Inlägg

Inlägg som Cadde459 har skrivit i forumet
Av Cadde459
Skrivet av Rupenbritz:

Nu har jag ingen koll på hur inflationen ändrat ingångslönenerna men jag har varit utvecklare nu i ganska exakt 10 år. Jag hade endast gymnasie utbildning och hade sjukt tur att börja som junior utvecklare på första företaget jag ansökte till. Tror dom tog en chans på mig som lönade sig.
Jag började på 18500 då som 19åring, är idag 29 och tjänar lite över 60000.
Jag visste att det var lågt, men ärligt talat ville jag bara jobba - så jag tog det och är väldigt glad att jag gjorde. När du har 1-2 års erfarenhet kan du byta jobb och enkelt begära 30k+

Allt handlar om att få in foten i arbetsmarknaden sen är det smooth sailing faktiskt.

Tack för ditt svar. Det är precis såhär jag har fått till mig att det fungerar för utvecklare. Jag är ju därför såklart glad att jag fått möjligheten till arbete. Men eftersom att arbetsplatsen ligger 2 timmar pendling en väg vet jag inte om det är värt att fortsätta arbeta på samma arbetsplats efter sommaren, var därför nyfiken att höra hur andra utvecklare har gått till väga. Men eftersom att det verkar vara viktigt med erfarenhet inom utvecklarbranchen så kanske det kan vara värt att jobba kvar här i 1-2 år för att sedan byta jobb. Men vad vet jag

Av Cadde459
Skrivet av PeCe:

20800kr före skatt bör, om jag inte misstar mig, bli lite drygt 16500kr efter skatt (med en genomsnittlig kommunalskatt och jobbskatteavdrag).

Tycker det är extremt dåligt betalt även som ingångslön. Om jag hade drivit ett företag så hade jag skämts ögonen ur mig om jag erbjudit en heltidslön som knappt räcker till baskostnaderna (mat, bostad, el, kläder, hygien, försäkringar, telefoni, arbetsresor). Med en lön som gör att man ständigt oroar sig över att få ekonomin gå ihop hade iaf jag haft svårt att prestera på topp, så arbetsgivaren hade fått en sämre prestation än om ersättningen varit rimlig.

Känner precis likadant, nu jobbar jag bara där över sommaren till att börja med men känner mig inte motiverad till att fortsätta där när lönen är så pass låg. Då kan jag ju lika gärna arbeta på Ica där jobbet är betydligt mindre kvalificerat och få en bättre lön.

Av Cadde459
Skrivet av SUMITOMO:

Minimilönen inom detaljhandel är 23 938 för en artonåring.
Så en lön på 20 800 är otroligt dålig.

Anledningen är förmodligen att företaget inte har kollektivavtal.
Då kan de erbjuda en krona i timmen då löner inte är reglerat i lagen.

Jag är ganska säker på att företaget har kollektivavtal, problemet är att jag tror att arbetsgivaren endast ser mig som en sommarjobbare och inte som en riktig utvecklare. Därför så ger han mig samma lön som alla andra som startar på företaget får.

Av Cadde459

Det

Skrivet av prod01:

Har tyvärr ingen koll på din utbildning.
Tänkte du plugga vidare på högskola senare eller fortsätta inom arbetslivet?
Om du tänkte fortsätta inom arbetslivet, stirra dig inte blind på första lönen, även om den låter lite väl låg i ditt fall. Se till att arbetet är stimulerande och att du lär dig nya, relevanta saker. När du fått lite mer kött på benen om något år kan du byta jobb och säkerligen få upp lönen avsevärt då jag tror erfarenhet kommer väga tyngre än din utbildning framöver.

Tack för svaret. Det är precis såhär jag har resonerat med, är dock bara tråkigt att arbetsgivaren inte visa samma uppskattning som medarbetarna.

Av Cadde459
Skrivet av SweDragon:

Även om du "bara" är gymnasieingenjör så låter det extremt lågt för en utvecklartjänst. Du kan få mer som lokalvårdare eller vårdbiträde och detta är signifikant mer kvalificerat. Är det en tillsvidareanställning eller timanställning?

Om du inte är med i facket så skulle jag rekommendera att bli det om inte annat för att få tillgång till deras lönestatistik fär någon med din utbildning och kunna få rådgivning.

Tack för svaret, just nu är det en tillsvidare anställning över sommaren men det kan bli en full anställning efter sommaren.

Av Cadde459

Hur mycket borde man tjäna som utvecklare?

Hej, jag har precis börjat en tjänst hos ett företag där jag tidigare praktiserat i 5 månader som programmerare/utvecklare. Idag hade jag lönesamtal med min chef där han sa att företaget går efter fackförbund när de ger ut lön och att jag därför skulle tjäna 20 800 kr eller 130kr timman. Eftersom att jag inte har någon tidigare arbetserfarenhet och har endast utbildat mig till gymnasieingenjör (en utbildning efter gymnasiet på ett år) så har jag ingen aning om hur mycket man ”borde” tjäna. Jag vänder mig därför hit för att ta reda på om detta är en rimlig lön eller om jag borde förhandla mer. Är det någon som har egna erfarenheter av något liknande så får ni gärna skriva det också.

Tack på förhand!

Av Cadde459
Nytt bud: 6 500 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Cadde459

6500 :- + frakt