Inlägg

Inlägg som anon300311 har skrivit i forumet
Av anon300311

Gå över till Wi-Fi?

Hej,
Har en hel del kablar osv draget överallt men funderar på att bygga ut mitt Wi-Fi till Wi-Fi 6 kör UniFi saker och i och med de tänkte jag skrota kabel helt överallt.

Är de något att föredrar? Ända jag tänkte ha kabel till är min NAS. Sen köra Wi-Fi överallt annars så som Apple TV , sonos m.m.

Är de något negativt? Wi-Fi 6 lär ju vara stabilt nog.

Av anon300311
Skrivet av Laxpudding:

Enligt en skumläsning från lite googlande säljer Apple enligt oenliga analytiker runt 4 miljoner Macbook-modeller om året. Viss spår högre, andra spår lägre.

Med tanke på skärmarnas egenskaper skulle jag gissa att Apple med de volymerna helt enkelt kan vända sig till paneltillverkarna och få panelerna exakt som de vill ha dem. De behöver inte finkamma marknaden och lägga bud på standardpaneler.

Då kan man också bygga den här typen av funktioner.

Precis, Apple säger: detta ska vi ha! Tillverkaren säger OK.

Av anon300311
Skrivet av infigo:

Vad skiljer detta vad man kan göra på andra professionella datorer med tillgång till egenkalibrering? Lika så med 3e parts spectrometer som displaycal.
Lenovo vet jag har haft integrerad spectrometer i p50, P70 och andra professionella modeller och tror inte de är ensamma. Men de kräver själva kalibrering.

What? spectrometer som displaycal. ??? DisplayCal är inte en spectrometer

Av anon300311
Skrivet av improwise:

Ja, han är det när det kommer till kalibrering därför han behöver göra comeback och göra en artikel om detta!

Av anon300311

Tyst NAS?

Hej,
Jag behöver en tyst NAS för en disk, ska endast ta backups och lite annans lagring så det behöver inte vara någon prestanda.
Tänkte slänga in en 2TB SSD i den.

Men vill inte ha något som har en fläkt som låter som ett jetplan då den kommer sitta i samma rum som jag arbetar i.

Av anon300311
Skrivet av Laxpudding:

Ah, låter ju som en bra idé till skillnad från det där med AppleTV och en iphone.

Dags att damma av recensionshatten och göra en tillfällig comeback?

Av anon300311

Apple har gjort det igen!

Gud älskar displayen på min MacBook Pro 14”.
Och inte nog med det Apple har byggt in ”egen kalibrering” man laddar ner egna ref videos från Apple kör dom i QuickTime med sin egna colormeter / spectrameter sedan skriver man in värdena.

Kolla här;
https://support.apple.com/en-us/HT212851

@laxpudding detta måste du göra ettt test utav och publicera en artikel! Du får gästspela på sweclockers eller macradion.com !

Av anon300311
Skrivet av SanTeoX:

Jag förstår det, är ju bra att poängtera. Sen får folk så klart göra som dom vill och jag menade väl med mitt inlägg att det är en mindre sak att göra jämfört med mycket annat. Jag tror ju Apple väljer att sälja en dator med 10 procents rabatt framför att en person väljer ett annat märke för att man inte fick någon rabatt. Typ. 🙂
Jag tror säkert det går att knalla in på en Apple store och få till några procents rabatt ändå eller få något tillbehör på köpet 🙂

Möjligt. Dom hade krav på indrag 2011 när jag köpte sen verkar dom tagit bort det kravet så misstänker att de är lite åt de hållet du säger kostar mer att hantera och verifiera alla intyg än att ge alla som köper rabatten.

Av anon300311
Skrivet av Allexz:

lagbrott?
Hänvisa gärna vilken av svea rikes lagar som behandlar apple rabatter

Tänk ett varv nu. De brott som begås är bedrägeri som att du om du inte är student lurar Apple att du är det.

Skrämmande att du inte förstår de

Av anon300311
Skrivet av SanTeoX:

Nej jag håller med dig, det var rstolpe som tyckte att det var ett stort bedrägeri att göra så.
Jag har barn i skolålder plus en fru som är lärare så jag kan utan problem handla där, dessutom.

Tyckte inte de va en ”stor sak” men ville bara pointera det för ev folk som inte är berättigade då de ibland kan verka vara fritt fram men är ändå ett lagbrott.

Av anon300311
Skrivet av SanTeoX:

Är nog knappast ensam om en så simpel sak som en rabatt på några procent. Du går kanske aldrig mot röd gubbe heller. Du har antagligen aldrig laddat ned en MP3-låt? Inget av det är ok heller.

Såklart jag har men jag är medveten om att de är ett lagbrott med.

Edit;
MP3 låtar osv är preskriberat sedan länge 😅

Av anon300311
Skrivet av SanTeoX:

Säkert, tror dock varken Apple eller någon annan direkt bryr sig. Gör dom det så lätt att beställa med rabatt så är det ganska givet att folk nyttjar det.

