Inlägg

Inlägg som slanne har skrivit i forumet
Av slanne
Skrivet av Eric Hjalmarsson:

@slanne: Du måste köpa begagnat om du skall få en bra CS:GO dator för 3000 kronor. Här kommer två okej för 4000 kronor.
https://komponentkoll.se/bild/ZGufW.png
https://komponentkoll.se/bild/GVEqo.png

3000G VS G5400 CS:GO

Grymt, tackar!

Aa begagnat har jag inte några problem med, men det är dåligt utbud där jag bor. Har hållit span ett par veckor nu och det är kärvt.

Av slanne

Dator för CS:GO, så billigt som möjligt

Efter ett... 12? års uppehåll är jag riktigt sugen på att spela CS igen.

Tydligen heter det Global Offensive nu och jag gissar det har lite högre krav än på min tid.

Utöver CS:GO så kommer datorn användas till mindre grejer i Photoshop, eventuellt någon timme här och där i Cities: Skylines, och då och då som Plex-server, men allt detta är egentligen bonus. Det jag behöver göra i Photoshop kan jag göra på min laptop, vilket även fungerar helt ok som tillfällig Plex-server dom få gånger jag använder det, och Cities: Skylines är verkligen bara om jag inte har något annat att göra.

CS:GO är det enda jag fokuserar på.

Jag har inte spelat nu på 12-14 år så risken är väl överhängande att intresset dör efter någon månad igen, så är egentligen bara ute efter det billigast möjliga, men ändå kunna spela på en njutbar nivå. Ska väl tilläggas också att jag inte spelar annat än på PS4 nu för tiden, och har inte spelat PC-spel på bra många år, så njutbar nivå för mig är helt enkelt att slippa lag - jag behöver inte 240fps eller vad man nu kan ha nu för tiden.

Budgeten är något flexibel - men innan jag vet att jag kommer spela kontinuerligt en längre tid HOPPAS jag på kunna lägga max 3-4000 kronor för burken, gärna billigare, men jag har tappat all koll på vilka delar man behöver till vad så detta kanske är orimligt? Kan gå högre om det är vad som krävs men undviker det väldigt gärna till jag vet intresset håller i sig.

Skärm och andra tillbehör kan jag mest troligt lösa på annat håll, men tar gärna emot ordentligt prisvänliga tips på det.

Av slanne
Skrivet av D1360:

Jag behöver hjälp med tekningarna.
Jag lyckas aldrig få pucken vid tekningarna, förstår inte hur man ska göra.
Idag brukar jag vispa runt lite med höger spak, men fattar inte hur man ska göra.

Du kommer behova anpassa det efter motstand, men rent generellt fungerar det bra att kora hogerspaken framat (vilket gor att din spelare trycker kroppen framat for att halla bort motstandaren) samtidigt som du drar vansterspaken bakat (vilket gor att han forsoker sla pucken rakt bakat med klubban). Kor du mot CPU:n kommer dock inte detta fungera hela tiden da det lar sig och anpassar sig, sa du maste vaxla lite.

Att dra bada spakarna bakat ger oftast en mycket renare tekningsvinst och battre om du ar i anfallszon och vill kunna skjuta direkt, men risken ar stor att motstandaren bara stick liftar dig. Om du trycker dig framat (hoger spak framat) ar det ofta en av de andra forwardsen sam gar in mot tekningspunkten for att forsoka ta pucken, om du skulle missa tekningen.

Du maste dock ha tajming oavsett vilken teknik du valjer. Att bara halla spakarna framat/bakat konstant blir det inget av. Jag tycker det brukar fungera bra att rora pa spakarna i samma ogonblick som domaren lyfter pa armen for att damma ner pucken.

Av slanne
Skrivet av versions:

här kan du läsa, https://support.apple.com/sv-se/HT201065

ska inte vara några problem vad jag förstår

Tack, det fungerade tyvarr inte. Far bara svaret "this item is currently unavailable", har till och med testat registrera datorn pa hennes iCloud-konto pa supportprofile.apple.com

Av slanne

Agarbyte av en MacBook Air

Jag ska salja en Air men blev lite osaker pa hur det fungerar nar man ska byta agare av datorn. Efter formatering och fore nyinstallation av OSX maste ett iCloud-konto skrivas in; mitt fungerar felfritt eftersom det var jag som kopte datorn - men om nya agaren skriver in sina uppgifter dar, kommer hon fa installera OSX (och fortsattningsvis uppdatera) gratis? Eller kommer hon behova betala for en kopia?

Av slanne
Skrivet av Casgar:

@slanne: Menar du restaurangpiren m.m.? Jag bara drog en väg i närheten av strandfästet.

