Inlägg

Inlägg som Itsnotme har skrivit i forumet
Av Itsnotme
Skrivet av Bobiri:

Ser bra ut. Inväntar rea på 80% innan köp pga Sony.

Utan att dra igång något spektakel. Varför tänker du så?
Jag har nästan helt och hållet gått över till att spela på PS5 framför dator då jag tycker det är stabilare och buggfriare. Sett till Sony som utgivare så ligger de på den teknologiska framkanten med mycket bra optimering. De är stora investerare i singel player spel. Och de styckar inte upp sina singel player spel bakom betalväggar och mikrotransaktioner likt Ubisoft eller EA.
Hade det varit EA games, Bethesda eller Ubisoft så hade jag förstått ditt uttalande, men varför Sony?

Av Itsnotme

Toppennyhet tycker jag jag är supernöjd med min PSVR2, men det finns användningsområden utanför konsol som man kan gå miste på.( Tills nu)

Av Itsnotme

https://blog.playstation.com/2024/02/22/coming-soon-to-ps-vr2...

Nya spel utannonserade och Sony utvecklar kompatibilitet med PC, det är coolt.

Av Itsnotme

Jag tror AI är det enda sättet vi kan få en sjysst fantasy film/tv-serie igen, eller ett historiskt baserat äventyr. Jag känner mig hoppfull om framtiden

Av Itsnotme
Skrivet av Molotov:

JA det där med att det mörkaste blir grått känner man igen inne i PSVR2 headsetet också, det är inget jag stör mig på.
Men det är inte bara det. Det är som en grynighet över hela bilden i ett PSVR2, jag vet inte om det är mura men alla säger det.
Det är nästan som screendoor, men PSVR2 har ju inte så låg upplösning.
Man ser en grynighet som är över själva bilden. Detta är inget jag sett i ett headset så tydligt sen jag körde typ Quest 1.
Det hade Oled med var också lågupplöst i jämförelse.

Ja mura är det gryniga, det ser ut som analog film; filmgrain, projektor, IMAX. Som du säger så upplevs det som ett lager ovanpå skärmen.

Vad som ger OLED hög skärpa är att varje individuell pixel sköter sin egna belysning. Då kan man stänga av individuella pixlar för högre skärpa och bättre svärta. Inget ljus blöder in från närliggande belysningszoner.
Nackdelen är variationen av ljusstyrka/färg av pixlarna, det är det som ger grynigheten.

Om pixlar över en stor region ska presentera samma färg så kommer denna effekt vara extra iögonfallande. Allra värst är det med grått. Så med "raised black levels" så utnyttjar man aldrig fördelen med oled skärmen (pixlarna kan nu aldrig stängas av, istället lyser de mörkgrått) och man får maximal mura. Även om man har ett spel med platta texturer; tex en vägg av en och samma färg utan skuggor, mönster, struktur, textur så kommer mura synas tydligare.

Så ju mer detaljerat ett spel är, ju mindre iögonfallande är mura. Och spel ska alltid ha den djupaste svärtan, jag vet inte om det har med skräck genren att göra.

Av Itsnotme
Skrivet av Molotov:

Ja om vi nu tänker att PSVR2 skulle funka på PC och tar bort att Quest 3 kan köra trådlöst så blir det ju så klart mer jämnt.
Båda headseten har fördelar och nackdelar.
PSVR2 har oled ja, men bildkvaliten är sämre overall än vad Quest 3 presterar. PSVR2 har bättre svärta men en sorts grynighet av mura som Quest 3 och även 2 saknar. På Q3 är bilden helt klar.
Bilden på PSVR2 känns "gammal" om man kört oled headsets tidigare men som sagt när det gäller svärta är det riktigt bra och det kan vara vad många föredrar det är skillnad och det kan man inte sticka under stolen.
Q3 har också mycket bättre linser än PSVR2 (vilket är det som gör en klar och bättre bild) och FoV mellan headseten är samma.
PSVR2 är bekvämare än Quest 3 direkt ur lådan men Quest 3 är bekvämare med nytt headstrap och utbytt eller ett skydd över original face interfacet.

