Inlägg

Inlägg som Mayhem SWE har skrivit i forumet
Av Mayhem SWE
Skrivet av OskarB98:

Kan tillägga att du kan använda Apples förlängningskabel om du känner att du vill bli av med ''problemet''

Deras förlängningssladd har ett jordbleck i kontakten (till skillnad från vanliga ''duckhead-anslutningen'' som gör att ''buzzet'' du känner försvinner

Hur fasen skulle det överhuvudtaget kunna göra någon skillnad när kabeln i andra änden dvs det som går in i laddaren bara har de två strömpolerna utan någon jord?!

Av Mayhem SWE
Skrivet av Donhoz:

Jag har verkligen tyckt om UGREEN kablar på amazon. De är flätade och byggda med kvalitet.

Håller med om rekommendationen, har mängder med Ugreen kablar och en hel trave av deras laddare i olika storlekar (140 W, 100 W, 45 W och tre olika 65 W).

Av Mayhem SWE
Skrivet av hakro807:

Att använda metall i chassiet är inte speciellt dyrt, det är ju bara att se på alla billiga Windows-datorer i aluminium. Klart det ökar kostnaden en hundralapp eller två, men detta handlar också om väletablerade processor. Apple har sålt ungefär 100 miljoner unibody-datorer under de senaste 10 åren.

Unibody chassi kan jag tänka mig är säkert en storleksordning dyrare än att bara ha topp- och bottenplatta i stansad metall med plast däremellan, som väl ändå är vad alla avsevärt billigare laptops lär ha.

Av Mayhem SWE

Givetvis kan de göra en billigare dator. Skal av plast, icke-retina skärm, SoC från överskott av äldre nod, färre SKU kanske helt utan möjlighet till konfiguration, lägre marginaler… Men ligger det i deras intresse? Tveksamt.

Av Mayhem SWE

Givetvis varierar det beroende på vilken transportör du har att göra med.

PostNord gör i regel ett halvhjärtat leveransförsök sedan går det till ombud dagen efter. Står det inte portkod som en del av adressen ger de oftast upp direkt, porttelefon brukar de inte prova och glöm att de kommer ringa oavsett numret finns med på paketet eller ej.

Endast vissa transportleverantörer (typ Airmee som Amazon använder här) ger valmöjligheten att lämna i trapphuset utanför dörren. Jag tar det bara om det är något billigt jag beställt, skulle det hända något med paketet är det nog på egen risk.

Av Mayhem SWE
Skrivet av General Nord:

Jag har använt den äldre varianten av G915 TKL i flera år och är otroligt nöjd. Funderar på att köpa ytterligare ett så att jag har exakt samma tangentbord på båda datorerna jag använder. Undra vad skillnaden är med det nya, förutom laddning via USB-C?

Att döma av bilderna så har inte detta nya tangentbord lågprofil brytare/tangenter. Framgår inte om brytarna är hotswap vilket jag tycker man borde förvänta sig i den här prisklassen men det har väl Logitech aldrig haft så…

Av Mayhem SWE
Skrivet av Ghost1234:

plus ett 69 skämt som bör ha tagits bort innan videon blev upplagd särskilt med de ny anklagelsernas.

Det var inget sådant skämt. Luke sade inte sixtynine, utan "six nines" som i 99,9999% uptime på deras interna system. Inte alls konstigt att prata om antal nior i det sammanhanget, snarare branschstandard inom IT.

Av Mayhem SWE

Du har helt missförstått vad (e)ARC innebär. Den enda utrustning som behöver/tjänar något på att kopplas in i TVns ARC-port är just ett ljudsystem som också stödjer ARC. Vilken HDMI-port som Apple TV kopplas till spelar ingen som helst roll. (Om man inte tänker använda Apple TVn som ljudsystem kopplad till två HomePods då.)

Av Mayhem SWE

Inte första tråden med samma fråga…
#20091868
#20087169
#19648832
#19651251

Av Mayhem SWE
Skrivet av Chrillz89:

tappar man kvalitet om man ansluter dessa till en hdmi-switch så jag kan koppla in alla konsoler till tv:n eller är det bara jag som är lat?

Nej. Men det kommer ju kosta en hel del att köpa en HDMI-adapter per konsol. Skulle tro att det blir mer ekonomiskt om du kan få tag i en SCART/komposit/S-Video/komponent-switch istället att sätta före en HDMI-adapter.

