Inlägg

Inlägg som Mayhem SWE har skrivit i forumet
Av Mayhem SWE

Vad finns det för alternativ på 96% lågprofil? Hetaste kandidaten just nu är nog Nuphy Air96 V2, de enda andra jag hittat hittills är Lofree Flow (100 Keys) samt Keychron K17 Pro.

Hade nog egentligen helst haft ISO layout men kanske blir tvungen att lära om till ANSI. Gillar inte riktigt heller att alla tre helt saknar marginal till piltangenter och numpad. (Kallas det 1800 layout med marginaler?)

Av Mayhem SWE

Bra att de äntligen löst så det går att köra två externa skärmar. Att det inte gick redan från första generationen Apple Silicon är anledningen till att jag för ett par år sedan valde en Mac mini M1 istället för en Air.

Av Mayhem SWE
Skrivet av Felixark:

Det är väl förbjudet att samarbeta på det sättet ?

Om det skulle samarbeta varför designad då Alphatauri en bil med helt annat koncept en Red Bull 2022 och 2023 ?

Sedan när bryr man sig om sådana teknikaliteter i F1? Visst lär FIA titta extra noggrant på vad just dessa två lag delar mellan sig, men det är ju helt omöjligt att kontrollera vad som sägs muntligen runt typ fikabordet. Var ju gnäll redan tidigare om att Haas delade för mycket resurser med Ferrari och då var det ju på riktigt två fristående team.

Och ja tidigare har Alpha Tauri/Cashgrab försökt bygga lite mer på bilen själva men med dåliga resultat senaste åren. Nu fick de ju order om att ta så mycket delar som reglerna tillåter rakt av från Red Bull och är väl även tal om att de skall flytta från Faenza till lokaler i England nära Red Bull. Lika bra då att inte tillåta samma ägare bakom flera team överhuvudtaget. I den andra sporten jag följer, landsvägcykling, är det absolut förbjudet.

Även om inga organiserade oegentligheter skulle försegå så blir det ändå en konstig situation. Tror du inte förarna i Cashgrab är extremt medvetna om på vems nåder de sitter i sätet? Oavsett vad de säger kommer de alltid vara mycket försiktigare att inte råka nudda Max bil än LeClerc, Hamilton, etc.

Av Mayhem SWE
Skrivet av medbor:

Det enda man skulle kunna göra för att röra om lite är ju att göra som i skidskytte, där man delar mer pengar och budget till sämre lag (nationer i det fallet)

Alltså att främst RB men också Ferarri/Mercedes skulle sponsra alla sämre lagen, kanske hårdare regler kring budget så det straffar sig mer att vinna alla race som förra året

Kan ju börja med att förbjuda Red Bull att äga två team. Sedan även justera så lagen längre ner i poängligan får spendera mer pengar än de i toppen, precis som det redan fungerar med tillåten vindtunneltid (som ju inte verkar varit mycket till handikapp om man har Adrian Newey…).

Av Mayhem SWE
Skrivet av Felixark:

Så ja bra start för Dino i år hoppas på en repris av hans säsong 2022 nu (:

Vad hände? Såg bara highlights och verkade som att han inte kom iväg alls i starten och hela fältet passerade…?!

Av Mayhem SWE
Skrivet av epkulse:

Är det jag som missförstår vad DMZ innebär

Ja. DMZ innebär inget mer än att all utifrån WAN inkommande trafik forwardas till en specifik host på insidan. Det har ingenting att göra med huruvida denna host har tillgång till LAN eller inte.

Av Mayhem SWE
Skrivet av socsoc:

Är det så med alla moderkort för Intel CPU?

I bästa fall ja. Är väl inte särskilt vanligt att det alls går att dela bandredden mellan två slots om man inte köper ett ganska dyrt moderkort. Vill du ha mer fullvärdiga PCIe-lanes är det Xeon eller Threadripper som gäller.

Av Mayhem SWE
Skrivet av hejsann:

Låter super bara gå på telnummer.. Tramsigt att måsta köra en specifik som andra och göra användare.
synd bara att.. "Det är även i nuläget tveksamt att Apple kommer att implementera stöd för RCS". Hoppas de slutar leka... bakåtsträvare.

Oklart var det du låtsas "citera" kommer ifrån, men Apple har ju redan utlovat stöd för RCS under året så gissningsvis till iOS 18. Dock är ju Google lika goda kålsupare själva, då till exempel deras implementation av kryptering ovanpå RCS inte är en del av standarden, så rätt tveksamt hur bra interoperabiliteten kommer bli ändå…

Av Mayhem SWE
Skrivet av yrfhar:

Går det få bort uppmaningen?

Nej. Enda sättet är att mata in ett nytt giltigt kort. Vägrar du göra det skulle jag tro att din OCD får leva med den röda siffran.

Av Mayhem SWE
Skrivet av ztenlund:

Den inbyggda funktionen i Windows är en skrivare som heter Microsoft Print to PDF...

I Windows ja. Denna tråd handlar om macOS. Skulle gissa på att stöd för att spara till PDF via standard utskriftsdialog funnits sedan Mac OS X Public Beta släppt år 2000. Fanns åtminstone definitivt i Mac OS X 10.1 släppt året efter när det blev tillräckligt moget att köra på daglig basis för undertecknad (och jag köpte ny dator som klarade av det prestandamässigt).

