Inlägg

Inlägg som eFoppa har skrivit i forumet
Av eFoppa
Skrivet av ramlösa:

Betalar för 3st olika streaming tjänster, plus Netflix som syrran pröjsar för ett extra konto.
Så jag har inga större moraliska problem med att min "evil clone" tankar något när man inte hittar något att titta på.

Nu har jag inte statistiken framför mig, men jag vet att det gjorts undersökningar som visar att Piraterna också är de största konsumenterna till streaming, bio, merch osv. Det är lite synd att inte branschen tar tillvara på detta. Jag är tämligen säker på att de flesta pirater skulle välja ett legalt alternativ om innehållet och kostnaden matchade förväntan. Det har som tidigare påpekats musikbranschen löst.

Av eFoppa
Skrivet av Edin_II:

Hej allesammans!

Vill bara påminna om att SweClockers forumregler gäller även i kommentarsfält. Inlägg som strider mot reglerna kommer att plockas bort och upprepade regelbrott kommer att leda till avstängning.

Specifikt § 7 - Piratkopiering som vi kommer titta extra på. Ni får gärna diskutera ämnet piratkopiering men all antydan på att ni har piratkopierat material eller hur man piratkopierar material är förbjuden.

Om du vill läsa mer om våra regler kan du se dem här.

Att skaffa Plex eller Kodi utan piratkopiering är som att köpa en diskmaskin och sen stå och handdiska. 😅

Av eFoppa
Skrivet av AllMessedUp:

ARN är väl rätt värdelöst. Ger endast en rekommendation & synpunkter. Sen inget mer.
Finns liksom inget dom kan göra, mer än att ge sin åsikt.

Värdelösa är de inte. Deras beslut är rekommendationer och inte juridiskt bindande. Många företag följer deras rekommendationer. Viss har till och med inskrivet i villkoren att de följer ARN. Sen är det även vanligt att kortföretagen också följer ARN. Jag drabbades av ett företag som vägrade göra rätt för sig trots ARNs rekommendation. Hörde av mig till kortutfärdaren som kompenserade hela beloppet inom ett par dagar.

Av eFoppa
Skrivet av ztenlund:

Problemet är som du själv noterat att ARNs beslut saknar juridisk mening. Det är en rekommendation. Så är det ju givetvis idag också gällande själva tvisten, men åtminstone behöver inte konsumenten betala för det. Det är heller inte klarlagt hur man hanterar företag som löser tvisten men inte betalar avgiften. Blir dessa uppsatta på Råd & Röns lista?

Av eFoppa

Skiter i själva summan 150kr, men har lite problem med denna rent principiellt, sett ur Konsumentköplagens perspektiv. Den fastslår att man som konsument inte ska drabbas av kostnader pga fel i vara. Den ger även konsumenter rätt till skadestånd för kostnader som uppkommer pga felet i en vara.
Problemet här är att en anmälan till ARN troligtvis inte kan ses som en sådan kostnad då den sker på konsumentens bevåg.
Tycker detta beslut går emot propositionen till konsumentköplagen.

Sen är du ju givetvis bra om man kan minska antalet oseriösa anmälningar. Tänker dock att det finns andra sätt att göra detta på. Exempelvis borde de korta ner tidsfristen för svar och kompletteringar.

Av eFoppa
Skrivet av TotalF:

Focal Bathys - någon som har dom och kan säga något inspirerande för en som sitter och hoovrar med fingret över köpknappen?

Och apropå anc så har jag redan ett par av Sonys senaste wh1000xm5 och även om de gör allt kring anc, mikrofonljud osv väldigt kompetent så tycker jag att musiken blir lite... lidande i dom.

Bathys får ju trevliga reviews men alltid kul att höra vad SweC säger

Bathys spelar bättre än wh1000xm5 imo, men personligen tycker jag inte skillnaden motiverar priset. Har väl inga problem ekonomiskt med Bathys men känns lite bortkastat. Ungefär som att jag föredrar min vanliga espressomaskin hemma, men till bilen har jag precis beställt en portabel variant. Jag skulle inte använda den portabla hemma eller släpa med den stora på resor. Behöver man verkligen toppkvalitén på ljudet för ett par trådlösa när de ska användas ute i icke optimala förhållanden? Bara en tanke.

