Inlägg

Inlägg som Mayhem SWE har skrivit i forumet
Av Mayhem SWE
Skrivet av Proluial:

Så då känns kanske en Pro för 8k beg helt ok…?

Finns ingen anledning att välja den modellen av Pro över Air IMHO. Visst, lite större batteri och lite ljusstarkare skärm, men tyngre och dyrare. Touch bar är helt värdelös.

Av Mayhem SWE
Skrivet av dagas:

Skulle nästan behövas 2 nivåer av bank ID. En för identifiering och en som bara används till att föra över pengar och sådant på banken. Och om något ställe begär mer än bara identifiering så kan man då tänka att det är fuffens på gång.

Det gör det ju; Identifiering respektive signering. För identifiering första räcker touch-id/face-id/etc. medan signering även kräver PIN-koden.

Av Mayhem SWE
Skrivet av infigo:

Spännande att se om alfa kan hålla kvar över långstint imorn. De har varit rätt bra i race so far.

Zhou went bowling… Tråkigt för Alpine.

Av Mayhem SWE

LOL, Perez in i väggen på sitt första varv i FP1… Det går inte bra nu.

Av Mayhem SWE

Vill minnas att jag spånade om detta i tråden för flera månader sedan redan. De Vries har varit en flopp från start, men att han fick sparken just nu har nog extremt mycket att göra med att Perez haft en oförsvarbart stor formsvacka. Om inte Perez rycker upp sig kommer han vara borta till nästa säsong och detta handlar om att få fram hans potentiella ersättare – Riccardo är tillbaka i AlphaTauri lika mycket för att se om han fortfarande duger som att få en bättre benchmark av Tsunoda.

Av Mayhem SWE
Skrivet av daizoe:

Såg att pcie 16 var inställd på Auto. Vågar man prova sätta den på gen 4? (då försvinner väl dock min möjlighet att komma in i bios med 2060rtx kortet)

Eller gen 3 eftersom det är max vad gamla datorn med ASRock 410m har och där fungerade 3060ti grafikkortet

Du måste ställa den på Gen 3 eftersom risern inte stödjer något högre än så enligt din speclista i första inlägget.

Av Mayhem SWE

Värst captcha måste vara den Sony använder vid inloggning i PlayStation Store i webbläsare. Sitta och rotera en massa objekt så de matchar liksom, WTF?! En gång tyckte den att jag skulle lösa typ 10+ stycken sådana, då gav jag upp direkt…

Av Mayhem SWE
Skrivet av Dr.Mabuse:

Det finns Outlook (gratis), Outlook 365 (månadsabonnemang) och Outlook 2019 (engångskostnad)

Är det helt separata program eller bara olika licensformer av annars samma sak? På Mac finns bara en version av Outlook, som man antingen kunde välja att antingen köpa i retailbox eller att prenumerera på via 365. Men sedan ett par månader tillbaka blev Outlook Mac gratis.

Av Mayhem SWE
Skrivet av Oneone:

Köpte en ARC till mammsen, har jädra problem att när man kör Sonos appen på paddan så står det helat iden "kan inte hitta din enhet" så måste man koppla upp den mot WIFI minst en gång per dag, och ibland kan den inte ens koppla upp mot Wifit, någon annan som haft detta problem med ARC?

Ehh, varför skulle man inte ha den kopplad mot WiFi hela tiden? Eller menar du att du måste göra om grundinställningarna varje dag? Gissningsvis något knas med hennes WiFi, börja med att kolla så 2,4 GHz använder kanal 1, 6 eller 11 (och definitivt inte kanal 12 eller högre), WPA2 utan krav på PMF, och om det är miljarder med andra nätverk runtomkring försök minimera kanalöverlapp med de närmsta konkurrenterna.

Av Mayhem SWE

Finns det någon bra guide hur man kommer igång och skriver enkla automationer? Att genom UI:t skapa så enkla automationer som ”tryck på knapp, tänd/släck lampa” är redan omständigt och vill man sedan lägga till olika händelser kopplad till säg tid sticker det genast iväg exponentiellt.

Vill därför ge mig på att skriva dem manuellt, men blir snabbt förvirrad när jag tittar i genererade automationer och hur de använder device id kontra entity id. Varifrån kommer dessa device id? Jag hittar dem nämligen inte någonstans i gränssnittet, så hur fasen skall man veta vilket device id säg en specifik lampa har?

