Inlägg

Inlägg som mindbeat har skrivit i forumet
Av mindbeat
Skrivet av orp:

Jag tycker personligen att gränssnittet är helt irrelevant när det gäller utveckling så länge du kan kicka igång din editor och kan starta terminaler.

Både ja och nej. De vill ju till att man har något man trivs med och som underlättar livet. Kan ranta om vad jag sprungit in i för problem med Unity och vad jag ser som fördelar med t.ex. Cinnamon, men ser ingen poäng me det. Man kör de som funkar bäst för en själv.

Första intrycket tror jag är viktigt. Ifall man är familjär med Windows, så är de nog lättare att gå till ett desktop som har en mer klassisk layout. Annars kan allt design-fluff förvirra den redan förvirrade användaren

Sedan om man vill kunna välja svenska å förvänta sig en bra översättning, så är de någon väl etablerad distro som gäller. Kändes som översättningen var lite klen i PopOS, även om Ubuntu delen förmodligen är bra översatt så var inte PopOS del så imponerande.

Men jag är med dig. Stabil å etablerad!

Av mindbeat

Om man pratar Ubuntu är ju gränssnittet inte lämpligt för nån som är van vid look and feel från Windows. Personligen har jag försökt ett antal gånger att var kompis med det, mest för att stock Ubuntu var ganska vanligt i utveckling på kontoret. Nu kör vi alla Mint

Om De är Ubuntu som blir nästa vända så satsa på Kubuntu eller varför inte Cinnamon desktopen https://ubuntucinnamon.org

Edit: Vi kör Debian på våra embedded produkter. De funkar prima här, men skulle nog inte installera detta på Desktop för att få en nice out of the box experience med steam/dxvk/proton/Nvida osv. Då har man att göra.

Av mindbeat

Tack för en skön stream! Även som longtime-Linux-frälst är de spännande att vara med i erat utforskande av Linux Distros. Ang. .desktop är de en launcher i form av en text fil. Att den öppnas i text editor är för att den inte är markerad körbar. Man tycker att steam borde fixa detta men förmodligen en säkerhets mekanism. De går att ordna genom att högerklicka egenskaper -> rättigheter och välja "Tillåt körning av filen som ett program" iaf i Linux Mint. Sen kan man göra de lite mer häftigt om man vill använda terminalen, varför inte korrigera alla .desktop på en gång. Förutsatt att de är en svensk installation, så

cd ~/Skrivbord && chmod +x *.desktop

Av mindbeat

Sjukt kul initiativ grabbar! Jag bytte till Linux för 10 år sedan, Sen jag började jobba som Embedded-Linux utvecklare. Så Linux på Desktop är ju såklart ett krav. Blev lite ledsen i ögat när Anton sa att Linux Mint ser ut som Windows 98 haha Distrohoppat endel men har fastnat för Mint, då de funkar riktigt bra. Kanske inte de flashigaste men grymt användarvänligt. Och även perfekt för utveckling. Dock är standard ikonerna lite tråkiga nu förtiden. Jag har installerat "breeze-icon-theme" och confat sǻhär! Lite mindre win98-look

https://owncloud.nixdev.com/s/qYSn0Fmd9YO0e58/download

Av mindbeat

Kör Linux Mint på alla mina Desktops och Debian på NASen och servern. Men dualbootar till Windows 10 AME för mina VR race sims

Av mindbeat

Jag kör Linux Mint. Sjukt nöjd med det.
I bland dual-bootar jag till Windows 10 AME, för lite VR-spel. AME versionen är rätt skön, nedstrippad version av Win10 - moddad av användare, för att få mer integritet och kontroll över operativsystemet.

Av mindbeat

Äldre Linux Dator skänkes.

Tja!

Håller på att rensa ut lite i mina gömmor då jag ska flytta.

Kanske någon dator-intresserad son/dotter som vill lära sig Linux?

Spec
Intel Core 2 Duo (2 kärnor @ 2.8 ghz)
400 GB HDD
3 GB RAM
Nvidia 8800 GT - 2x DVI
DVD läsare

Datorn funkar bra till surf och mail samt ta dom första stegen till att använda Linux.

Kommer förinstallerad med Linux Mint 20.1, Testat av så allt funkar som de ska.

Hämtas på plats.

Läs hela annonsen här

Av mindbeat

Hallå!
Tänkte bara dela med mig av min erfarenhet.

Jag har runt 68 i IPD. Så ytterläget borde funka bra.
Köpte en 64GB och en 256GB. En till tjejen och en till mig
Dock hade jag svårt att fokusera i 256GB versionen, och jag får ont i huvudet och kan inte fokusera på håll. I 64GB versionen ser jag perfekt även på håll, och djupet blir tydligare.
Jag skickar returnerar den och hoppas på att få ett bättre ex. Men slutsatsen är att de verkar vara små variationer på dom tyvärr.

Av mindbeat

Tänkte bara skriva några tankar kring topic!

