Inlägg

Inlägg som thrawn har skrivit i forumet
Av thrawn

Low-profile-nätverkskort

Skulle behöva ha tag på ett gigabit nic som är low-profile (en plåt för det måste alltså förja med). Jag vill helst ha ett märkeskort, gärna intel. Maxpris runt 500. Någon som har något bra tips? Har letat lite här och där, men det verkar inte vara så vanligt att plåten följer med.

Av thrawn

http://www.cssstickyfooter.com/

den har jag använt på flera sidor. Fungerar klockrent!

Av thrawn

Är det gratis att köra google apps?

Av thrawn

Sen använda inte UpdateMode="Always" på alla, du uppdaterar ju lite onödigt mycket då...

Av thrawn

Labelxx.DataBind()

Av thrawn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Garret
Om du ska utesluta användaren med exakt det användanamnet bör du inte använda LIKE. Jag antar att status och points är sparade som heltal också, då kan du ta bort apostroferna. Dessutom tog du bara med de som hade points mer än 3.

SELECT * FROM members WHERE status = 1 AND points >= 3 AND username <> '$user' ORDER BY RAND() LIMIT 1

Frågan är om det spelar någon större roll idag. Jag vill tro att de uppdaterade och stora databashanterarna optimerar frågan om det går. T.ex. att den tar bort LIKE om det inte finns någon anledning att ha LIKE. Jag har visserligen inte något underlag för det här, bara en vild gissning

Någon som har provat kanske?

Av thrawn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av save
Det är en väldigt stor fördel om man vet vad som är möjligt för att göra fungerande layouter. Speciellt när det gäller de jobb som är i stor skala, där pengarna finns. Jag skulle nog faktiskt vilja påstå att det ligger väldigt stor vikt i att kunna html och css ingående för att kunna göra riktigt bra fungerande layouter. Det kan handla om hur en lista ska utformas, dropdownmenyer och formulärfält, eller bara hur texten på sidan ska fungera.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av pscs3
Men hur mycket av en tillgång blir man då?
Det känns som att man går miste om funktionalitet/webb-delen i webbdesign om man inte känner till html och css.

När jag tänker webbdesign så tänker jag att man utvecklar principer för att bygga en hemsida med hjälp av de verktyg/standarder som finns tillgängliga. Om man vet vad en länk (<a>-tagg) ska ha för attribut i de olika stadierna som den kan befinna sig i så borde det gå hand i hand med att skapa en (ett?) css för det.

Jag har jobbat med ganska många olika designfirmor (de är visserligen i första hand reklambyråer) och hittills har jag inte fått en enda design i html/css. Visst kan det vara nyttigt att kunna grundläggande så man vet vad man ska tänka på osv, men absolut inte nödvändigt. Jag anser därför att det räcker med grundläggande vetskap om webben och att man har surfat runt en del så man vet hur en sida byggs upp och med vilka element som finns att tillgå (eller vilka man ska skapa med js). Och eftersom nivv ställer frågan här på sweclockers förutsätter jag att han har ett datorintresse och därav automatiskt har fått den här grundläggande förståelsen.

Om man jobbar som en designer som implementerar designen till skarpa sidor så måste du kunna betydligt mer än html/css då de allra flesta använder CMS idag. Då måste du lära dig CMS:et och antagligen någon form av server-side språk. Därför skickas det oftast en design som psd till någon som kan implementera det. Så har det iallafall fungerat med alla projekt jag jobbat i, har visserligen inte jobbat i supermånga men är väl upp i 20-talet nu...

Av thrawn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Superb
Först måste du nog bestämma dig för om du vill jobba med webbdesign eller webbutveckling. Om man ser till mina definitioner av de båda så skiljer de sig ganska rejält från varanda.
Webbdesign kräver egentligen bara att du kan HTML, CSS, något bildredigeringsprogram (t. ex. Photoshop, Gimp), samt en läggning åt det kreativa hållet. Webbutveckling å andra sidan kräver förutom grundläggande kunskaper i webbdesign även kunskaper i olika typer programmering, databashantering, datorvetenskap (computer science på engelska) osv.
Notera dock att detta är bara vad jag har fått för mig, vet inte om mina definitioner av webbdesign och webbutveckling är de rätta.

Som webbdesigner behöver du egentligen inte kunna html och css heller... Om du gör en design i PS så implementerar ju ganska ofta någon annan designen. Så är det webbdesign man vill jobba med så tycker inte jag man behöver söka sig till kurser som går in på html, css och serverspråk. Jag vet inte exakt vad som finns, men jag skulle tro att det finns kurser/program som riktar in sig på formgivning på webb.