Sent svar, men ja. Jag lyckades till slut, efter att testat bygga en pir vid en betydligt plattare strand. Min forsta lag vid en ganska brant klippa och da var det inte det lattaste.

Av slanne

Ni som hunnit lira lite, hur connectar man nya marinan till vagnatet? Hur jag an forsoker sa vill ingen vag connecta till den. Fungerar inte pathways heller.

Av slanne

Om du nu inte verkligen vill ha retina, overvag en Air. Det (val?) fortfarande battre batteritid an alla andra i MacBook-serien, vilket ar guld vart. Man klarar sig utan problem en hel dag i skolan pa bara batteriet sa man behover inte slapa pa sladdar och dynga, leta efter vagguttag, etc. Datorns vikt ar ocksa en trevlig bonus.

Av slanne

Jag hade samma problem pa en late 2013 och sambons early 2014 efter nagon uppdatering, vilken det nu kan ha varit, pa ena fungerade en reset av SMC, pa den andra forsvann det nar jag installerade El Capitan-betan. Vad det an ar verkar det vara mjukvarurelaterat vilket kanske ar en trost.

Av slanne

Lanken fungerade i 2 minuter iaf...

http://i.imgur.com/oGOaKa0.png

Av slanne
Skrivet av Jalle64:

De håller på med namnändring på EA, så Origin kommer att heta EA-konto istället. De kan ev ha problem iom detta.

Jag kom i efterhand pa att det kanske ar for att jag kor El Capitan-betan, sa jag fick grava runt lite pa Internetz. Man var tvungen att bygga nya libsys-filer och skit men nu ar det igang.

Av slanne
Av slanne

Jag får konstant "Online login is currently unavailable" när jag ska logga in på min Mac. Någon som vet av en lösning?

Av slanne

Fick hjälp på Apple's supportforum och hittade en betydligt enklare lösning.
Välj "visa gömda rader" i tabellen med månad och år > i ruta A3, ändra "1" till "2" > dölj rad 3-14 igen. Sedan är det bara att ändra veckodagarna så att måndag är först och söndag sist. Fixade både stora kalendern och de små.

Av slanne
Skrivet av Whitewiz:

Lägg till kolumn till höger om lördag och ge den namnet söndag.
Den borde fyllas automatiskt.
Göm sedan första kolumnen.

Detta går att göra på den lilla kalendern också verkar det, fast man tvingas ta bort istället för att gömma.

(Resultat av 1 minut klickande i pages och kanske inte bästa lösningen.)

Ah, ja det gick ju faktiskt. Däremot blir det ett jävla jobb att göra det för ett helt år då jag vill ha kvar en funktionell minikalender - dessutom kollapsade många av både rader och kolumnerna och behöll inte originalstorleken. Så det går bort, tack ändå!

Ingen annan med förslag på lösning?

Av slanne

Kalender i Numbers

Försöker göra en kalender i Numbers och vill starta veckorna med måndag som alla normala människor, men... Numbers envisas med att starta veckan med söndag. Av vad jag googlat fram så ska det räcka med att byta till veckostart måndag i systeminställningar och Kalender-appen men detta är redan gjort.

Någon med förslag?

Av slanne

saken är den att det är inte min dator, så jag känner mig inte så bekväm med att börja harva runt i ett console-program, command lines hit och dit. risken att sabba allt, och helt och hållet eliminera möjligheten att få tillbaka bilderna känns för stor.
fast jag kanske bara inbillar mig, är det mycket svårare/större risk än med t.ex. GDB?

Av slanne

har testat ordentligt med GET DATA BACK nu, och jag hittar filerna och kan kopiera över dem till den fräscha partitionen.
MEN, filerna fungerar inte. bilder kan inte visas och mp3-filer går inte att spela upp.

några idéer?

Av slanne

Återställa en partition

tjo,
en tid nu har flickvännens dator kruppat, och igår sket det sig helt och hållet. det gick inte att få igång datorn, varken normalt, i felsäkert läge eller någonting. hon hade två partitioner, och det gick inte ens att installera en till kopia av XP på den andra, så det fick bli en format av C: då hon verkligen var i behov av datorn.

Men, det fanns ju viktiga dokument och bilder som hon vill ha tillbaka. Går det? Har försökt läsa lite här på forumet och det verkar ju som att de flesta program som kan återställa efter en format inte är till någon hjälp när något nytt installeratspå samma partition. Finns det någon räddning nu när det är formaterat och installerats en fräsch XP-kopia?

Av slanne

och det är jävligt simpelt? har inte tillgång till den datorn nu, vill bara veta så att jag snabbt kan ordna det imorgon.