Inlägg

Inlägg som mindbeat har skrivit i forumet
Av mindbeat

Space:ad Cpu kylare!

Av mindbeat

Jag saknar faktiskt lite känsla av mer "sandbox style" frihet som i stora banorna i BF2/BF1942, där man kan klättra upp i feta master, flyga om kring osv & spinga en bra bit ut i kartan utan att man hamnar utanför och blir "dödad". BF3 Känns som ett pimpat BF BC2 enlig min mening, men jag tycker det är bra och grafik mässigt ser det ju awsome ut och det har stor potencial. Lite BF2-big-map pack och vi är i himlen.

Av mindbeat

Spännade att CPUn påverkade resultatet såpass. BF3 verkar verkligen vara optat för att kräma ut resurserna till max.

Av mindbeat
Skrivet av mindbeat:

Har uppgraderat trots min !(fetaplånbok) med ett beg. GTX 480

Ja just det, Mitt Nätagg sket sig när jag satte i det nya gaffet. Så +700 spänn för ett FSP 650W

Av mindbeat

Har uppgraderat trots min !(fetaplånbok) med ett beg. GTX 480

Av mindbeat

Jag kan bara hålla med! Jävlar vad pill det ligger bakom BF3 känns riktigt lovande.

Av mindbeat

Haha Klockren!

Av mindbeat
Skrivet av HolyFather:

"Så gåre när man köper det välrenommerade datorskärmsmärket 'Sony'!" (skulle man kunna säga om man ville vara elak, men det vill ju inte jag... hehe.)

Men jag har också varit med om det en gång - har för mig jag löste pipet genom att koppla ur en dåligt jordad transformator/batterieliminator i ett annat grenuttag som var inkopplad på samma propp. Mindbeat, kanske är värt att testa att bara ha dator+skärm, inget annat, inkopplat på samma propp? Går ju snabbt. En fråga: har skärmen kretsar för att fungera som en LCD-TV också? Normalt sett ska en vanlig datorskärm som inte har det, inte ha möjlighet att generera ett pip någonstans. Om skärmen har inbyggda högtalare och pipet försvinner när du disablar ljudkortet i BIOS har du ju svaret där.

Har också varit med om att göra en dator så tyst så att det lilla bruset i surroundsystemet lät högre än datorn, sånt suger

Fina grejer, men vi vet ju att den riktiga eliten kör utan chassi, bara lösa komponenter på skrivbordet haha.

Tackar för tipset! dock funka det tyvärr inte, Skärmen har rätt många år på nacken, och ska väl bytas ut så småning om endå. Men man vill ju inte köpa grisen i säcken igen nu så får kolla in i nån it-butik och fråga säljarna om jag får provlyssna en skärm.

Av mindbeat
Skrivet av lordmetroid:

Jag köpte själv en helt passiv server, dock så använde jag mig av en Intel atom då jag inte har så stora krav på min server. Men detta projekt verkar väldigt intressant för att använda som vanlig desktop. Dock så fattas det ett grafikkort, tror du man kan ha ett relativt modernt grafikkort för att spela och multimedia och ändå få den helt passiv?

Har ingen jätte-erfarenhet där, Dock kylde jag något Nvidia GF2 passivt för 100 årsedan. Dagens gaffekort kräver dock ganska krämig kylning. Hittade en nice tdp lista över gaffen här:
http://www.geeks3d.com/20090618/graphics-cards-thermal-design...
GF 560 eldar 150w så jag tror den nöten blir svår.
i3:an ligger ju på 65W och den kräver ju en ganska stor kylflänsen för att gå passivt.

Om man vill ha en passiv burk med hyfsad grafik är det väl Amd Liano A8-3800 man ska snegla på

Av mindbeat
Skrivet av JWLinux:

Nice! Gillar det minimala chassit i kombination med kylflänsarna! Blir nog något liknande för mitt mini-itx moderkort och i3 processor.

