt +8000sek på ny dator då den förra blev kross i posten -400 dollar i försäkring som jag får tillbaks på den trasiga datorn.
Sammanlagt ligger jag på 700-800$ och 8000sek = 12 900 - 13 600 . Faaack illa det ser ut på pappret :(( Kommer verkligen inte ha tillräckligt mycket glädje utav den datorn för de stålarna!

Av sno0zer

Hur som helst så är det lustigt om grafikkortet väljer att lägga ner eftersom Hzen är osynkad, men jag vet noll om sånt shit visserligen så jag vet inte vad som är möjligt

ediT: nepp, det hjälpte inte. skiten startar om ändå!

Av sno0zer

Hehe, får ta en testperiod på några dagar så jag märker om det blir någon skillnad.
Finns det någon lösning om det eventuellt skulle visa sig att det är just frekvensen som krånglar? Så att jag kan ha 75Hz dvs.
Tack igen för hjälpen, uppskattas!

Av sno0zer

Sitter visserligen inte vid datorn just nu, men är 99% säker på att jag drog upp frekvensen till 75Hz, nått knepigt med det?

Av sno0zer

Grafikkortet ger upp, slumpmässigt?

Hoi där, jag har alldeles nyligen köpt en ny dator och plockade smärtfritt ihop den. Jag har dock fått problemet att skärmen slocknar slumpmässigt när jag startar spel, bara när jag startar dem inte mitt i spelperioden. Resten av datorn rullar på, ljudet kör på osv. Tror inte att det är ett värmeproblem då det skiter sig när spelet ska ladda, altså innan jag kommer in i det och det verkar fan nästan förbestämt då jag tror inte ens att lilla loading skärmen till q3 kommer fram innan det är krash på G.
Det händer som man kan ana altså även på ett pissgammalt spel som q3, det händer även när jag försöker starta FEAR ibland.

Operativsystem: Microsoft Windows XP Pro x64
Processor: C2D e6420
Processorkylare: Scythe Infinity (världens största kylare? )
Moderkort: ASUS P5B-E plus
Minne: 2x 1gb
Grafikkort: Leadtech 8800gts 340mb
Hårddisk: 250gb sata 2 (kommer ej ihåg märket, uppdaterar sen)
Nätaggregat: Hiper Type-M 530 eller 580 W
Övrig kylning: 1x120mm insug 1x 120mm utblås
Övriga komponenter: Samsung sata brännare
Temperaturer: runt 44-46 full belastning och runt 30ish i lådan. 58 grader på GFX idle, kanske är lite mycket.

Det enda jag kan komma på är att grafikkortet är monterat liite lite snett då det satt en sån där satans irriterande "böj" eller vad fan man ska kalla det mellan PCI slotsen i lådan som hindrade att den satt rakt. Annars var allt superduper. Möjligen kan mina moderkortsdrivrutiner vara dåliga då jag inte hittade skivan i lådan och körde "trial and error" på drivrutinerna på asus hemsida tills jag hittade ett par som inte var raid, var chipset och funkade att installera.
Vore väldigt tacksam ifall någon har några ideer, blir jävligt orolig när man köpt nya grejor och så funkar det ibland, skitkonstigt.
Aja, tack på förhand, Gustav.

Av sno0zer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flamso
Du har säkert köpt en mus för 700kr.

Själv så tycker jag att sk "gamingmöss" faktiskt är mycket bättre och skönare än vanliga sunkmöss medan jag inte ser någon anledning att byta till ett "gamingt-bord" då den enda funktionen jag möjligtvis saknar är att kunna hålla in skitmånga knappar samtidigt, vilket de flesta inte ens levererar. Därför kan man lika gärna sitta på ett t-bord för en hundring och välja laptopstyle eller nåt om man gillar det.