Inlägg

Inlägg som m3lk0r har skrivit i forumet
Av m3lk0r
Skrivet av jaqob:

Jag spelade en hel del Trials HD på 360 när det begav sig, men har inte tyckt att de senare spelen i serien varit alls lika bra. För mycket lootboxar och annat trams. Jag brukar inte gilla rougelikes, men det är något med 30 sekunder att förstå men skitsvårt att bemästra i Trials, kombinerat med topplistor och olika mål att nå, som tilltalar mig.

Finns det något liknande till xsx jag borde prova? Finns det på gamepass är det ett plus.

Rent spontant tänker jag på Lonely Mountains: Downhill. Finns på GP.

Men räknas dessa typer av spel som rougelikes? Ja, det kanske...

Av m3lk0r
Skrivet av adde1337:

Tack så mycket för era svar!

Det lutar mer åt Xbox X , mest p.g.a Gamepass och att jag personligen tycker att den ser jäkligt fin ut. (smaksak)
Nackdelen är väl kontrollen, men skulle man införskaffa Xbox "pro" kontrollen så tror jag verkligen inte det är så stora skillnader. Utifrån de youtubeklipp jag sett på den så verkar det vara riktigt bra med extraknapparna som finns bakom kontrollen.

+ för PS5 är väl ändå fler exklusiva titlar och när väl Wolverine släpps så kommer jag gräma mig över det men samtidigt så kanske jag tröttnar överlag på konsol fram tills dess.

Jag är överlag inte så extremt sugen på att köpa nya spel för 600-800 var och varannan månad. Det känner jag inte riktigt för. Av den anledning så verkar ju Gamepass riktigt bra.

Du kommer bli riktigt nöjd med Series X! Gedigen konsol och Game Pass är oslagbart! Bästa som hänt gamingvärlden på väldigt länge.

Av m3lk0r
Skrivet av Marre021:

Min Series X bestämde sig för att ge upp idag. Den stängdes av när jag spela cod och efter det går den inte att starta. När man startar den så tänds lampan och melodin spelar men stänger av sig efter 3 sek 😐. Har googlat och Youtubat men inget funkar , så det blir att skicka in den..

Tråkigt att höra!

Dum fråga kanske, men jag antar att du testat att dra ut strömsladden? Testat annat uttag? Hållit inne knappen när du startar den?

Startar fläkten?

Av m3lk0r
Skrivet av nu1mlock:

Yes, IKEA har bland världens bästa batterier så man bör helt klart använda dom till var och varannat.

Jag tycker tvärtom. Min PS5-kontroll har bara några timmars speltid och behöver i princip laddas efter var eller varannan spelsession på någon timme eller tre om jag ska vara säker på att nästa session inte blir avbruten pga. dåligt batteri. Min Xbox Series X-kontroll med IKEA-batterier, däremot, klarar säkerligen närmare 5x eller mer innan det börjar bli dags att byta batteri. Och då byter man batteri med full styrka. Med PS5 måste jag koppla in sladden som är för kort - eller med sladden som är tillräckligt lång men... med en sladd hängandes när jag spelar. Vem spelar med sladd 2021?

Håller med dig helt och hållet!

Av m3lk0r
Skrivet av jaqob:

Var tvungen att kolla i kalendern vilket år det var, men nej, står fortfarande 2021. Seriöst, Microsoft skickar med två icke laddningsbara AA-batterier..?

Kan jag ens ladda två laddningsbara AA i kontrollen, via USB-C, eller måste jag köpa Microsofts chargekit? (Som dock verkar ännu svårare än själva konsolen att få tag i...)

Nej.

Köp vanliga uppladdningsbara batterier bara.

IKEA har.

Av m3lk0r
Skrivet av Bankai:

Är det någon här som skickat in sin till service(Tyskland)? Hur lång tid tog det innan ni fick tillbaka den? Jag blev så trött på att min krascha hela tiden så nu blir det att skicka iväg den, men man vill ju inte vara utan den alltför länge heller!

Hur ofta kraschade den? Kraschade den oavsett spel? Berätta gärna mer.

Av m3lk0r
Skrivet av KniFF:

Utrymme till nya servern, 1st var DOA men tack vare Amazons eminenta retursystem (få ny vara utskickad direkt, skicka in dem gamla inom 2 månader med förbetald fraktsedel) är jag snart igång.

https://i.imgur.com/r8ywrA2.jpg
https://i.imgur.com/2hbbKRH.png

Med tanke på att en var DOA ville jag kontrollera att dom andra är OK innan jag shuckar dom, kör preclear x1 cykel per disk

Jösses! Coolt!

Blir lite nyfiken på vad du har på servern... Är du en digital hoarder?

Skulle du rekommendera WD Elements?

Av m3lk0r

Verkar vara bra tryck på Series X! Kul!

Lycka till alla som fortfarande försöker få tag på en! Fantastisk konsol.

Av m3lk0r
Skrivet av Kyraal:

Håller med att vi måste acceptera att viruset är här för att stanna, och att vi måste släppa det, men det är inte rätt tid helt ännu. Vi behöver fortfarande välfungerande antiviraler som finns tillgängligt för bruk vid behov för de fullvaccinerade som mot alla odds blir kritiskt sjuka, och mer precisa tester som kan utföras hemma.

Jag snackar inte om lockdown, som ni i Sverige oavsett aldrig fick uppleva på riktigt, utan att vi under de kommande par åren visar extra hänsyn och antingen håller oss hemma om vi har symptom eller åtminstone slänger på en mask innan vi går ut, och helt avstår från konserter och liknande, om vi har symptom.