En fråga, vad är det för tangentbord du har? Ser riktigt trevligt ut

Tackar Skrev det tidigare i tråden men det är ett gammalt ICL terminal tangentbord, Fick tag i det när jag praktisera på Ellos för typ 9 årsedan. Det är någon ibm 122-key kopia. Tangentbordet hade komponenter som var daterade 1977, vilket var lite ball

Av mindbeat
Skrivet av vilse.se:

Intressant bygge, en fråga bara varierar kyl effekten om den står upp eller ligger ned med tanke på flödet i heatpipen och luften

Ah jag testade lite i början, dock inget över-fet-benchande, men jag upplevde det som att den kylde av sig snabbare stående på högkant.

Av mindbeat
Skrivet av Z68:

Härligt, man är inte ensam om att ha tröttnat på fläktar & oljud även om det här bygget inte är riktigt i min smak (jag gillar lite mer diskret framtoning) så är det är kul att smaken är olika ! Jag har inte hunnit med att göra en bygglogg på mitt senaste projekt men jag ska se om jag kan få ihop lite tid till det.

Jag får tills vidare hänvisa till den här tråden, lite information finns men bilder saknas:
Undervolta/underklocka en Intel Core i3 2100T

Här finns en bra bild på min låda: Lian-Li PC-50B

Jag har tidigare byggt 2 datorer i ek (galleriet / extern länk) men eftersom jag i somras byggde en TV-möbel istället (i ek förstås) så ville jag ha en dator i stil med surroundförstärkaren: Dator - centerhögtalare - surroundförstärkare ... allt på en hylla för att få en trevlig symmetri.

Så länge SSD kostar en smärre förmögenhet för 2TB så fick det bli en kompromiss med 3 stycken 2.5" 5400rpm i RAID 0, mycket tystare än 3.5" och för att ytterligare dämpa dem så stoppade jag in dem i Scythe SQD2.5-1000

Och för att understryka det där med diskret, varken LED:en till strömknappen eller hårddisken är inkopplad

Ah gött! Ek datorn var ju riktigt fet Smart det med 2.5" diskarna, Behöver nog i framtiden utöka min lagrning men det får ju inte väsnas så det var ett bra tips. Lycka till med ditt bygge!

Av mindbeat
Skrivet av huxflux:

i bild 2 ser det ut som kylflänsen tar mot chassit. Om den gör det kan det vara vettigt att fila bort under lite grann så att det inte sker värmeledning på själva chassit. Detsamma gäller om den nuddar vid gallret.

Ah tänkte faktiskt göra det, men då värmeöverföringen var obefintlig så brydde jag mig inte om det.

Av mindbeat
Skrivet av php_p:

Vilken dist är det du kör?

Ubuntu Server 11.04

Av mindbeat
Skrivet av Daniel86:

Du har inte några siffror på strömförbrukning?

Har funderat på en i3 länge nu som server/brandvägg osv, alla reviews jag har kollat på har ju sett rätt så lovande ut.

Tyvärr inte, men det ska jag kolla inom snar framtid.

Av mindbeat
Skrivet av Mörkret:

Lite kul egentligen att någon bygger en helt tyst dator, sen använder man världens mest högljudda tangentbord.

Ah, Tyvärr är inte tangentbordet mekaniskt. Det är ett omlackerat ICL terminal tangentbord med IBM 122 key layout, hittade komponenter i det som var daterat 1977

Av mindbeat

Ah vad kul att burken hamnade på framsidan
Tack så mycket för alla nice kommentarer!

Av mindbeat

Ah vad kul att ni gilla burken Kostnaden landade nog på runt 3500 + disken, som jag hade sen tidigare.

Av mindbeat
Skrivet av Starric:

grymt! gillar att du tänker utanför den berömda lådan, bokstavligt själv hade jag nog valt ett mindre plastigt chassi dock, och inte ställt den på högkant. blir det inte lite sidotungt? framförallt när du kapat foten?

Tackar Na den står riktigt stadigt, Fotstödet behövs igentligen inte, men det ser lite snyggare ut med det på

Av mindbeat

Ah tangetbordet är ett gammalt ICL terminal tangentbord, Vet inte riktigt när det är ifrån men det komponenter som var daterade 1977.