Inlägg

Inlägg som thesutex har skrivit i forumet
Av thesutex

Inga konstigheter , gillar man inte det får man förboka en annan plats , typ webhallen och välja betala i butik

Av thesutex
Skrivet av Bot - Medium:

Ja, touchen har fungerat. Jag har bytt på iphone 11, iphone X och 7. Som ovan nämnde så kanske "TrueTone" inte fungerar eller färgåtergivningen kanske är sämre men inget jag eller de jag hjälpt har märkt. Man får väl se det som ett försök att få en relativt billig telefon. Jag har ej koll på hur det blir för skärmar med högre refreshrate heller.

Du köper bara en skärm och sedan flyttar kameror, och högtalare från "sensorhubben".

testat aliexpress etc? dom har ju OLEDs för 500kr.

Av thesutex

Byta skärm iphone

Någon som har gjort detta själv ? Isåfall vart köpte ni era parts ?

Har en 12 PRO jag tänkte prova på så ungen kan ta den.

Av thesutex
Skrivet av ronnylov:

Däremot har man sett kollegor som jobbar hemma trots att de har VAB. Har till och med ett namn - "vobbar".

Sjukt barn er inte samma som barn som måste ha attention och stöd 24/7. VAB ofta för att man fick va hemma. Nu när man jobbar hemma kan man ju jobba och gå iväg hjelpa med mat, läxor eller annat vid behov. Iallafall om barnet er lite äldre.

arbetet görs så arbetsgivare och kolleger happy, och man slipper VAB avdrag i lönen samt stress med ta igjen arbete sen

win win

Av thesutex
Skrivet av Jourmumriken:

Jag är ganska taggad på ARM datorer i vardagen helt ärligt.

kör en macbook och vad dom har gjord med batteritid på arm vs performance er ju helt sjukt. blir kul när det kommer fler plattformar upp to speed på armfronten

Av thesutex
Skrivet av drwlz:

Varför väcker diskussioner om distansarbete så starka känslor hos folk egentligen?

du kan vel insert any hot topic i dagens politiske klimat i den där.. varför ska person X bry sig om vart person Y jobbar, har för preferens av partner, preferens av politik etc etc

fråga om någon gillar el bilar så exploderar forumet

Av thesutex
Skrivet av leafbranch:

Sen vet vi att det också finns en hel del folk som jobbar hemma för att kunna göra andra sysslor på arbetstid.

Tycker själv att folk är mer engagerad tillsammans om man är på fysiskt på plats. Blir mer mig, min och mitt på distans.

fins minst lika många som inte jobbar på kontoret

och din sista mening er ju rätt subjektiv för dig. kom på mitt jobb och häng på kontoret, jette socialt och engagerande att titta på 80 kolleger som sitter i teamsmöten och inte ens hinner luncha ihop

Av thesutex

många bittra her inne borde nog byta jobb prova ett hemmajobb, där behöver man inte jobba als tydligen, typ samma som VAB enligt vissa,. det er ju kul med sjuka barn, som en semester

Av thesutex
Skrivet av zogez:

Dags att rensa upp bland allt mygel med hemarbete. Många som gör allt annat än att jobba på sin då kallade arbetstid. Handla träna hämta barnen mm.. inte konstigt mycket är dyrt när anställda i företag/kommun/ inte gör rätt för sig . Onödiga personalen kostnaden. Mygel på hög nivå.. värsta är att folk skryter helt öppet om det..

Har många kolleger som låter så på jobbet. Dom är som regel inne varje dag och sitter å fikar konstant och pratar om hur allt är västerns fel😂

Av thesutex

Hämtar popcorn så allt er redo för hemmajobbshatet från folk som inte har möjligheten jobba hemma 😂

Av thesutex
Skrivet av Homdax:

Homeworld 3. Vackert, men en del småstrul. Q&A verkar ha varit på semester.

hur är det? läste mig fram till att det inte als er samma kännsla, inte samma style på cutscenes etc, och en rett cringe story?