Tillägger att jag har inget emot PSVR2 jag spelar med det jag menar bara att en som jag skulle inte använda det på PC eftersom där anser jag Quest framförallt Quest 3 vara bättre lämpad för jobbet.

Angående mura så skulle jag jämföra det med filmgrain från analog film. Vilket är något jag inte faller distraherande eller irriterande. Tycker man om Quantin Tarantino eller Christoffer Nolans filmer så kommer man inte ha några problem med mura. Däremot så är det spel som har "raised black levels". Vilket innebär att bilden aldrig presenterar perfekt svärta (en nolla), utan istället så är bilden mörkgrå i dess mörkaste region. Det är väldigt iögonfallande på en Oled tv och ännu mer iögonfallande i VR. Men det är spelutvecklarnas bisarra beslut (okunskap? exporterings fel? Inga Oled apparater på kontoret?). Resident Evil, Alan Wake II, Assassan's Creed Valhalla har detta problem. Den ilskan ska riktas emot spelutvecklarna.
Jag vill aldrig använda en LCD skärm igen. Oled har bättre kvalité

Av Itsnotme

Jag har ägt min PSVR2 sedan mitten av december och jag har hur kul som helst haha. Jag har till och med haft drömmar från VR perspektiv. Ibland när jag lämnar VR så känns det som att mina riktiga händer inte är mina för att man vänjer sig vid VR (omvända fantomsmärtor?) Visst kunde det finnas fler spel från Sony. Men det är så mycket att utforska i form av spelmekaniker och interaktion för VR spel, att det tar tid att få den bästa lösningen. Så det blir nog en exponentiell spelutveckling i framtiden när processen faller på plats. Det finns gott om spel från tredjepart för PSVR2 så länge

Av Itsnotme
Skrivet av Nicklidstrom:

Lite kul att se hur priserna stagnerat på modernare konsoler

När t ex Playstation 2 kom så kostade det 4500kr nytt, 3-4 år senare kunde man köpa det för 990:- på typ Ica maxi.

Playstation 3 kostade 6000kr nytt och 3 år senare kunde man köpa den för halva priset.

PS4 och PS5 har väl i princip stått still vad gäller pris.

Hur som helst så är man ju inte sådär jättesugen på köpa en snart 4 år gammal konsol för nypriset även om det så klart finns anledningar till varför det inte sänkts.

Sedan ska man inte glömma inflationen.
4500 sek år 2000 är 7000 sek idag.

Av Itsnotme
Skrivet av Molotov:

Ja det med pilbågen är ett design-val men andra spel fixar pilbåge på bättre sätt så dom hade kunnat göra annorlunda

Ang Village, det går att ändra att vapnen inte snäpper till skjutposition (nån sorts "comfortläge" som är helt galet att vara på som default), välj bort det då är det mycket bättre.
Village VR Mode är ett av årets spel imo
Man behöver inte trycka på X på allt, det är bara ett alternativ du kan ju slå sönder lådorna med vapnet du håller i handen osv, öppna skåp osv. Att det finns mycket press x är pga det är som sagt ett flat-game med VR-Mode.
Skulle aldrig få för mig att spela Village vanligt och har heller aldrig gjort

Många är av åsikten att det ska vara "rena" vr-spel endast. Den åsikten ändras efter ett tag att man vill ha bra spel ist

Detta är problemet som jag tror Guerilla Games och Firesprite har löst. Självklart blir det en nackdel att bara sikta med ena handen, och jag hade föredragit att sikta med båda händerna. Men så som jag siktar och skjuter i Call of the mountain så märker jag inte det.

haha jag har varit inne i menyn tre gånger för Village utan att hitta den inställningen. Ser nu på hemsidan att de har Sighting Assist det kanske gömmer sig under accessibility. Det är så himla mycket inställningar i nyare spel (puzzle hints, mini map, quest markers, quest lists, subtitles) som är påslaget av default, listan med inställningar blev dubblets så lång med VR. Jag önskar att alla nya spel levereras med förhandsvalet 'Immersiviness' som ett snabbval. Sighting Assist gör nog spelet betydligt bättre, kanske återvänder ändå, men cutscenes gör att det fortfarande känns tramsigt. Men nu startade jag "Another Fisherman's Tale" istället.