Skulle bli en fin artikel i Aftonbladet när någon åker fast:

”Privatperson fast för bedrägeri, köpte mac-dator till 10% rabatt”

Tror inte det ens är 10% rabatt på öppna education store. Är det inte typ 7% rabatt där?

Nu är det lugnt, min fru är inom utbildningssvären så helt ok att beställa. 😁

När dom ställer ut elsparkcyklar för uthyres helt öppet på gatan då är det så lätt att stjäla dom med Man kan inte tänka som du gör lagar och regler finns. Likväl som ev. avtal som skall följas.

Av anon300311
Skrivet av gonace:

Sant, ser ut som att många ligger på runt 1% och vissa med minusmarginal, Inet AB verkar vara lite finare på 4,77% men de är ju mer nichade.

Sen kan vinstmarginalen justeras beroende på hur mycket skatt osv man vill betala - du kan te.x göra avräkning för vissa saker på en sida utav räkenskapsåret för att fina siffrorna.
Vistmarginal är efter allt är betalt dvs löner m.m.m.

Av anon300311
Skrivet av Kezzo:

Kör du med någon slags docka eller vanlig kabel hdmi -USB c DisplayPort- USB c ?

Både och, alltså jag har kört med Tunderbolt -> Displayport , Docka (Belkin) och även USB-C kabel.

Av anon300311

Du kan inte spåra den om inte serienumret är kopplat till ett AppleID dessvärre.
Apple kommer inte heller hjälpa dig med det. FBI mfl ville ha hjälp men fick blankt nej.

Av anon300311
Skrivet av SanTeoX:

När jag köpte min MacBook Pro för, visserligen ganska många år sen, så var det bara att se till att få länken. Mitt ex studerade då så jag beställde via henne. Beställde i mitt eget namn och datorn fraktades till min arbetsplats. Inga problem.
Eftersom hon även då var mitt ex så bodde vi på olika adresser, tror inte de bryr sig nåt särskilt faktiskt. Sen kan man ju använda education store, där får man ju rabatt med, även fast den är lägre. Det är väl ingen direkt kontroll där ens. Föräldrar till barn som studerar kan ju handla där, och är ju knappast något som kollas upp.

Stämmer, men det klassas juridiskt som bedrägeri som att det helt klart framgår villkoren för att få dessa 10% rabatt.

Av anon300311
Skrivet av Kezzo:

Jag är ny på Mac precis fått min första Mac också jag har kikat på lite kablar typ USB c till hdmi samt lite olika dockor men ska avvakta lite 30 hz låter Inge kul .

Den stödjer såklart mer än 30hz jag kör 4K60Hz nu från min M1 och har även kört 1440p med 170hz eller om det var 150hz

Av anon300311
Skrivet av winterlogic:

Jag köpte en M1 Macbook Air i grundutförandet för ett par månader sedan, guld. Jag gillar designen och den känns väldigt bra byggd, som jag hade förväntat mig. Skärmen är fantastisk. När det kommer till just M1 och prestandan är jag väldigt nöjd i allmänhet. Har märkt att ibland laddar batteriet ur hyfsat snabbt när datorn fått stå över natten. Skärmen släcks ju och antar att den går in i någon form av Sleep-läge, men vissa gånger har den förlorat tiotals procent av laddningen över en natt vilket förbryllar mig lite.

Annars så håller den ju laddningen mycket bra i längre stunder av standby, med locket nere eller helt avstängd.

M1 känns ju mycket snabb och responsiv, sällan att datorn saktar ner, och gör den det (när snurrande badbollen dyker upp) så är det ju just det programmet som blir lite segt, inte datorn som sådan, verkar det som.

Jämfört med mina Windows PC så är det ju inte natt och dag eller liknande, men den är minst lika pigg som de är.

Precis som du är inne på är det att när du har din skärm upp går den inte in i riktig deep sleep mode vilket då resulterar i att vissa bakgrundstasks körs.

Av anon300311
Skrivet av TuHack:

Satte precis upp min MBA M1 (första bärbara mac) men fick inte rätt på varken usb-c till hdmi adapter eller en liknande kabel med inställningarna 4K60. Borde väl gå? Max är 30hz vilket inte är så trevligt. Apples multiport sägs klara det - även om där inte står M1. Andra bekräftade varianter?

Lite märkligt begränsade skärminställningar. Hittade 4K30/60/85 först med options tricket. Annars verkar det vara en riktigt trevlig maskin.

Har kört 1440p i 170hz eller om det vara 150hz.

4K fungerar i 60hz jag kör det idag med min m1.

Av anon300311
Skrivet av SCORPIUS:

Vad pratar du om? Som i varför skriver du detta till mig? 🤔

Det vet man inte haha, blev lite fel.