Av Mayhem SWE

Det som sticker ut mest i videon jag sett är att explosionerna fortfarande är skitfula. Stora bollar med en tonad textur, enda skillnaden i denna version mot 1997 är att bollarna nu är lite halvtransparenta?

Skall prova denna på Series X (Game Pass) på skoj men misstänker att man kommer stänga av i avsky efter 2 minuter. Samma gängs port av Quake 1 till konsol tyckte jag nämligen var helt ospelbar, pga världens kanske sämsta accelerationskurva på siktet.

Av Mayhem SWE
Skrivet av fm_buli:

Enligt min uppfattning så går det heller inte att jämföra prisnivå mellan privat/företag heller och jag förmodar att en bostadsrättsförening hamnar under företag då dom har organisationsnummer som köper tjänsten och inte slutkunden. Större åtagande/risk för leverantören alltså högre individuell prisnivå.

Nej. Som redan nämnts av många här i tråden kostar en gruppanslutning av bredband till alla i föreningen runt en hundralapp per månad och lägenhet från de flesta operatörer. I min förening har vi motsvarande från Ownit inbakat i månadsavgiften.

Bor i relativt nybyggd bostadsrätt (2007) och när jag flyttade in (2009) fanns endast Comhem. Samfälligheten vi är en del av hade dock redan dragit fram fiber till alla fastigheter, lediga rör fanns förberett från undercentral till lägenheterna och färdigdraget Ethernet inom varje lägenhet. Ramavtal mellan Ownit och samfälligheten fanns redan och andra föreningar i området hade hoppat på detta, så jag gick givetvis med i styrelsen och såg till att även vi gick med. Minns inte vad vi fick betala i installationsavgift för kabeldragning mellan undercentral och lägenheterna men det betalade nog för sig själv inom max ett år med tanke på vad varje hushåll fick betala till Comhem för sin uppkoppling innan.

Av Mayhem SWE

Tror att "problemet" är att fyndvaror prissätts med ett fast pris när de kommer tillbaka till lagret, istället för i realtid med säg en procentsats av aktuellt nypris för motsvarande vara.

Av Mayhem SWE

Så för att du anser dig behöva 10 GBit tycker du det är rimligt att föreningen skall dra igång ett stort projekt med leverantörsbyte som för säkerligen 99% av medlemmarna i bästa fall inte kommer innebära någon direkt skillnad för dem men mer troligt ge högre kostnader och massa bök med till exempel byte av utrustning?

Av Mayhem SWE
Skrivet av swesen:

Vad jag hittat är i så fall en DP 1.4 till HDMI 2.1 konverter, en HDMI kabel och även en aktiv USB 3.0 kabel.

Inte ett ord om att den HDMI-kabeln skulle vara Ultra High Speed certifierad, så hade helt klart undvikit.

Av Mayhem SWE
Skrivet av Trihxeem:

Kom också på att kunna lira spel om 15ish år när företaget inte längre låter dig ladda ner de spelen du köpt digitalt längre gör det son Sony gjorde med Playstation Store.
Sony stänger ned Playstation Store till Playstation 3, Portable och Vita
"Det framgår inte om redan köpta spel går att ladda ned efter datumet,"
^
Vet någon hur det gick med köpa spel efter det datumet? Anmärkningsvärt om man inte kan det efter datumet. Det är ju inte så att företaget försvinner - de skiter bara i gamla kunder.

Så man köper inte spelet - man hyr det så länge företaget har ett intresse av att låta dig spela.
Det är ju galet kortsiktigt att köpa digitala spel.

Att ha skivan är ingen garanti för att det skall vara spelbart vid senare tidpunkt. Senaste CoD behövde väl även med skiva ladda ner hundratals gigabyte innan det var spelbart, skivan agerade i princip bara licensnyckel. Är väl gott om spel som kommer vara snudd på ospelbara när det inte längre går att ladda ner patcharna etc.

Av Mayhem SWE
Skrivet av Hulle:

Sen undrar jag också om det går att ha kvar de gamla i? Så 2x8 och 2x16 i alla fyra slots?

Går ja, men kombinationen kommer inte klara XMP/DOCP.

Av Mayhem SWE

Varför läser du inte dokumentationen?

https://developer.swish.nu

Av Mayhem SWE

SpaceX och Tesla går bra trots Musk, inte tack vare honom.

Av Mayhem SWE

Ser inte hur det överhuvudtaget skulle vara möjligt/legalt att genomföra en chargeback, han fick ju vad han betalade för. Om inte säljaren har någon form av ångerrätt så får han (eller du) stå sitt kast.