Inlägg

Inlägg som thesutex har skrivit i forumet
Av thesutex

Meh iPad Pro er min daily driver med magic keyboard men svenska kronan verkar inte tycka man ska uppgradera i år ..

Av thesutex
Skrivet av Full Strike:

Tack för input! Ja Philips har ju många trevliga produkter i ekosystemet, men så många gånger jag svurit när lampor slumpmässigt inte tänds eller när jag behövt para om med bryggan och den fullständigt vägrat, extra kul med taklampor så man måste dra skarvsladdar och hålla upp bryggan 2mm från lampan 🥲 Nej tacka vet jag brygg-fritt! Nu sägs det ju att Philips ska få stöd för matter men behövs fortfarande en brygga vad jag förstår..

Har du ork köper du en mini server och kör HA på denna, parar alla zigbee grejer på en USB sticka här och skippar alla hubbar. Du kan köra varje ”ekosystems” hub mot HA och styra allt därifrån med. Änklare ibland med update och stöd för knappar etc. Beror på produkt , det är en jungel. Och du får agera support hemma 😂

Köp det som funkar bäst för sitt jobb i smarthemmet och som funkar med HA.

Allt har sina pros cons. Jag tröttnade lite och kör all automatik i homekit då det funkade bättre med iPhones och HomePods som fins i varje rum. Men en dag, då jäklar 😂

Av thesutex

philips hue er jo en av dom mer solida systemen så varför ska det ur? som ovan skriver det fins inget ”system” å köpa inn sig i för allt det där som kommer va framtidsäkert och supporterad. det er HomeAssistant vägen med all pill support och krångel det kommer innebära sen om du tycker det er kul så er ju det bara kanon. annars fins ju homey etc.

shälv gör jag nog IT på jobb så jag kör det mesta i Apple Homekit, och bridgar allt som inte stöds dit via HomeAssistant. sen kanskje jag byter över någon gång jag har det tråkigt och er sugen på att bygga om allt.

keep it local!

Av thesutex

Köp det billigaste.. jag tog hem en foundersedition, coulwhine as f..

Av thesutex

Geez. En tid innan hårddisken alltså . Köpte min 200MMX 1997 med 3.2 gb disk som liten pöjk , den där fyller du aldrig kommentaren på köpet 😂

25 år utan CRC error ? Hah

Av thesutex

Köp inte Intel isåfall , köp en AMd med 3d cache. 7800x3d er defacto standard idag för gaming

Av thesutex

hmm. ditchade USG för opnsense, kanskje dags å byta tilbaks då

Av thesutex

kluven. gillar one plug to rule them all, men inte jungeln av kablar det det fins 100 olika sorter, hstigheter på data / laddning, data at all? olika överföringsstandarder etc.

Av thesutex
Skrivet av Allexz:

… navigera rymden och fortfarande inte ha lyckats ha en arbete/fritid balans som vore hälsosamt.

Spaceships har otrolig pris per kvm och fruktansvärt trångt, förvänta jobba mer i rymden 😂

Av thesutex

Billig laddare är snabbspår till bränder. Ikea kan man troligen lita på dok så tumme upp

Av thesutex

Lurar för spel. HomePods för musik .

Av thesutex

Annonsen är avslutad

Av thesutex
Skrivet av McMillan:

Ironi min vän, Ironi.
Apple har uppfunnit allt på denna planet, t.o.m, skivat bröd...

iBread 😂

Av thesutex
Skrivet av Rouge of Darkness:

vad har du för butiker tillgängliga?

ska jag handla lokalt så är det lokala coop buiken som gäller annars är det typ bara ica som finns tillgängligt tror jag innom någorlunda rimligt avstånd.
(känns rätt kontraproduktivt att åka typ 10 mil enkel resa för att veckohandla i någon butik med marginellt billigare priser typ willys eller lidl...)

misstänker att du högst troligt har betydligt fler alternativ inom rimligt avstånd.

Har rätt många , handlar på en Ica maxi som är billigast . Coop är dyrt , Willys har er meh, Hemköp dyrt, Ica näras dyrt, Lidl nej tack

Av thesutex
Skrivet av Amiroo:

600 kr Kan hämta närsomhelar

se pm

Av thesutex

vart bor ni? i sthlm kostar en lätt veckohandling med vettiga proteiner och grönt typ 1500 för 2 vuxna ett barn.

Av thesutex
Skrivet av star-affinity:

Tycker de har det överlag trevligaste operativsystemet för datorer. Svårt att se förbi. Sen gör de en del annat bra också, som trevliga bärbara datorer. De har ”lossless” ljudkvalitet på sin musiktjänst (Dolby Atmos likaså). Men uppenbarligen lyckas de få till en del dåligt också.

dont feed the trolls 😂

Av thesutex
Skrivet av Wilworin:

EU gör allt för att förhindra monopol och det är exakt det som det här handlar om. Apple har ett monopol som EU försöker bryta och då blir de sura och hittar på ursäkter och skyller ifrån sig.

Hur kan man ha et monopol när alternativet fins i Android ? Eller får man inte bygga closed plattforms i EU om dom har mer en X antal användare ?

Av thesutex

du har bara en timma på dig innan rabatten åker, men er ju 60 dagars öppet köp

Av thesutex
Skrivet av dlq84:

PWA finns på Android också... Så vad snackar du om? Lustigt att Google klarar av att stödja PWA OCH samtidigt tillåta flera olika webläsarmotorer... Nästan som att det är ett svepskäl av Apple för att kunna plocka bort funktionalitet som konkurrerar med App Store...

jag sa vel inte att det inte fins på Android?! det var mer en comment om detta detalj styrandet som ni verkar tycka EU ska hålla på med.