Jag tror att Linux-Deskop kommer fortsätta växa framöver. Kanske inte i en radial förändring. Mer organsikt. Linux är ju dominerande i de mesta utom Desktop. Dock skapar ju Stream/Proton är en bra brygga att få över användare tex.

Jag hade personligen velat ha Adobe över också, men vi har ju pro videoredigeringsprogramet DaVinci tex. Jag tror på ju fler användare som använder de desto bättre stöd kommer Linux Desktop att få, vilket i slutändan gynnar alla.

Sedan Windows 10 har blivit en bloatig intigritetskränkande, seg soppa, som har anammat samma idiologi som Google, att samla in data om användaren, så tror jag att de har bidragit till att fler ser sig om, och spanar alternativen.
Och förövrigt tyckte jag om Windows 10 till en början, hårdvaru accelererat modernt UI, och där drivrutiner installerades sömlöst i bakgrunden osv, tills att jag upptäckte att telementary scanna min disk och käkade 30% CPU vilket gjorde att spelen laggade, och uptäckte att jag hade minimal kontroll över uppdateringar, och vad jag vill dela med mig om... Sen började Gallery hashtagga mina bilder och de var inte så inponerande. Och mer skit när man grävde gjorde upptäckten att allt inte stod rätt till.

De har börjat pratas mer om Linux i mer vanliga kanaler. tex. Linus Techtips har ju börjat promota Linux på hans kanal, efter missnöje med Win10 tror jag... Så de är en spännade utveckling.

Jag har distro/desktop hoppat endel, och använt Linux som default desktop sen iaf 10y+ bakåt.
Dock har jag aldrig varit ett fan av Ubuntu/Unity och ständigt försökt hitta min setup som jag är nöjd med. Chris tinus sumerar https://www.youtube.com/watch?v=MpyjIah6HYQ

Dock måste jag ju slå ett slag för Linux Mint. Sedan version 19 har dom lyckats i mina ögon att bygga de bästa för mig hittills. Den användarvändiga distron, optimerad och polerad, utan massa designflum och utan att ta bort funtionalitet för powerusers, och ett naturligt steg från Windows.

Over and out!

Av mindbeat

Politisk åsiktsregistrering förbjöds för myndigheter i och med 1969 års grundlagsreform... Vi har tagit oss en bit därifrån där datainsammling har blivit de nya guldet. Löjligt hur makten tar sig friheter. Sådana lagar pushar för öppen implementation av mjukvara, där användaren har kontroll över sina enheter. Jag hoppas på att Pinephone banar väg för en ny öppen standard inom mobiltelefoni där vi kan köra Linux utan stängda trojaner installerade aka google tjänster osv.

Av mindbeat

Jag bjuder 1300:- för processorn + frakt

Av mindbeat

Bjuder 600kr + frakt

Av mindbeat

Sweet!

Av mindbeat

Tänkte bara nämna att jag fick hem min Shimian QH270-IPSMS för några dagar sedan som jag beställde från green-sum!
När jag fick den hade jag ett långt streck i skärmen, i anslutning till en låst pixel.. dock försvann den plötsligt när jag slog på och av DCR i OSD. Vad jag förstod skulle DCR vara någon auto kontrast ljus-styrka men detta verka inte fungera dock, då detta tonade ner skärmen till helt svart.
Jag kan även nämna att det går bra att driva denna skärm på VGA i 2560x1440@60 från en SB i3 (GMA HD 2000), Läste runt om på nätet att detta inte skulle gå, dock fungerade detta för mig. Försökte även köra den på HDMI utgången vilket jag ej lyckades med, testade 25-40 hz vilket endel har rapporterat att detta skall gå, vid 2560x1440 över HDMI. Mitt ex skiljer vitbalansen över skärmen och jag har några låsta pixlar. Dock syns dom inte om man inte granskar skämen med lupp mot svart bakgrund. Efter strecket försvann blev jag galet nöjd med skärmen. over and out!

Av mindbeat

No offence men 10-20 är ju en extremvidvinkel... Antar att detta inte var on the spot vad du tänkte dig?
Ljusstark normal zoom så skulle jag checka sigma 17-50 2.8 IS eller canons 17-55 2.8 OS.. annars skulle jag slå ett slag för sigmas 17-70 OS HSM som börjar på 2.8-4,5 bra obektiv, ger mkt för pengarna. Canons 15-85 är också riktigt mysig men kostar lite mer, dock inte lika ljusstark.

Av mindbeat
Skrivet av The_SLain_Man:

Behövs verkligen PCH kylaren eller duger inte orginal när det inte kommer något luftflöde över den?

Ja precis. Jag testade med orginalkylarn först, men den blev riktigt varm ca 60-65 grader och även om PCH skulle klara detta så värms ju hela mobo:t upp, så den kylaren var välbehövlig. Nu ligger PCH runt 40-45.

Av mindbeat

Ah tack för påminnelsen! Ska bli spännade

Av mindbeat

Haha Klockren!

Av mindbeat

Hahaha! Snopet snopet!

Av mindbeat

Haha Klockren!