Av thesutex
Skrivet av Gorian:

Får jag fråga hur du gör med mer "avancerade" scenarior ("om X är hemma OCH y är sant GÖR abc...")? Jag har flera gånger försökt begripa hur man får till det i Hem/Genvägar, men går bet.

korta svaret, i dont! det ultra smarta hemmet som styrs med mobilen blev för mig för krångligt. man fick besök, barnvakt etc och inget funkar.

kör t.ex mycket knappar med funktioner som man triggar shortcuts, och har hue dimmer remotes på alla ”ljusbrytare” så man kan styra dom fysisk med.

då hela huset värms av en nibe som har en intrimmad värmkurva (som også värmer vatten) med inbygd smart price adaption så skippar jag hela den biten.

rullgardiner kör jag på IKEAs, ljus ikea+hue, sensorer aquara.

styr undan BT+Wifi på trådlösa grejer, tröttsamt nog å byta batterier på zigbee prylar.

jag er også rett hård på lokal styrning, och blockar aktivt i min firewall all trafik externt på saker jag inte litar på som kinaprylar.

kalla mig paranojd, men hadde för par år sen en Siemens Smart Ugn som nått hände med, vaknade mitt i natten av konstiga ljuder från den, slog sig av på av på, ugnen va skitvärm, fick rycka elen .. bort från wifi efter det

Av thesutex

Meh iPad Pro er min daily driver med magic keyboard men svenska kronan verkar inte tycka man ska uppgradera i år ..

Av thesutex
Skrivet av Full Strike:

Tack för input! Ja Philips har ju många trevliga produkter i ekosystemet, men så många gånger jag svurit när lampor slumpmässigt inte tänds eller när jag behövt para om med bryggan och den fullständigt vägrat, extra kul med taklampor så man måste dra skarvsladdar och hålla upp bryggan 2mm från lampan 🥲 Nej tacka vet jag brygg-fritt! Nu sägs det ju att Philips ska få stöd för matter men behövs fortfarande en brygga vad jag förstår..

Har du ork köper du en mini server och kör HA på denna, parar alla zigbee grejer på en USB sticka här och skippar alla hubbar. Du kan köra varje ”ekosystems” hub mot HA och styra allt därifrån med. Änklare ibland med update och stöd för knappar etc. Beror på produkt , det är en jungel. Och du får agera support hemma 😂

Köp det som funkar bäst för sitt jobb i smarthemmet och som funkar med HA.

Allt har sina pros cons. Jag tröttnade lite och kör all automatik i homekit då det funkade bättre med iPhones och HomePods som fins i varje rum. Men en dag, då jäklar 😂

Av thesutex

philips hue er jo en av dom mer solida systemen så varför ska det ur? som ovan skriver det fins inget ”system” å köpa inn sig i för allt det där som kommer va framtidsäkert och supporterad. det er HomeAssistant vägen med all pill support och krångel det kommer innebära sen om du tycker det er kul så er ju det bara kanon. annars fins ju homey etc.

shälv gör jag nog IT på jobb så jag kör det mesta i Apple Homekit, och bridgar allt som inte stöds dit via HomeAssistant. sen kanskje jag byter över någon gång jag har det tråkigt och er sugen på att bygga om allt.

keep it local!

Av thesutex

Köp det billigaste.. jag tog hem en foundersedition, coulwhine as f..

Av thesutex

Geez. En tid innan hårddisken alltså . Köpte min 200MMX 1997 med 3.2 gb disk som liten pöjk , den där fyller du aldrig kommentaren på köpet 😂

25 år utan CRC error ? Hah

Av thesutex

Köp inte Intel isåfall , köp en AMd med 3d cache. 7800x3d er defacto standard idag för gaming

Av thesutex

hmm. ditchade USG för opnsense, kanskje dags å byta tilbaks då

Av thesutex

kluven. gillar one plug to rule them all, men inte jungeln av kablar det det fins 100 olika sorter, hstigheter på data / laddning, data at all? olika överföringsstandarder etc.