Skrivet av adfactory:

Hello galningar.
Det är dags att skaffa nya jobblurar. krav: over-ear, trådlösa med mic (kör IP telefoni i lurarna) asbra om dom inte bli jättevarma, jobbpassen är 12h då har jag på dom nästan 100%
Pris helst under 3k, tveksam att företaget pröjsar extrema high-end

Vad ska jag kika på, kan vara gaming-headset eller andra, spelar ingen roll, RGB är inte nödvändigt

Står inte företaget för inköp av dessa eller får ni välja fritt själva mot ersättning? Tänker om det krävs i jobbet så borde väl dem komma med vettiga förslag?
Vår kundservice kör med Epos https://www.eposaudio.com/en/se/headsets och de verkar nöjda.
Men finns säkert en uppsjö liknande.

Av eFoppa

Hyundai Ioniq 6 awd Advanced med sollucka och digitala sidospeglar. Tekniskt sett inte ett köp utan förmånsbil.

Antlion Kimura Duo headset
Blir nog bra till sim-riggen nu när mina GSP370 sjungit sin sista vers.

Av eFoppa
Skrivet av oqvist:

Ja det är en udda best. Sämsta racet på kalendern men det hypas ändå av det största pga tradition och hjärntvätt...

Håller med helt och hållet. Tröttsamt att lyssna på hypen men antar de måste försöka göra något.

Skrivet av Hejss:

Problemet är ju främst F1 bilarnas storlek i kombination med hur smal banan är. I Formula E förra året så var det över 100 omkörningar om jag minns rätt. Så visst kan Monaco vara ett kul race, men inte med de f1 bilar vi har idag.

Har inte koll på Formula E men F1-bilarna har inte blivit bredare i nutid, däremot rätt mycket längre, vilket iof också kan vara ett problem för omkörningar.
Monaco körs enbart pga tradition, inget annat. Bra kval, dörrist race (förutsatt att det inte blir regn, krascher och annat kaos, det är ju det man får hoppas på)

Av eFoppa
Skrivet av Sweckid:

Är väll mer hans eviga försvarande av Red Bull i allt dom gör och allt som är dåligt vänder han alltid till något annat, 100 procent genomskinligt att han sitter med en verstappen tröja på sig och det är sjukt jobbigt att lyssna på.

Aha, jag kollar som sagt inte Viaplay. Vad är det som de gjort dåligt menar du?
Känns ju som de gjort i princip allt rätt? 43 av 51 race vunna senaste 3 säsongerna osv.
Själv ligger McLaren varmast hjärtat, även om jag imponeras av Verstappen som förare.

Av eFoppa
Skrivet av Sweckid:

Kör f1tv idag för första gången då viaplay gått ut, det är fruktansvärt uppfriskande att slippa Janne "Red Bull NO1" Blomqvist och hans bisittare AAAA VEST.

Kanon detta

Haha, fast de har varit rätt mycket NO1 senaste åren men du tycker inte kommentatorerna ska rapportera det som händer? 😅 Kör själv F1TV och är nöjd

Av eFoppa
Skrivet av Svensktiger:

Du menar att Norris var galet nära att nästan hinna ikapp Verstappen.
Nej Verstappen dominerade från start till mål, att Norris hämtade precis så mycket att han egentligen inte blev något hot var helt klart under kontroll av RB.
Som vanligt i F1 numera var det betydligt mer intressant bakåt i fältet.

Fast det är ju första gången på väldigt länge som det ändå vart lite fight om det. Jag tror ju Norris hade kunnat ta Max, men inte inom 1-2 varv. Norris sladdade rätt rejält sista 4-5 varven så han verkade inte heller ha jättebra grepp.

