Inlägg

Inlägg som legaim har skrivit i forumet
Av legaim

Windows har kraschat, går inte reparera

Hej!

Göra en lång historia kort, jag försökte boota från USB då jag skulle installera HiveOS för mining. Efter det får jag detta meddelande:

Stoppkod: Inaccessible boot device

Jag har försökt att göra en systemåterställning men det går inte.....

Av legaim

3070 och 3060 kompatibelt med mitt moderkort?

Hej!
Jag har detta moderkort: Asus p8z68-v pro. Jag undrar om detta kort är kompatibelt med 3070 och 3060 korten?
Jag frågade en kille på Youtube som sade att han trodde inte det men på pc-specs finns moderkortet med som kompatibel.

Av legaim

Tack för ditt oerhört gedigna svar!! Uppskattar det otroligt mycket. Jag är som sagt helt novis på detta med mining.

9. Om jag har förstått det rätt, låt oss säga att jag köper ett grafikkort för mellan 5-10 tusen, jag borde kunna "få tillbaka" åtminstone en stor andel av detta genom mining?

Jag har sedan två år tillbaka tänkt bygga en "gamingdator", nu när jag har blivit intresserad av mining har jag tänkt att det passar bra på så sätt att man kan generera en ganska ansenlig summa med grafikkortet och det gör det till en mera fördelaktig investering.

10. Mellan tummen och pekfingret vad skulle du säga är "rimliga" priser att köpa 5700 XT och 3600 Ti för? Finns det någon bra hemsida där man enkelt kan se MSRP? Jag lutar mera åt NVIDIA faktiskt, såsom du säger verkar deras kort bl.a. ha ett väldigt bra andrahandsvärde.

Av legaim
Skrivet av 9inety9ine:

Precis, om du inte överstiger sex grafikkort behöver du inte en adapter.
Det måste inte samma exakt samma modell men jag rekommenderar att inte blanda Nvidia och AMD trots att det går eftersom det kan bli rörigt. Du kan blanda med Polaris och Navi och andra AMD-kort utan större bekymmer men personligen hade jag försökt hålla mig till en modell, i ditt fall 5700 XT. Om det är 1st MSI 5700 XT, 2st Powercolor 5700 XT och 3st Sapphire 5700 XT har alltså ingen betydelse. Man kan alltså blanda som man vill men det kan vara lättare, speciellt om man är nybörjare, att börja med en modell t.ex. 5700 XT.

Tack för att du klargjorde detta också, det var som jag tänkte mig men skönt att få bekräftelse av ngn som vet och bara spekulerar

Skrivet av 9inety9ine:

3300kr är mer än dubbelt det jag betalade för min. Alldeles för dyrt. Max 1500kr annars hade jag valt Z390-A Pro istället.

Jag anade att det var rätt så mastigt pris.

Skrivet av 9inety9ine:

5. TeamRedMiner är inte en motsvarighet till Nicehash utan enbart en miner som t.ex. Phoenixminer eller T-rex miner.

Okej, jag förstår. Hur kommer man enklast åt TeamRedMiner? Är det bara att man laddar ned efter man har installerat HiveOS?

Skrivet av 9inety9ine:

6. Min 3060 ti @ 61 MH/s 120w drar in 0.00341 ETH per dag, eller 6 USD i skrivande kurs. Med bra undervolt och överklock och om du bios-moddar ditt kort kan du, beroende på hur tur du har, nå 58-60 MH/s 120w. Då skulle jag gissa att din 5700 XT kommer dra in runt 0.0031 ETH eller ~47kr/dag före el.

Tack för jämförelsen! Det är bra att man får en fingervisning. Det finns dock ett litet dilemma, jag trodde jag skulle få tag på ett RX 5700 XT kort men jag har inte lyckats.

7. Vad skulle du råda mig att leta efter begagnat? Finns det några fabrikskort du skulle avråda mig att köpa?
Mitt mål med miningen är att kunna komma upp i åtminstone 500 kr/månad efter elräkningen är betald med ett grafikkort. Sedan när det är "betalt" kan jag överväga att skaffa ett till.

8. En till fråga, vad tror du om utvecklingen med mining? Kommer det kunna fortsätta vara lönsamt nästa år exempelvis? Jag förstår att det är självklart en svår fråga men vad är dina tankar?

Av legaim
Skrivet av 9inety9ine:

1. Om du enbart ska gräva med grafikkortet och inte CPU spelar CPU inte speciellt stor roll.

Tack för att du klargjorde detta! Detta har varit en återkommande fråga för mig.

Skrivet av 9inety9ine:

2. Ja, men med max sex kort till såvida du inte använder en 1 till 4 PCIe adapter. Jag använder inte dessa men har hört blandade åsikter om dem.

Har jag förstått det rätt att om jag "bara" använder max 6 GPU då behöver man ingen adapter, är det bara om jag går över 6 st?
En parantes till det, när man lägger till extra GPU måste det då vara exakt samma grafikkort?