Av Mayhem SWE
Skrivet av AishaRan:

Jag tycker det är smidigt att tex. kunna skriva ut valda sidor i en pdf-fil (eller från annan fill) till pdf på min Windows-jobbdator. Men på min Mac (macOS Monterey 12.7.3) hittar jag inte valet "Skriv ut till pdf".

Hur hittar jag/lägger jag till den funktionen? Eller går det att göra på något annat sätt?

Har varit inne på "Systeminställningar" -> "Skrivare och Scannrar" och försökt lägga till pdf-skrivare men pdf-skrivare finns inte i listan.

Varför skulle du behöva lägga till en specifik skrivare för PDF när alternativet att spara som PDF redan finns i systems utskriftsdialog oavsett vald skrivare?

(I alla program som använder systemets utskriftsdialog då. Program där de valt att göra sin egna, alltid mycket sämre, utskriftsdialog såsom Chrome och Acrobat kan det variera…)

Av Mayhem SWE

Det är nog bara att leva med. Antingen stödjer inte spelet flera samtidiga möss, eller så skulle jag gissa att det kanske är kopplat till deras ganska aggressiva anti-cheat/Vanguard.

Men hur stort problem är detta i verkligheten? Förstår inte vad meningen skulle vara att byta mellan trådlöst och kabel mitt i ett spel. Ta en paus om du spelat så länge att batteriet dör för att du glömt ladda.

Alternativt köp PowerPlay, eller bara en USB-kabel (eller adapter) som bara har de två tåtarna för ström men ingen för data.

Av Mayhem SWE

Kul projekt. Står en något äldre pensionerad iMac (Late 2014) på kontoret som nog var den första med 5K Retina-skärm (men med Thunderbolt-2 då USB-C inte kom förrän 2016 om jag inte minns fel). Vore kul att sno och konvertera, men verkar vara mycket jobb och driverkortet inte helt billigt så vette fasen om det är värt det…

Av Mayhem SWE

Med tanke på att skärmen på den gamla iMacen bara är 1440p så är det nog inte möjligt att använda den som extern skärm åt en annan dator nej. Vill minnas att den funktionen inte kom förrän generationen efter när iMac fick skärm med Retina-upplösning.

Om kamera inbyggd är ett absolut krav lär du få betala väldigt mycket mer i onödan. Skaffa ett fäste till iPhonen du antagligen har och kör Continuity Camera istället.

Av Mayhem SWE
Skrivet av Kolsvart Katt:

För att den inte är dyr jmf med andra AP:ar vad jag sett, snygg, och två likadana ger ett trevligare intryck. Därtill kanske det är tristare med två olika gränssnitt till enheterna (åtminstone för den som inte tycker det är så kul att greja med dylikt).

Men har ni erfarenhet av motsatsen så säg gärna till.

Det blir givetvis inte olika gränssnitt om du köper en annan UniFi AP, den ansluts ju till Network Application som körs på Expressen.

Men visst en andra Express är väl lika prisvärd som en motsvarande AP. Skulle säga att valet mest beror på hur du vill placera samt driva dem. Skall du ha den stående på en hylla eller något, kör en till Express. Montera i tak, definitivt en tefats-AP. För montering på vägg vette fasen vilken som är bäst. Express drivs om jag inte har helt fel via 5 V USB-C, medan typ alla andra AP drivs med 48 V PoE.

Av Mayhem SWE
Skrivet av Joppis:

"Hamilton ska enligt källorna köra kommande säsong med Mercedes innan han ersätter spanjoren Carlos Sainz i det italienska stallet. Mercedes teamchef Toto Wolff väntas informera om övergången senare under torsdagen."

Bisarrt värre men det visade sig tydligen stämma?! Förstår inte riktigt varför Ferrari vill ha Hamilton, de har ju gett Leclerc nytt långt kontrakt alldeles nyss och lär ju leda till konflikter där ingen av dem vill vika sig för den andre…

Lite trist att inte Albon fick chansen i Ferrari som många hoppades på. Sainz till Sauber i väntan på förvandlingen till Audi? Vem tar Mercedes in, någon som redan är i fältet eller hoppas de att Kimi Antonelli är the shit och redo att kliva upp redan?!

Av Mayhem SWE
Skrivet av Putte333:

Min fråga är om man väljer WPA3-Personal så måste enheterna ha en nätverksstandard som stöder Wifi6 om jag förstår rätt.

Nej. Om man vill använda sig av 6 GHz-bandet så krävs WPA3, men ej det omvända. Och 6 GHz är inte heller samma sak som WiFi6.

Av Mayhem SWE

Stängt av eventuell adblocker?

Av Mayhem SWE

Vem bestämmer vilka plattformar man skall få ta betalt för att bygga ovanpå och vilka avgifter som är skäliga?

Varför får inte Apple ta betalt för att bygga på deras plattform (iOS) men Epic Games får ta betalt för att bygga på deras (Unreal Engine)?

Av Mayhem SWE
Skrivet av Gi][Gurra:

Stämmer det att det är 0.5 eur per nedladdning, ominstallation och uppdatering?

Nej. Det är €0,50 per unik användare under ett år som installerar appen som räknas. Huruvida en individuell användare installerar/uppdaterar appen en gång eller tusen gånger under året gör ingen skillnad.