Det är rea på VR spel i Playstations butik för den som är intresserad. Köpte The Last Clockwinder också

Av Itsnotme
Skrivet av Molotov:

Ja jag är ingen som skjuter pilbåge på riktigt men det är just det där att det bara är främre handen som siktar.
i Horizon om man håller bågen spänd så kan man vrida på handen som håller i bågen så är den helt frånkopplad från handen som spänner. Handen håller strängen men den är inte kopplad till kontrollen längre.

i In Death Unchained och alla andra VR-spel med pilbågar så håller man hela tiden i bågen även i strängen när man spänner, därför tycker jag att pilbågen känns väldigt off i horizon. Den är mer som ett skjutvapen än en pilbåge känns det som.
Hade pilbågen betett sig som andra spel hade jag kört utan eye-tracking

Det är lite mer som att skjuta pistol. Jag tror de har gjort så för att slippa problem med att spårning av draghanden försvinner när kontrollen är utanför synfältet.

Jag har spelat lite andra spel. Moss Book var supermysigt. Trevligt att kunna sitta i en fåtölj och vila benen när man var trött ifrån call of the mountain. Var häftigt när avancerade strider uppstod mot slutet av spelet.

Sedan gick jag över till No Man's Sky och Resident Evil Village. Men jag tyckte både dem var lite halvdana. Det känns som hybrider fullt av kompromisser.
No Man's Sky kunde man inte förflytta sig genom att gå fysiskt i vardagsrummet, utan det är bara joystick som gäller, det är lite tråkigt. Tutorial saknar vissa viktiga moment (jag dog sex gånger innan jag lärde mig hur jag plockar upp Natrium). Meny systemet som är monterat på handen låter coolt, men utförande gör att det är svårt att läsa texten för allt hoppar runt. Ibland låser sig menyn på fel hand när man pekar. Huvudmenyn laddas ofta in bakom väggar, så man måste stänga menyn, rotera 90 grader och öppna igen. Står man 30 cm åt sidan i vardagsrummet så kan man inte ta fram scannings verktyget (hämtas bakom högra axeln). Jag har hört mycket bra om No Man's Sky, men VR implementationen var medioker.

Resident Evil Village har också många sjukdomar. Varför ska Japaner ha 1 miljon cutscenes där det inte behövs? Yakuza Like a dragon och Final Fantasy XVI hade samma problem. Och vissa cutscenes är bara 3 sekunder långa, tex för att öppna en dörr. Det blir lite märkligt när karaktären ligger på marken i en cutscene, men jag står i vardagsrummet haha. Och vissa cutscenes är redigerade med sceneövergångar som vänder dig 180 grader, vilket gör att du helt plötsligt stirrar åt fel håll. Jag tror att spelet har "raised black levels", vilket gör att mura är mer synligt. Många interaktionen är genom att trycka på "X" istället för VR implementation. Likaså R3 för att ducka. Vi får underarmar, men de pekar ofta åt fel håll. I detta spel kan man iallafall gå runt fysiskt, vilket är bra. Vapnen är roliga, men jag gillar inte att vapnen snäpper till skjutposition. Jag tror jag spelar klart detta spel på TVn istället. Och i framtiden håller jag mig till rena VR spel.

Av Itsnotme

Sweeet, kanske inte just för mig. Men ju fler aktörer på marknaden ju bättre. Hoppas VR blir det nya teknik-racet

Av Itsnotme
Skrivet av Molotov:

Det har du rätt i, jag har inte spelat många av deras spel men i God of war snackas det en hel del medans man klättrar på banorna

Hehe, man kan tycka olika. Jag tycker att pilbågen är bland dom sämsta pilbågar jag använt i ett VR-spel. 😅
Funkar inte utan eye-tracking imo. Men den är inte dåligt, den känns bara väldigt "spelig"
Men då har jag spelat väldigt mycket In Death Unchained vilket jag tycker har den mest realistiska pilbågen i alla VR-spel jag testat

hehe Git Gud ;)! Jag siktar utan ögonspårningen. Men bågskytte är svårt, så det tar tid att lära sig. Sedan finns det primärt två sett att sikta med en pilbåge. Modern bågskytte siktar med pilen som om det vore ett gevär; hitta en ankarspunkt med draghanden och använd spetsen av pilen som en riktpunkt. Den andra, historiska metoden, är att ha båda ögonen på målet och sedan peka med hela pilen mot målet. Den sistnämnda metoden jämförs ofta med att kasta en boll.