Av eFoppa
Skrivet av Calle:

Har själv en Nvidia Shield men sprang nyligen på det här dokumentet gällande Dolby Vision stöd hos diverse mediaspelare:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1jBIGF8XTVi9VmDBZ8a5hE...

Så även om materialet kan spelas upp är det inte säkert att det blir riktigt som tänkt.

Korrekt. Min upplevelse med Shield är att den inte hanterar DV särskilt bra.

Personligen tycker jag en realtekspelare, typ Zidoo (för lokala filer) + Apple TV (för streamingtjänster) är den ultimata kombon. Ska man bara ha en spelare hade jag nog valt Apple TV, men Shield är ett rätt bra alternativ också, trots att den har några år på nacken.

Av eFoppa
Skrivet av Bigmek:

Jag har funderat på soundbar men jag är tveksam. Tycker man återkommande hör folk som menar att det inte går att få riktigt lika bra upplevelse som med lösa högtalare. Jag gillar också tanken på att ha det modulärt så man lättare kan uppgradera vissa delar i systemet + att jag tycker vanliga klassiska högtalare är snyggare! Jag uppskattar dock tipset och ska definitivt ha med det i funderandet!

Mina helt subjektiva tankar.
Jag har gått tvärtom från ett 5.2.4 system med (SVS Ultra + Emotiva för- och slutsteg) till SVS Prime Satelliter och Denon X3600h till Bluesound Pulsbar+ och satelliter + Svs sub

För det första kan du bara skita i Dolby Digital Plus ”Netflix Atmos”. Ska du uppleva atmos så är det Dolby TrueHD Atmos, annars kan det vara
För det andra så behöver du 4 högtalare i taket vilket också betyder att du behöver en förstärkare som kan hantera 9 kanaler på ett tillfredsställande sätt om du inte hänger på ett separat slutsteg.
Min Denon X3600h på 9x105 watt klarade Svs satelliterna (85db) men inte på ett särskilt imponerande vis.

Jag va tidigare i lägret ”aldrig soundbar”, men de har kommit en lång väg och jag är supernöjd med min lösning idag. Nu har jag inte längre en projektor och dedikerat hembiorum. Hade jag det skulle jag absolut skaffat ett ordentligt system igen. Dock har jag svårt att se hur man löser ett fullskaligt atmos av bra kvalité för under 50k.
Men i ett vardagsrum fungerar soundbar förvånansvärt bra. Tycker inte du ska avfärda det utan att lyssna, speciellt inte med din budget.
Om du ska ha ett traditionellt system skulle jag kolla begagnat.

Edit: Att soundbar inte ger lika bra upplevelse stämmer till viss del. Men det handlar lite om vilka grejer man jämför med. Mitt SvS Prime Satellit och Denon system gick på 30k (utan sub). Min soundbar + satelliter går på ca 17k (utan sub) och jag skulle säga att det står sig väldigt bra mot Prime.
Om du har 15k till exempelvis Samsungs hyllade soundbar tror jag du kommer få kämpa för att hitta ett traditionellt system som gör skillnad.

Av eFoppa
Skrivet av rwkk:

men varan jag skickade gick sönder under frakten. All fine och klart jag ska ta tillbaks

Fast det är inte alls klart du ska. Enligt köplagen anses en vara avlämnad, om inte annat avtalats, när säljaren lämnat över den till speditör. Risken för varan står köparen för utan annan överenskommelse.

Av eFoppa
Skrivet av Jumpcut:

Okej, då har vi nog ganska olika syn på vad som är okej. I min värld så ska alla tillbehör som ingår följa med, grejerna ska vara rena och manualerna ske inte vara slitna. Annars får man sälja den som begagnad såsom exempelvis Webhallen eller Inet gör.

Om den enbart varit öppnad hade det varit en annan sak.

Det är ju tyvärr en nackdel med generös ångerrätt. Det ökar risken för slarv både från den som returnerar och säljaren som tar emot returen.
Men i ditt fall verkar det ju inte som det ska vara några problem att returnera

Av eFoppa

Oled som TV. Hade absolut kunna tänka mig Oled på någon av monitorerna också men är inte första parametern jag kollar på.