Folk har släppt taget helt nu och är tillbaka till att sitta och hosta rätt ut på en buss, och det gynnar ingen och kan bara skada. Jag hade till och med en dam nysa i sätet bakom mig så jag kände droppar landa på min flintskalle. Sådant skal inte hända år 2021.

Håller med i stort.

Vad vi dock vet i nuläget så fungerar ju inte vaccinet så som det var tänkt och sas från början. FHM har ju till och med så sent som idag dragit tillbaka beslutet om att fullvaccinerade inte ska behöva testas. Nu ska de testas igen. Samtidigt vill de nu införa vaccinpass för sammankomster inomhus med över 100 personer. Presskonferens snart.

Målstolparna flyttas. Cirkusen tar ju aldrig slut. Vad är det som håller på att hända? Vad håller vi på med? Varför ser nästan ingen att kejsaren är naken?

Jag står fast vid att vi måste släppa det här nu, i någon mening. Istället ser vi fler onödiga åtgärder som i det stora hela inte kommer förändra något utan bara skapa mer polarisering och splittring i samhället.

Att nysa på någon annan i bussen har väl aldrig setts som okej. Vett och etikett.

Av m3lk0r
Skrivet av dlq84:

Den kommer aldrig "gå över", så antingen lever vi med den eller dör i isolering. Du får göra ditt val, så lever vi andra våra liv som vi vill.

Exakt detta.

Folk måste börja förstå att coronaviruset är här för att stanna. Vi kan aldrig bli av med det till 100%. Vissa gamla och sjuka stryker med, men hade de inte dött av coronaviruset hade de möjligtvis dött av "vanliga" influensan istället. Folk har alltid dött av influensan, men är du under 80 år och hyfsat frisk i övrigt är det extremt liten risk.

Dags att släppa det här och gå vidare nu.

Av m3lk0r

Bra val!

Folk behöver komma ut nu och socialisera sig mer. Dags att börja gå tillbaka till det normala och detta ser jag som ett första steg. Bör uppmuntras.

Av m3lk0r

Jag har en snabb och enkel (hoppas jag) fråga.

Jag köpte en LG C1 på Elgiganten för en tid sedan. Är jättenöjd med den, inga problem. Är dock lite nojig av mig generellt och undrar lite över garantin... Jag valde att inte betala något extra för garanti hos Elgiganten, något jag ångrar lite nu... Men har jag fortfarande tillverkarens (alltså LGs) garanti kvar? Är det alltid en "gratis" garanti hos tillverkarna? Hur lång är den i så fall?

Vad är det som täcks av garantin?

Säkert en jättedum fråga, men jag har ingen koll och det är första gången jag köper en sådan här dyr tv-apparat.

Av m3lk0r
Skrivet av tyvar1:

Vilket är det bästa spelet ni kört under första året?

Hades.

Av m3lk0r

Jag gillar OneDrive.

Av m3lk0r
Skrivet av weewee:

Får hem min xbox den 15/11.

Vilka är era tips på barnspel på game pass?
Har en grabb som tidigare klarat ratchet and clank på ps5 så där ligger nivån ungefär.

Psychonauts 2
Är väl ganska mycket barnspel...?

Flynn: Son of Crimson
Lättsamt spel som också finns på GP. Dock med "gammal" SNES-grafik typ, kanske inte tilltalar yngre generationer.

New Super Lucky's Tale
Kanske lite för enkelt, men väldigt charmigt och "gulligt".

Av m3lk0r
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

*edit*
Palmemordet skedde 1986. På den tiden hade inte många internet. Man såg det som gick på tvn och när de diskuterade Palme så såg typ hela befolkningen detta. Idag får större mord också uppmärksamhet, men folk har så mycket mer utbud att kolla på och det är enklare att välja att inte se alla debattprogram om det etc.

"Hade inte många internet"? Ingen hade väl internet då...

Tittar också på serien nu. Två avsnitt kvar. Tycker den är helt okej!

Av m3lk0r

95 på Metacritic.

Av m3lk0r
Skrivet av Emma242:

Älskar Forza Horizon. Särskilt när man känner för att slänga TV:n genom fönstret efter att återigen fått storstryk och kraschat in i väggen i F1.

Haha!

Väldigt taggad på FH5! Fina betyg överallt. IGN gav det 10 av 10. 91 på Metacritic. Kommer bli en härlig höst!

Av m3lk0r
Skrivet av Michael1:

Känns som efterfrågan har lugnat sig på båda. Är en på fz som försökt sälja sin ps5 till inköpspris i ett par veckor. Dock säljer ju båda slut när det kommer in i lager så svårt att bedöma.

Att det skulle vara sjukt svårt att få tag på en ny konsol börjar mer och mer kännas som en meme.

Visst, du kan inte gå in på random Elgiganten och plocka en från hyllan och det kommer dröja länge innan du kommer kunna göra det, men håller du bara liiite koll på olika sidor och forum är det inte sååå svårt. Har själv Series X som jag fick på releasedagen (från CDON), men har även haft PS5 i kundvagnen (Mediamarkt), men ångrade mig i sista stund då det inte kändes värt just då.

Av m3lk0r
Skrivet av snajk:

Nja, kanske skulle jag säga. Vi vet inget om hur tillgången ser ut för de olika maskinerna alltså går det inte att dra några slutsatser om deras popularitet från utbudet.

Microsoft har ändå historiskt varit lite bättre på att bygga maskiner som motsvarar efterfrågan än vad Sony har varit. Eller om det handlar om att Sony spelar lite på detta, FOMO kan vara bra marknadsföring liksom, och MS brukar inte använda det.

Så är det ju.

Jag har en känsla av att det går mycket bättre för Xbox nu än förra generationen i alla fall, vilket de själva gått ut med...? Inte så lätt att hänga med i svängarna. Kul hursomhelst!