Skrivet av 9inety9ine:

3. Jag skulle rekommendera Asrock H110 Pro BTC+ som jag själv för att slippa ovannämnda adaptrar. Parad med en G4560 och 16GB RAM. Om du inte hittar en H110 billigt blir den du valt bra.

Jag hittade en ny för lite över 3300 kr via Computersalg, är det för "dyrt" tycker du?

Skrivet av 9inety9ine:

4. HiveOS. Enkelt att komma igång och ännu enklare att använda. Det är även väldigt lätt att ladda upp BIOS-filer och snabbt flasha grafikkorten.

Tack för tipset! Jag skall kolla in detta.

Skrivet av 9inety9ine:

Till sist rekommenderar jag starkt TeamRedMiner som är gjord för AMD-kort.
Förövrigt ser din setup bra ut.

5. TeamRedMiner, är det en motsvarightet till Nicehash, Betterhash, Honeyminer osv?

6. En till fråga, vad tror du ungefär det här grafikkortet skulle kunna generera per dag via TeamRedMiner, om man betalar ca 1-1.5 kr/kwh? Jag försökte googla men har inte lyckats hitta.

Till sist, stor tack för din input! Jag uppskattar det mycket

Av legaim

Feedback på min kommande första mining rigg

Hej!

Jag hade tänkt börja med lite mining av kryptovaluta. Jag är helt novis med mining så förbehåll för dumma frågor.
Hur tror ni den här setup:en skulle fungera?

GPU Radeon RX 5700 XT 8GB OC
CPU Intel celeron G4930
Motherboard MSI Z390-A Pro
RAM Valfri DDR4 ram
SSD Valfri SSD
Stativ, valfri

1) Min första fråga är om GPU och CPU skulle vara kompatibla? Vad jag förstår när jag gör en bottleneck check kommer CPU vara 100% bottleneck. Men det kanske inte spelar ngn roll när man kör mining från GPU? Det här med bottleneck kanske bara är aktuellt om jag skulle köra gaming?

2) Skulle det här vara en bra början och att man sedan kan skala upp relativt lätt genom att lägga till ytterligare GPU?

3) Har ni några förslag på en bättre nybörjarrigg som man relativt lätt kan skala upp?

4) Vilket OS skulle ni föredra att jag kör? Linux eller Windows?

Tack för hjälpen

Av legaim

Vad säger ni här i forumet, tror ni det blir något/några släpp nästa vecka? Eller helt enkelt när är nästa släpp och var i så fall? Jag hade igång Distill men var tyvärr upptagen just när släppet kom på CDON.... suck..... Sedan nu fick jag notis om att jag hade använt upp mina 30 email notiser hehe.
Så jag får förlita mig här på forumet.

Av legaim

Tankar och frågor om PS5 distributionen

Hej! Sitter här på kammaren och funderar över leveranser av PS5-konsoler, det verkar som att de kommer sporadiskt till olika ÅF och det är svårt att få en överblick över själva distributionen.

Jag utgår ifrån att SONY skickar sina konsoler antingen via fraktfartyg eller flyg efter de har blivit producerade i deras fabriker, men vad händer sedan?
.
1) Känner någon till hur själva distributionskedjan är för PS5 konsolerna, går de direkt från SONY till respektive ÅF eller finns det en distributör som mellanled?

2) Finns det kanske flera distributörer?

3) En annan sak jag har undrat över är att det verkar variera hur mycket svar man får från sin ÅF angående när och hur leveranser kommer. Visst, generellt sätt är de flesta mer eller mindre tystlåtna men såsom jag förstår har vissa ÅF varit mera "tystlåtna". Kan detta kanske bero på fråga 2 och att de helt enkelt har distributörer som är lika "tystlåtna".

Av legaim
Skrivet av Hestkulan:

Beror mycket på hur långt avstånd du sitter ifrån TVn hur bilden kommer bli i jämförelse. Samt om du tänkt dig 4k i samma storlek eller större.

Jag kommer sitta ca 1.5-2 meter från TV:n, jag hade nog tänkt mig en liknande storlek i TV för den kommande 4K.

Av legaim

Uppgradera Samsung TV från 2013/2014 för PS5?

Hej!

Jag har den här TV:n: https://www.netonnet.se/art/ljud-bild/tv/46-50tum/samsung-ue4...

Min fråga är hur mycket sämre upplevelse jag kan tänkas ha med denna jmf med en 4K TV?
Jag vill inte riktigt införskaffa en 4K i dagsläget då det delvis är en ekonomisk fråga men också att jag vill vänta och se vilka TV-apparater som släpps framöver och skaffa någon som är mera framtidssäker.
Någon här som kanske har en PS5 och har en liknande TV och kan berätta om sin upplevelse? Hur var skillnaden t.ex. jmf med PS4 på samma TV?