Av thrawn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Teknocide
Det gör det väl inte? De flesta rekommenderar overflow: auto eller hidden.

Kanske är snyggar om man lyckas få till det, men IE tolkar det så olika mellan versionerna och plattformar så jag tycker alltid att det är krångligt att få till det. Sätter man hidden så är det lätt hänt att man gömmer innehåll, sätter man auto så får man lika lätt scrollbars, båda fallen är ju oönskade. Det blir helt enkelt mycket meck mellan webbläsarna. Därav använder jag en clear:both tagg... Visst, det är inte lika snyggt, men är väldigt mycket lättare att implementera. Då jag ofta får ganska invecklade designer till de sidor jag implementerar så är den tiden som jag slipper krångla värd mycket.

Av thrawn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Teknocide
Jag rekommenderar att du använder overflow: hidden istället för clear-divs för att expandera boxhöjden.

ehh, varför då? Så att det inte ska se lika ut i olika webbläsare?

Av thrawn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bjornie
Jag har som sagt bara använt licensen för en domän, men det låter konstigt att flerdomäns-licenserna kräver olika keys på olika domäner? I så fall är det värdelöst - det kan jag hålla med om. Resize har vi väl inte gått igenom helt och fullt, men vi har några filmer som inte är i rätt format - dom får standard svarta borders uppe och nere i playern. Det går att jämföra med att du tittar på en 16:9-formatsfilm på en 4:3-formatsTV. Vi har inte använt skins, däremot är den ganska lätt att styla om för mindre förändringar. T.ex. "flytande" kontrollbar istället för en som sitter fast, man kan branda den väldigt lätt (visa en egen logga i playern hela tiden), bl.a.

950 EUR är väl att ta i, men multidomänlicensen går ju på 295 EUR för 100 domäner - borde inte det räcka?

multidomänlicensen har ju nackdelen med api-keys. Om man kör unlimited slipper man det.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av YellowMan
Jag har gjort en flv-spelare en gång i tiden. Du kan kolla om det är nåt att ha:
http://oos.moxiecode.com/flvplayer/

Den kostar inget och du får använda den hur du vill iaf
Men jag kom aldrig så långt så man kan skinna den, tyvärr. Men den är ganska minimalistisk.

Såg ganska bra ut, dessvärre måste vi ha möjlighet till fullskärm och lite annat (glömde ta upp det i listan).

Citat:

Ursprungligen inskrivet av gameresource
Ojoj jag vet inte hur många flv-spelare man har byggt
En sån sätter man ihop på typ en timme om det finns en färdig design.

De flesta spelarna online har en hel del buggar som jag stör mig på, jag som har Flash debugplayer
Och sen så är alla extremt fula och går inte att göra så personliga så att de passar sidan

nja, en timme låter otroligt lite för att få till en buggfri som fungerar i alla webbläsare. Dessutom så ska den funka
Men även om man skulle kunna göra det på en timme så har vi ingen på jobbet som kan flash tillräckligt bra, så att köpa in en färdig är betydligt mer värt för oss.

Av thrawn

Har kikat lite på den, men den verkar vilja att man slänger in en key för den för varje domän och det fungerar dessvärre inte, det blir för mkt bök om man lanserar den på säg 50 domäner samtidigt... Men det går kanske att komma runt om man kontaktar dom. Har du provat att resize den någonting? Klarar den det bra?

Har även kikat mer på JW Player och den verkar klara det mesta faktiskt. Gillar dock inte att de tar extra betalat för skins, det känns lite snålt på nått sätt, känns som det bör ingå, även om priset blir lite högre. Men problemet med den är att maxlicensen är för 50 sidor, har dock mailat dom för att kolla om det går att lösa.

EDIT:
Hur är bra fungerar skinningen på flowplayer? Finns det färdiga som inte har så mkt rundade kontroller? Den känns lite bloatad som standard (jag är lite känslig )

poop... såg precis att unlimited av flowplayer kostar €950. Kanske lite mkt, måste nog hitta en kund som är villig och betala en del av den kakan för att få igenom det med chefen... hehe

Av thrawn

FLV-spelare för webben

Behöver ha en bra flv-spelare för webben, har sökt och sökt men inte hittat någon som duger. Har ni några tips? Kostnaden för spelaren spelar ingen roll (kanske har ett tak på 5-6k, men jag tror inte att någon spelare kostar så mkt)