Dock så har jag märkt att pilens riktning styrs enbart av båghanden, inte av händerna i kombination med varandra. Förmodligen en teknisk lösning då handkontrollen i draghanden kan försvinna utanför spårnings-zonen för headsetet vid full draglängd (smart lösning för att slippa gitter). Använder man det historiska metoden och siktar man med hela pilen så märker man inte det. Försöker man hitta en ankarspunkt med draghanden så kan det vara förvirrande, eftersom draghanden inte påverkar pilens position.

Av Itsnotme
Skrivet av Molotov:

Horizon är ett underskattat spel.
Jag har inte spelat dom vanliga Horizon spelen men folk klagade väll mest pga det skiljer för mycket från dom. Det blev ett "The climb - Horizon edition" enligt många.
Har man inget emot klättring så är det ett riktigt bra spel faktiskt
Tycker också själva fightingen mot fiender var bra, även fast det är vissa speciella regler som gäller under fighter och inte liknar originalspelen så är dom ändå underhållande. Det var ju fighterna som kritiserades mest när man såg trailers innan själva spelet var släppt. Jag hade velat ha mer strider mot robotfienderna

Fick med spelet när jag köpte PSVR2, spelet kanske är något dyrt för vad det är därav kritiken mot det också.

Ja alltså klättring är en stor del av Horizon Zero dawn. Sedan blir ju tempot lite långsammare i VR. Generellt sett så brukar dessa spel (Uncharted, God Of War eller Last of Us) använda terrängförflyttning för karaktärsutveckling och dialog. Det är något som jag saknar i Call of the mountain. Hade man haft en NPC kamrat med sig att snacka med så hade det blivit mer underhållande.
Bågskyttet tycker jag är klockrent. Så pass bra att jag skulle kunna använda detta spel för att förbättra min riktiga bågskytte skicklighet.
Priset är lite dyrt, jag köpte också paketet vilket var värt det. Men det skulle vart lägre med det man får. Men när det kommer till visuell detalj rikedom och animationer så är de det mest imponerande jag har sett.

Av Itsnotme
Skrivet av SittingDuck99:

Jag hade nöjt mig om Sony, for now, gjort om PSVR spel till PSVR2. Finns en del spel där som en ny publik kan njuta av eller kan spelas om av gamla spelare. Själv vill jag gärna lira London Heist, Astro Bots, RE7, m.fl. Kommer ihåg lanseringen av PSVR så fick man med en demo skiva med roliga spel som Sony själva utvecklat just för PSVR. De satsade mer känns det som på PSVR än de har gjort hittills på PSVR2. Jag hoppas verkligen de överraskar oss snart med en presentation där vi får se kommande AAA spel och hybridspel. Minns att det tidigare har sagts att göra om flatscreen spel till VR är betydligt enklare nu med PSVR2.

Jag är bara orolig att ledningen för det företaget har valt att lägga minimalt med resurser på annat förutom då deras dumma satsningar på tillbehören och kommande onlinespel, och löner till ledningen så klart. Det kan då förklara varför knappt några vanliga spel till PS5 har hittills presenterats. Och har vi inget att vänta oss av Sony när det kommer till vanliga spel så lär VR lida ännu mer. Helt fel väg dessa företagen tar, Nintendo med, och tror att det kommer resultera i mer pengar i deras fickor och sämre spel på våra skärmar.

Jag håller med om allt du skriver. Jag ser en stor tendens att hitta nya kunder; onlinespel och yngre spelare (tiktok-spel). Jag hade önskat att dom tittade på kunderna de redan har och gick all-in på det. Vilket då är singelplayer spel. Men jag tror också att marknadsföringen börjar förändra sig. Utannonseringen sker på betydligt kortare tid. God Of War Valhalla DLC annonserades bara en vecka innan släppet. Microsoft gjorde likadant med HiFi-rush. Så jag tror det är mer grejer på gång.
Sony brukar nämna att det är upp till spelutvecklarna att porta sina gamla spel, det är ingenting som de tvingas till. Så om du skriver ett snällt mail till utvecklarna av London Heist eller RE7 så kanske du får svar.