Av legaim
Skrivet av Cybrus:

Det finns väl inget tydligt mönster mer än att släpp brukar vara mån-tor. Ofta under förmiddagen till tidig eftermiddag.

Tack för ditt inlägg! 😎👌

Av legaim

Jag spinner vidare på tråden. Har någon märkt om det finns något mönster när företagen får in PS5-konsoler. Såsom jag förstod det fick Power, Netonet och Webhallen in konsoler idag (Säkert något mera företag). Det jag undrar är det måndagar man skall titta lite extra eller kan leveransen komma närsomhelst i veckan?

Av legaim
Skrivet av DaKingZ:

Någon som har lista på vilka sidor som har släpp istället för förbokningar? Vet bara om NetOnNet och MaxGaming hittils.

Jag har förstått att dessa kör utan förbokningar:
CDON
Power
Maxgaming
Netonnet
Elgiganten

Osäker på denna:
Amazon??
Någon får gärna korrigera mig och lägga till hehe

Av legaim
Skrivet av Shinjed:

Precis Var inte garanterat att fungera när jag beställde, men har testat den ett bra tag nu och fungerar riktigt bra. Notera dock att det inte är ett superstarkt ljudkort för hörlurar, mina är 250ohm och fungerar bra. Vet ej hur det fungerar med högre.

Ett stort tack för ditt inlägg! Jag kanske testar i den närmaste framtiden =D

Av legaim
Skrivet av Mayhem SWE:

I princip ja, förutsatt att din förstärkare har just en 3.5 mm hörlursutgång då och inte en sådan större plugg vad de nu heter (som då kräver en adapter).

Dock misstänker jag att den bästa lösningen är att koppla till TVns hörlursutgång, eftersom du då bör kunna få ut ljud genom förstärkaren parallellt. Kopplar du till förstärkarens hörlursutgång så brukar de väl normalt sett endast mata ljud till den utgången och ej längre till högtalarna.

Den har en 3,5 mm: Jag använder en chrome-cast audio för tillfälligt. Perfekt! Ska testa detta! Stort tack!

Av legaim
Skrivet av Shinjed:

Själv kör jag med en Audient ID14, kopplar optiskt från TV till den, kan då välja att få ut ljudet via antingen högtalare eller hörlurar inkopplat i enheten. Denna går också att ansluta optiskt till förstärkare om man så vill, kan få ut ljud från alla konsoller till mina datorhörlurar, samtidigt som man sitter i voice chat

Det är ett externt ljudkort, anslutet till datorn via USB.

Vad coolt! Så har jag förstått det rätt man kan via Audient ID14 överföra ljud från TV/Receivern till datorn?
Den här apparaten känns också riktigt bra om man vill producera musik? Det är också ett mål jag har för framtiden hehe

Av legaim
Skrivet av BumBumX:

När du säger ljudsekvenser, menar du bara ljud som kommer ifrån spelet eller ska ljud ifrån typ mic också spelas in?

Ett alternativ jag kommer på på rak arm, om du bara vill ha ljud från spel, är att köpa ett capture card. Då kan du spela in allt och sen klippa i filen och redigera bort bild.
Nackdelen är att det kostar en liten slant.

Jag vill bara spela in ljudet från TV-spelet. Du tar upp en bra poäng med capture card, jag tänker faktiskt köpa det lite senare i framtiden, då jag planerar att streama. Nu i dagsläget vill jag dock bara "spela in" lite ljud från TV-spelandet.

Av legaim
Skrivet av Mayhem SWE:

Det absolut enklaste är att koppla en kabel från hörlursutgången till en mikrofoningång på datorn. Dock viss risk att du inte kan få något ljud direkt ur TVns högtalare samtidigt, vilket kanske eller kanske inte är ett problem beroende på om du har till exempel en hemmabioförstärkare du vanligen kör ljudet genom. Har du en förstärkare kan du antagligen koppla från en hörlursutgång på denna också.

Tack för ditt svar! Jag har en Onkyo AV receiver TX-SR508. Så om jag kopplar från hörlursutgången på den och in i mikroningången på datorn så borde det fungera? Jag behöver då alltså en 3,5 mm kabel med hane, hane?

Av legaim

Spela in ljud från TV till datorn

Hej!
Jag skulle vilja spela in ljud från min TV och då föra över det till min dator, t.ex lite ljudsekvenser från när jag spelar på mitt PS4.
Det här är min TV:
https://www.webhallen.com/se/product/173565-Samsung-46-LED-TV...

Har någon förslag på hur man kan göra detta?

Av legaim
Skrivet av hypermode:

Äsh vafan synd jag slängde ett par precis sådana minnen igår, som också suttit i en Macbook Pro. Tänkte att de inte längre är relevanta, men du hade ju kunnat fått dom av mig.

Åh... vad snällt av dig!

Skickades från m.sweclockers.com