Kanske räcker det ibland att specificera entity id istället, men då kommer nästa problem: exempelvis lampor syns tydligt under entities och och deras entity id är konfigurerbart, men för varken fjärrkontroller eller individuella knappar finns inga entities och därmed inget entity id? Och heller ingenstans där device id är synligt, annat än att genom gränssnittet skapa en automation och sedan gräva i koden det genererat…

(Mer specifikt så kör jag Home Assistant på en Pi 4 med SkyConnect och ZHA, och mina lampor och knappar i detta fallet är IKEA Trådfri.)

Sedan så måste nog YAML vara djävulens påfund. Men det kanske bara är jag som finner syntaxen hopplöst svårtolkad?

Av Mayhem SWE

Clockwork Revolution och Avowed var nog de som tilltalade mig mest. Starfield kommer väl bli för massivt för att jag skall orka börja spela det. Besviken att Perfect Dark inte visades upp.

Phil Spencer hade en Hexen-tröja på sig. Blir det nästa spel från id månne? Eller om Raven släppts ut ur COD-gruvan inför att köpet av ActiBlizz går igenom…

Av Mayhem SWE
Skrivet av jtl:

Ett helt annat alternativ jag tittat på är att köpa en trådad router/gateway utan WiFi och en lös accesspunkt, t.ex. UISP-Console eller ER-6P men är det samma typ av mjukvara som i UDM/UDR (konfiguration/management)? Och ger det bättre prestanda än UDR?

Om inte produkten har UniFi i namnet tillhör den ett annat produktsegment och går inte att konfigurera i samma konsol. UISP och EdgeRouter är helt separata produktsegment.

Har själv en UDR köpt redan under Early Access och fick vid speed test alldeles nyss (genom UniFi konsolen) 727 Mbps ner/942 Mbps upp, men då kör jag endast med det allra mest basic säkerhetsinställningarna. Är du paranoid och måste ha allting påslaget och ändå få ut full Gigabit från din ISP hade jag valt något annat, annars så är nog en UDR fullt tillräckligt.

Av Mayhem SWE

Detta var inte riktigt en planerad utgift, men var tvungen att passa på när denna i Sverige sällsynta maskin dök upp på begagnatmarknaden. Praktiskt att den levereras i en resväska.
https://www.decentespresso.com/overview

Av Mayhem SWE

Behöver faktiskt en ny multimeter. Finns det något som faktiskt på något vis är bättre än den billigaste skiten men ej heller vråldyrt som Fluke?

Av Mayhem SWE
Skrivet av oRBIT2002:

Har spanat på den med men laddar jag två iphones via USB-A kör den alltså 2*6W, sämre än originalladdaren.

Lösningen är ju uppenbar – ladda inte genom uråldriga USB-A-kablar.

Av Mayhem SWE
Skrivet av djupfryst_baby:

Något jag inte tänkte på att fråga är om det går att adpotera/registrera all utrustning i min nätskiss mot Dream Machine-kontrollern på site A så att jag får upp all utrustning för alla siter i samma vy i kontrollern (precis som på nätskissen), går det att få till och är det en bra eller dålig idé att göra så?

Nej det går inte. Inga av Ubiquitis enheter med inbyggd controller kan adopteras mot någon annan controller än just den inbyggda, så exempelvis UDR kommer aldrig kunna styras via UDM-Pro.

Inbyggd controller har inte heller något multi-site stöd. Möjligen att du med lite speciella inställningar kan lyckas adoptera in de externa accesspunkterna på din UDM-Pro under samma site, men det blir nog bara mer förvirrande än att köra dem via respektive UDR.

Vill du köra multi-site under samma controller måste du göra det på en Cloud Key eller hostad själv på egen dator eller via någon molntjänst. Och som router på varje site behöver du då en USG eller UXG.

Av Mayhem SWE
Skrivet av djupfryst_baby:

Tänker om det är någon utrustning som saknas eller som ni anser att jag borde byta till istället.

Om du inte redan sitter på delar av hårdvaran så känns ju AC Lite som en gammal/klen basstation. Hade nog kört minst U6 Lite men helst ännu lite kralligare grejer, kanske U6 LR eller Pro på de mindre siterna och U6 Pro eller Enterprise på huvudkontoret.

Av Mayhem SWE

Prova manuella inställningar och byt DNS till säg Cloudflare (1.1.1.1) eller Google (8.8.8.8).

Av Mayhem SWE

Den modellen av Apple TV är ju asgammal och ligger säkerligen långt efter vad gäller WiFi-standarder. Har du provat att kryssa i Maximize Compatibility i delningsinställningarna på telefonen?

Av Mayhem SWE

Inte sett en enda ”datamonitor” som har optiskt ljud ut, däremot massvis med TV. Om det måste vara en ”datamonitor” och inte en TV får du nog komplettera med en separat audio extractor.