Krav:
Cleant utseende, spelar inte jättestor roll om jag inte kan förändra utseendet, bara det går att få en okej look på det, ju stelare desto bättre
Kunna spela upp flv-filen i fel upplösning, det här är den svåra biten, de spelare som jag testat hittills klarar inte av det så bra. Det jag menar är alltså att den ska kunna förminska eller förstora uppspelningen, likt youtube-spelaren gör när man använder den på andra sidor.
Multi-domain, licensen måste gå att få som unlimited multi-domain, om inte unlimited så minst 100.
Inget förarbete, spelare ska kunna gå att lägga in på en sida och sen ska flv-filen länkas in, jag vill inte ha någon form av förarbete i flash eller liknande.

jag har kollat lite extra på JcPlayer som jag gillade väldigt mkt, men den klarade inte av andra punkten speciellt bra.

Så, har ni erfarenheter av någon bra som har ovanstående egenskaper?

Av thrawn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KurreKula

Ang mitt ursprungliga problem, hur låter det här:
Nu loopar jag ju igenom alla XML-filer och kollar ifall filen finns. Det jag istället kan göra är ju att innan jag lägger till XML-filen kolla ifall filen finns i listan... Var det så du menade thrawn?

Precis, nu vet jag ju inte hur du lägger till filmerna i listan om du använder dig av ett DataSource objekt eller lägger till dem manuellt och det funkar ju bara om du lägger till manuellt. Egentligen borde du ju kunna använda dig samma kod som innan och istället för if(File.Exists(file)) så använder du dig av t.ex. filelist.IndexOf(file) eller ett linq-uttryck.

Sen har du somsagt mkt att vinna på med en riktig relationsdatabas. Har själv inte jobbat med annat än System.Data.SQLite 8 men den där mono-wrappern verkar ju helt okej.

Av thrawn

ok, har kollat lite mer på hur ditt program jobbar nu och ska jag vara ärlig så verkar du angripa problemet från fel håll. Iaf enligt mig

1. Att använda en xml-fil istället för många, sen kan du läsa in hela i minnet istället för att läsa dom en och en. Om du inte vill att programmet ska ta upp för mycket minne kan du ju sätta en gräns på säg 100 filmer/xml fil och sen ha en annan xml-fil där du har referenser till i vilken xml-fil som filmens information är lagrad. Den senare metoden är jag lite osäker på hur prestandan blir, men den bör vara bra. Ett bättre alternativ är att använda sig av en "riktig" databas, t.ex. sqlite. Jag har byggt applikationer som har iaf några hundra tusen rader (inte mkt, men du kommer knappast komma över det i ett sånt här program) som presterar bättre än vad din nuvarande arkitektur gör med så förhållandevis få rader. Men det var kanske inte ditt största problem just nu
2. Läs in filstrukturerna i minnet och jobba mot det istället för att läsa mot hårddisken för varje. Du behöver ju inte loopa dig igenom alla filer heller utan du kan ju få en array med filerna direkt från .net, mycket smidigt. Sen kan du använda dig av linq för att ställa enkla frågor mot listorna. Du behöver inte ta bort filerna som du läst in från listan, det är ganska så tidsödande. Det här är naturligtvis inte det mest omptimala, men det bör vara ganska lite jobb för dig att skriva om och du kommer märka en sjuk skillnad jämfört om du kollar mot hårddisken hela tiden.

Av thrawn

Börjar med kärnfrågan, varför kollar du ett par hundra gånger om olika filer finns? Varför inte använda dig av FileWatchers?

Av thrawn

Se om jag förstått det rätt:

Du har alltså ett interface, säg att den heter IKp, sen har du en klass som använder interfacet, låt oss kalla den för Kp.

Du försöker alltså skicka in IEnumerable<Kp> i en funktion som tar IEnumerable<IKp>?

Det går inte, som du har märkt. För .net anser att IEnumerable<Kp> != IEnumerable<IKp> av någon konstig anledning.

Du har inte tänkt fel, iaf enligt mig och mina kolleger. Har själv undrat många gånger varför de inte har fixat det här. Men om jag inte missminner mig så är det fixat i .net 4.0.

Av thrawn

Myllerman: för att NightKnight länkar in bilder som ligger på en server med lösenord

Av thrawn

javascript är det ja... Dock är det förhållandevis få som har det avaktiverat. Det är nog färre som har flash installerat än sånna som har javascript avaktiverat.

Av thrawn

Nej det måste man inte. Du kan använda t.ex. jQuery UI och byta klass, dock kan det bli slött när om användaren för muspekaren över texterna snabbt och många gånger... Men det vet man inte förrän man testat