Av eFoppa
Skrivet av nocebo:

vart fick du tag i gateway ultran?

Inet fick in ett gäng i torsdags tror jag det va. De gick åt väldigt snabbt.

Av eFoppa

Bytt ut min gamla Asus router mot Ubiquiti UniFi.
Installationen va verkligen smärtfri även för någon som mig (halvt handikappad när det kommer till nätverk). Brukar alltid strula med nåt när jag byter router men inte denna gången 😀

Cloud Gateway Ultra
Switch Lite 8 Poe
AP U6 Lite

+ USW Flex Mini Switch (ej med på bild)

Av eFoppa
Skrivet av nu1mlock:

Det känns skumt för avkodningen från källmaterialet till LPCM är helt förlustfri.

Den riktiga begränsningen med Apple TV 4K är att man är begränsad till Dolby Digital Plus med Atmos om man vill ha just Atmos, samt att man är begränsad till Dolby Vision Profile 5 och 8. Remuxer är Profile 7 om man rippar sina filmer.

Däremot har jag sett nämnas att vissa föredrar Dolby Digital-inställningen hos Apple TV för att LPCM och Dolby Digital har olika nivåer och DD låter "högre"? Jag är osäker. Zidoo avkodar kanske inte till LPCM utan den kör DDP med passthrough och då blir det annan nivå på ljudet? Här gissar jag bara...

Edit: Har du eller någon du känner en iPhone så skulle du kunna testa att leka med "kalibreringen" (ingen riktig kalibrering förstås) och se ifall du gillar hur det ser ut - om du inte redan har testat.

Nä du har nog rätt. Det va olika volym och det är svårt att matcha dem utan att mäta.
Bildmässigt är det nog Profile 7 som ställer till det lite. Nåväl ska testa vidare lite. Körde Infuse för längesen men då hade jag ett riktigt atmos-system med 4 takhögtalare och va inte sugen på den begränsningen. Men med soundbar och satelliter så är ”atmos” ändå inte så intressant.

Skrivet av Pirum:

Håller egentligen med. Bland annat för att det är struligt att streama (lagligt från betaltjänster) i vettig kvalitet, för att det är lite extra jobb att få ut filmerna/serierna i rätt fps (23,976, 24, 25, 30, 50 eller 60 beroende på källmaterial), och för att en av HTPCns fördelar - att spela Blu-ray-skivor, är så jäkla krångligt att få till på ett rimligt sätt. Jag har PowerDVD (kanske inte senaste versionen, fick med den med någon optisk enhet jag köpte), och har provat en del andra, bara krångel. Gav upp att få ut PowerDVD i 24fps, fast det kanske går. Kodi är det jag helst vill använda, men det klarar inte av alla menyer, så känns lite B.

Dock, om man ändå har en PC till övers som redan står under TVn, och som barnen ibland spelar på, tja, den får stå kvar.

Ja låter vettigt. Nä att spela fysiska skivor är krångligt.
Körde själv Htpc med xbmc/kodi i många år. Men nånstans runt 2014-2015 tycker jag mediaspelarna blev så pass bra. Men har man en som fungerar som man vill osv finns ju ingen anledning att byta

Av eFoppa
Skrivet av nu1mlock:

Ja, lägg till mapparna du vill ha som favoriter. Jag har mapparna Movies och TV Shows som favoriter, även fast utdelningen också har några mappar till.

Det kan eventuellt krävas lite pillande med gränssnittet och dess inställningar för att det ska visas helt rätt på "hemskärmen".

Grymt tack!
Ska testa lite. Sitter och switchar fram och tillbaka med en film some är Dolby Vision och Dolby Digital Plus. Tycker kanske Zidoo ser och låter lite bättre. Frågan är om det är värt det för att ha två apparater. Helst skulle jag bara ha Apple TV. Får testa lite mer.
Men tack för infon!