Inlägg

Inlägg som thrawn har skrivit i forumet
Av thrawn

läshastigheten ökar ju, däremot vet jag att skriv inte ökar. Jag vet också att det inte är en backuplösning (har andra lösningar för det). Men det skulle kännas ryckt att ha ett extra skydd. en 320gb hårddisk är så pass billig idag så det är värt att låta en ligga hemma och vänta på den dagen det händer.

Av thrawn

Raid1 - råd

Hade tidigare tänkt mig köpa en Raptor för att ha som systemdisk men har nu på senare tiden ändrat mig och tänkt köra raid1 på två 320gb (har en som system disk nu, och en annan över). Men då kommer frågan, vilket kontrollerkort? Hur stor prestandaskillnad tror (eller vat) ni att jag får om man jämför mitt moderkorts inbyggda (ICH8) eller ett riktigt 3ware.

http://www.dustinhome.se/pd_5010107453.aspx (ca 1500 med studentrabatt)

Så vad tror ni? Eller tycker ni att jag borde gå tillbaka till min ursprungliga idé med en raptor? Skrivhastigheten är inte så viktig kan jag väl tillägga...

Av thrawn

hade helt glömt bort det här. har kikat lite på denyhosts, men det är bara till linux

Av thrawn

autobanning i apache

satt och kikade igenom mina loggar på apacheservern, såg då att det var många många som försöker komma åt phpmyadmin och liknande. Någon som vet något smidigt program eller en apachemodul som scannar av loggarna efter vissa speciella händelser och bannar ip-adresser? Skulle vara sjukt bra

Av thrawn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fyxim
Jag kan spela upp h264 720p under Linux, något jag inte kan göra under WinXP.

Det kan jag... har inte klockat något. Använder CoreAVC och mpc, funkar fint. (det är t.om. x264)

EDIT: märkte att det bara var vissa som funkade fint, men klockar jag så funkar alla som jag provat

Av thrawn

well. mitt tips blir att skapa en procedur som tar hand om det hela och returnerar resultatet, det blir nog det optimala om du inte kan göra om databasstrukturen. Läs mer:

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/create-procedure.html
http://se2.php.net/manual/en/mysqli.query.php#60473

Jag är inte så insatt i mysqls proceduella språk, måste läsa på lite själv, kan kanske hjälpa dig mer ikväll. men där har du lite att läsa iallafall...

ett till tips på vägen. om du bestämmer dig för att titta mer på det här alternativet så är det bästa att skapa en temp tabellen med resultaten för att sen returnera det. det viktiga då är att bara spara tabellen i minnet (nyckelord memory) i mysql.

Exempel:
http://forums.mysql.com/read.php?98,203671,203838#msg-203838

EDIT: efter att ha läst ditt sista inlägg så är jag övertygad om att det här är det bästa sättet. Då behöver du inte ens in i php mer än att för att göra den inledande uppsamlingen av data. Då gör du helt enkelt bara uppsamlingen sen kallar du på proceduren i mysql som gör jämförelsen och lagrar det i en passande tabell. För jag antar att du lagrar de items som blivit sålda? Eller skriver du ut det på en sida bara?

Av thrawn

Det där finns det såvitt jag vet inte någon ensam query som kan lösa. det går dock med proceduellt språk, men eftersom du inte skriver vilken datbashanterare det är du använder kan jag inte hjälpa dig.

select c1 from t1 where c1 not in ( select c1 from t2 );

en sån fråga ger svaret ac bara (alltså aa och aa skulle inte finnas med) i ditt exempel ovanför. men det skulle kanske gå att konstruera bättre om man visste lite mer om tabellstrukturen. att köra 100 000 000 loopar är väldigt långt ifrån optimalt, och om man är tvingad att göra det så skulle det vara bättre att göra det direkt i databasen. Du kan inte konstruera om din tabellstruktur på något sätt så du slipper göra jämförelsen? Jag måste även tillägga att även om du skulle komma på något sätt att göra en enda query så måste de fält som jämförs även indexeras korrekt annars så kommer queryn att ta otroligt lång tid att köra ändå. Och index är inte heller så billigt alla gånger.

Av thrawn

men alltså. om du vill ha hjälp så måste du ge oss mer att gå på. Är det bara en kolumn eller flera, vad räknar du som lika rader, är det att en kolumn är lika eller ska alla kolumner vara lika? Jag skulle ev. kunna fixa en snyggare lösning åt dig, men då måste jag veta vilken databashanterare det är du använder och hur tabellerna ser ut.

Av thrawn

har du någon nyckel som kopplar ihop tabellerna?

du kan använda (hoppas det finns i mysql, kan oracle bäst):

where id not in (select id_2 from tabell2)

Av thrawn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Akira
Det fina med TextMate är att sånt går att ordna, om man är villig att lägga ner lite (okej, enormt mycket) tid.

men.. varför har ingen gjort det än då??

Av thrawn

har länge sneglat på textmate och drömt om att det ska komma till win. Provade e lite och det är helt klart grymt bra... men... önskar att det fanns något sätt att få upp en lista på argumenten när man använder auto completion. Någon som vet om det går att ordna. Det är enligt mig en av de viktigaste funktionerna så man slipper sitta och kika i php-manualen hela tiden (har taskigt minne )

Av thrawn

WinSCP har en funktion att bevaka mappar, så när en fil ändras så laddas den upp automatiskt, grymt smidigt.

http://winscp.net/eng/index.php

Av thrawn

i oracle är det

desc tabell_namn;

borde vara något liknande i mysql

EDIT: kom på att du får ut vad det är för typ på kolumnen då också

Av thrawn

NV10:an är riktigt bra. Dock något år gammal, men fortfarande en bra kamera. Den fick inte EISA pris för ingenting

Av thrawn

efter en snabb titt i API:t så antar jag att du får det med getAlgorithm()

Av thrawn

Köpte en Casio exlim 1050 till min flickvän i julklapp, den kostade 1500, måste säga att jag är väldigt imponerad av hur mkt kamera man fick för pengarna. Det finns en 1080 men den enda skillnaden, om jag har läst rätt, är att den har stöd för att lägga upp filmerna direkt på youtube. Så satsa på 1050 om den modellen lockar!

Av thrawn

prova

COUNT(IF(a.score=0,1, NULL)) AS data1
COUNT(IF(a.score>0,1, NULL)) AS data2

lite osäker på om det funkar, men det kan göra det...

Av thrawn

alternatvivt att ge select satsen arra namn. alltså
<select name="en_select['sats1']"> eller name="en_select[1]" och sen köra en foreachloop på $_POST['en_select']

Av thrawn

Vad får du för prestande mot diskarna? Hur är hastigheten om du mäter mellan två diskar på samma lycom kort, hur är den mellan två olika lycom kort?

Av thrawn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xenarion
De olika röstningarna har inget slutdatum.

Vad menar du med indexerar rätt?

När du skapar tabellerna väljer du vilka kolumner som ska indexeras så att det går snabbare för databasen att söka i de kolumnerna... typ (förenklat)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Phod
Det blir aldrig så långsamt som alternativ 2 & 3 skulle ha blivit, det är i alla fall säkert.

Så sant som det var sagt