Av Itsnotme
Skrivet av SittingDuck99:

Vi får inte glömma att Sony finansierade VR versionerna av Resident Evil Village och nu 4. Village ansågs vara lite av en lanseringstitel för Sony. Men jag förväntade mig mer av Sony med tanke på vad de gjort genom åren och vart de befinner sig idag. Hoppas de kommer med stora spel så småningom.

Jag tror det är många flera grejer på gång. Särskilt ifrån Asobi Studio. Men att göra spel tar tid och headsetet lanserades ändå i februari i år. Vi får hoppas Guerilla Games bygger vidare på de lärdomar de fått ifrån Call of the Mountain.

Av Itsnotme

Tillägg: Sony XM3 hörlurar passar till headsetet, om man har dem under headsetet.
Har börjat ta mig igenom Call of the Mountain nu. Riktigt, jäkla, kul! Jag föredrar handgester som förflyttning, man får betydligt snabbare action gentemot att använda teleportering.
Det är även en betydligt intimare upplevelse att prata med karaktärer i VR jämfört med en vanlig display. Inlevelsen är gigantisk. Bågskyttet är klockrent. Superkul

Av Itsnotme
Skrivet av Molotov:

Ett tips är att ha en matta i mitten av din spel area.
Då är det lätt att känna vart man är nånstans. Man kan skippa guardian tom

Tack, tror jag ska flytta fåtöljen ur rummet för att få mer utrymme. Har 1,2m x 2,2m ledig yta nu. Jag använde hörnet av en matta för att orientera mig till mitten av ytan, men man blir lite vilsen haha. Jag ska nog flytta på mattan och klippa till den.
Hoppas treadmills slår igenom.

Av Itsnotme

Slog till på VR2 i helgen och har installerat det idag. Hoppa upp och skjut mig i huvudet vad kul det är! En sån jäkla inlevelse. Har bara testat Kayak VR och The Fisherman's Tale än så länge. Men det är så häftigt. Det krävs lite träning så att man inte går utanför zonen. Och att om man går, att ta sig tillbaka. Känns som att de flesta spel fungerar bäst när man står till?
Skulle behöva en hållare till kabeln att montera i taket, och ett par nya hörlurar (hade hoppats att mina Sony XM3 hade passat, men det gjorde dom inte). Jag har Call of the mountain och No man's sky härnäst på listan, när Fisherman's Tale är klart.
Nu hoppas jag att VR treadmills slår igenom haha

Edit: Sony XM3 passar till PSVR2 ta på er hörlurarna först och sedan headsetet.

Av Itsnotme
Skrivet av flashen:

Bra, hoppas det blir lite ordning nu

Microsoft köper upp utgivare för att kompetensen att publicera spel saknas inom Microsoft. Spencer har tagit vatten över huvudet. Dessa systerföretag; Bethesda, Activision och Blizzard kommer att fortsätta att vara autonoma vid sidan av Xbox. Den enda förändringen som kommer ske är att den öppna tredjepartsmarknaden blir inlåst under Microsoft ägande. Det ger ingen förbättring till spelmarknaden. De bygger bara upp murar

Av Itsnotme

Fidelity intervju med Jim Ryan. Han bekräftar att Playstation Home kommer förnyas

Q: What is Sony's metaverse strategy? How big of a role will VR2 play there? Is it for gaming only, or will it be for something broader in terms of applications and markets?

JR: We're approaching metaverse conversations through 2 lenses. First is as a platform holder. We had something called PlayStation Home for the PS3 and that was a very early manifestation of a platform metaverse. It was probably 10- 15 years ahead of its time. The second is from the studio perspective. We have a couple of projects underway that are very exciting for us, in terms of creating some sort of game-type metaverse which can possibly have collaboration with other parts of Sony. Sony's entertainment assets have huge potential in the metaverse area. As for VR2, we see it as having a role down the road, more in the mid-term.