Inlägg

Inlägg som qwerty12345 har skrivit i forumet
Av qwerty12345
Skrivet av Creatooz:

MSI B350M Gaming Pro kräver BIOS VERSION 7A39v23 (V2.3) för att stödja R5 1500x.
Kortets original bios klarar bara Rysen7.
(Vissa moderkort har "bios version" skrivit vid en av PCI-E portarna, som kortet lämnar fabrik med.)

Verkar som att jag får lämna in moderkortet för BIOS-uppdatering helt enkelt. Tack för hjälpen!

Av qwerty12345
Skrivet av dunis90:

Ibland måste man ta ut grafikkortet för att använda den integrerade grafiken. Men din processor har ingen integrerad grafik. Så bäst vore att testa grafikkortet i en annan dator, eller testa ett annat grafikkort.
Testa olika RAM-stickor i alla portar.

Det kan även vara BIOS måste uppdateras för att processorn ska bli kompatibel. Haken är att du måste ha en kompatibel processor för att uppdatera BIOS.
Annars kan du helt enkelt haft oturen att få defekt moderkort eller processor.

Kom på att standoff's kan vara felet... Skall man skruva bort de standoffs som man ej behöver för att skruva fast moderkortet? Tänket ifall det kunde skapa en kortslutning.

Av qwerty12345

Har samma problem, löste du det? Och hur isf

Av qwerty12345

Nybyggd pc startar ej, behöver hjälp!

Nu är det så att jag precis byggt ihop en dator till min lillebrorsa som såklart var jättetaggad och betalade för halva kalaset själv. Byggde ihop den och skulle starta den, men får ej upp någon bild från datorn till skärmen? Testat med DVI och VGA från moderkortet till skärmen och även med DVI från grafikkortet till skärmen. Testade starta den med endast 1 RAM- minne, det som sitter i DIMM-slot 1 (Vilket jag antar är det man använder om man bara har 1 RAM-minne?). Alla kablar från PSU:n sitter i, och fläktarna i chassit, fläkten på grafikkortet samt CPU-fläkten snurrar och lyser. På moderkortet lyser Debug LED på CPU, vilket betyder att det är något fel på CPUn antar jag? Är helt säker på att jag installerade den rätt och den får ström, tänker att moderkortet kanske har fel där (eller hoppas snarare)? Behöver nu hjälp för att lösa detta problem, har lite dåligt samvete då jag ej vill förstöra för lillebrorsan :/. Vi kollade även så RAM-minnena, moderkortet och CPU:n var kompatibla så det bör ej vara problemet?

Specsen:
PSU: Corsair VS550 (550 watt)
GPU: MSI Geforce 1050 Ti 4GB Aero ITX
CPU: Ryzen 5 1500x
SSD: Toshiba 240 GB
Moderkort: MSI B350M Gaming Pro
RAM: HyperX Fury 2400Mhz

RAM-minnena är köpta från komplett och resten av delarna från Inet.

Tack på förhand!

Kan tillägga att jag testat att spamma Delete medans datorn går igång för att komma in i BIOS, men det funkar ej heller? Är det någon magisk knapp jag inte trycker på vid start? Känns som att jag ej skall behöva trycka på något för att få upp en bild till skärmen

Av qwerty12345
Skrivet av Esseboy:

Kör i vind, håll dig under 1,4 volt! Värsta som kan hända är att den inte vill boota igen och då är det bara att rensa BIOS med att dra ur det lilla batteriet på moderkortet en stund (eller om det finns en clear CMOS jumper eller knapp)

Skulle börja med att höjja Vcore till 1,3 sen börja öka multiplierna vart efter Testa max temp i AIDA 64 FPU stability test.

https://www.aida64.com/downloads

https://www.sweclockers.com/artikel/6161-overklocka-core-i7

Om jag bara höjer BLCKn till typ 150 så borde jag väl ej behöva höja volten? Enligt forumet du länkade så verkar det vara så men är ny så vill gärna ha det bekräftat

Av qwerty12345

Överklocka i7 950

Någon som har settingsen för att överklocka i7 950 till 3.5 ghz? Har stock cooler så vet ej hur långt jag vill pressa min gamla cpu

Av qwerty12345
Skrivet av anon78208:

En kortslutning är ett väldigt specifikt fel. Det finns många andra saker som kan gå fel med ett nätaggregat. Hur vet du att det är frågan om just kortslutning?

Jag vet inte men det verkar som det efter allt mitt googlande Har du något annat tips på vad det kan vara? Alltså nätagget dör och sedan så slutar det att funka helt så att jag måste byta ut det, och om jag inte minns fel så öppnade jag upp ett efter detta hade hänt och då var säkringen brunnen.

Av qwerty12345
Skrivet av elBenko:

Låter mer som att ni borde se över elnätet i hemmet

Hmmm det är endast nätagget som har reagerat? Ingenting annat i huset har slutat funka när nätaggregatet har kortslutit.

Av qwerty12345
Skrivet av mrqaffe:

Vad menar du med att nätdelen kortsluter ? Menar du att de skadas pga att du ansluter nått som är kortslutet eller menar du verkligen att nätdelarna i sig drabbas av interna kortslutningar, det låter osannolikt att flera nätdelar går sönder internt av sig själva inom så kort tid.

Det är endast nätaggregatet som kortsluter, allting annat i datorn klarar sig. Det sker inte när jag ansluter någonting speciellt, det har bara hänt medans jag har suttit och kollat på youtube eller liknande

Av qwerty12345
Skrivet av hipstergamer:

Första frågan blir, har du glömt att sätta i distanser i chassit till moderkortet?

Nej det har jag inte glömt

Av qwerty12345
Skrivet av Gurraahh:

Billigaste och smartaste alternativet imo är att beställa en X5660/X5650 sexkrärning XEON från aliexpress, kostar kring 200-300kr och ger en bra prestandaboost för pengarna. Detta är budgetalternativet, men har du pengarna (5000-6000) så kan det givetvis vara värt att byta plattform då din som sagt är 10 år gammal.

Jo har funderat på det, har funderat på att beställa moderkort, cpu samt ram minnen men tänkte vänta tills jul och se ifall det blir någon schysst mellandagsrea Har du några förslag på prisvärda komponenter som klarar av shadow of war och pubg mm?

Av qwerty12345
Skrivet av Semjonov:

Har den börjat krascha och därför snart "går i graven" eller är det bara att du tycker den är gammal och därav antar att den dör snart? Dom brukar ju klocka rätt bra så att om den är seg kan du klocka upp den.

Jo tänkte klocka den, problemet är bara att jag ej vet vilka inställningar jag ska ha och hur mycket min fläkt klarar av, jag använder fläkten som följde med

Av qwerty12345

Kortslutning

Har under två års tid haft tre stycken nätagg som kortsluter, vilket inte borde hända så ofta enligt mig. Undrar vad problemet kan vara? Två stycken corsair cx600watt har kortslutit och ett från coolermaster på 500 watt. Kan det vara mitt gamla moderkort (ASUS P6X58D-E) som det är fel på som gör att det kortsluter, eller någonting annat? Tacksam för svar

Av qwerty12345

ASUS P6X58D-E

Tjenare! Tänkte kolla om ni känner till några hyfsade cpu's som är kompitabla med mitt ASUS P6X58D-E? Vet att det är gammalt och är inte så kunnig, så tänkte fråga här om hjälp, då jag precis köpt en ny gpu och skulle vilja ha en ny cpu. Kör just nu med en i7 950 3.07 Ghz som jag tror snart går i graven. Tacksam för svar!